Šta je novo?

Sportski događaji

Zvezda ce provesti jesen u Evropi, posle pobede nad jermenskim prvakom 1:2. I imala je veliku srecu, da dobije ,,laksu" grupu sa Gentom, Hofenhajmom i Liberecom. Za Dejana Stankovica, kome je ovo prvo vodjenje tima u evropskom takmicenju je uspeh i ovo sto je uradio do sada, bar sto se Evrope tice. Ali, sreca u zrebu je dala mogucnost da realno ostvariv cilj bude i evropsko prolece. Bice tesko, ali moze se.

A sto se tice kosarke, Zvezda trenutno igra sa Fenerom u gostima. I nazalost, stvari ne idu na dobro. Fenerbahce ima plus 12, sa ne nesto specijalnom igrom. I oni su se dosta ispomasivali. Favorit je Fener, nema sta. Krenula je Zvezda dobro u prvoj cetvrtini i onda pad, koji se sve do sada, kraja poluvremena nastavio. Sreca, pa je i Fener imao neke promasaje, inace bi ta prednost otisla na 20, kao nista. Nije nedostizno, ali mora jos neko da proradi. Fali jos jedan plej, posebno sa ovako, samo fizicki prisutnim Dzordanom Lojdom. Da pogledamo i drugo poluvreme, pa da vidimo.

Ovo uopšte nije laka grupa. Pa Hofenhajm je razbio Bajern 4:1 za vikend! Gent je van forme, ali to verovatno znači da će doći u formu. Liberec je dužnik i nije mnogo jak.

Zato sam i rekao ,,laksa" grupa. U tim jacim ligama se desi da dobije autsajder favorita sa vecim brojem golova. Nije prvi put. Laksa je grupa u smislu da su mogli i gori protivnici da naidju. Uz konsolidaciju redova i srecu, koja je potrebna vise od toga, nije totalno nemoguce da se doceka prolece u Evropi.

A sto se tice kosarke, bez obzira sto je ovo bio bolji tim, lose izdanje Zvezde. Bilo je i plus 20 u jednom pomentu, a na kraju, plus 14. Fener je svakako tim koji napada evropsku krunu i tu nema sta, ali opet...Imam utisak da oni mogu mnogo bolje od onoga kako su sinoc igrali, tj. igrali su onoliko koliko je dovoljno da sigurno pobede. Kosarka je takav sport da kada igrac fali na nekom mestu, kao sto Zvezdi fali jos jedan plej ili kombo 1-2 , a zakaze drugi igrac koji igra tu poziciju, poraz je ocigledan. Kao sto je sinoc zakazao Dzordan Lojd, koji je u drugom poluvremenu proradio, ali tada je na drugim mestima pocelo da popusta. Bio je jedan talas u drugom poluvremenu, kada je delovalo da ce se Zvezda vratiti, ali Fener je to odbio.
Ali hajde...prvi macici se bacaju u vodu, u ponedeljak Cibona u gostima i prilika za konsolidaciju redova, pa paklena nedelja Evroliga, Baskonija i Zalgiris kod kuce. Inace u ovom kolu, Bakonija je dobila Real Madrid, a Zalgiris Olimpijakos. Iznenadjenje kola je svakako sto je Zenit pobedio Efes i to u gostima.

Malo sam prestao da pratim košarku i vidim juče Partizan izgubio od Metalca. Pogledam malo bolje - trener Vlado Šćepanović.

U FK treneri bivši igrači.

OK, nemam ništa protiv da bivši igrači postanu treneri, ali neka počnu od nekog trećeligaša (drugoligaša), pa tamo uče zanat par godina, pa onda neka preuzmu najvažnije srpske klubove.

Evo pogledah Lampar(d)a . Prvo trener podmlatka Čelzija, pa glavni trener Derbija, pa tek onda Čelzi.

Geri Nevil bio pomoćnik u nacionalnom timu godinama,

Pol Skols je trener u nekom trećeligašu.

Ovi naši bez iskustva dobijaju prve timove Zvezde i Partizana ili reprezentacije.

Pa ne može tako.

Danas je rodjendan mom Partizanu. Preživeo si svašta preživećeš i Vučića.

U igračkom kadru FK Partizan dešavaju se velike promene. Danas je prodat Sadik u špansku Almeriju za 5+3 miliona + bonusi (ako sam dobro razumeo 5 milona odmah, 3 miliona za godinu dana plus procenat od naredne prodaje). Očekuju se ovih dana i prodaje Filipa Stevanovića, Asana, Natha, možda i Sume. Došli su Miloš Jojić, Svetozar Marković, Ivan Obradović, te Mađar Holender i Francuz Baje*******ek. Šta će doneti sve ove promene teško je reći. Nisam optimista.
Srećan 75 rođendan mom Partizanu!

Da i ja cestitam Grobarima rodjendan. Kada je Zvezda prezivela Tadica i ostale lesinare, preziveces i ti Partizane Vucica, kao nista, ne sekiraj se i ne boj se.

Danas Cibona i prilika za konsolidaciju. Osim Terija, svi ce igrati. Ne treba biti mislima na utakmici sa Baskonijom. I ovo je prepreka koju treba preci.

Немој тако, Тадић нам је ономад послао Весића да нас спасе...

Партизан је, реално, био угрожен у време растакања југословенске федерације, када је Србија, која је као и остале републике постала дефакто независна држава (само без покрајина) стала иза Звезде као иза државног пројекта. Ту је Партизан пао у други план, читаву деценију није био првак нити играо у Европи, а на крају је дошао и на корак до испадања из лиге ("Друга лиго, шири своје гране, да прихватиш младе партизане..."). Ипак, дух гробарства је сачуван, у доброј мери и захваљујући спортовима који су сматрани мање важним од фудбала (кошарка, ватерполо), а у фудбалски клуб су ушли и неки ретко способни људи (Жарко Зечевић), који су успели да направе много бољи концепт од Звезде (према статистици, најуспешнија фудбалска школа на свету) и да престигну наш у времену и простору заостали клуб на сваки начин.

Досад су се, међутим, ствари промениле: постојање Николића и Гаврића, који би пре 10 година били враћени са тренинга јер нису довољно велики и јаки, говори да је и Звезда постала озбиљнији клуб. А Партизан, пре свега, мора да промени декадентну екипу на челу клуба. Мислим, Вучела је кул лик за зезање уз флашу скупог вискија у кафани до 5 ујутру, али ипак није за тај посао.

Donela je Zvezda 100+ iz Zagreba. U prvom poluvremenu 60 poena, kao u NBA, a posle je vec popusten gas. Nekada klasik, a danas igra macke i misa. Mogla je Zvezda jos agresivnije da nastavi, ali u drugom poluvremenu je odrzavala stecenu prednost, koliko je dovoljno. U petak, Evroliga, utakmica sa Baskonijom kod kuce, koja Zvezdi onako, ne lezi zadnjih par godina i prilika je da se prekine taj negativan niz. Nakon toga ABA liga, gde Zvezda gostuje Borcu, koji na svu hrabrost, osokoljen pobedom nad Partizanom, sigurno nece da se pomiri sa tim da ce unapred da izgubi. Deluje mi da ce taj tim biti iznenadjenje, kao prosle sezone Primorska. Posle toga ide paklena nedelja Evrolige - Zalgiris kod kuce, pa gostovanje Asvelu. F4 ne bi rekao da je realan cilj, ali se nadam da ce se za par kola, kada se stvori neka slika ko je kakav, moci da se kaze da je F8 realno ostvariv cilj i da je ono protiv Fenera bio samo los dan ili tako nesto.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FyP9cYqi2HE[/youtube]

чекајте мало… шта бре? 38 разлике? па да ли ти људи имају душу? је л' треба Хрвати опет да кукају о великосрпској агресији?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780940#p780940:1ocev3mj je napisao(la):
Blade » 05 Oct 2020 12:44 pm[/url]":1ocev3mj]Kada je Zvezda prezivela Tadica

Razumem... bilo je teško preživeti čoveka koji je Partizanu obezbedio najveći sponzorski ugovor ikada na ovim prostorima - Gasprom sa 5 miliona godišnje koji traje već 10 godina... Tadiću, Tadiću, hteo si da uništiš Zvezdu, ali prc...

image of a safe

Ne znam bas da je Partizanu bilo lose za vreme njegove tiranije...10+ godina za redom je Partizan bio prvak. Zvezda svo to vreme, nije samo zaboravila kako izgleda prvo, nego i kako izgleda drugo mesto. A borba za opstanak je bila realnost. Ali tada su svi bili glupi, samo je Partizanovo rukovodstvo bilo pametno da napravi dobar tim, a bilo je jednak sa ostalima, ali imao je znanje i umece, koje drugi nisu.

Kad ova vlast dovede Partizan dotle da postoji samo na papiru, kao sto je ondasnja dovela Zvezdu, onda mozemo da pricamo o tome kako je drzava maceha istom.

Ili argumenti koje ti ne zelis da prihvatis kao tacne, iako su bili u vremenu koje je tik za nama i svi ga se dobro secamo. Ali dobro, ne moras, ne zelim da te ubedjujem. I gle jos veceg cuda - otisli zuti tirani - dominacija Partizana prekinuta. Slucajnost??? A cim su dosli na vlast, dominacija je pocela. I to je slucajnost??? Ali drzi se ti svog misljenja i dalje, nemam nista protiv.

Pojavila se informacija da ce se Tejlor Rocesti vratiti u Crvenu Zvezdu. Pod uslovom da bude onaj od proslog puta, je ono sto fali ovom timu, pored jos jedne klasicne petice, sto mislim da Emanuel Teri nije. Ali neka se i njemu da sansa da igra, pa da se vidi, ako ne valja, da se menja.

Bilo je price da ce Lengston Hol propustiti mec sa Baskonijom zbog povrede, ali nece, nije strasna. Svidja mi se i Voldenov stil, ali on je vise 2, nego 1. Baskonija je u proslom kolu pobedila Real Madrid sa plus 13, radi se o odlicnoj ekipi, koja, mislim da ove sezone nema samo ambiciju da igra Evroligu dok traje ligaski deo, nego da ima ambicije da ostvari vece ciljeve u ovom takmicenju. Sama igra protiv takvog tima je motiv, a Zvezda u zadnje vreme nema dobre rezultate sa ovim timom. Trenutno je 5-5 kroz istoriju takmicenja. Utakmica je u petak, 19.00h, a prenosi SK.

Ti moraš prvo da naučiš šta su argumenti, a šta proizvoljna mišljenja.

Argumenti su činjenice, a činjenice su da je u periodu o kom pričaš KKCZ dovodila višestruko skuplja i zvučnija pojačanja od KKP. Sve proverljivo. Činjenice su da je rukovodstvo Zvezde bilo sastavljeno isključivo od ljudi koji su u tom trenutku bili na vlasti ili bliski vlasti (Žika Anđelković, Mirko Petrović, Goran Vesić, Slobodan Vučićević), dok KKP u tom periodu vode bivši sportisti Vlade Divac, Predrag Danilović i Todorić.
Činjenice su da i pored zvučnijih pojačanja i skupljih trenera (Sagadin, Pešić) niste mogli da nas dobijete.
Činjenica je da je KKP otišao na F4 sa Sinovcem, Đekićem, Strahinjom Milošević, Vranješom, još uvek malo poznatim Veselijem i Marićem, Perom Božićem... Nosioci tima su bili Mekejleb, Roberts, Kecman i Lučić koji su ipak u tom trenutku klasa ispod u odnosu na Rakočevića, Pena, Peru Antića ili Gurovića.
Činjenica je da je ta žuta vlast donela odluku o izgradnji trenažne hale kao nagradu za plasman na F4, na koju je "zaboravila" čim smo se vratili iz Pariza. Dakle, ne obećanje, nego zvaničnu odluku.

Kažeš kako je prestala dominacija Partizana čim su žuti pali. Ne. Dominacija Partizana je prestala čim je huligan sa severne tribine došao na vlast.
https://www.telegraf.rs/sport/2025967-v ... -partizana

To su činjenice, a proizvoljna mišljenja su: vi ste bili prvi 13 godina, mi nismo, znači vi ste krali i vlast je radila za vas, a nas uništavala.
To je na nivou dece iz vrtića.

Ti ces da me naucis, jel?

Znas kako, to sto se ti drzis svog misljenja kao pijan plota je u redu, ja protiv toga nista nemam. Ali da ja vidim da je nesto crno, a da me ti ubedjujes da je belo - to vec prelazi u bezobrazluk, koji, sto se mene tice, nece da ti podje za rukom. I na sve, to nazivas cinjenicama. Ovo tvoje iznad napisano vredja elementarnu inteligenciju. Pricao sam sa majstorima spinovanja i demagogije za koje si ti mala beba, pa nisu uspeli da mi svoje misljenje nametnu, pa neces ni ti. Opet kazem, nemam nista protiv da ti mislis da je to sto pricas istina, misli, to je tvoje pravo. Ako si sebe u to ubedio, mene ne mozes. Ovo tvoje, da cita neko ko ne zivi u ovoj zemlji i ko ne prati sport, poverovao bi ti. Ja ne mogu, jer znam sta se desavalo.

Argument je za tebe ono sto ti hoces da bude, a ono sto ti se ne svidja, nazivas proizvoljnim misljenjem. I neka i to bude, nemam nista ni protiv toga, to je tvoje pravo.

Svi ti ljudi bliski vlasti su dovedeni u Zvezdu sa zadatkom, da je uniste. I skoro da su u tome uspeli. Ali, nisu uspeli, ne zato sto je Zvezda bila jaka, pa joj nisu mogli nista, nego je opet nekome bio interes da Zvezda ozivi. Da nije, ugasila bi se. I ja bi voleo da je Zvezda ozivljena iz ideala, ali nije. I ne svidja mi se sto je tako, ali to je istina. Za razliku od tebe, ja necu reci da nije istina nesto sto mi se ne svidja da cujem ili procitam. To sto se to meni svidja ili ne svidja je nesto drugo.

Rakocevic i Gurovic su bili igraci na kraju karijere. Antic tada nije bio nikakav igrac, nesto spektakularan. A Pen, da je valjao, igrao bi za nekog evrologasa i nije dosao u Zvezdu, jer je voli, nego, jer nije imao drugo gde bolje. U tom nekom periodu, Rakocevic je bio jedini igrac koji je Zvezdu nekako drzao, a u Partizanu je bilo mnogo igraca, ne zna se ko je bio bolji. Tada sam pricao sa jednim drugarom koji je grobar i sam je rekao da je Rakocevic jedini igrac u Zvezdi koji valja, a iz Partizana mi je nabrojao 7-8. I slozio sam se sa njegovom pricom, jer je bila istina, koja se meni nije svidjala, a nisam kao ti ubedjivao sebe u ono sto nije. Pesic je dosao u Zvezdu jer nije imao drugi angazman tada, a Sagadin je trenercima u pm, spomenik mu treba dici, cak si uspeo i da me nasmejes sa tom pricom...

Budi malo kreativan sa izjavama, smisli nesto svoje, a nemoj moje da ponavljas kao papagaj.

I da dodam jos dve stvari...

Prva, koja mi se takodje ne svidja je, sto ce Zvezda biti konkurentat tim dok je neciji interes da to bude. I to je istina.

Skoro nista se danas ne radi i iz iskrene zelje, borbe i slicnih stvari, nego je skoro sve interes, koji ce vecina podrzati, ako i njoj odgovara. A laz koju 100 puta ponovis, postane istina.

Drugo, onako kako se ponasao onako kako je hteo svetac Partizana Dusko Vujosevic prema sudijama, clanovima protivnickih timova i svima ostalima,...Moze samo neko ko ima debelu zaledjinu i kome se moze. Ali sa druge strane nikad necu reci zbog toga da on nije dobar kosarkaski strucnjak, jeste. To sto ga smatram losim covekom, je drugo. Te dve stvari ne treba da se mesaju.

Sada je zvanicno da je Tejlor Rocesti novi-stari igrac Crvene Zvezde. Rekao sam vec, moje misljenje je da je levoruki americki suter neko ko ce se u ovakav tim dobro uklopiti, posto je po svemu ono sto fali.

Nas najbolji stranac. Lepa vest. Nisam ispratio da li je odrzao formu, podmladio se nije...ali odmoci nece.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781640#p781640:380wlxgx je napisao(la):
Blade » 07 Oct 2020 05:21 pm[/url]":380wlxgx]Ti ces da me naucis, jel?

U ovom postu si dokazao bukvalno sve što sam napisao. Hvala ti.

Svi ti ljudi bliski vlasti su dovedeni u Zvezdu sa zadatkom, da je uniste.

Jel ovo argument ili ?

Tada sam pricao sa jednim drugarom koji je grobar i sam je rekao da je Rakocevic jedini igrac u Zvezdi koji valja, a iz Partizana mi je nabrojao 7-8. I slozio sam se sa njegovom pricom, jer je bila istina, koja se meni nije svidjala, a nisam kao ti ubedjivao sebe u ono sto nije.

Sad si me zbunio. Dogovori se jel Partizan osvajao titule jer je vlast radila za njega i jer je gepekovao sudije ili zbog toga što je Zvezda imala jednog dobrog igrača Rakoča, a Partizan 7-8...

Pesic je dosao u Zvezdu jer nije imao drugi angazman tada, a Sagadin je trenercima u pm, spomenik mu treba dici,

Ja nigde nisam ni piaso kakvi su oni treneri i da li nisu imali angažman pa su došli. Napisao sam da su debelo plaćeni.

Da nije, ugasila bi se.

Eto... i ti si mene malo nasmejao...

Ovo prvo je najjasniji argument, da je crno i ne mozes me ubediti da je belo, kada ja vidim dobro da je crno crno. Nema boljeg argumenta od onoga sto se jasno vidi.
Ovo drugo, hajde bre sine, mani se spinovanja i tih tvojih forica...Sta ti nije jasno? Koji deo? Koja rec? Ja pisem prosto i jasno, da i covek bez dana skole i onaj sa doktoratom moze da razume. Ako si ispod onog bez dana skole, ne mogu ti napisati prostije, izvini. A ne verujem da si toliko glup da ne razumes, nego si preterao sa bezobrazlukom i to ti, rekoh, kod mene nece proci.
Trece, vise bili placeni od Vujosevica? To je sigurno tako, ali kada bi se zezali...
Četvrto si debelo izvukao iz konteksta, pa ne razumem.

Tvoja prica se svodi na to da je Zvezda imala novca, ali nije umela da napravi tim, i iz godine u godinu je tonula. A Partizan je imao manje para, ali tamo svi bili doktori kosarke i od nicega su umeli da naprave nesto. Sami, bez icije pomoci. I tako su dominirali skoro 15 godina. I sve to bez para sa ljubavlju i uz pomoc znanja. Sine, ja nisam mali, a ovo nije bajka. To nekome ko je mali mozes da prodas, a ja imam malo vise godina da to kod mene prodje. Pocenio si me debelo ili sebe precenio previse. Nesto jeste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781940#p781940:99krnze9 je napisao(la):
Blade » 08 Oct 2020 03:22 pm[/url]":99krnze9]Tvoja prica se svodi na to da je Zvezda imala novca, ali nije umela da napravi tim, i iz godine u godinu je tonula. A Partizan je imao manje para, ali tamo svi bili doktori kosarke i od nicega su umeli da naprave nesto. Sami, bez icije pomoci. I tako su dominirali skoro 15 godina. I sve to bez para sa ljubavlju i uz pomoc znanja.

Jel vidiš kako znaš, samo se praviš... naravno da o košarci više znaju Dule, Žoc, Divac, Danilović... nego Žika Pauk, braća Petrović ili Vesić...

Pa nije džabe Partizan dao 18 svojih košarkaša u NBA, više od bilo koje druge ekipe na svetu... i sve ih je trenirao Dule... ili misliš da je uspeo da prevari/gepekuje i njih?
https://www.kurir.rs/sport/kosarka/3487 ... ligi-sveta

Vrh