Šta je novo?

Sportski događaji

Da li bodom protiv Turske treba biti zadovoljan, uzevsi sve u obzir?

Na nivou klupskog fudbala se i nesto desava...I dalje nije podrazumevajuce da nasi klubovi igraju u evropskim takmicenjima, ali su to realno ostvarivi ciljevi i mogucnosti. Do pre neku sezonu, to je bila misaona imenica. A da nasa reprezentacija ucestvuje na svetskom ili evropskom prvenstvu je i dalje pojam.

Napad sam namerno izostavio jer bez veznog reda se sve svodi na bunarenje i individualne kavlitete Mitrovića.

Gol protiv Rusije je pokazao da umemo da odigramo kontranapad i kad sve lepo tečno, napadač je najmanji problem.

Занима ме још нечије виђење онога што се десило Новаку: Да ли је судија могао да тумачи да је враћање лоптице саставни део игре - с обзиром да се лоптице морају вратити после одиграног поена, никако пре или у току - и, с обзиром да није учињено на неуобичајен и безобзиран начин, да третира цео догађај једнако као несрећан случај у току игре, што не би донело дисквалификацију?

Ја мислим да је - могао, мирне душе. Овде, једноставно, није било неспортског понашања, није смечовао ка судији, а несрећни случај се десио током уобичајене рутине у оквиру тениског гема. Такође, последице нису тешке и тежина санкције - и морална а посебно материјална - их драстично превазилази. Стефана Едберга (с правом) нико није дисквалификовао кад је 1983. убио судију сервисом.

Чак и ако је потпуно ван игре (што ја, дакле, сматрам да у суштини није), нема ту снаге ударца која треба да повлачи одговорност. А не може без тог критеријума, јер би онда у супротном лоптица која сасвим лагано одскакуће до нечијег палца - ако се погођени ухвати за урастао нокат - повлачила дисквалификацију.

Ово папагајско слагање на тему "правила су правила" ми је уистину иритантно: правила се тумаче и то чине живи људи.

americke svinjarije..
vrlo su ameri iziritirani sto je tamo neki Novak br. 1. pa su u ime toga celu stvar naduvali pogotovo sto nije namerno gadjao tu babu i to je i rekao. posto ce Novak da igra bar jos par godina trebalo bi da na usa turnirima nameno samo ispusti lopticu pored sebe da nebi neka pogodila neku babu sa uraslim noktom a i da odbije da na kraju meca ispucava loptice sa autogramom u publiku jer mozda i to bude razlog za diskvalifikaciju ili neku kaznu ???
jedan dobar advokatski tim bi po Novakovoj tuzbi izuo iz gaca za par desetina miliona $ odsete njujorski grand slam US open turnir .
uzged i te linijske sudije su odsvirale svoje posto ih uskoro zamenjuju kamere a do sada su zbog svojih slucajnih ili namernih previda samo iritirale igrace :).

Lendri Noko iz zdravstvenih razloga nece ni zaigrati za Crvenu Zvezdu, te zvanično više nije clan iste. U ekipu se vratio Kuzmić, sto znaci da za jos dvojicu ima mesta do 15 igrača. Za sada 4 stranca i bice sigurno jos jedan, ako ne i obojica koja fale. Prvi pik, po medijima, za Nokovu zamenu je Devin Vilijams, nekadasnji kosarkas Buducnosti.

Ekipa je u pripremnim utakmicama pobedila Megu i FMP, ali turnir koji sledi, gde ce biti ekipe koje igraju Evroligu i Evrokup, ce pravilno pokazati u kakvom je stanju ekipa.

Zanimljiv je jos jedan podatak koji sam nasao. Od 12 trenera koji su vodili svoje ekipe do Aba prstena, samo jedan je trenutno zaposlen i to je Vlada Jovanovic, aktuelni trener Mega Bemax-a. Ostali su bez angazmana ili u nekim klubovima obavljaju druge funkcije koje nisu trenerske.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772602#p772602:6w3bm2ln je napisao(la):
tzoran1 » 07 Sep 2020 04:32 pm[/url]":6w3bm2ln]
jedan dobar advokatski tim bi po Novakovoj tuzbi izuo iz gaca za par desetina miliona $ odsete njujorski grand slam US open turnir .
Isto mislim. Jednostavno, kao što kod udarca otvorenom šakom nema krivičnog gonjenja, tako ni udarac reketom po loptici odozdo, iz lakta, ne bi smeo da proizvede posledice. Sasvim je druga stvar da je udario iz sve snage u njenom pravcu.

meni je jako zao sto se sinocni "incident" dogodio, splet nesrecnih okolnosti je doveo do toga da je novak eliminisan sa ovoga turnira. ne mislim da je neka zavera, posle novaka najveci gubitnik je upravo us open i posredno svetski tenis. nadam se da ce nole iz svega izaci jos jaci i da ce neuzimanje titule na ovogodisnjem us-openu naplatiti sa kamatom u svim sledecim prilikama, a bice ih podosta. ovo sinoc ga jeste privremeno zaustavilo na putu ka najvise osvojenih slemova ali verujem da ce mu dati dodatni motiv da do tog cilja stigne sto pre

sto se tice tuzbe mislim da bas gresite. prvo sto nema sanse da bi takvu tuzbu dobio, drugo taman i da je hipoteticki dobije - dolari, pa i u milionima, nisu kompenzacija za uskracivanje prilike da na terenu pobedi ili izgubi, barm ne novaku. moguce bi da bi tuzbom navukao i dodatni gnev onih koji ga ni do sada nisu gotivili. dobra stvar po novaka moze biti i to sto, koliko sam ispratio ko komentarima po nekim stranim portalima, mnogi ovo sinoc vide i kao nepostovanje sampiona te sa simpatijama govore o novaku i ukazuju na dvostruke arsine kada je on u pitanju

Ma, jeste, nego se ja ne bih na njegovom mestu trudio da me vole. Mislim da tu greši.

A i inače, mislim da se ne bi onako gušila da nije imala masku, tj. usnu feredžu na sebi;)

nije smecovao lopticu. bio je okrenut ledjima i lopticu je uputio prema uglu terena a slucajno pogodio babu. sudija i supervizor nisu ni pogledali snimak kako su preneli neki izvori.
posto je u pitanju nenamerni slucajni pogodak bez posledica po sudiju a okarakterisan kao namerni sa posledicom diskvalifikacije ( pise u pravilima da se igrac koji namerno gadja sudiju izbaci sa terena) dobio bi ih na sudu. njegovo je samo da dokaze da nije bilo namere. a sto da ih ne odere, manje ce da navijaju za njega??
federer svojevremeno pogodio devojcicu u glavu pa prosao bez ikakvog komentara a kamoli kazne.
u ragbiju igraci stalno bacaju loptu prema sudiji po zavrsenoj akciji i cesto je sudija ne uhvati pa dobije po nosu i ne secam se da je neko kaznjen.

Ma, dobro, to su Federer i Nadal pogodili skupljače loptica tokom igre, to nema veze. Ali, ni ovde nema elemenata nasilja niti nasilništva bilo koje vrste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772564#p772564:2yhlxtq9 je napisao(la):
Пантограф » 07 Sep 2020 03:28 pm[/url]":2yhlxtq9]Занима ме још нечије виђење онога што се десило Новаку:
...

Moje rekacija na ovo što se njemu dogodilo je ista kao njegova rekacija ono što se desilo ljudima na protestima pre par meseci.

Opravdano izbacen, sta kmecite? Nek nauci pravila i ne radi to vise. Jos pljuvanje po zeni, starija gospodja koja iznenada dobija lopticu u vrat, nije naivno uopste, sa psihicke strane ako nista drugo. Gnusno je citati da se folira, sad sam video vest da nije uopste u vrat nego u rame i postave snimak gde se jasno vidi da je vrat. Jos pazi te mozgove, jedva docekala, jeste, svi su protiv Novaka, cak stave i sudiju i mole Boga da ce je Novak pogoditi u vrat, za sta je postojalo 0.01 sanse kada je udario lopticu. A ona docekala priliku i ono za sta je placena i sta je cekala.

Е, па, не могу да се сложим. На спортском борилишту није баш место старијим госпођама које доживљавају стрес кад их благо погоди лоптица. Одавно више старији људи са стомацима не суде фудбалске утакмице.

Рекло би се, из овога што се објављује, да га вероватно не би дисквалификовали да су могли да одгледају снимак, односно, судија је на основу дамине реакције могао помислити да јој је смечовао у главу. А није.

Previše stvari se poklopilo. Da li ju je loptica zaista pogodila u vrat? Ako jeste, onda i najmanja brzina loptice je dovoljna za takvu reakciju.

Opet, postavlja se pitanje zašto osoba koja ne ume da izbegne lopticu radi taj posao.

Bukvalno je 1cm odlučio.

Plus, što je to otprilike i brzina kojom teniseri šalju loptice klincima koji ih skupljaju.

Sve u svemu, Nole radi na inat, tako da je moguće da će ga ovo samo motivisati još više.

Dobila je udarac izmedju poena, koncentrisala se i gledala negde drugde i bam udarac u vrat. Ispada da mrzi Novaka i da je jedva docekala da se folira ili cak da je placena za to hahahha. Verovatno ume da izbegne lopticu, ali u toku poena kada se i ocekuje i postoji mogucnost da ce neko da je pogodi. Edberg je ubio sudiju posle servisa pa mu niko nije zamerio, niti ga kaznio.

posao sudije je da gleda sta se desava na terenu a ne da gleda ptice na nebu, i za vreme poena, i za vreme pripreme izmedju poena. ako nije videla lopticu onda ima problem ili sa vidom ili sa refleksima i nije joj mesto na terenu

Србин је, тако да је навикнут на спортске неправде. као да је први...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772925#p772925:1htcf90f je napisao(la):
tzoran1 » Uto Sep 08, 2020 11:21 am[/url]":1htcf90f]posao sudije je da gleda sta se desava na terenu a ne da gleda ptice na nebu, i za vreme poena, i za vreme pripreme izmedju poena. ako nije videla lopticu onda ima problem ili sa vidom ili sa refleksima i nije joj mesto na terenu
Ona je linijski sudija koja ima vrlo konkretan posao i verovatno se koncentrisala na to u tom trenutku. Nema sta da gleda sta se desava po terenu, ona ima svoje linije i deo na koji pazi i ne ocekuje i ne treba da ocekuje da ce razmazeni bogati udarac loptica da je spici lopticom iz cista mira u pauzi izmedju poena. Nek pazi zvezdica kako se ponasa i sve ce biti u redu. Ovo mu je skola. Nisu ti ljudi okolo tu da on ili bilo ko iskaljuje svoj bes na njima. Rade svoj posao, jednako kao on.

Да, али он није искаљивао свој бес на њима. Онаквим ударцем у тенису се ради све, осим што се искаљује бес.

Vrh