Šta je novo?

Sportski događaji

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772605#p772605:1su38bw6 je napisao(la):
Blade » 07 Sep 2020 04:44 pm[/url]":1su38bw6]Zanimljiv je jos jedan podatak koji sam nasao. Od 12 trenera koji su vodili svoje ekipe do Aba prstena, samo jedan je trenutno zaposlen i to je Vlada Jovanovic, aktuelni trener Mega Bemax-a. Ostali su bez angazmana ili u nekim klubovima obavljaju druge funkcije koje nisu trenerske.
Misliš samo je jedan zaposlen u ABA ligi ili samo je jedan zaposlen uopšte?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773015#p773015:2l0wjvad je napisao(la):
Пантограф » Uto Sep 08, 2020 2:35 pm[/url]":2l0wjvad]Практично, да. Оно је ударац за додавање лоптице.
Jesi gledao ikad vrhunske tenisere uzivo?

Gledao sam i završnice Dejvis kupa uživo. Pa ne može da bude jak udarac ako se loptica udara odozdo, majka mu stara.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773016#p773016:149b5rho je napisao(la):
tribi » Uto Sep 08, 2020 3:38 pm[/url]":149b5rho]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772605#p772605:149b5rho je napisao(la):
Blade » 07 Sep 2020 04:44 pm[/url]":149b5rho]Zanimljiv je jos jedan podatak koji sam nasao. Od 12 trenera koji su vodili svoje ekipe do Aba prstena, samo jedan je trenutno zaposlen i to je Vlada Jovanovic, aktuelni trener Mega Bemax-a. Ostali su bez angazmana ili u nekim klubovima obavljaju druge funkcije koje nisu trenerske.
Misliš samo je jedan zaposlen u ABA ligi ili samo je jedan zaposlen uopšte?

Samo je jedan zaposlen na mestu glavnog trenera nekog tima, nebitno u kom takmičenju igra ta ekipa i to je Vlada Jovanovic, koji je sa Partizanom osvojio ABA ligu, a sada je trener Mega Bemax-a.

Oni koji su osvajali ABA trofej, a mogu da ih se setim u ovom trenutku, svi su bez trenerskog angazmana ili ako rade neki drugi posao, to nije posao glavnog trenera tima...Dejan Radonjic (Crvena Zvezda) , Aleksandar Dzikić (Budućnost) , Slaven Rimac (Cibona) , Zeljko Lukajic (Hemofarm) , Dejvid Blat (Makabi) , Danijel Jusup (Zadar), Zmago Sagadin (Olimpija) , Vlada Vukojičić (FMP) , Duško Vujošević (Partizan) , Milan Tomić (Crvena Zvezda) i nažalost pokojni je Boško Djokić (FMP). To je 11 i Vlada Jovanovic je 12-ti.

Po informacijama koje imam, Zvezdin protivnik na predstojecem pripremnom turniru je Turk Telekom, u sredu u 20:30. Kazu da ce SK prenositi. Zvezdi sigurno fali jos jedna klasična petica, koju ce, nadam se, do pocetka sezone naci.

OK, bio sam ubeđen da je Duško Vujošević glavni trener u Klužu, barem tako piše svuda

I sad nešto razmišljam. Taj sudija je stajao baš u tom delu gde obično stoje skupljači loptica. Znači, po automatizmu pošalješ loptice tamo i sudija ne vidi lopticu i pogodi je?!?

Jeste, gleda se akcija i posledica, ali mogao je sudija da pogleda snimak i ispoštuje igrača broj 1 na svetu. Verujem da bi čak i publika bila na Novakovoj strani.

Ne volim da pravim paralele, ali Serena je verbalno pretila sudiji svojevremeno.

Zvezda pobedu duguje dobroj odbrani, napad mora bolje...

Ocekivao sam, a verujem i vi, da ce sledeci protivnik biti Fener, ali na iznenadjenje, to ce biti Karsijaka. Kacim link, ako nadjem...

Bit' će na SK1 19:30 ..
Gledaću košarku u odloženom prenosu, jer se skoro pa poklapa sa gostovanjem voljenog kluba na B. Brdu.

edit: evo na SK stoji najava za 16:30, ne znam otkud promena termina, ali taman.. :kk:

Pobeda fudbalera i kosarkasa.

Ono sto je svakako lose obelezilo fudbalsku utakmicu je povreda kapitena Cukarickog u prekrsaju od strane Sanoga. Po snimku do kog sam dosao...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=m_4o35D7UM8[/youtube]
Ne bi rekao da je namerno, a kada bi se usporilo verovatno jeste za crveni karton. I da je dobio, bilo bi u redu, bez obzira sto nije namerno.

Sto se tice kosarke, dobro izdanje Zvezde i zakazan duel sa Efesom. Ovo jos nisu takmicarske utakmice, pa se prava slika ne vidi, ali protiv Efesa svakako ne moze da bude totalno pogresna slika, to je mozda najjaca evroligaska ekipa i po njima, neki parametri moraju da se vide. Fali taj drugi klasican centar i jos jedan plej. U evroligaskim utakmicama, Kuzmic, koji i dalje nije na nivou, nema adekvatnu zamenu...Simanic i mozda Jagodić-Kuridža su kombo 4-5, ali mnogo više 4 i ne mogu biti duze vremena kao 5-ice u igri. Tako da je rešenje drugog centra goruci problem, plej nesto manje.

Zaboravio sam da pomenem i Duopa Rita, koji je primarna četvorka. Zvezda je na toj poziciji jaka. Kuridza, Simanic i Rit. Na četvorku, u cajtungu, cak i LeDavidovac moze da uleti. Deluje mi da Zvezda sada, za razliku od prosle sezone ima sistem, sto mi se veoma svidja. Pored Davidovca, svidja mi se sto se i na Dobrica ozbiljno računa. Naravno, dok ne pocnu Aba i evroligaske utakmice, sve ovo nije prava slika. A do tada se nadam da ce se bar pitanje jos jedne klasicne petice, resiti.

Korona je odlozila duel Zvezde i Efesa. Ko zna na sta ce da lici i Evroliga i Aba liga. Pominju se neke popunjenosti hale 25%, a prazne, pa ima problema. Igraci su ljudi, kao i svi drugi i nije nemoguce da se neko zarazi, a onda je ceo tim u problemu. Ako 15 dana traje izolazija, a za toliko se nekad u Evroligi odigra 4 kola...I sta ce taj tim?

Ali da vidimo kako ce to ici....

Spanci su neometano odigrali superkup. Kao i zavrsetak prosle sezone. Ako njihova liga moze da se igra, moze i Aba. Za El i Ek ce biti teze, ali moze.

Ukratko o utakmici:
Crvena zvezda je bar 30% kvalitetnija od Omonije.
Fizička nespremnost i iluzija o sopstvenom kvalitetu kreirana u atmosferi Linglong imaginarijuma, došli su po naplatu.

Физичка неприпремљеност (није био случај под Милојем), грешка Борјана и слаба реализација - имали смо ваљда 20 шутева на гол, више од тога је у гостима свакако нереално.
Но добро, нека победе у плејофу.

Ja sam navijač iste, ali...Sa ovakvom igrom, kakvu smo gledali i cime god je ona uzrokovana, sve i da je Zvezda nekom srecom prosla i Omoniju i Olimpijakos, bila bi kanta za napucavanje u grupnoj fazi LŠ. Tako da je ovo mozda i bolja varijanta. Dejan Stankovic jeste borac i postujem ga veoma zbog toga, ali ovaj tim svakako moze bolje od ovoga, do sada prikazanog. I mora bolje, cak i za Ligu Evrope, nesto mora da se menja. Da nije borac kakav jeste, smatrao bi da treba da bude smenjen.

Ali u nastavku kvafilfikacija za Ligu Evrope, ne smeše se Zvezdi baš laki protivnici. Olimpijakos je ipak tim, od njega da se ispadne je realnost. Ali ono sinoc su mogli da prodju, realno i da Liga Evrope bude obezbedjena. A sada i sa mozda tezim protivnicima treba da se grcevito bore za istu. Recimo, ono sto sam pricao, Olimpijakos je tim za koji je normalno da igra neko evropsko takmicenje i prolazak u drugu fazu je realnost za njih. Zvezda do tog nivoa ima mnogo da napreduje i potrebno je vreme.

A sa ovakvom igrom i evropska zima je misaona imenica, a o prolecu necu da pricam.

Ako se nesto promeni u igri i udju kako valja u LE, smatracu to znacajnim i brzim napretkom.

Najveći problem Zvezde je uprava i njihove kombinacije. Terzić i Mrkela prodaju Zvedinu decu koja su budućnost kluba za siću, a dovode strance sumnjivog kvaliteta koji su pred kraj karijere. Jos veći problem je što svima daju jako visoke plate. Zbog toga će klub biti u ozbiljnim finansijskim problemima, ako se bar ne plasiraju u ligu Evrope.

Slušah sinoć analizu dvojca sa Sportkluba i oni kažu da je Omonija upravo poznata po šutevima na gol iz kornera. Zato mi nije jasno zašto onda na prvoj stativi stoji nizak igrač.

Inače, isto ima neka priča kako Zvezda baš dugo nije ispala posle penala.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=evMFsdpHgM4[/youtube]

Nije ispala na penale od Milana (1988.), i do sinoć je imala odnos 5:1. Izbacili smo na penale i Real Madrid.

Dakle, ja mislim da Zvezda u principu ne može mnogo bolje od ovoga da igra. Mislim na ono do 65. minuta, dok nisu crkli. Bilo je tu i akcija, i svega. Prošli put kad smo igrali protiv Omonije, pod Robijem, na Marakani nismo napravili nijednu šansu. U njihovom timu nema lošeg igrača. Malo su nam standardi porasli u međuvremenu, ali da se ne zanosimo previše.

Vrh