Šta je novo?

Sportski događaji

Nisam siguran da te razumem, ali...odlicno bi bilo da je Zvezda odigrala bolje jos neke utakmice, naravno, opet se ne bi sve one pobedile, ali neka bi. Od ovih 6 poraza, bar jos 2 ili 3 su mogle da budu pobede. Recimo da je odnos 6-4, a ne 4-6 moglo bi se reci da je odlicno. Inace, sto se tice Evrolige, posle ligaskog dela, svaki skor sa kojim bi Zvezda bila u top8 je odlican. To je neki na ivici realno ostvariv cilj za to takmicenje. F4 je vec, realno tesko zamislivo, jer je konkurencija veoma jaka.

I na B92 ce se prenositi derbi, pored Arene Sport 1. Tako da i ko nema na kablovskoj Arenu, nije problem. Sve, sve, ali derbi bez publike...

Drugi put za kratko vreme na Partizanovom primeru se vidi sta znaci dobar trener i brzo stvari krenu da se popravljaju. Zvezda moze da pobedi jedino ako odigra na evroligaskom nivou dobro, sto ova utakmica defakto moze takvom da se smatra.

Zvezda prvi put u istoriji u futsal Ligi šampiona – odmah na Rikardinja

Klub malog fudbala Crvena zvezda predstavljaće Srbiju u UEFA futsal Ligi šampiona u Parizu po prvi put u istoriji.

Futsaleri Zvezde odmeriće snage sa renomiranim francuskim klubom ACCS Asnije Vilnev 92 za koji igra najbolji igrač sveta Portugalac Rikardo da Silva, poznatiji kao Rikardinjo.

Predsednik KMF Crvena Zvezda Aleksandar Vučić istakao je da je veoma ponosan što Srbiju na najkvalitetnijem evropskom takmičenju predstavlja domaći klub bez ijednog poraza, a da je još veća čast što će naši futsaleri odmah igrati sa najvećim favoritom i najjačim rivalom u Ligi šampiona.

"Dueli protiv ovakvih timova predstavljaju veliki izazov, posebno što je za naš klub ovo debitantski nastup na međunarodnoj sceni. Nije nimalo lako nadmetati se protiv kluba sa velikom istorijom i velikim sredstvima. Naš cilj u ovoj utakmici je da ostavimo srce na terenu, ali i da ostavimo svoj pečat na evropskoj sceni. Liga šampiona u Beogradu – to je naš dugoročni cilj", istakao je predsednik kluba.

Na žrebu u Nionu naglašeno je da ovaj duel predstavlja derbi meč ove runde Lige, a tim Crvene Zvezde našao se u Parizu zahvaljujući višestrukim donacijama kompanije CarGo Technologies.

"Sa skromnim finansijskim sredstvima u vremenu kada niko nema dovoljno da pomogne neprofitni sport, došli smo na vrh Evrope. Na tome moram da zahvalim kompaniji CarGo Technologies jer volja, umeće i sportske bravure našeg tima ne bi bile dovoljne. CarGo je doveo Zvezdu do Lige šampiona i na tome smo im svi zauvek zahvalni. Nije bilo nimalo lako, ali ovo je samo zagrevanje za naše delije", rekao je Vučić iz Pariza.

Utakmica se igra u sredu u Parizu, sa početkom od 19 časova.

17979395495fbd0970462b0009004792_w640.jpg

izvor: B92

сећа ли се неко 90их када су се у Немачкој играле новогодишње фусал лиге? екипе пошаљу стандардне првотимце, а играло се по футсал правилима. Звезда је неколико година слала своју екипу, пренос био на Еуроспорту

Moram da prokomentarisem kosarkaski derbi...

Zvezda je pobedila samo u rezultatu i ni u cemu vise. Srecom, on se jedini racuna za pobedu. Prvo, zadnji napad Zvezde,...Ono sto je Rocesti uradio, petlja, petlja, a onda ishitren sut, koji je promasio...A Lojd u igri. Takve stvari se zna ko treba da resava...Najprecizniji i najbrzi igrac koji je trenutno na terenu. Sreca, pa se Miler MekIntajer u Partizanovom zadnjem napadu amaterski odlucio losu na solo akciju, na nivou amatera i promasio, pa je Zvezda srecom pobedila, odnosno Partizan je pobedio sam sebe.

Imao je Partizan za ovaj mec vece probleme, nego Zvezda, koja je na sve to kvalitetniji tim i vise je imala dobrih, nego losih stvari za igru u odnosu na rivala.

Suđenje neću da komentarisem.

Ova utakmica je morala da se odigra bolje i realno je mogla. Umor od putovanja i dva evroligaska gostovanja, sve je to objasnjenje, ali nije opravdanje. Protivnik je slabiji na papiru, a imao je vece probleme. I da pobedi, imao je vise nego dobru situaciju u zadnjem napadu.

Vec u cetvrtak u Beograd dolazi Efes, koji je ekipa o kojoj nema sta mnogo da se prica. A sa ovakvom igrom kao sinoc, tesko do pobede. Krnji Partizan je sinoc bio više od dostojnog protivnika Crvenoj Zvezdi.

Kao da nismo gledali isti derbi. Zvezda je bila neuporedivo bolji tim, a Partizan su u igri održavale isključivo sudije.

Ja mogu mozda da se zalim na sudije kada Zvezda igra dobro, a sinoc to nije bio slucaj. Jeste bilo situacija tipa ona licna u napadu Voldena pred kraj, koja nema veze sa mozgom, ali to i da je presudilo u korist Partizana na kraju, ne bi moglo da se kaze da je glavni uzrok poraza. Glavni uzrok poraza u toj situaciji bi bila losa igra Zvezde.

Ponavljam, ovako protiv Efesa ne moze.

Za vikend je Aba pauza, pa da se uhvati malo vazduha za naredni evroligaski meč gde je protivnik Makabi, pa za viked Buducnost, pa El sa Olimpijkosom. I onda Aba sa FMP-om. Posle toga paklena nedelja EL sa dva domacinstva, Alba i Valensija, dve ekipe protiv kojih je realno da se trazi sansa za pobedu. Ako negde mogu da se pobede dve utakmice u paklenoj nedelji, tu mogu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796182#p796182:6559zp2k je napisao(la):
Dart » 24 Nov 2020 05:42 pm[/url]":6559zp2k]Kao da nismo gledali isti derbi. Zvezda je bila neuporedivo bolji tim, a Partizan su u igri održavale isključivo sudije.

Kada neko napiše ovako nešto, bilo bi dobro da to obrazloži i konkretnim situacijama... ovako ostaje na nivou dece u vrtiću...

Kada nesto ne uradis dobro (kao sto Zvezda na derbiju nije igrala dobro), onda PRVO pođeš od sebe, da se preispitas da nisi ti mozda doprineo tome sto nesto nisi uradio dobro, pa TEK ONDA moze da se prica o drugima koji su te u tome omeli i cime.

A samo sto se tice Zvezde ima mnogo toga loseg u igri, sto je moglo i moralo da bude bolje...Zato bi vise voleo da je Zvezda igrala bolje, a sto moze, pa da nije dosla u situaciju da jedna ili nekoliko pogresnih sudijskih odluka mogu da promene ishod utakmice.

Sutra je utakmica sa krnjim Efesom. A i za taj krnji Efes, ovakva igra nece biti dovoljna, nego mora mnogo bolje, ako Zvezda zeli da iskoristi njihovu losu situaciju i upise pobedu.

Da naidje loš dan, nije nista nenormalno u sportu, to se desava. Ali ako taj dan igraš loše, onda moraš da budeš veličina pa da kazes: ,,Izgubio sam, jer sam igrao loše". A ne: ,,Izgubio sam jer su me sudije ostetile", a igrao si sa timom od koga si tehnicki bolji i sa 50-60% posto snage. I onda su krive sudije sto su te ostetile???

Propustena je velika prilika da se upise pobeda u Evroligi. Koja ce sigurno da kosta na kraju. Sa druge strane fudbaleri Crvene Zvezde idu dobro ka svom cilju, evropskom prolecu. Sada u kosarci nema Aba utakmice za vikend, pa je prilika da se ekipa pribere. I nesto svakako mora da se promeni. Ekipa koja ima dva nedovoljno dobra plejmejkera ne moze da ima rezultate. Rocesti vise nije evroligaski igrac, to vreme je za njega proslo. Njemu, kao i Holu se treba zahvaliti na saradnji. Umesto njih, dovesti novog glavnog i cak Uskokovica gurati na drugog pleja, a ne skupo placati jos jednog stranca koji nista posebno ne pruza. Jednostavno je potreban dobar klasican prejmejker da bi stvari fukncionisale.

Da mi je neko rekao da cu sa manje ,,straha" da gledam utakmice fudbalera, nego kosarkasa u evropskim takmicenjima ne bi mu verovao.

Fudbaleri Crvene Zvezde su kolo pred kraj grupne faze LE obezbedili da ,,prezime" u Evropi, sto je ovaj tim i trenera koji nije imao prethodnog slicnog iskustva, veliki uspeh. I sto se mene tice, u evropskim takmicenjima, ciljevi su ostvareni. Sve preko toga, ako bude, bice mnogo vise od toga. Sve pohvale i svaka cast. Samo kada pomislim da je do pre neke godine bila misaona imenica da FK Crvena Zvezda ucestvuje u grupnoj fazi nekog evropskog takmicenja...Mogu svakako da kazem da stvari sto se tog tima tice, idu na bolje...Sada je evropska jesen za Crvenu Zvezdu normalna stvar, do duse ne bas u LŠ, ali u LE jeste.

Košarkasi su upisali treci poraz za redom u EL, u generalno istom scenariju. Drzi se do kraja neki egal i onda se sve prospe, prokockaju se sanse...Razumem da se ne moze svaka utakmica pobediti, naravno. Ali ne razumem ni da se svaka sa takvom zavrsnicom gubi. Pominje se smena trenera, za sta mislim da je rano i dalje. Ali nesto mora da se menja. Nedostatak dobrog plejmejkera se vidi iz utakmice u utakmicu. Videlo se odlicno sinoc sa Makabijem, a videce se i protiv Buducnosti u nedelju. Rocestiju i Holu sto pre pokazati gde su izlazna vrata, svakome iz svog razloga. Hol nema sta da trazi kao prvi plej, cak se po meni njegovo odsustvo sinoc uopste nije osetilo, a ono sto radi Rocesti, Uskokovic moze bar isto toliko, domaci, a mnogo manje placen igrac. I dovesti krstenog plejmejkera i jednog stamenog centra. A O Brajantu sto pre, ako moze, uterati u glavu da je kosarka timski sport i da ne moze da igra tako kako igra. Meni se svidja njegova sigurnost u sebe i inicijativa. Veliki je borac. Ali ne moze sve sam da resava posto-poto. Sinoc u jednoj situaciji, MJK mu stoji sam u ziceru, a on izmislja rupu na saksiji. Zvezdu pokrecu dva igraca, Volden i Lojd. I kada jednom od njih dvojice nije dan, na sta oni imaju pravo, ljudi su, stvari krenu nizbrdo. O Brajant je doveden da bude jos jedan pokretac, a to za sada nije.

Синоћ се десило нешто изузетно и имао сам срећу да, практично пуким случајем, томе сведочим. Пуки случај је стога што женски рукомет нисам гледао можда двапут у последњих 30-ак година. И баш синоћ кренем. Рекох - шта бих друго. Наше против светских првакиња, Холанђанки, а ове их по очекивањима деру. Још се поткрај полувремена тешко повреди Андреа Лекић. Светске првкиње воде шест разлике. И утишах тон и кренух нешто да се мајем са ћерком.

И онда, у другом полувремену крајичком слуха и ока схватим да Србија игра непрестано са седам играчица у нападу - без голмана! Седам на шест - константно играч више. Холанђанке чим отму лопту дају лако гол са пола терена. И тако су дале 10 у другом полувремену - али су примиле 20! Каква победа! Да ли рукомет стално треба тако играти? Рекох већ, не гледам скоро никад, па не знам да ли је и пре нашег селектора неко тако играо читаво полувреме. Видим нема више ни секторских новинара, опала је популарност рукомета, нико није нарочито упућен, па сви пишу опрезно о овоме.

Са моје тачке гледишта - невиђено, храбро, оригинално, интелигентно. Браво за селектора који је срушио систем светским првакињама и наравно, браво за жене!

Prvo nisam shvatio šta se radi i bilo mi čudno što piše empty goal nonstop. Pošto je menjao i golmane mislio sam da je to neka fora koju ne razumem. U svakom slučaju su se protivnice toliko zbunile da su ih deklasirale.

Nisam gledao rukometasice, posle ovog napisanog mi je zao, nova taktika, super, ako je dala rezultate.

I jos je novo, novi poraz Zvezde u kosarci, od Buducnosti, generalno slican kao prethodni. Napadi bez ideje, silovanje u zadnjoj cetvrtini, koje naravno ne ide pa ne ide...Nemanje dobroj pleja se sve vise i vise oseca.

Za sada i dalje moja podrska Sasi Obradovicu, nema rezultata bez kontinuiteta. Ali do promena mora da dodje, sto se tice igrackog kadra. I bolje je sto se problemi vide sada, nego na prolece, lakse ih je ispraviti. Nedostatak valjanog plejmejkera je najgori za ekipu, najteze nadoknadiv od bilo kog drugog igraca, razloge mislim da ne treba pisati. Zvezda je sada najocigledniji primer toga.

Ma sutnuti ga odmah i dovesti nekog ko ce ostvariti realne ambicije ovakvog tima, sto je minimum fajnal for evrolige i barem ulaz u plejof u NBA.

Nemoj da si tako skroman, ej.

Kada za kratko vreme izgubis mnogo utakmica, a sve u generalno istom stilu, znaci da imas ,,luft'' u timu, koji cak i protivnici vide i koriste to. Sa dobrim plejem, tim bi izgledao skroz drugacije.

Sa Olyjem za prekid crne serije...Po podacima i dalje bez Hola, sto ne vidim kao neki nedostatak...A sa druge strane Spanulis, Slukas, Printezis,...sa Barcokasom na celu, ni malo lak zadatak. Olimpijakos je 10-ti na tabeli Evrolige sa utakmicom manje, odnos 6-5. Zvezda je 16-ta od 18 timova, lose, nema sta. Od veceras, Zvezda je bez Rocestija, kome je zahvaljeno na saradnji, a Hola nema zbog povrede. Olaksanje moze da bude sto je za Olimpijakos ovo paklena nedelja, jer je igrao sa Barselonom ove nedelje, koja ih je dodatno izmorila.

Pa...Na kraju prve cetvrtine, velikih i mnogo lepih +14 za Zvezdu. 30:16. Veoma iznenadjujuce...Samo da ostane tako...

To kakva je Olimpijakos ekipa govori cinjenica da su skoro pa prepolovili zaostatak koji su imali na kraju prve cetvrtine. Na poluvremenu je 45:37 za Zvezdu, sa ne bas nekom extra igrom, tako da se moze reci da je ovo vise od odlicnog rezultata. Propusteno je mnogo sansi da se bar odrzi ona prednost sa kraja prvog perioda. Ostaje je jos veeeeeeeliko drugo poluvreme i daleko je od toga da bilo sta moze da se kaze. Treba se do kraja boriti i izdrzati, a ne prosuti, kao sto smo imali vise puta prilike da vidimo.

Posle 3. perioda, vodi Olimpijakos minimalno, 61:62. Nekako je prezivljena ova 3. cetvrtina. Jasno je da moze doci do scenarija kakav je viden na zadnjih nekoliko utakmica. Zvezda je dala 30 poena u 1. cetvrtini, a poen vise ukupno u drugoj i trecoj. Pocela je cetvrtina odluke....

Na kraju, ako ne poraz sa mnogo razlike, bolan svakako. Da Himki i Asvel nemaju utakmice manje, zakovao bi Zvezdu za dno tabele. Na kraju 79:81 za Pirejce. Ako u sledecoj nedelji, paklenoj, gde su dva protivnika kod kuce u Evroligi, ne krene na bolje, onda ce sanse za bilo koji dalji plasman u Evroligi biti svedene na teoriju.

Ovo su najgori porazi u kosarci, kada se ima neka prednost i dobra igra, a onda se pogubis kao kuce u magli i prospes sve. Msm, desava se to nekad, nije nista neobicno, ali se Zvezdi mnogo cesto desava, skoro pa preslo u ocekivanje.

Najgre je sto druge ekipe imaju doktorat o tome kakva je Zvezdina taktika. Prvi udar je jak, posle pocinje postepeno padanje te stecene prednosti, pa i protivnik predje u vodjstvo, posle cega se zna da nema koncentracije u zavrsnici i utakmica se gubi.

Ja sam rekao, a to se mnogima ne svidja, da je Zvezda i od Partizana mogla da izgubi, nego je imala srece, za razliku od, recimo sinoc, kada nije.

Ne volim da pricam da su mi drugi krivi za bilo sta, ali ruku na srce, neke odluke sudija od sinoc su za debelu analizu. Bez obzira na to, moralo je bolje u nekim momentima. Nakupilo se mnogo poraza i lose atmosfere zbog toga. Podska Saletu Obradovicu i dalje...Da se nadje novi valjani plej i sa njim ce ekipa totalno drugacije da izgleda. Nije resenje nemati dovoljan broj igraca na dve pozicije, ali ni to gomilanje stranaca nije resenje, sto se pokazalo vise puta. Skupo placen stranac, koji ne pravi razliku i igra kao ili gore od prosecnog Aba kosarkasa, nema sta da trazi u timu.

Ovo nije najtezi deo sezone...Sta ce biti kada dodju najvaznije utakmice u Aba ligi u kombinaciji sa kupom i paklenim nedeljama u Evroligi? O tome mora da se misli i resavaju problemi na vreme...

Sto se tice fudbalera, remi, ali oni su svoj realan cilj u Evropi ove sezone ostvarili. Eventualno da ne dobiju u zrebu nekoga ko je nesrecno ispao iz LŠ, a ima jak tim, koji je realno mogao mnogo više u tom takmicenju, pa ce sada u LŠ da vadi fleke. Nego nekoga sa kim bar na misice moze priblizno da se igra. Cak su premasili ocekivanja svih. Tri pobede, dva remija i jedan poraz, da su ponudjeni na pocetku Lige Evrope, mislim da bi odmah svako prihvatio.

Vrh