Šta je novo?

Sportski događaji

Фале бекови, пишемо од почетка. Сад кад је повређен Лоренцо, фале још много више.

Niko da spomene kako je Partizan prošao bolje s dovođenjem Redinga koji je sigurno jeftiniji od Kilpetrika koji pritom ne može ništa da pogodi kod Podgoričana.
Spominje se Kuridža kao moguće pojačanje Zvezde, ja iskreno mislim da bi on bio odlično pojačanje za Partizan i videćemo da li će uprava da reaguje ako je tačno da iz Primorske ide pola tima.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=689343#p689343:1twbd4sd je napisao(la):
Duleja » Pon Dec 16, 2019 2:20 am[/url]":1twbd4sd]Slažem se kolega, bio sam malo ironičan sa ilustracijom, u stilu "ostala je samo legenda". :D

Sve jasno i ok. Nesto se mora uraditi, dovoljno je bilo vremena da se vidi da li se nesto moze sa ovim sto se ima i nema vise sta da se ceka. Rez mora da se pravi. Džabe sto je neko dobar igrac, ako se nije uklopio. Dodje isto kao da je los i sto pre mu se treba zahvaliti na saradnji i dobiti prostor za nekog novog. Naravno, voleo bi da taj novi bude domaci igrac. Stranac, ako mora.

Spominje se Marko Jagodić Kuridža kao moguce pojačanje, a da ce se put ka izlaznim vratima pokazati D. Braunu, Fajeu i Odžu. Ali nista dok ne bude zvanicno.

Sutra na megdan CSKA. Loš trenutak i teška utakmica mnogo teško idu zajedno, a da izađe na dobro.

1. Anadolu Efes Istanbul 11 2
2. Real Madrid 10 3
3. FC Barcelona 10 3
4. Maccabi FOX Tel Aviv 9 4
5. CSKA Moscow 8 5
6. Panathinaikos OPAP Athens 8 5
7. Khimki Moscow Region 7 6
8. AX Armani Exchange Milan 7 6
9. KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 6 7
10. LDLC ASVEL Villeurbanne 6 7
11. Olympiacos Piraeus 5 8
12. Crvena Zvezda mts Belgrade 5 8
13. Fenerbahce Beko Istanbul 5 8
14. Valencia Basket 5 8
15. FC Bayern Munich 5 8
16. ALBA Berlin 4 9
17. Zalgiris Kaunas 3 10
18. Zenit St Petersburg 3 10

Kada je Zadar mogao da pobedi Zvezdu i kada su svim jacim ligama fenjerasi ponekad pobede evroligaše, zašto ne bi Zvezda pobedila CSKA nekim srecnim okolnostima. Da se to desi, a kao sto se iz tabele koju sam prilozio vidi, maksimalno koliko Zvezda moze je 9. mesto. Da kazemo da Zvezda pobedi na jednu loptu, za primer, ako bude vise, sve je bolje i bolje. A za to je potrebno da Fener izgubi od Panatinaikosa ili ne pobedi sa 27+, sto ce se skoro 100% desiti. Valensija da pobedi Baskoniju vise od 8 razlike, ali ne preko 28. Da Olimpijakos izgubi od Himkija sa 8 i više i da Barselona pobedi Asvel, sto je takođe realno. To je kada bi se sve desilo kako bi Zvezdi odgovaralo, a koja pre toga mora da polozi, mogu slobodno da kazem, najteži ispit u ovoj sezoni, da pobedi CSKA kao gost.

Svi su prvog dana ovog kola odigrali kako Zvezdi odgovara...A sutra je veliki dan. Protivnik jeste CSKA, evropski prvak, gostujuci teren, ali ulog je veliki. I minimalna pobeda vodi Zvezdu sa 13. na 9. mesto, korak od play-off zone. Treba se sabrati, od secanja na lose se ne zivi. Olimpijakos je pobedio CSKA ove sezone u gostima. Bice tesko i CSKA je veliki favorit. Materijala za motivaciju ima i previse.

Do sredine trece cetvrtine je i postojao neki egal. Zvezda, ovako krnja, igrala je koliko moze i parirala velikom favoritu. A onda pad i 26 poena razlike na kraju. Igra Zvezde se raspala, a CSKA nije stajao. Tesko je bilo pobediti ih, izdrzati 40 minuta, a ne pokleknuti. Hteo ih je sut, bas, a Zvezda je do navedenog vremena opet izdrzala. I bili su suvise dobro raspolozeni, da bi krnja Zvezda mogla da im parira celu utakmicu. Sada je 14. mestu.

Po tvrdnjama vise medija, Marko Jagodic Kuridža je novi kosarkaš Zvezde. Drago mi je sto je domaci igrac, a nadam se da ce neko od prekobrojnih stranaca koji ne vrede novca koliko su placeni, napustiti klub.

Armani je resio da Lorenca Brauna dovede u svoje redove, sto, ako se desi, bice veliki hendikep za Zvezdu. Tim trazi veliko obestecenje koje se nadam da Armani nece platiti.

Na igracima se mora poraditi. Resiti se viska na poziciji 4 koji postoji, a ne koristi nicemu, a pojacati poziciju 1, koja je slaba.

Moje misljenje je da je vreme za pozdrav sa Derikom Braunom, koji nije igrao veceras, koliko sam primetio. Veliki igrac, ali u Zvezdu se jednostavno nije uklopio kako je očekivano. To sto on pruza sada, lako je nadomestivo.

Sto se tice pozicije 1, mozda bi Ilija Đokovic iz FMP-a bio najbolje rešenje.

Sada, pa do polovine Januara, Zvezda igra 6 evroligaških utakmica sa timovima sa kojima moze realno da se ocekuje pobeda, a to su, redom: Olimpijakos(D), Zenit (G), Bajern(D), Asvel(G) i dve utakmice kao domacin u paklenoj nedelji sa Zalgirisom i Albom. Nakon toga ide par tezih protivnika, gde za pobedu treba mnogo energije, a gubljenje utakmice je realnije. Tako da ce ovaj niz koji ide odluciti dosta o plasmanu Zvezde u Evroligi, iako posle njega ima jos dosta da se igra.

Partizanu sve cestitke za dobru igru u Evrokupu i prolaz u drugu fazu, a ostali abaligasi to nisu dostigli, sto za Zvezdu ne valja, jer su to konkurenti za titulu, a vise nisu optereceni drugim takmicenjem i mogu sve da usmere na Aba ligu, sto ce uraditi. A Zvezdi ce biti teže.

Jos jedna informacija je da ce Nenadic biti pozajmljen Megi. Sto je za njega dobro. Bolje je da pomogne tom timu i igra, pa da se vrati, nego da bude grejac klupe u Zvezdi.

Marko Jagodic Kuridža je zvanično registrovani igrač Crvene Zvezde, isto kao sto je i Nemanja Nenadić sada i zvanicno na pozajmici u Megi do kraja ovogodišnje Aba lige. Za Olimpijakos nece biti spreman po sadasnjim informacijama, a za Primorsku, svoj bivsi klub, hoce.

Što se tice Olimpijakosa, mislim da je to ekipa cija pozicija na tabeli definitivno nije tamo gde treba da bude, a treba da bude bar među 6 prvih ekipa. Start im je krenuo nesto bolje, nego Feneru, ali mislim da ce i sa njima biti tesko izdrzati 40 minuta u kontinuitetu. A nametnuti im svoju igru, jos teže. Olaksavajuce je sto se igra u Beogradu.

Sa ovakva dva protivnika u paklenoj nedelji, sve osim oba poraza je veliki uspeh. Poraz Zvezdu, pa skoro vraca u situaciju u kojoj je bila do pobede nad Zalgirisom, a pobeda ostavlja u trci za play-off.

Ranijih sezona, Zvezda je bila dominantna u Aba ligi, pa te utakmice i nisu bile toliko interesantne za gledanje, a sada, kada svaka pobeda mora da se ,,juri" i to je interesantno kao Evroliga.

Mislim da ce utakmica koja dolazi posle Olimpijakosa, Primorske i Zenita, a to je sa Buducnosti biti teža od ovih pre, a i posle, kada dolazi Bajern, pa Krka i ide se Asvelu. Buducnost, koja trenutno nema sta drugo da igra, posto je iz Evrokupa ispala, sigurno ce biti protiv Zvezde maksimalno motivisana i napasti svime sto ima i može. A i zna se koji je njen jasan cilj, povratak u Evroligu.

Od svih jačih timova, Partizan je sada Zvezdi najlaksi protivnik, posto će i njemu Evrokup da uzima danak, gde ima takođe visoke ciljeve. Buducnost i Cedevita Olimpija, sada vec bivši evrokupski timovi, a jaki, su veca opasnost.

Primorska se raspada zbog krize, a to je prilika za druge da se iz njenih redova pojačaju, sto su Zvezda i Mornar, vec uradili.

FKCZ promenio trenera i postavili osobu koja nema skoro nikakvo trenersko iskustvo. Meni je to neverovatno.

Teams managed
2014–2015 Udinese (assistant)
2019– Red Star Belgrade

Svi mi volimo Dekija kao fudbalera (i Savu), ali gde je ovde logika. Tim koji je dve godine za redom igrao LŠ dali u ruke osobi koja nema trenersko iskustvo!?

Pade Pirej i u Areni. Lorenzo je, rečju, zver. Da je NBA ona od pre 20 godina, gde nije sve bilo u trojkama - ne bi ni došao u Zvezdu.

Pobeda Zvezde protiv Olimpijakosa, velika kao kuca, koje mislim da ni igraci nisu svesni. A jos manje kako su do nje dosli.

Lose prvo poluvreme, ne toliko kako je znalo da bude prethodnih utakmica, ali dovoljno da bude minus koliki je bio. Onda odlicna treca cetvrtina, ubedljivo dobijena, za razliku od prve i druge koje su bile izgubljene. Četvrta dobijena 5 razlike, ali dovoljno za pobedu. Opet greske i pred kraj, ali to nije uticalo na pobedu.

Zvezda imala dva istinski raspoložena igrača, Lorenca Brauna, koji je igrao utakmicu karijere, 34 poena za 30 minuta u igri, Bili Beron za 18 minuta, postigao je 17 poena. Ostali jednocifreni, trojica bez poena. Da bi ste se suprotstavili CSKA, Barseloni ili nekom slicnom, morate da imate bar jos 3 igraca kakav je veceras bio Beron. Olimpijakos je motivaciono pao od posledice Zvezdine dobre odbrane i pogotka nekoliko trojki, pa je bilo lakse. Inace, da oni nisu tada pali, tesko bi veceras bila zabelezena pobeda.

Olimpijakos, kada pogledate igrace, uopšte nije ekipa za koju bi ste rekli da se nalazi tu gde se nalazi na tabeli, nego mnogo vise. Tako da pobeda nad njim nije ni mala stvar, a nije ni nesto sto ne zasluzuje pohvale.

Naredni protivnik je okrnjena Primorska koja je ostala bez tri najjaca igraca i trenera koji je odlicno poceo posao. I treba rasteretiti ekipu, ali pod uslovom da se ozbiljno krene, pa rasterecivati, ako stvari dobro budu isle . Ako sada gledate, da Zvezda ode tamo sa 8 najlosijih igraca, morala bi da dobije glatko, ali to je pricano i za Zadar, pa eto poraza.

Posle toga Zenit u gostima i stari duznik Buducnost u Aba ligi. Bilo bi lepo zabelezizi jos tri pobede i bez ozbira na neke lose momente, lepo zavrsiti godinu. Nece biti lako, ali moze se.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=l2OEv03LvGQ[/youtube]

Posle zvizdanja Gistu i Covicu, odrzana je ova konferencija. Pojavile su se vesti da ce se u Zvezdu vratiti Vladimir Stimac. A i da ce doci Kevin Panter, bek, moze da bude sekundarno i plej, koji trenutno nastupa za Olimpijakos. Posle Jagodica-Kuridže, eventualnog dolaska Stimca, Nikolu Jovanovica, kao nekoga na koga se sigurno nece racunati, treba proslediti nedge na pozajmicu ponovo. Za njega je najgore da ne igra uopšte kao sada. Meni su gotivni Kuzmic, Odžo, Faje, Derik Braun i Gist. Ali Derik Braun je najblizi izlaznim vratima, koga muce povrede od kada je dosao. A koliko god surovo zvucalo, Zvezda nema novca da skupo placa igrace koji ne mogu da doprinesu rezultatima. Prema tome, ako se profesionalno pogleda, treba otpustiti Derika Brauna. Odžo je slaba individua, on igra onako kako igraju drugi, odnosno kako ga drugi uposle i gde mu dodaju loptu. Ako primi loptu dalje od kosa, to je osuđeno na propao napad, a ako mu se da lopta pod kosem, gde je jak, to se pretvara u siguran koš u vecini slucajeva. Tako da ga se ne bi lako odricao. Ne bi ni od Gista, ali ga treba postedeti guranja na poziciju 5 sto vise, osim kada mora niska petorka iz nekog razloga. Ipak bi Fajea stavio pre Gista do izlaznih vrata. Gist je na trecem mestu.

Zadar, sa početka sezone viđen kao tim koji ispada, vraca se u zivot. Veceras je posle C. Olimpije i Crvene Zvezde pobedio Buducnost i ucinio uslugu za mnogo timova. Sa Buducnoscu se sada poravnao Partizan, a i Cedevita Olimpija, sa tim sto Podgoricani i dalje imaju bolju kos razliku, pa su i dalje prvi. Ostala je utakmica Primorska - Crvena Zvezda, koju beogradski tim kako zna, mora da resi u svoju korist i u tom slucaju ce biti sesti na tabeli.

Sledece kolo, Buducnost - Crvena Zvezda i Partizan - Primorska. Kao i Cibona - Cedevita Olimpija. Navijaci Zvezde i Partizana ce pored navijanja za svoje klubove navijati i za vecite rivale, jer ako Zvezda pobedi Buducnost, a Partizan Primorsku, Zvezda se penje sigurno na peto, a mozda i cetvrto mesto, ako FMP izgubi od Mege (tesko, ali mozda se desi). A Partizan u tom slucaju ide na prvo mesto, a ako Cibona pobedi C. Olimpiju, Partizan ce se odlepiti korak od ,,Sokica". Bice zanimljivo. Zvezda ce tako da kasni pobedu za Cedevitom Olimpijom i Buducnoscu, a za vecitim rivalom, velike dve. Nije nedostizno, ali bice tesko. I to je to za ovu godinu Aba lige.

Jos lepse bi bilo da se prvo pobedi Zenit u Evroligi.

Jedan od najžalosnijih trenutaka u našoj košarkaškoj istoriji. Uz direktan tv prenos.

Zadar pobedio Budućnost i sada je vrh poravnat.

Lejkerse bez LBJ su Džoni (solidan, skoro pa neprimetan) i Grumenje razvalili u gostima. Kakva odbrana, lele. Ćale Milsap briljirao, svi kao u transu, basket za akademiju! :-D Komentatori samo što nisu plakali, jer Denver ima višak predobrih igrača... Šou!

Море, имају предобре у првој петорки, ал` кад уђе онај Пламли, куку...

Level Čović (što nije toliki problem kada su treća, odnosno 2. opcija)

Prevelike pare se u NBA daju nekim igračima koji nikako da pokažu taj kvalitet tipa Džamal Mari i oni divljaci iz Sakramenta, a sigurno je tako i u drugim ekipama koje ne pratim toliko kao ove gde igraju naši.

meni je plamli sasvim ok, koliko se ja razumem u basket tamo je rupa onaj haris. da umesto njega imaju ozbiljnog igraca na toj pozoicji,npr bogdana za koga mislim da bi se sjajno uklopio u stil igre denvera, to bi bio bas ozbiljan kandidat za titulu. ovako, bas tesko....

@astrodule
А, добар је Џамал, лепо лежи уз Сомборца. Ал има дивљака у лиЗи, то је тачно.

@razgrađevinar
Харис је био бољи раније, али је имао проблема са повредама. Има још бољи Харис у Бруклину:)

Inace, ko nema Arenu i O2 prenosi vecerasnju utakmicu Crvena Zvezda - Primorska.

Po meni bi Denveru trebao jedan pouzdan suter, poput tog Harisa iz Bruklina/Bertans mozda. Uboli su dobar trejd za Granta, jos se ceka MPJ koji daje znake zivota sto je super. Milsapu na kraju sezone ja mislim da istice onaj 2+1 ugovor(30mil po sezoni ako se secam dobro) i videcemo ko ce tu rupu popuniti ako ga ne produze. Mozda bi on mogao da odigra jos jednu jaku sezonu, ima i on godina. Inace mi je bas drago sto se Barton popravio, uvek kad igra on dobro i Denver pobedjuje, takav utisak imam. Ranije u plejofu kad on odigra dobro bude sve kako treba :)

u jednom od prenosa cuo sam zanimljiv info, kada su zajedno u igri barton i jokic denver ima najbolju statistiku, tj tada prave razliku. moram da spomenem i jemala marija, svakako neuporedivo bolji od harisa ali za nekoga ko je placen 170 miliona vrlo nepouzdan igrac. desi se da postigne i 30+ poena ali mnogo cesce zavrsi na desetak.

Vrh