Šta je novo?

Sportski događaji

Posle prve cetvrtine egal. Odlican pocetak, ali i pad. Bilo je i ovo i ono, a posle toga sto je bilo, ovo je dobar rezultat. Tacnije, Lojd i Dobric su sa dve trojke odrzali taj rezultat.

Plus 6 za Zalgiris na poluvremenu, nece pa nece sut. Nista strasno, ali mora da se stabilizuje. I ne valja sto jedan igrac (Lojd) drzi Zvezdu u igri. Ova poslednja akcija sa Voledom je bila super zamisljenja, ali nazalost, nije prosla. Iako je bilo najavljeno da ce biti, nisu u sastavu Teri i Rocesti, pored njih i Uskokovic. Naravno, bolje ih je uvesti u ritam na nekoj utakmici slabijeg tempa.

Rezultat 60:62 za Zalgiris, egal da kazemo, ali koncentracija je ipak bila veca na strani Litvanaca u zavrsnici ovog perioda. Ovaj poslednji Zvezdin napad, kao 5 bumbara u veš-mašini, a na drugoj strani kazna. Ali hajde, daleko je od gotovog...Počinje 4. četvrtina,..

Nije, pa nije hteo sut. Onda normalno i pada samopouzdanje, 69:75 na kraju, apsolutno zasluzeno je pobedio Zalgiris i i dalje je neporazen. Cak je postojala realna nada, kada je Zvezda prisla na oko minut do kraja na minus 2 i imala napad, ali tada bas nije htela sreca. I sreca je sto ni Litvanci nisu bili nesto dobri u sutu, inace bi ta razlika otisla mnogo vise. Sta da se radi...Idemo dalje, nema vremena za mnogo nezadovoljstva zbog poraza, brzo idu nove utakmice. Veceras je bio primer koliko fale jos jedan igrac koji ume da ,,izmisli" poene i cvrstina u reketu. Odbrana je bila vise nego korektna, ali dzabe, kada je napad funkcionisao lose, posebno onda kada je bas trebalo.

Utakmica izmedju Asvela i Crvene Zvezde je otkazana zbog velikog broja igraca francuskog tima koji su zarazeni Covidom 19. Pored Asvela i Zenit je tim kojim muce iti problemi, pa se i njegove utakmice otkazuju trenutno. Evroliga je ukinula pravilo sluzbenog rezultata, vec ce se utakmice odlagati za neki drugi termin.

Naredna utakmica u ABA ligi je u nedelju sa Mornarom kod kuce, a u Evroligi tek u sledeci četvrtak, takodje kuci, a protivnik je CSKA, jos jedna ekipa protiv koje moze da se vidi pravo stanje i da li se u odnosu na prethodne meceve nesto popravilo.

Utakmica sa Mornarom takodje, nece biti laka. Ekipa koja je u EK izgubila od Ulma u gostima, a kuci dobila Bresu i Unikahu. U Aba ligi obe pobede protiv Zadra i Cibone. Ta ekipa ne dolazi u Beograd da izgubi unapred. Naravno, Zvezda je favorit, ali pobeda nece sama doci.

Onda Evroliga u četvrtak, protivnik, takodje kod kuce, CSKA. Snazna ekipa, kako timski, tako pojedinacno, mnogo dobrih sutera, najbolji je Majk Dzejms, a pored suta ima i druga opasna oruzja. A njegovi, tek za nijasnu losiji sledbenici, nisu nista manje opasni. U novijoj istoriji, neverovatnih 8-1 u pobedama je za ruskog giganta.

Prica se da je dolazak Dzonija O Brajanta izvestan. Zvezda ce u njemu svakako dobiti pojacanje na pozicijama 4 i 5, posebno ako se zajedno saTerijem dobro uklopi. Inace O Brajant je 16-ti igrac. A mislim da 15 moze da bude registrovano za takmicenja. Gotovo je sigurno da ce Aleksa Uskokovic ove sezone biti samo na papiru kosarkas Crvene Zvezde i on je taj 16-ti koji je visak. A posto 12 moze da se izvede za utakmicu ona tri rezervna ce biti Rit, Simanic i Radanov. Teri i Rocesti ce debitovati protiv Mornara u nedelju, koji spada u timove koji ce ove sezone biti u gornjem delu tabele, pa tu i moze da se vidi neka merodavnost i da li ce se nesto promeniti. Rezultati Mornara u EK govore da se njihove ambicije vece od prvog kruga tog takmicenja. Prema tome, to je tim za koji treba dobra priprema.

Fudbal:

Zvezda moze da bude zadovoljna ishodom, Partizan ne, jer je vise napadao i vecu zelju imao da pobedi. I dalje to smesan fudbal, malo fali do amaterskog nivoa. Nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka. Ovakva Zvezda u Ligi Evrope nema sta da se nada drugom krugu.

Kosarka:

Ovo nije realna razlika u kvalitetu izmedju Crvene Zvezde i Mornara. +31. Prosto je Zvezda nagazila, Mornar je poceo da tone i nikako nije uspevao da se vrati kako-tako u mec. Prosto, mislim da to nisu bila nikakva jaka takticka klesta, da se od njih nije moglo odbraniti bar toliko da ne bude ovolika razlika, nego ih je jednostavno uhvatila neka konfuzija ili sta vec...Pogubili su se. Debi novih igraca posebno Terija, mogli bi da nazovemo uspesnim. Ovo je bila jos jedna utakmica sa timom ciji je trener takodje veliki zvezdaš i bivši trener, Mihajlo Pavićević, kome naravno svi mi zvezdaši želimo svu srecu u nastavku. Pored Zvezde, neporazeni su jos Buducnost i Mega. Zvezda igra sa Megom u sledecem Aba kolu, a do Buducnosti ima jos dosta, tek posle meca sa Partizanom. A do tada ima jos 4 utakmice sa ,,laksim" protivnicima koje treba iskoristiti tako da se pobedi, a po mogucnosti bez mnogo potrosnje, da se snaga ustedi za Evroligu.

Zvezdin naredni protivnik kod kuce u El, CSKA je izgubio u Moskvi od Albe, sto je malo ko ocekivao i mislim da ce reakcije svakako biti i takodje mislim da nemaju hemiju kakvu su imali prosle godine i da su sada lakse pobedivi. Pobeda nad takvim rivalom, svakako bi bila velika za sve aspekte, ne samo za stanje na tabeli. Mnogo timova za koje se to nije ocekivalo je sada u donjem delu tabele. Zalgiris je jedini neporazneni posle 4 kola. Naravano da ne treba uci u utakmicu sa mislju da su oni ekipa protiv koje ne treba traziti sansu, treba, sada je realnija, nego prosle godine.

Fudbal:

Naprotiv, Zvezda je sve vreme napadala i posle većeg broja derbija uspela da nadigra Partizan.
Utakmica je bila vrlo dobra za prosek (najčešće očajnih) večitih derbija.
Jedino što je bilo amaterski, to je igra Erakovića, koji nije za to kriv, jer je Zvezdin trener odlučio da se poigrava sa centarhalfovima i da stavi na tu poziciju potpuno zelenog momka, što sam prvi put u životu video kao svesnu odluku u bitnoj utakmici.

Košarka:

To je realna razlika.

Derbi: da li je čaša poluprazna ili polupuna? Ko je zadovoljniji remijem, ako ostavimo po strani bodove? Kako za koga...

Partizan je počeo utakmicu sa skrpljenim timom bez napadača i sa nekim rekreativcima (Jojić). Štoperski par se upoznao juče. Ako se tome pridoda da je rano ostao bez najboljeg igrača Sume i da je Zvezda imala veći posed lopte i više napadala, onda bi trebao da bude zadovoljniji remijem. Opet, vodio je veći deo utakmice i primio gol iz ispravno dosuđenog penala. Međutim taj penal ne bi ni bio dosuđen da su se poštovala pravila fudbalske igre. Korner posle koga je dosuđen penal nije postojao i to se jasno vidi na snimku. Takođe, prilikom izvođenja kornera Katai pravi faul nad Zdjelarom tako što ga vuče sa dres i to se veoma jasno vidi na snimku. Ali šta je, tu je, navikli smo.

Derbi je jedan od onih kojeg se niko neće dugo sećati osim Fiće i Sume. Meni je hajlajts derbija vatromet na susednom stadionu povodom postignutog gola iz penala. Ipak se na to čekalo 5 derbija.

E da... i moj kolega, Zvezdaš, sa kojim sam silom prilika gledao derbi i koji je nekoliko puta tokom prenosa nesvesno ponovio: nije mi jasno kako mi dobijamo sve sa po 5:0... nisam hteo da mu objašnjavam, ionako ne bi shvatio...

Greske se desavaju i najboljima, ne mozemo sada decku da kacimo kamen stida zbog toga. Ne vidim statistiku, ali nisam video nijednu odbranu golmana Partizana, a oko koje je morao ljudski da se potrudi. Da nije bilo penala, koji je bio dosudjen ispravno, verovatno bi Zvezda izgubila. Iskreno, bilo je 2-3 akcije, bas lepe, ali ni tada sut u okvir gola nije upucen, koliko sam video. Da kazemo i da je skinuto prokletstvo, gde je posle 4 derbija konacno postignut gol, kakav-takav. Ej, posle 4 derbija gol iz penala, zamisli...I neka se Grobari smeju zbog toga, imaju pravo, a i osnovu.

A za kosarku, da jos kazem da je O Brajant potpisao po nezvanicnim informacijama i to ce biti 7. stranac. Opet ce biti 8-7 u korist broja domacih igraca, koji mogu da budu u timu. Simanic ili Uskokovic su, svako iz svog razloga na izlaznim vratima. I CSKA bije bitku sa koronom, koliko cujem, ali imaju dovoljan fond igraca da pokriju broj i vise od toga. Definitno je prilika da se crna istorijska statistika koju Zvezda ima sa njima, smanji. Misljenje da nije realna razlika u odnosu na Mornar zadrzavam, rekao sam iz kog razloga.

Već vidim tamo negde 2025-2030. godine, neka nova vlast, a pojedinci o 2020. pišu komentare u stilu "svi ti ljudi bliski vlasti su dovedeni u KKCZ sa zadatkom, da je uniste"

U redu je sto se tebi mnoge istine koje vidi i slepac ne svidjaju, to je tvoje pravo. Kao sto je tvoje pravo i da neke stvari neosnovano branis. Ali istina je istina, bez obzira da li se ona svidja tebi, meni, Peri, Miki, Žiki,...Istina je i da 100 puta ponovljena laž postaje istina za javnost.

I neka je to bilo kako je bilo, samo posle svega toga, nijedan navijač Partizana, bar sto se tice kosarke, ne bi smeo da ima obraza da prica kako je Zvezda sada drzavno mezimce i kako koristi drzavni bankomat. Navijaci nekog drugog tima mozda, vi ne.

Evo jos jedan veliki grobar je iz velike ljubavi dosao u Partizan, a nije hteo u Zvezdu koja mu je nudila 30% vise novca? Dejan Milojevic, covek koga inace kao trenera postujem, pokazao je da zna svoj posao. A sada mu je, eto doslo da bas u ovo vreme obelodani tu pricu. Iz ciste ljubavi je dosao u Partizan i da radi sa Vujosevicem??? Pazi ku..c i na njemu slameni sesir?!

Zvezda mu je nudila vise novca tada, kada je vec lepo utonula u propast i kada su odnosi u istoj vec bili takvi da je odnosio ko je sta stigao? Ko poveruje u tu pricu ili je kao ti ostrasceni Partizanovac i nerealista ili je toliko glup da za to nije izmisljeno ime. Ne verujem da je iko toliko bas dudlao camac. A da u tu pricu veruju ostrasceni Partizanovci, to je u redu, veliki broj ljudi ne veruje u istinu, nego ono u sta zeli da veruje.

Srecno sa Turcima za pola sata...

Ma znam, Milojević je osvedočeni lažov, verujemo samo Čoviću i Terziću...

To si ti rekao, a ne verujem(o) ni njima.

I da je neko od Zvezdasa, ne stoji da jedan sportista plasira takve price, jer je to na nivou rijaliti igraca i jeftinih zabavljaca. A sportisti su valjda iznad toga. Msm, neka prica ko sta hoce, da me ne shvatis pogresno, bas me briga. Samo sam sebi dao slobodu da ovde napisem svoje misljenje o tome.

Pobedio Partizan sinoc. Sa boljim trenerom, to bi bilo oko +20. Ovako, eto da se upise pobeda. I dalje sam pri stavu da je to odlican tim, evroligaski, samo kada bi imao trenera, koji ce da poveze konce.

Veceras fudbal i kosarka...

Sto se tice fudbala, nadam se da ce Zvezda igrati bolje (mnogo) nego u derbiju, jer jedino tako moze da se nada povoljnom rezultatu. Hofenhajm je apsolutni favorit, tu nema price.

A sto se tice kosarke...Posle gubitka prosle utakmice od Albe, CSKA ce svakako pokazati reakciju. Iako imaju svoje probleme, imaju i igrace koji mogu da odgovore svakom izazovu, jaku centarsko-krilnu (Hojfman, Milutinov, Strelnijeks, Bolomboj, Šengelija), a i bekovsku-plej (Dzejms, Hilijard, Haket, Klajburn) liniju. Njihov cilj ove sezone je osvajanje Evrolige i apsolutni su favorit u ovoj utakmici. Sto ne znaci da ne treba traziti svoju sansu, osim u tome sto jos nisu u ritmu kakav bi oni zeleli, to ne treba da bude jedini adut, ima ih jos. Potrebna je pre svega jaka odbrana i koncentracija svih 40 minuta. Motivacije iz mnogo razloga mora da ima. Zvezda je kompletna, osim najnovijeg pojacanja, Dzonija O Brajanta. Ovo je utakmica gde moze da se vidi kakvo je pravo stanje u timu na svim poljima. Kao sto rekoh, posle poraza od Albe, oni ce sigurno preuzeti sve da im ovde nesto ne krene kako ne treba i ovu utakmicu vide kao onu gde lakse mogu da upisu pobedu, ali to ne znaci da pocenjuju Zvezdu, naprotiv, ucice u mec maksimalno ozbiljno. A te planove im veceras treba pokvariti i bice to veoma tezak zadatak, po meni, ovo je za Zvezdu, najteza utakmica od pocetka sezone.

Ljudi, oni su mnogo dobra ekipa. MNOOOOOGO dobra. Kada ispred vas izadju Dzejms, Kurbanov, Haket, Hojfman, Bolomboj,
i ostali, nista manje vredni pomena, to je da vam se zaledi krv u zilama. I kada jedna Zvezda srusi takav tim, koji je veceras igrao odlicno, to je uspeh za koji ime jos nije izmisljeno, bez preterivanja. I ima osnova da kaze da moze da stane rame uz rame sa evropskim velikanima i da je potpuno zasluzeno tu gde je.

Zvezda je pobedila na krilima svog carobnjaka, Dzordana Lojda. Kada ubacite 31 poen jos uvek aktuelnom prvaku Evrope, onda je to za svako postovanje i velika stvar.

Dobar posao su uradili Teri, Kuridza i Volden. Deda, Rit i Hol dobri kada je trebalo. Imala je Zvezda i malo srece, kako protiv Zalgirisa nije.

Zasluzili su ovi momci, heroji sa velikim srcem, daleko manje placeni od svih igraca evroligaskih klubova, ne znam kako da nazovem ono koliko su manje placeni od onih protiv kojih su veceras igrali, ostavili su veceras svoje srce na parketu, stigli +14 protiv ovakve ekipe,...Pokazali da mogu sa svima. Krunisana je pobedom ta igra. Bravo momci!!!

Ruku na srce da stavimo, CSKA je veceras igrao bolje, nego protiv Albe, moze se reci da je ovo bilo njihovo dobro izdanje. Treba ostati u vinklu psihicki posle onih trojki Haketa i uzastopnih koseva drugih i nastaviti, pa se boriti za pobedu.

Slavite momci, zasluzili ste. Srusili ste evropskog prvaka. Bravo i za Doktora Saleta Obradovića, bravo majstore!

Nazalost, Zvezda je izgubila u fudbalu, ali tu i nisu bila neka ocekivanja, remijem bi bili prezadovoljni. To je najjaci tim u grupi i protiv njega se bas pobeda u gostima nije toliko ocekivala, mozda u slucaju nekog velikog iznenadjenja. Remi bi bio puna kapa u toj utakmici.

Nastavlja se, za Zvezdu, prioritetno takmicenje, Aba liga. Protivnik je Mega, pored Zvezde i Buducnosti, treca ekipa koja jos nema poraz u ABA ligi. Protiv CSKA je potrosnja bila velika, sada treba konsolidovati ekipu, kljucne igrace odmoriti, a dati vise minuta onima koji u utakmicama sa jacim protivnicima nemaju ili imaju malo. Ubaciti u sastav Simanica i Radanova, O Brajanta, ako je stekao uslove da moze da igra, Rocestija i Terija obavezno da se jos bolje uklope. Rasporediti minutazu ostalima bez mnogo potosnje i rizika od povreda, a pod uslovom da se upise pobeda. Posle toga, treba udariti na Himki i ostaviti ga bez pobede. Jer to sto oni u Evroligi u 5 kola imaju 5 poraza, ne znaci da ce imati i sesti i da su vec vidjeni da budu ono sto su prosle sezone bili Bajern i Zenit.

Necu reci da je Zvezda pocenila Megu, ali je usla u utakmicu nedovoljno motivisana i mislila je da je sa jednim naletom zavrsila posao, ali mladi igraci Mege su krenuli na sve ili nista i na dobro im se otkotrljalo, ali sastavili su redove nekako na kraju Le Dejan Davidovac, MJK i Dzordan Lojd. Pa je upisana pobeda. Iskljucenje Sase Obradovica na pocetku 3. perioda je obelezilo utakmicu.

Evroliga trazi veliku potrosnju, a Aba liga nikad nije kvalitetnija u svojoj istoriji i ne moze se svaka utakmica odigrati na najvisem nivou.

Sledi utakmica sa Himkijem, koji jos ne zna za pobedu u Evroligi i misljenja sam da taj tim nije na mestu na tabeli na kom bi trebao da bude. To sto nosi fenjer trenutno, ne znaci da protiv njega treba da se racuna na sigurnu pobedu, nego ce za nju morati da bude junacka borba. Brinu povredama naceti Lojd i Hol. Ako Sale odluci da Lojd ne igra protiv Himkija, jer postoji rizik od vece povrede i onda problem, bice to veliki hendikep. Zvezda jeste jaka sada, ali problem je sto postoji samo jedan pokretac ekipe, upravo Dzordan Lojd, bez njega bi tim izgledao skroz drugacije. Potrebno je da ispliva jos jedan igrac koji ce da pokrece ekipu, mozda ce se to videti u O Brajantu, koji ne verujem da ce igrati ni protiv Himkija, jer to bas i nije utakmica u kojoj moze da se eksperimentise sa uvodjenjem u ritam tima.

Sto se tice kosarke, O Brajant je pun samopouzdanja. Po informacijama koje su u medijima, na raspolaganju je Obradovicu, putovace u Moskvu, pa ga mozda i vidimo na terenu protiv Himkija u petak.

A sto se tice fudbala, koji je dan ranije...Dejan Stankovic nece voditi Crvenu Zvezdu na utakmici protiv Libereca, nego njegov pomocnik. Razlog je suspenzija zbog crvenog kartona na prosloj utakmici Lige Evrope. Bez obzira na to, verujem u pozitivan rezultat, cak i da se moze do pobede.

Na 2 minuta do kraja regularnog dela, Zvezda vodi u Beogradu protiv Libereca sa 5-1. Da li ce postici jos neki gol do kraja ili ne, kako god, mislim da ce ovo biti najveca pobeda Zvezde u evropskih takmicenjima zadnjih 20 godina, ako ne racunamo kvalifikacione utakmice. Treba iskoristiti ovu laku grupu, u odnosu na ono kakvu je Zvezda mogla da dobije i mogucnost da se prezimi u Evropi, kakvu ovaj tim dugo nije imao.

Novi evroligaski poraz kosarkasa. Ima za cim da se zali, jedan, do duse malo duzi los period je kostao toliko da Himki napravi seriju koju ce, ispostavilo se drzati do kraja. Proradio je sut na kraju, ali kasno. Kazem da i tek kako ima za cim da se zali. O Brajant se lepo uklopio, bez obzira na poraz, debitovao je odlicno. Nastavlja se ta tradicija da Zvezda ne moze da pobedi Himki kao gost. Sledeca utakmica je sa Bajernom, nova prilika za prvu pobedu na gostovanju ove sezone, ali mislim da ce biti teze, nego veceras. Sa Krkom Aba liga u ponedeljak.

Necu da kazem da Lojd nije bio na nivou, cinicno je da se tako kaze za igraca koji je ubacio 18 poena, samo zato sto smo navikli da ubacuje skoro 30. Dzoni O Brajant 14 poena, vec na prvoj utakmici u Zvezdinom dresu.

Stankovic opet ne vodi fudbalere, kazna je 2 utakmice. Da kazem da se veceras moze ocekivati pobeda i otvaranje realnih sansi za evropsko prolece, koje je cilj. Sa tom pobedom bi posle moglo da se kaze da je odlicno zavrsen prvi deo grupne faze, bez obzira na poraz od Hofenhajma.

Posle večerašnjeg fudbala da primetim kako nije u redu da sve što urade Katai, Ivanić i još nekoliko znalaca, čak majstora, umalo prospu asovi poput Njegoša, koji igra fudbal lošije i od umirovljenog vladike Atanasija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=790392#p790392:3i9vp7f0 je napisao(la):
Blade » Čet Nov 05, 2020 6:55 pm[/url]":3i9vp7f0]Stankovic opet ne vodi fudbalere, kazna je 2 utakmice. Da kazem da se veceras moze ocekivati pobeda i otvaranje realnih sansi za evropsko prolece, koje je cilj. Sa tom pobedom bi posle moglo da se kaze da je odlicno zavrsen prvi deo grupne faze, bez obzira na poraz od Hofenhajma.
Mogli bi da produze kaznu.
Jel se seca neko uspesnih primera vrhunskih, poznatih igraca koji su se presaltovali u vrhunsku trenersku karijeru bez nekog perioda za kaljenje i ucenje?

Vrh