Crvena Zvezda je odigrala utakmicu protiv Zadra i pobedom pocela godinu. Ovako kao juce igra treba da izgleda, rutinski i sigurno, kontrola meca tokom celog dela. Noko je debitovao, do duse nije pokazao Bog zna sta, ali jos je rano za utiske. A vide se i ostale promene. Radanov ce posle ovih partija svakako biti cesce u rotaciji, a nece biti grejac stolice pored klupe, osim kada zbog necega nema ko da bude u sastavu, pa mora on, sto je bilo dok je Obradovic bio trener. Juce je vezao nekoliko dobrih poteza, steta je da takav igrac ne igra. Treba mu davati sansu, pa i na racun nekog standardnog igraca. Rezultati se postizu dobrom igrom, a ne imenom i prosloscu. Uskokovic eto, juce nije ubacio nijedan poen, ok, ali pored Radanova i njega, koji ce sugurno kroz neku utakmicu i vise pokazati, Hol je apsolutni visak. Kada pricamo o strancima, Rit mi se svidja kao igrac, jer ume da provede malo na parketu, a za to vreme ubaci poena bar onoliko koliko je munuta bio na terenu, a uradi i jos po neki dobar posao. Ima za jednog kombo 4-5 igraca, prilicno dobar sut, a ume i poput beka da izvede prodor. I medju manje placenim strancima je. Kolom se popravlja i dize formu iz utakmice u utakmicu. Njegova bolja forma ce sigurno doprineti vecem doprinosu Kuzmica, Noka, Kuridze, Simanica, Rita i O Brajanta. Sta tim sto su prva dvojica klasicne petice i mnogo zavise od pleja, a ostala cetvorica su kombo 4-5, ali mnogo vise 4 na kojoj poziciji mogu da budu vise iskorisceni, iako svi mogu na 5-icu, kada nema drugog resenja. Juce sam posle dugo vremena video na parketu kod Zvezde svih 5 domacih igraca, sto dugo nije bilo. Vise je poceo da doprinosi Dobric, sto mi je takodje drago, a imali smo prilike da opet vidimo Laziceva spasavanja lopti koje idu u aut, efektnim i fanaticnim potezima kao nekad.
Sto se tice Aba lige, ostaje neodigrana utakmica sa Cedevitom Olimpijom, koja ce biti odigrana naknadno, a za Bozic, 7. Januara, u Beograd dolazi veliki duznik iz prvog dela sezone Evrolige, pojacan Markom Guduricem, Fenerbahce. Tezak protivnik, bez obzira na njihovo ne bas ocekivano izdanje ove sezone, ali to ne znaci da ne treba da se ocekuje teska borba, naprotiv. Pobeda je svakako veliki imperativ, ako Zvezda ima kakav-takav plan da ostane u trci za top8 Evrolige, koji sada deluje vise nerealno, nego realno, ali i to uz 2-3 vezane pobede, a sto ce opet biti vrlo tesko, moze da se promeni. Dolaze teske utakmice, posle ove sa Fenerom, Aba liga, dolazi Cibona, pa ide paklena nedelja u Spaniji, gde Zvezda gostuje Realu i Valensiji, gde bi na jednu pobedu odmah pristao, a sto ne znaci da ne se ne treba boriti za obe. Posle toga u Aba ligi, u Beograd dolazi Borac iz Cacka i to ce biti 3. utakmica u 7 dana, NBA ritam. Onda dolazi Barselona, pa za vikend Aba liga, gostovanje Mornaru, pa opet paklena nedelja Evrolige, gostovanje Efesu, pa dolazi Asvel...Sve lepse od lepseg. A ako se neko napravi pametan, pa tu nedge uglavi zaostalu Aba utakmicu sa C. Olimpijom, to ima da bude ratno stanje. Tezak zadatak je pred igracima, a to ne znaci da ce posle ovoga sto sam naveo biti lakse, tu se ovakav tempo borbe ne zavrsava.