Šta je novo?

Sportski događaji

Иначе, ја се сећам и луђе утакмице, Партизан-Војводина 5:6 - све у регуларних 90 минута - из сезоне када је Обилић касније отео титулу а Партизану донео куп:

https://www.youtube.com/watch?v=2uO_MqtZ8uQ

To je ona cuvena sezona, kada je Zvezda u prvom delu sezone na ,,JNA" jedva pobedila Partizan sa 1:2, a na ,,Makarani"u drugom delu sezone 4:0 i od tada nije bilo vece pobede. Sa Stankovicem, Ognjenovicem, Gojkovicem, Kristicem, Zivkovicem, Markovicem, Jovicicem, Pantelicem, Njegusem, Acimovicem, Jervicem...Kakav je to tim bio. Beobanka na dresovima. Secam se cak i golova. U prvoj utakmici Kristic i Stankovic. U drugoj Stankovic, Ognjenovic, Stankovic, Gojkovic. Mislim da Zvezda u istoriji nije imala bolji tim, a koji nista nije osvojio.

Nije valjda da porediš ligu u SFRJ koja je bila tog kvaliteta da su Radnički Niš i Željezničar igrali polufinale Kupa UEFA, Zvezda osvojila KEŠ, gde je mogao svako svakoga pobediti, gde se Patrizan vraćao sa petardom iz Tuzle i Skoplja, a Zvezda iz Sarajeva...... sa ovom privatnom SNS ligom?

Da ne pričam da tada nisu postojali "prelazi", tj. kladionice i ova vrsta klađenja...

Blizi se kosarkaska sezona...

Iako je mesto centra Crvene Zvezde popunjeno sa Emanuelnom Terijem, pise se da ce Borisa Simanic napustiti klub, ako zbog NBA drafta bude morao.

Teri mi se cini kao nesto slicno Matijasu Lesoru, a kakav ne verujem da ce se pravo uklopiti u ekipu, mozda i hoce, ko zna...Sa evroligaskim teskasima, tipa Tavares, bice mu tesko da se bori.

Valja naci jos jednog pleja, sezona pocinje za manje od 10 dana, tacnije, drugog oktobra, protiv Fenerbahcea u gostima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=776178#p776178:1u96u0fh je napisao(la):
tribi » 19 Sep 2020 12:04 pm[/url]":1u96u0fh]Nije valjda da porediš ligu u SFRJ koja je bila tog kvaliteta da su Radnički Niš i Željezničar igrali polufinale Kupa UEFA, Zvezda osvojila KEŠ, gde je mogao svako svakoga pobediti, gde se Patrizan vraćao sa petardom iz Tuzle i Skoplja, a Zvezda iz Sarajeva...... sa ovom privatnom SNS ligom?

Da ne pričam da tada nisu postojali "prelazi", tj. kladionice i ova vrsta klađenja...
A jbg, bilo Šajberovo kolo, pa Priština - Čelik... Ko se seća tih farsi, ništa ne može da ga iznenadi.

Nije, naravno, za poređenje kvalitet - tad je svako ko je igrao fudbal umeo da ga igra - ali glede regularnosti, jeste uporedivo danas i osamdesetih.

A bilo je i drugo vreme. Sećam se npr. da je, u godini kada je Steaua bila prvak Evrope, to realno trebalo da postane Geteborg - koji je godinu i pre i posle toga osvojio po Kup UEFA. Pre toga je CSKA iz Sofije bio nadomak finala KEŠ-a. A preko Želje je u finale UEFE otišao mađarski klub...

Sta ce na kraju biti sa ABA ligom, ko zna. Vidim da se dizu ruke.

Recicu samo da nije interes nasih klubova da se ABA liga ugasi, jer cemo imati cipiripi ligu, kao sto imamo u fudbalu. Ovako, Zvezda i Partizan opet imaju, kakve-takve konkurente. ABA liga nikada nije bila kvalitetnija, nego sada, a ide ka tome da se raspadne, sada, kada je najbolja od svog osnivanja.

Inace, Emanuel Teri, najnoviji Zvezdnin igrac je pozitivan na Corona virus. Simptome nema, ali mora u izolaciju. Jos nije igrao, pa ostali nisu u opasnosti.

Zvezda je inace pobedila sa plus 30 u jos jednom trening - mecu.

А и да је играо, нико не би био у опасности.

АБА је, рекло би се, мртва, као у принципу и европска кошарка, на жалост.

У Европи је важан фудбал.

синоћ ми је ФК Саопштења било жао само због коефицијената. мада, и треба да будемо у тој другој лиги, за боље и нисмо

Па, према синоћним утакмицама, испада да је наш клупски фудбал на нивоу валонског - Партизан је јасно бољи тим од лидера белгијске лиге, док је Стандард јасно бољи од Воше, којој свака част. Реално, солидно је изненађење да су обе утакмице ушле у продужетке. Не разумем се у то, али можда исход на крају 90 минута има везе са бодовима за коефицијент?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777774#p777774:3d4h8k25 je napisao(la):
Blade » 25 Sep 2020 09:41 am[/url]":3d4h8k25]
Inace, Emanuel Teri, najnoviji Zvezdnin igrac je pozitivan na Corona virus. Simptome nema, ali mora u izolaciju. Jos nije igrao, pa ostali nisu u opasnosti.

Zvezda je inace pobedila sa plus 30 u jos jednom trening - mecu.

I da je igrao nikakav problem ne bi bio, većina ih već ima antitela.

To nisam znao. Vidim da si informisan, a kako imaju ta antitela, kako su ih dobili? Kroz neke injekcije ili kako?

Izvini sto glupo pitam, ali u to se slabo razumem...A ovo me konkretno zanima.

Zao mi je naravno, sto ni Partizan, ni Vojvodina nisu prosli dalje u LE. Vojvodini nisam davao neke realne sanse, Partizanu, iskreno, jesam, da moze realno uz, naravno borbu, da prodje. Vojvodina je dozivela castan poraz, ja sam se nadao samo da ne bude 4:0 i vise. I sada mi je zao sto njena borba nije nagradjena pobedom, a uz samo malo vise srece, mogla je da bude.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777861#p777861:3iqurh11 je napisao(la):
Пантограф » 25 Сеп 2020, 15:26[/url]":3iqurh11]Па, према синоћним утакмицама, испада да је наш клупски фудбал на нивоу валонског - Партизан је јасно бољи тим од лидера белгијске лиге, док је Стандард јасно бољи од Воше, којој свака част. Реално, солидно је изненађење да су обе утакмице ушле у продужетке. Не разумем се у то, али можда исход на крају 90 минута има везе са бодовима за коефицијент?

није само то, већ и пролазак у другу рунду, а то је најбитније

Aba liga ce se ipak igrati.

A sto se tice fudbala, cak sa prostora bivse Jugoslavije, nece biti predstavnika u LŠ. Imamo cipiripi ligu, ali ni ostali koji su tek nesto bolji, nisu daleko od nas. Mi imamo 20 klubova u ligi, Hrvatska, Crna Gora, BiH i Slovenija po 10. Makedonija 12. I Kosovo ima 10. To kazem, jer sam siguran da UEFA ne bi dala zeleno svetlo za formiranje takve lige bez klubova sa Kosova.

I mislim da je regionalna liga spas za sve, odnosno da se naprave prva i druga jadranska fudbalska liga. I ta prva liga opet ne bi bila na nivou neke prosecne u Evropi. Ali i za to je potrebno vreme i napredak.

Prosečna fudbalska liga u Evropi je slaba. Jake lige postoje samo u velikim zemljama, sa velikim gradovima. Španija je najmanje mnogoljudna zemlja sa jakom ligom. I ex SFRJ je malo tržište za današnje fudbalske prilike. I to sa mnogo međusobne mržnje, tako da - ne, hvala.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777889#p777889:25hl3nft je napisao(la):
Blade » 25 Sep 2020 03:30 pm[/url]":25hl3nft]To nisam znao. Vidim da si informisan, a kako imaju ta antitela, kako su ih dobili? Kroz neke injekcije ili kako?

Izvini sto glupo pitam, ali u to se slabo razumem...A ovo me konkretno zanima.

Zao mi je naravno, sto ni Partizan, ni Vojvodina nisu prosli dalje u LE. Vojvodini nisam davao neke realne sanse, Partizanu, iskreno, jesam, da moze realno uz, naravno borbu, da prodje. Vojvodina je dozivela castan poraz, ja sam se nadao samo da ne bude 4:0 i vise. I sada mi je zao sto njena borba nije nagradjena pobedom, a uz samo malo vise srece, mogla je da bude.

Dosta igrača iz mnogih klubova su već prelažali virus.

Aba ligu 2. oktobra otvaraju FMP i Primorska. A 3.10 igraju Igokea i Mega Soccerbet, Buducnost i Split, Partizan i Borac (sto ce verovatno biti derbi kola), 4.10 Zadar i Mornar, Cedevita Olimpija - Krka i 5.10. Cibona i Crvena Zvezda.

Borac, od ove sezone novi tim u Aba ligi ima prvih nekoliko kola pakleni raspored. Partizan, Crvena Zvezda, Buducnost. A prvi veciti derbi cemo gledati oko 20. Novembra. Domacin ce biti Partizan.

I neka krene vise kosarka.

драго ми је да Борац игра АБА лигу. некадашњи расадник великих играча, сада опет има прилику за тако нешто

Meni je drago zbog Marka Marinovica, jer je veliki Zvezdas i bio je borac kao igrac, a i sada je kao trener. Danas - sutra bi kao Zvezdinog trenera vise voleo da vidim nekoga takvog, mladog, borbenog i ambicioznog, nego nekoga ko je istrosen od tog posla i nema angazman, pa je, eto, dosao ,,da pomogne Zvezdi".

I dalje mi je zao Dušana Alimpijevica, koji toliko nije imao srece, a borio se kao lav. I jedan je od onih hrabrih koje sreca taj put nije pratila.

Zvezda ipak putuje u Jermeniju, bez obzira na ratno stanje, koje je proglaseno u toj zemlji.

A kosarkasku sezonu, sto se tice nasih klubova, otvara Partizan u Evrokupu, sutra, protiv Huventuta u gostima, sa kojim se pre skoro 30 godina borio za titulu evropskog prvaka i uspeo u tome. Od ostalih Abaligasa, Buducnost docekuje Bresu, Mornar ide u goste Ulmu, a Cedevita Olimpija Nateru 92. Prenos je na SK.

Sto se tice Zvezde, cekacemo jos 2 dana. A ide u goste Fenerbahceu. Zvezda u novijoj istoriji nikada nije pobedila Fener u gostima, a ukupni rezultat je 8-2 za turskog giganta. Ali tradicije su tu da bi se rusile. Ne mogu da nadjem ko prenosi, ali verovatno SK. Inace, Zvezda bez Terija napada Fener.

Ipak u zadnji cas, promena odluke. Zvezdino gostovanje je ipak, pomereno na Kipar.

Vrh