Šta je novo?

Sportski događaji

Nikada nisam rekao da on nije dobar trener i da ne ume da napravi dobrog igraca. Za to svaka cast. Ja ne mogu da ga postujem zbog nekih drugih stvari, koje sam naveo vec, sto je takodje bilo prosto za razumeti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781961#p781961:3nmelowv je napisao(la):
tribi » Čet Okt 08, 2020 5:42 pm[/url]":3nmelowv]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=781940#p781940 je napisao(la):
Jel vidiš kako znaš, samo se praviš... naravno da o košarci više znaju Dule, Žoc, Divac, Danilović... nego Žika Pauk, braća Petrović ili Vesić...
Gde se pravim i gde sam to osporio? Sta pricas ti faco? Jel to opet neka tvoja fora? Naravno da su znali i da znaju. Ali su bili tu gde jesu, jer je neko tako hteo. Nisu dosli tu SAMO iz ideala i da rade za jabuke. Nego su tu postavljeni i placeni, naravno, ako hoces rezultate, jedan od preduslova je da klub moraju da vode ljudi koji rade i znaju dobro svoj posao. I sto se tice kosarke, radili su ga dobro. Ali te price kako su dosli do F4 EL, bez para, samo sa znanjem, verujuci u ideal, ljubavlju prema klubu i slicno...To mogu da pricaju deci u vrticu ili nizim razredima Osnovnih škola, oni ce mozda da im poveruju. Imali su mnogo manje, nego neki koji nisu imali takve rezultate u EL i za to im svaka cast, ali nisu imali manje ili isto kao Zvezda, ni novca ni svega drugog bitnog za uspeh.

Da su hteli da i Zvezda tada bude konkuretna, ne bi u njenu upravu postavili ovo pozoriste lutaka koje si naveo, nego isto tako ljude koji znaju i dobro rade svoj posao, kao sto su postavili u Partizan. Rekoh, necu da se ponavljam, zasto su ti ljudi dovedeni u Zvezdu.

Novac nije garant da ces uspeti. Ali bez novca, koliko god da imas znanje, ne mozes.

Pricali smo vec, da se ne povaljamo. Mnogi veliki i mali klubovi su se srusili, kada im je zavrnut dotok novca.

Bice tesko sa Baskonijom, to je prvak Spanije, do duse na ivici regularnosti dobijen, ali jeste. Rocesti se vratio i ako je verovati medijima, bice u sastavu za tu utakmicu.

Ja se nešto ne sećam da su se navijači Zvezde tada bunili što su im na rukovodeća mesta postavili "one koji su postavljeni da unište klub"... tako ćete jednog dana i za ćoravog da pričate da je namerno postavljen da uništi klub, kad ne bude više državnog bankomata...

Evo, na primer, navijači Partizana (ne računam plaćenike sa juga) se non stop izjašnjavaju protiv ove uprave u fudbalu, kao što su i protiv one uprave sa Đurićem... čak se velika većina izjašnjava i protiv uprave u košarci...

Ja se ne sećam da su se navijači Zvezde bunili protiv ijedne uprave, bilo u fudbalu, bilo u basketu...

Nismo skoro ovako dobro odigrali u fudbalu. Šteta za propuštene šanse. Nadam se da nećemo videti na delu jedno o fudbalskih nepisanih pravila.

Stvarno dobra igra naših, ali se opet povlače čim povedu sto moze skupo da nas kosta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782002#p782002:125vo6la je napisao(la):
tribi » Čet Okt 08, 2020 8:26 pm[/url]":125vo6la]Ja se nešto ne sećam da su se navijači Zvezde tada bunili što su im na rukovodeća mesta postavili "one koji su postavljeni da unište klub"... tako ćete jednog dana i za ćoravog da pričate da je namerno postavljen da uništi klub, kad ne bude više državnog bankomata...

Evo, na primer, navijači Partizana (ne računam plaćenike sa juga) se non stop izjašnjavaju protiv ove uprave u fudbalu, kao što su i protiv one uprave sa Đurićem... čak se velika većina izjašnjava i protiv uprave u košarci...

Ja se ne sećam da su se navijači Zvezde bunili protiv ijedne uprave, bilo u fudbalu, bilo u basketu...

Ne, hvalili su je. Klub propada i svaka naredna sezona je pitanje da li ce uopste postojati, a da ih navijaci hvale i da se ne bune??? Ma daj...Partizanovi navijaci jesu bili glasniji, to stoji. Nista ne propada samo, to sam naucio u zivotu, sve ima zasto je propalo. Zna se i zasto je Zvezda propala i zasto je iznova podignuta, kao i zasto je Partizan poceo da propada i zasto se brzo stabilizovao i zasto je opet konkurentan.

A ako Scepanovic ostane trener do kraja sezone, a bude imao lose rezultate i to ce se znati zasto je. Trenutno ima boljih trenera od njega bez angazmana, a i onih sa angazmanom, koji bi sutra pristali da vode Partizan. Ali Ostoja je, kao i Covic Zvezde, vecim delom iz interesa postao predsednik KK Partizan, a ne jer voli isti i jer je veliki navijac. I ne verujem da ce dozvoliti da ima lose rezultate, a da nista ne menja. Jer je njemu interes da Partizan bude dobar, a ne iskrena zelja. Ali i to je manje zlo, nego da klub propada.

Zvezda je mogla da se konsoliduje mnogo ranije, nego sto je uradjeno. Nije za to bilo prepreka, ali to opet neko nije hteo. I za to dozvola drzave mora da se ima. A Partizan je konsolidovan posle jedne sezone bez trofeja. Budi posten i realan, bar sada, pa kazi...Da li je Zvezda u vreme Dosmanlija mogla da ima evroligaski tim, kakav je Partizan imao prosle sezone? A Zvezda nije konsolidovana posle jedne sezone bez trofeja, nego kada je uveliko zaboravila kako to izgleda.

Necemo reci da je on postavljen zato, jer Zvezda pod Covicem osvaja trofeje. A drzava Zvezdi nije onakav bankomat, kakav je bila Partizanu za vreme Dosmanlija. Sto se i da videti. Kada tako bude, onda mozemo da pricamo na tu temu.

Real Madrid i Efes imaju 0-2 u Evroligi trenutno, posle ovog nepotpunog kola. Paralelno sa Zvezda - Baskonija je i utakmica Zenit - Barselona, a za domacina mi se cini da nece biti fenjeras kao prosle godine. Sledeci su Alba i Bajern, a u isto vreme pocinje Panatinaikos - Olimpijakos. Nemacki i grcki derbi u istom kolu. I poslednji par su Armani i Asvel.

Baskonija je veliki favorit, prvak najkvalitetnije kosarkaske lige u Evropi, sa odlicnim trenerom i pojacanim igrackim kadrom u odnosu na ono kada je osvojila prvenstvo Spanije. Borba da se srusi spanski velikan ce biti teza, jer ce se igrati pred praznim ,,Pionirom", jer kod nas za razliku od nekih zemalja, mora da se igra totalno bez publike.

Utakmica pocinje u 19.00 h, ko nema SK, kacim link, ako nadjem.

Vodi Zvezda 23:16, to je najvaznije. Odlicno su poceli, ali odbila je Baskonija taj nalet i pripretila da predje u vodjstvo. Srecom, imali su i oni greske, Zvezdu je posluzi sut u nastavku i otud vodjstvo. Ono sto je lose je veliki broj ofanzivnih skokova Baskonije koji su se pretvarali u poene. Počela je druga četvrtina...

Link zbog pravila foruma ne smem da postavim, ali...I dalje ono sto je lose, na pocetku drugog perioda opet ofanzivni skokovi Bakonije i naravno poeni iz toga. Da vidimo da li ce se to popraviti posle time-out-a.

Na poluvremenu 36:31 za Zvezdu. Od svega, zao mi je sto ovaj poslednji sut iz skoka nije usao, bilo je stvarno lepo izvedeno, malo je falilo. Ne moze da se bude nezadovoljan kada se vodi protiv prvaka Spanije, koliko god je to u kosarci bar, nikakva prednost. Barselona vodi protiv zenita 38:35. I tamo je da kazem, egal. Zenit samo potvrdjuje ono sto sam rekao. Ide drugo poluvreme, pa da vidimo kako se se odvijati stvari.

Kraj 3. četvrtine, Zvezda je na +16. Sluzi sut, bilo je par gresaka i 2-3 diskutabilne sudijske odluke. Ali uz sut, dobra odbrana je sve to nadoknadila. Odlicna situacija za zadnji period, ali samo da ne pocne slavlje pre kraja. Zenit 58: 62 Barselona, tamo je i dalje egal. Poceo je atinski derbi, PAO 15: 27 OLI, trenutno. Alba - Bajern, takodje egal, 29:30. Za Nekih 10 minuta pocinje Armani - Asvel.

Na 6 minuta do kraja, Zvezda ima +17 i 25 poena Dzordana Lojda. Nije jos gotovo, lako se to okrene. Tesko je drzati ovakvu odbranu celu utakmicu, ali to je po meni glavni razlog ovakvog rezultata. Naravno, bez ovako dobrog suta ne bi vredelo.

Na kraju, pobeda Zvezde 90:73. Svaka cast, glupo je sada reci da je bilo gresaka zbog kojih je razlika mogla da bude veca, iako je bilo, skoro sa 20 razlike je pobedjena Baskonija, spanski sampion, a to je velika stvar, ne treba traziti pogaču preko hleba. Zvezdin heroj je, rekoh vec, Dzordan Lojd sa 30 poena, sledio ga je Marko Simonovic sa 16, ostali jednocifreni. Od onih koji su ulazili, samo je Simanic bio bez poena, do duse, imao je veoma malo vremena da ih postigne.

Zenit je pobedio Barselonu, sto je svakako iznenadjenje.

Bajern je pobedio Albu, a Olimpijakos je slavio protiv Panatinaikosa, kao i Armani protiv Asvela. Himki i Zalgiris svoj mec igraju sutra.

I sutra se vec nastavlja Aba liga, jedna utakmica, ali derbi kola Partizan - Buducnost.

Sto se tice Zvezde, dan kasnije sa Borcem u Čačku, nedelja, a u utorak prva utakmica paklene nedelje sa Zalgirisom kod kuce. Teži ritam. Rocesti nije debitovao veceras, jer jos nije ni stigao, kaze Obradovic da dolazi sutra, pa tesko da ce i za Borac biti spreman. Jasno je Borcu, koji nikako ne sme da se poceni, da je ova utakmica mnogo potrosila Zvezdu i to je razlog vise da trazi svoju sansu.

Bitno je da se igra kosarka i da ima nesto pametno na ovoj televiziji da se pogleda, pored sve strave i uzasa koji nisu za razliku od sporta prekinuti na pocetku pandemije Covida19.

Šta je sad ovo Igore? Uvodili se i live prenos? Nije spam? Post na post i spamovanje teme....

Sjajna igra i sjajna postavka Obradovića. Ovakvu sam igru očekivao i protiv Fenera, ali nešto se “raspalo”.
“Prevara” od trenera preporodio Bajern. Očigledno je da najbolji timovi drugačije tempiraju početak sezone i polako idu u nju...
Čović se u Aba postavlja pod geslom ili sve po mom ili je nema....čovek živi od sukoba, neptavoreno zlo.

Koji spam? Sta ovde nije za temu i sta tebi nije jasno? Ako te ne zanima, nemoj da citas. I mene ovde svasta nesto ne zanima, pa ne citam.

Live prenos sam hteo da postavim( ali to je protivno pravilima foruma), za sve nas koji nemamo ili su nam ukinuli SK, ali vazno je da ima 30 Pinkovih kanala, da se ljudi jos zatupljuju, to treba, a SK seku...

Bori se Sale kao lav, svaka mu cast. Mnogo znaci kada vodis klub iz svoje zemlje, za koji si igrao i ciji si navijac.

Sa ovakvom postavkom i realizacijom igre, vec moze da se prica o nekim ciljevima za Evroligu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782524#p782524:3qnydrnp je napisao(la):
Blade » 10 Oct 2020 10:01 am[/url]":3qnydrnp]Koji spam? Sta ovde nije za temu i sta tebi nije jasno? Ako te ne zanima, nemoj da citas. I mene ovde svasta nesto ne zanima, pa ne citam.

Live prenos sam hteo da postavim( ali to je protivno pravilima foruma), za sve nas koji nemamo ili su nam ukinuli SK, ali vazno je da ima 30 Pinkovih kanala, da se ljudi jos zatupljuju, to treba, a SK seku...

Bori se Sale kao lav, svaka mu cast. Mnogo znaci kada vodis klub iz svoje zemlje, za koji si igrao i ciji si navijac.

Sa ovakvom postavkom i realizacijom igre, vec moze da se prica o nekim ciljevima za Evroligu.

Šta meni nije jasno!? Pripazi malo na jezik

Da! Sta TEBI ovde nije jasno? U cemu je problem? Koji deo? Sta nije za temu? Tema je o sportu, a pisem o istom. I sta tu nije jasno i sta nije za temu?

I cime sam ja uvredio tvoju cast da mi kazes da pripazim na jezik? Jesam ti opsovao nesto, nazvao te pogrdnim imenom ili slicno? U cemu je problem? Stvarno ne razumem, pa te zato pitam...

Izgubi Nole, ali to možda i nije tako loše. Naime, Federer više nije sam na vrhu liste tenisera sa najviše Grend slem titula i sada on i Nadal imaju po 20. Nole je iza sa 17 i mogao bi da ih sustigne u naredne 2 godine.

Mislim da Nadal i Federer više ne mogu da osvoje nijedan Grend slem, tako da ih Nole može opušteno prestići.

Borcu se obio o glavu brejk protiv favorizovanog Partizana, a Zvezda je sa pola snage dobila. Evidetno je da ni Borac nije igrao na svom nivou, inace bi razlika bila manja. Vec u utorak Evroliga sa Zalgirisom kod kuce, a sa Asvelom je pitanje da li ce se odloziti, jer su neki igraci pozitivni na Koronu. Kod Zvezde su osim Terija i dalje svi zdravi, pitanje je da li ce se Rocesti prikljuciti ekipi. Zaligirs je prva dva kola pobedio Olimpijakos i Himki, tako da, iako sa novim trenerom, Zvezdi dolazi jedan dobar tim, za ciji poraz ce biti potrebna bar onakva igra, kao protiv Baskonije, jaka odbrana i da sut posluzi.
Sto se tice Aba lige, sledece kolo Mornar, pa nekoliko ,,slabijih" protivnika do Partizana i to je prilika da se malo i istaktizira, rasporedi minutaza, ustedi snaga, pa se veci deo snage okrene na Evroligu, gde je svaki protivnik veliki. Aba liga je prioritet, tu nista ne raditi po cenu poraza, sve i da se evropske utakmice gube.

A Partizan - Buducnost je bio pravi derbi kola, dva produzetka i u zadnjoj sekundi reseno. Lepa utakmica za gledanje, Partizan se vratio iz minusa i za malo pobedio. Na kraju 101:99 za Buducnost. Nemaju Grobari nista losiju ekipu, nego prosle godine, kostur tima je sacuvan.

Posle dva kola, samo 3 tima od 14 su neporazena.

Није се, Блејд, ништа Борцу обило о главу, него је Звезда јака ко црна земља.

Да направимо једну паралелу са 1991/92: Партизан није играо целу сезону пред својом публиком, до пред фајнал фор, до Кнора. Ако буде вакцинације тамо негде у касну зиму, Топ 8 у Арени, па онда... :)

Partizan je uglavnom zadržao tim iz prošle sezone, ali ima novog glavnog trenera koji nije nastavio sistem stručnog štaba čiji je član bio, sistem koji je retko gubio, nego je tvrdoglavo krenuo nešto svoje, a igrači su se u tome pogubili. Trinkijeri je tačno znao da svakom igraču dodeli ulogu, da mu sakrije mane, a istakne prednosti. Šćepa je sve to srušio za samo 4 utakmice.

Što se tiče Zvezde, slažem se da je jaka kao zemlja i da će se prošetati prvenstvom, što i nije čudno obzirom na tržišnu vrednost igrača.

Nije neko napisao, nego ja. A ti se lepo vrati, pa procitaj i citiraj sve sto sam napisao, pre i posle toga. Ceo kontekst, a ne ovako samo, da izvuces recenicu. Razumem da ono sto mislis zelis da bude ispravno i da to branis, ali ne ide ovako.

Da je mogao bez para i sa dugovima, svake sezone sve vecim, da se napravi tim, Kari Pesic, ako niko drugi, bi ga napravio od Zvezde. Covek koji je pre toga osvojio Evroligu sa Barselonom i Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom.

Nas narod kaze: ,,Konja ne jase onaj ko zna, nego onaj ko ga ima". A ko ima, moze da nauci da jase. Onaj koji nema, dzabe mu samo sto zna, da bi jahao, mora i da ima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=783034#p783034:2imbwgl3 je napisao(la):
Пантограф » Pon Okt 12, 2020 8:25 am[/url]":2imbwgl3]Није се, Блејд, ништа Борцу обило о главу, него је Звезда јака ко црна земља.

Да направимо једну паралелу са 1991/92: Партизан није играо целу сезону пред својом публиком, до пред фајнал фор, до Кнора. Ако буде вакцинације тамо негде у касну зиму, Топ 8 у Арени, па онда... :)

Kada gledamo samo na papiru, prosle sezone je bio jaci tim, rekao bi cak i skuplji. Pa nije bilo ni na pocetku ovako, a spoticanje se nastavilo, tek pred sam prekid zbog Covida, cini mi se da je nesto krenulo na bolje. A ovaj tim, sada, deluje mnogo organizovanije i stabilnije, vec sada. Jak tim na papiru znaci, ali nije garant, opet navodim primer Armanija pre par sezona, kada je ima bolju ekipu od skoro 2/3 Evrolige, ali nije imao rezultate koji prilice takvoj ekipi.

Utakmica počinje...veceras jos u 20.00 Alba - Efes i u 21.00 Valensija - Barselona. Ostali sutra. Asvel - Pao i Zenit - Baskonija su odlozene zbog veceg broja igraca koji su pozitivni na Covid19. A Zvezda igra sledece kolo sa Asvelom i to je takodje pod znakom pitanja.

Vrh