Šta je novo?

Sportski događaji

Niti sam ljubitelj nekog manje poznatog kluba, niti je bilo koji od tih klubova manje poznat bilo kome ko prati košarku.
Ljubitelj sam Zvezde, kako ti to klasifikuješ, mada ne znam da li je ljubitelj prava reč.

Alternativa je bila da se dugovi plate. Zamisli. Dugovi koji su bili otprilike koliko FK kvartalno troši danas.

Al dobro, prosečan srbin želi istinu samo ako je u skladu sa njegovim afinitetima, inače je ona rastegljiva.

Ako sam ja taj prosečni Srbin u tvojoj prici, onda ne da grešiš, nego grešiš silno, što bi rekao petao Sofronije u crtanom filmu. Ali ja ću tebi da kažem i zašto grešiš, a ne kako si ti uradio.

Pre neko veče se na primer mogao uzeti umor od Evrolige kao glavno opravdanje za poraz od Dubaia, koji jeste postojao i mnogo otežavao sve. Ali da li je to bilo jedino ograničenje koje je postojalo i da li je moglo da se odigra taktički bolje - moglo je. A nije. Zato sada imamo ne samo poraz, nego i povređenog Nedovica. Nedovic i Bolomboj su morali da budu van 12 za tu utakmicu, čak i nekima da se minutaža smanji, a nekima da se da više. Odbrana ne postoji, Braun na klupi, koji je doveden da pojača istu, ne ulazi u igru - to je mnogo gore od umora. Bilo je još takvih grešaka. A meni kao meni, više bi se svidelo da je umor i samo umor bio jedini razlog poraza i da može da se kaže: ,,Svi su dali sve od sebe, ali protiv umora se nije moglo", ali nije. Istina je da je utakmica bez obzira na umor taktički mogla da se pripremi odigra bolje, a da li bi ti bilo dovoljno za pobedu, možda bi, možda i ne, to je sada ŠBB-KBB. Mogu ja da imam afinitete prema Zvezdi koliko hoćeš, ali ako sam primio 50+ poena za poluvreme, sve i da sam imao suđenje sa nekoliko grešaka na moju štetu, razlog za poraz je u skoro svakom slučaju ovo prvo, odnosno odbrana koju sam loše igrao, a ne drugo. A lakše je da bude drugo i meni bi se više to kao razlog svidelo. Ali zbog toga nikada neću reći da je i istina. Kada nešto ne odigraš dobro - istina ti se često ne sviđa, ali to je tvoj problem i moraš da je prihvatiš onakvu kakva je, a ne da izmisliš onakvu kakvu bi ti želeo da bude i sam sebe prvo u to ubediš, pa kreneš da ubešuješ i druge. Neko to ume i praktikuje, ja ne umem.

Da, bila je alternativa da se plate dugovi, da znani i neznani ulete sa novcem i ispoplaćaju sve staro i daju pare za novo. Kad imaš para, takve stvari generalno lako idu, samo što tada država, ni bilo ko drugi nije hteo ni da da pare Zvezdi, ni da uradi ostale stvari. I 3 opcije koje su ostale su: bankrot i osnivanje kluba naslednika koji bi krenuo iz najniže lige, totalno gašenje kluba ili UPPR. Ovu drugu opciju su mnogi priželjkivali, ne samo crnokošuljaši, samo, izjalovila se.

Rekoh, dobiće ih grobari...Iskreno nisam očekivao baš +31, svaka čast, bilo koju ekipu u Evroligi pobediti sa tolikom razlikom u kom god momentu i stanju, to treba umeti.

Pariz - Efes, ocekivao sam egal, što i jeste.
Armani očekivano vodi protiv Albe i upisaće novu pobedu.
Baskonija sa Olimpijakosom, junački se bori, malo i prednjači. Iznenađenje je vrlo moguće.
U Madridu egal nisam očekivao, ni ovoliki broj poena na obe strane u ovom periodu utakmice. Napred Makabi.

1736888966926.png

Prilozi

• 1736888426112.png
    1736888426112.png
    57,4 KB · Pregleda: 3
1736891791957.png

Za večeras, gotovo, drugi deo ovog kola se igra sutra. Malo je falilo za dva iznenadjenja, to su poslednje dve utakmice na listi.

Vrh