Do sredine trece cetvrtine je i postojao neki egal. Zvezda, ovako krnja, igrala je koliko moze i parirala velikom favoritu. A onda pad i 26 poena razlike na kraju. Igra Zvezde se raspala, a CSKA nije stajao. Tesko je bilo pobediti ih, izdrzati 40 minuta, a ne pokleknuti. Hteo ih je sut, bas, a Zvezda je do navedenog vremena opet izdrzala. I bili su suvise dobro raspolozeni, da bi krnja Zvezda mogla da im parira celu utakmicu. Sada je 14. mestu.
Po tvrdnjama vise medija, Marko Jagodic Kuridža je novi kosarkaš Zvezde. Drago mi je sto je domaci igrac, a nadam se da ce neko od prekobrojnih stranaca koji ne vrede novca koliko su placeni, napustiti klub.
Armani je resio da Lorenca Brauna dovede u svoje redove, sto, ako se desi, bice veliki hendikep za Zvezdu. Tim trazi veliko obestecenje koje se nadam da Armani nece platiti.
Na igracima se mora poraditi. Resiti se viska na poziciji 4 koji postoji, a ne koristi nicemu, a pojacati poziciju 1, koja je slaba.
Moje misljenje je da je vreme za pozdrav sa Derikom Braunom, koji nije igrao veceras, koliko sam primetio. Veliki igrac, ali u Zvezdu se jednostavno nije uklopio kako je očekivano. To sto on pruza sada, lako je nadomestivo.
Sto se tice pozicije 1, mozda bi Ilija Đokovic iz FMP-a bio najbolje rešenje.
Sada, pa do polovine Januara, Zvezda igra 6 evroligaških utakmica sa timovima sa kojima moze realno da se ocekuje pobeda, a to su, redom: Olimpijakos(D), Zenit (G), Bajern(D), Asvel(G) i dve utakmice kao domacin u paklenoj nedelji sa Zalgirisom i Albom. Nakon toga ide par tezih protivnika, gde za pobedu treba mnogo energije, a gubljenje utakmice je realnije. Tako da ce ovaj niz koji ide odluciti dosta o plasmanu Zvezde u Evroligi, iako posle njega ima jos dosta da se igra.
Partizanu sve cestitke za dobru igru u Evrokupu i prolaz u drugu fazu, a ostali abaligasi to nisu dostigli, sto za Zvezdu ne valja, jer su to konkurenti za titulu, a vise nisu optereceni drugim takmicenjem i mogu sve da usmere na Aba ligu, sto ce uraditi. A Zvezdi ce biti teže.
Jos jedna informacija je da ce Nenadic biti pozajmljen Megi. Sto je za njega dobro. Bolje je da pomogne tom timu i igra, pa da se vrati, nego da bude grejac klupe u Zvezdi.