Šta je novo?

Sportski događaji

Eto, ja nisam cuo tu info ali sam primetio. Inace Marej mora da se popravi, moze biti od koristi i te kako. Sad ce da krenu trejdovi, videcemo hoce li neko doci/otici. Sve u svemu Denver ima po meni vrlo perspektivan tim za buducnost, deluje i da je hemija medju njima dobra sto je svakako veoma bitno.

Meni je bilo zanimljivo kada sam gledao Jokića u Areni kako je par puta probao pasove koje izvodi u Denveru i koji nisu prošli. OK, ima tu do neugranosti, ali mislim da ima više do brzine igrača. U NBA se izgleda ceni više brzina nego pamet, pa zato imamo igrače koji jure kao muve bez glave, zaleću se u reket bez ikakvog pregleda igre, šutiraju u 10-oj sekundi napada iz trka, ali sve se to briše kada jednom zakucaju ili im prođe neki od tih nerezonskih šuteva. Druga je stvar kada se takav igrač upari sa Jokićem koji im bukvalno daje lopte kao na tacni.

Za Bogdana se šuška (doduše samo u medijima) da bi mogao da pređe u Lejkerse ili u Denver. Denveru bi mnogo bolje legao, ali ugovori su jaki. Videćemo da li će biti nešto od toga, ali zaista mu želim da ode što pre iz ekipe gde se igra bazira na Foksu.

Није систем са шутевима у 10. секунди нерезонски (наравно, неки од тих шутева јесу нерезонски), ако има толико нападачког квалитета као у НБА. Ни код наших тренера није се гњавило до 25. секунде напада док су водили старе ју-екипе, са толиким бројем мајстора. Није се одустајало од полуконтре, него се наскакало са 5 метара и давао се кош, са огромном вероватноћом. А, кад је Божа нпр. преузео Лимож ("Ви Французи ме питате зашто се у Европи не игра 48 минута као у НБА, а немате играче ни за једно полувреме") онда је морао да игра на што мањи резултат, да би нешто освојио. И освојио је.

Ипак у НБА и те како пролазе интелигентни играчи, и није све у снази, баш напротив - најбољи пример је Јокић.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=691760#p691760:3sare7xv je napisao(la):
astrodule » 23 Dec 2019 03:03 pm[/url]":3sare7xv]
Za Bogdana se šuška (doduše samo u medijima) da bi mogao da pređe u Lejkerse ili u Denver. Denveru bi mnogo bolje legao, ali ugovori su jaki. Videćemo da li će biti nešto od toga, ali zaista mu želim da ode što pre iz ekipe gde se igra bazira na Foksu.

odgledao sam bar 2/3 ovozezonskih utakmica sakramenta i istog sam misljenja. dok je foks bio povredjen igrali su odlicno, od njegovog povratka ne mogu da se sastave. on jeste neverovatno brz i ima atraktivne poteze ali cini mi se da nema kvalitet da tim ucini boljim, sto bi trebala da bude jedna od najvaznijih uloga plejmejkera.

inace, sakramento je dolaskom holmsa konacno dobio pravog centra i ima realnu snagu za plejof. vracaju se sa mini turneje na svoj parket ali i stizu jaki protivnici, hjuston-minesota, finiks, denver, klipersi... mislim da ce za njih sledecih desetak utakmica biti presudno, ukoliko ne uspeju da dobiju vecinu izgubice prikljucak sa ekipama iz gornjeg dela pa ce i ovu sezonu zavrsiti u aprilu (sto za nas nije lose, da bogdan i bjelica odmore pre kvalifikacija a kokoskov ima dovoljno vremena da se posveti reprezentaciji)

denver takodje ceka tezak period, u sledecih 10 utakmica imaju 7 gostovanja. odigrali su do sada samo 12 utakmica u gostima (dobili 7) pa sada treba potvrditi da najbolji start sezone u istoriji fransize nije posledica povoljnog rasporeda nego kvaliteta ekipe

Imam utisak da će da zavrte trejdove tako da glava zaboli. Kompjuteri prave scenarija, gazde biraju. Ludilo.

Ne mogu da se otmem utisku, da su prevashodni razlozi negodovanja mnogih protiv Mejsona Plamlija, subjektivne prirode. Njegov učinak u Denveru, pa i kroz karijeru je vrlo konstantan, a u poređenju s kolegama iz drugih vrh timova, na potpuno istom nivou. Evo, malo sam se poigrao, da proverim svoja laička zapažanja: Basketball reference

Pravda za Plamlija! :grand:

Zvezda bez Gista, Fajea i Derika Brauna, naravno i povređenog Perperoglua, jaca kao gost od okrnjene Primorske. Realno, bez da ikoga pocenjujem, sa pola snage. Upisana je pobeda, a igraci su koliko - toliko posteđeni trosenja. Posle dugo vremena smo videli Jovanovica na terenu, koji, ruku na srce nije pokazao Bog zna sta. Dugo nije viđeno ovoliko ubacenih trojki Lazica i Davidovca. A najbolji suter ekipe, Beron, koliko sam video, nije ubacio nijednu. Primorska je ovakva kakva je sada, dala maksimum, a smesila joj se ubedljivija pobeda, ali je na kraju ublazen poraz. Davidovac 21 poen, Lazic 18, Odžo 11, svi ostali jednocifreni, a Kuzmic, Dobric i Jovanovic nisu postizali poene.

Sada idu dva gostovanja, Zenutu, pa Buducnosti. Za Zvezdu, to je defakto paklena evroligaska nedelja. Imperativ pobede je u obe utakmice, jer je Zenit svakako ekipa protiv koje treba da se trazi sansa za pobedu, a Buducnost tim protiv koga treba da se povrati deo samopozdanja za Aba ligu. Podsecam, Zvezda je u prvoj polovini ligaškog dela Aba lige izgubila od svih timova koji su najveci favoriti za play off....Buducnosti, Cedevite Olimpije i Partizana, sve su to bili porazi. Prema tome, svaki od tih timova treba da se smatra favoritom i pristupi mu se evroligaški, maksimalno oprezno i jako od starta.

Sto se tice Evrolige, stvari stoje ovako...Dolaskom tri nova igrača, Marka Jagodica-Kuridže, Vladimira Stimca i Kevina Pantera, smanjen je prostor za igrace koji su vec bili tu. Nenadić je poslat na pozajmicu u Megu, a Faje i Derik Braun nisu registrovani za Evroligu. Zvezda sada ima 16 registrovanih igrača za ovo takmicenje. I dalje sam misljenja da treba poslati Nikolu Jovanovica nedge na pozajmicu, jer je ovo kazna za njega, da vrlo retko dobija priliku, a kada je nekako dobije, naravno igra lose, sto je velikim delom posledica neigranja. Ucinila bi mu se usluga, kao i Nenadicu.

Sva 3 nova igrača će biti na raspolaganju za Zenit. Derika Brauna mi, ruku na srce, nije ni toliko zao. Covek jednostavno nije ni upola opravdao ocekivanja i kao sto rekoh, Zvezda nema novca da skupo placa strance koji ni upola nisu opravdali ono za sta su placeni. Faje jeste borac, dobar igrač, ali nikako da se pronađe i igra kao prošle godine, sem nekih dobrih izdanja na blic. Realnost je realnost. Gist i Odžo za sada nisu na spisku prekobrojnih.

Derik Braun i Faje će, po svemu sudeci, traziti nove klubove, mada i dalje ne postoji informacija da zvanicno vise nisu košarkaši Crvene Zvezde.

Ovim se smanjio broj stranaca u timu. Sada je 9 domacih i 7 stranih. Dženkinsa naravno vodim kao stranca, da ne bude zabune. U jednom trenutku je broj bio jednak. Daleko je Zvezda od nekih klubova gde u timu ima 3-4 domaca igraca, mislim konkretno na Bajern Minhen, Armani i slicne.

Pocinje poslednje evroligaško kolo u ovoj godini. Od onoga sto odgovara Zvezdi, a igra se danas, su utakmice Alba - Baskonija, gde Zvezdi odgovara Albina pobeda. Nije Alba favorit, ali moze da se desi, nije nerealno. I Asvel - Himki, gde odgovara da pobede Rusi. Zvezda ce tako u slucaju sutrašnje pobede nad Zenitom, da se odlepi jednu pobedu od Baskonije, a i pretecice Asvel na tabeli.

Sutra, naravno da Zvezda pobedi Zenit. Ostali, da posrnuli Fener pobedi Valensiju, to ce biti teže. Takođe posrnuli Zalgiris da pobedi Bajern, gde je vise nemoguce, nego moguce, ako cemo realno. Da bi se Zvezdi u slicaju tih pobeda i njene pobede napravila prednost u odnosu na timove koji treba da izgube. Te dve utakmice su u slucaju pobede Zvezde manje važne, ali u slucaju poraza Zvezde su veoma vazne, jer Zvezdu nece preteci pratioci. I da Barselona pobedi Olimpijakos, a ta utakmica je veoma bitna i u slucaju Zvezdine pobede.

Ako scenario bude ovakav, Zvezda moze na 9. mesto. Korak od prelaska crte. Sada je 12. Mada je i pomeranje za jedno mesto na tabeli veliko, a za dva je super. Za 3 je idealno. Cak i da se pomeri za dva mesta, borba za top8 ce postati veoma izvesna.

Motivacije svakako mora da ima, pobeda ce biti velika i donosi mnogo.

Mada, to je samo pola brige, jer je u ponedeljak utakmica protiv Buducnosti, jednog od velikih protivnika za odbranu trofeja Aba lige, za Zvezdu najprioritetnijeg takmicenja. Bice tesko, ali dobro u svemu je sto je maksimalni razmak između dve utakmice.

Armani je izgubio od CSKA u Moskvi. CSKA je ekipa koja, to se u mnogo utakmica pokazalo, ide na taktiku da pred traje trece i u cetvrtoj cetvrtini lomi protivnika, koji je umoran od pruzanja otpora i egal igre. Tako je bilo i ovaj put, a Armani je taj pritisak za malo izdrzao, ali napravili su njegovi igraci 2-3 greske, dovoljne da izgube. Zvezda je za razliku od njih veoma podlegla pritisku.

Alba je nanela poraz Baskoniji. Do duse, veci nego sto je moglo da se nasluti, ali Zvezdi to svakako odgovara. Ali je Asvel uspeo da slavi protiv Himkija sa 4 poena razlike i time skrati potencijalni bolji skor Zvezde na tabeli za jedno mesto. Sada maksimalno moze da bude 10-a. A i ako bude tako, odlicno je. Fener je domacin, valjda ce dobiti Valensiju. I Barsa, sada veliki favorit protiv Olimpijakosa, takođe je domacin, pa ce i ona valjda dobiti. Utakmica Bajern - Zalgiris je manje bitna, ali svakako je bolji poraz Bajerna, koji je Zvezdi trenutno konkurent.

Zenit zbog zauzetosti svoje dvorane ne igra u Sank Petersburgu, nego u Kazanju, u dvorani Uniksa. Tako da ni to njima nije bas domaci teren. A za Zvezdu ce, pored novih pojacanja, Stimca, Jagodica - Kuridže i Pantera, biti u sastavu i Stratos Perperoglu, prema informacijama medija. I samo da ne bude ono: ,,jači smo, jači smo, dobicemo ih, dobicemo ih,..." i velike su sanse za pobedu. Da se pristupi ozbiljno od starta i nema problema. Sa obzirom da je u jednom trenutku bila zadnja, da Zvezda udje u novu godinu sa 10. mesta, bilo bi krajnje korektno, a to je mesto sa kog vise nego ima sanse da se pretenduje među 8 najboljih ekipa u drugoj polovini ligaškog dela takmicenja.

Prva briga je prebrinuta, zabelezena je pobeda u Kazanju. Diskutabilne sudijske odluke sa obe strane, vise na stetu Zvezde, bez lazne skromnosti. Solidan napad nije dovoljan ni za Zenit, osim ako nije u kombinaciji sa odlicnom odbranom, sto je veceras bio. Raspolozeni Bili Beron i Lorenco Braun , najvise su zasluzni sto je Zvezda ponela pobedu sa ovog gostovanja. Utakmice rivala nisu isle na ruku, Valensija je pobedila Fener posle produzetka, a Asvel takođe tesno pobedio Himki. Ostaje jos mec Barsa - Oli, koji ce valjda Barselona dobiti, da bi Zvezda bila na 11. mestu, sto je opet napredak, bar za jedno mesto u odnosu na proslo kolo. Sledece otvara prostor za napredovanje, ali o tome drugom prilikom. U svakom slucaju, ovakva pobeda je mnogo bolja, nego dobra igra na obe strane, koja nije krunisana triumfom. Ipak je bilo bez Dobrica, Odža, Perperoglua, Jovanovica i Pantera, naravno Fajea i Derika Brauna.

Olaksavajuce je sto su kosarkasi Zvezde na ovaj mec otisli carter-letom, pa ce se veceras vratiti i imati vise vreme da se spreme za Buducnost, takođe mnogo vaznu utakmicu u najvaznijem takmicenju. Ne samo zbog stanja na tabeli, nego i zbog dodatnog samopouzdanja koje ce za nastavak svih takmicenja biti veliko kao kuca.

Buducnost je favorit, prvi tim na tabeli, generalno ne mnogo losiji od Zvezde, odmorniji i domacin, teren gde sve sto ima veze sa Zvezdom ne moze da se smisli, a sto se preko Partizana siri dalje i na ostale srpske klubove. Ali nadam se pobedi i da Zvezda to moze. Veciti rival ce sigurno biti Zvezdin navijac na ovom mecu, jer pod uslovom da Partizan pobedi svog protivnika, a da pobedi i Zvezda u svojoj utakmici, veciti rival ce biti prvi na tabeli.

Da kazem i da je Zalgirs pobedio Zvezdinog sledeceg protivnika, Bajern, a bio je gost. 73 - 98. Skoro pa je 100-tku poneo kuci. Malo ko se nadao takvoj pobedi, a Barselona trenutno vodi, pa neka i ostane tako. Potonuce Fenera se nastavilo, jer je Valensija uspela da upise pobedu.

Barselona je pobedila. Sest poena je falilo da Zvezda bude na 10. mestu, Ali bice bolje. Deseta Valensija ima za toliko bolju koš razliku. A od 7 do 9 mestasu ekipe koje imaju pobedu vise od Zvezde i Valensije. Himki, Armani i Asvel. Koje u sledecem ili onom tamo kolu mogu da se prestignu. Ova pobeda je totalno vratila u realnost borbu za Top8.

Pogledajte:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sGljE_WYsqs[/youtube]

Ovu zanimljivu utakmicu takođe moram da postavim. Nando De Kolo je za 0.4 sekunde postigao pogodak za pobedu, a izborio je odlicnu poziciju za to.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=o6Pyra9YNr4[/youtube]

Meč protiv milogoraca nam je mnogo važan, a atmosfera će biti vrlo napeta zbog trenutne političke situacije. Nadam se da su se bar malo upristojili i da neće ponovo biti nemilih scena.
Takođe se nadam da neće biti Javora i Pukla...

Trebalo bi da sude neke neutralne evroligaške sudije. A mere obezbeđenja da se pojacaju. Ali nece ni jedno ni drugo.

U svakom slucaju, ne ocekujem prijatnu atmosferu za Zvezdu i ne ocekujem ni blizu sportskog, navijanje domacih igraca. Na razne predmete koji ce se bacati na teren i pokusaje fizickih napada, moraju da budu spremni, ako ne bude i nesto gore. Nije im prvi put.

Mecevi sa hrvatskim timovima vise skoro i da nemaju probleme sa tribina, a sa milogorskim sa kojima smo navodno bratska drzava, kao da smo ratovali vekovima, a ne nekada bili u istoj drzavi.

Kada se igra sa Mornarom u Baru, tamo je drugacija atmosfera. Bar je bila do sada.

U Crnoj Gori ima mnogo navijaca Crvene Zvezde u svim krajevima. I da ih puste, bilo bi ih u Podgorici toliko da bi Zvezda igrala...Pa ne kao u Baru gde vise bude Zvezdnih navijaca, nego Mornarovih, ali bar pola hale. Sto je dovoljno. Ali oni se bore da nijedan Zvezdin navijac ne udje u ,,Moracu".

Alen Smailagić, lokalno poznatiji kao Smiley, debitovao je za GSW.

U G ligi igra prilično dobro. Pustili su ga na 4min, u prvoj četvrtini i postigao je 4 poena, plus skok i blokada. Šut 2/3, promašio je za 3.

U G ligi ima prilično dobar procenat, sa obzirom da šutira i iz daljine. Ipak, većinom su polaganja ili kucanja.

Neka mu je sa srećom tamo, pa šta napravi.

T-T

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=693357#p693357:3569nq4h je napisao(la):
Blade » 28 Dec 2019 03:21 am[/url]":3569nq4h]Trebalo bi da sude neke neutralne evroligaške sudije. A mere obezbeđenja da se pojacaju. Ali nece ni jedno ni drugo.

U svakom slucaju, ne ocekujem prijatnu atmosferu za Zvezdu i ne ocekujem ni blizu sportskog, navijanje domacih igraca. Na razne predmete koji ce se bacati na teren i pokusaje fizickih napada, moraju da budu spremni, ako ne bude i nesto gore. Nije im prvi put.

Mecevi sa hrvatskim timovima vise skoro i da nemaju probleme sa tribina, a sa milogorskim sa kojima smo navodno bratska drzava, kao da smo ratovali vekovima, a ne nekada bili u istoj drzavi.

Kada se igra sa Mornarom u Baru, tamo je drugacija atmosfera. Bar je bila do sada.

U Crnoj Gori ima mnogo navijaca Crvene Zvezde u svim krajevima. I da ih puste, bilo bi ih u Podgorici toliko da bi Zvezda igrala...Pa ne kao u Baru gde vise bude Zvezdnih navijaca, nego Mornarovih, ali bar pola hale. Sto je dovoljno. Ali oni se bore da nijedan Zvezdin navijac ne udje u ,,Moracu".

Ok kada vas interesuje ABA liga? Zar niste u bojkotu?

Kom bojkotu? Sta pricaš ti faco?

Aba liga je bila i ostala najprioritetnija za Zvezdu. Mada i tome preti da postane kao i Prva liga Srbije i Kup Radivoja Koraca, borba za trofej, a koja ne vodi ni u jedno evropsko takmicenje.

Evroligu ima da igraju samo klubovi sa A licencom, prvak Evrokupa i dva najbolje plasirana kluba, jedan iz VTB, a drugi iz ACB lige, a koji nemaju A licencu. I jos jedan klub sa specijalnom pozivnicom.

Ne zna, nije pratio tad.
Nevermind, svaka čast Zvezdi na pobedi protiv Zenita, da imaju 2 normalna igrača umesto Čovića i Dženkinsa koji ne gube utakmicu sami čim uđu u igru bilo bi to super. Ovako se Zvezda oslanja na to da će Berona ići šut tokom cele sezone i da će Lorenco ostati zdrav. Ne znam kakav će Stratos biti kad se vrati, ostalo je suv prosek. Štimac je pogodak jer donosi energiju, Davidovac igra toplo hladno, ne znam šta je s Borišom a Kuridža je po meni promašaj i ako je rano suditi, samo mislim da nije kapacitet za EL, šta više Faje je trebao da ostane tu na njegovoj poziciji a da samo Štimac zameni Derika.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Najvažniji posao se radi iza scene a tu je doktor sa svojim starim drugom bartolomeom u ogromnoj prednosti

Gde nadje ovo od pre 8 godina, jel bilo nesto bajatije?

Nisam pratio takve stvari, ne pratim rijaliti programe. Pratim sport i ostalo sto sa njim ima veze, a ja sam pravi navijac, kluba za koji navijam, reprezentacije svoje zemlje i svakog drugog srpskog kluba kada predstavlja moju zemlju u nekom evropskom takmicenju. Neka je to i veciti rival - bolje je da bude Srbija u centru paznje, nego neka druga zemlja. To to sto navijam za Zvezdu, za mene nije jednako tome da mrzim vecitog rivala. A za Zvezdu sam navijao i nisam je bojkotovao ni tada, ni kada je igrao Alen Omic, ni kada se borila za opstanak u ligi, ni bilo kada. Da bi bojkotovao, mora da bude neki mnogo veliki razlog, sa kojim ove gluposti ne mogu da se uporede.

Mislim da ce ovi rezovi ipak dati rezultate. Sto se tice Kuridže, da sacekamo da se covek adaptira, par utakmica, pa cemo da pricamo. Lorenco Braun i Bili Beron su dva igraca koji nose tim. Valjda ce im se i Stimac pridruziti. Od Kuzmica, ove sezone, iz opravdanih razloga, ne moze da se ocekuje onaj igrac od pre 3 godine, pa ocekujem da Stimac preuzme ulogu startnog centra. Videcemo kako ce Panter pokrivati pozicije 1 i 2, za koje je doveden. Covic je, sto se Evrolige tice, igrac, koji sluzi - da odigra koliko da pokrije par minuta, kada iz nekog razloga nema drugog pleja u rotaciji, pa ako uradi nesto, super. A ako ne pogresi mnogo, jos bolje. On nije igrac od koga se ocekuje da ubacuje prelomne poene i slicno. Ja ga postujem kao velikog borca, ali svog kalibra je svestan i on, ostali u klubu i svaki ozbiljan pratilac kosarke. U Aba ligi vec moze da ima vecu ulogu i minutazu. Ali kada se sve sabere, on ne zasluzuje da mu se zakaci ovaj krst srama, koji mu ,,navijaci" kace.

Evroligasku ekipu ne mogu da ,,drze" dva igraca, nego bar 5-6. Jer ta dva ne mogu uvek da budu raspolozena.

Treba probati prvu petorku: Stimac - Simanic - Lazic - Beron - L. Braun. Problem Zvezde nije Filip Čović, nego npr. tri igraca koja nisu iskoriscena dovoljno, a to su Dobric, Odžo i Davidovac, za koje smatram da mogu bolje bar duplo, nego sto igraju.

Vrh