Ja cu da kazem koju....
Prvo, kada se igra bez trecine tima i pobedi veciti rival, makar i ,,na zub" kao veceras, to je veliki podvig. Svaka cast celom timu...Sve sto cu dalje reci, nemojte shvatiti kao da umanjujem bilo ciju zaslugu. Derbi je dobijen zasluzeno, igralo se srcem, nagrađena je Zvezda srecom malo cak, koju su igraci zasluzili.
Drugo, loše je Zvezda pocela mec. Partizan je napadacka ekipa, a takve ekipe se lakse dobijaju kada je odbrana fukncionise bolje od napada, a Zvezdi tada nije funkcionisalo dobro ni jedno, ni drugo. A i Partizan je hteo sut kao budalu ona stvar. Onda je bilo nar naleta za stizanje prednosti, dok jedan nije uspeo i utakmica je otišla u egal. A tada je Zvezda imala 2-3 sanse da ode na 3 ili 4 poena prednosti, a umesto toga je opet isla na rezultatsku klackalicu. Napad je bio korektan, ali losa odbrana. A posle ona 3 ofanzivna skoka Partizana pred kraj sam se prodrao u kuci recima: ,,Jel niko ne može da uhvati je..nu loptu iz 3 puta, u pi..u mate..nu!!!" Ali eto srece na drugoj strani da oni naprave faul i da Zvezda realizuje oba bacanja. A onda su se spetljali u svom zadnjem napadu. Posle toga ono bacanje lopte u aut...Došlo mi je da izlomim sve po kuci. Da smo nas 5 sa foruma tada bili na terenu, pa izveli bi i zadrzali loptu 0:01 pre kraja. Msm tesko da za to vreme moze nesto da se uradi, vrlo tesko, ali opet...Po meni Partizan je veceras odigrao dosta bolje od proseka, kako igra ove sezone. A Zvezda ih je dobila takve bez trecine tima, kakva god da je pobeda, za pohvalu je. I to veliku.
Trece, jedno, blago receno cudno sudjenje na obe strane...Dosta je bilo situacija da se npr. neki faul ne svira, pa se nekom odlukom koja bas i nema takvih osnova nadomescuje. Jedna od stvari zasto je cudno. Onda ono ,,sekirce" na Kuzmicu je nesportski faul po sadasnjim pravilima, koji nije sviran kao takav.
Četvrto, ja navijah za Lale u drugom mecu, uvek navijam za slabijeg kada Zvezda ne igra, ali oni ne pobedise. Tako da sa Megom mora da bude ljuta borba za povratak ,,Zućkove levice" na Mali Kalemegdan.
Peto, niko ne treba da misli da se Zvezda vec jednom nogom popela na postolje za prvo mesto. Nije! Ovo je samo korak. A Mega ne dolazi sutra da izgubi, nego da pobedi. Tako da Zvezda mora kako zna da se konsoliduje, jer je ovo veceras bila ,,Pirova" pobeda. Mnogo je ekipa potrosena. Za Zvezdu ce mnogo da znaci ovaj trofej, tako da sutra punom snagom mora da se udari i da se na kraju, Boze zdravlja, podigne pehar kupa, sto Zvedza vec 3 sezone ne zna kako izgleda. Sutra cemo se valjda podsetiti.