Šta je novo?

Sportski događaji

Још један ГТЗ (гробарски теоретичар завере). Томане намерно шутирао у пречку. Олимпијакос не уме да да гол ни кад га пустиш.
Верујеш ли ти у то што пишеш?

Ал` је нама супер док сте ви у том фазону, јер, остадоше вама опсенари опште праксе Вучела Јунајтед са Театра снова. Само се држите њихове приче, слободно...

Rodžer Mur je jednom prilokom o liku Džejmsa Bonda izjavio: "Kakav je to tajni agent koji kad uđe u bar, barmen ga pita - 'uobičajeno, gospodine Bond?'"

Elem, žreb se nije ni završio, a već su svi krenuli da pričaju kako je Terza sa Grcima dogovorio tri za tri. Svi moji ortaci Cigani "znaju", sve moje komšije "znaju", sve moje kolege "znaju", komšija taksista "zna", kasirka u Maksiju "zna", teta na kiosku "zna", "ne znaju" samo j**** UEFA, policija i Zvezdini igrači poput Njegoša Petrovića koji su sinoć plakali posle utakmice :D

Izostaje samo logično objašnjenje koji je motiv Olimpijakosu da poklanja tri boda Zvezdi u Beogradu!? Imaju bolji i iskusniji tim, i mogli su sa svih šest bodova od nas, možda i da se kolju za više od Lige Evrope.

E sad malo ozbiljno - lakše bih podneo da su nas Grci odvalili 3:0 (što sam inače i očekivao posle Totenhema i Bajerna). Jasno je da je Zvezda sama kriva što ne ide dalje, i to ne samo zbog Tomaneove prečke, niti Žanderovog "smeča", već zbog "briljantnog" posla za koji je (bar formalno) odgovoran čovek koji se odaziva na ime Mitar Mrkela.

Prvo je omanuo pojačanja, a čak i da nije, suludo je dovoditi gomilu stranaca u tim za koji u ligi mogu da igraju samo četvorica!? Zato smo imali neuigran tim, tj. ona postava koja nam je igrala LŠ mislim da nije odigrala nijednu utakmicu u Longlong ligi zajedno. Pritom se izblamirao sa Benom, verovatno našim najboljim strancem uz Marina i Boćka. Da smo licencirali Bena, ne bismo bacili pare na VLP, a upitno je da li je i dovođenje Garsije uopšte bilo potrebno.

Pored stranaca, i dalje se blamiramo sa dovođenjem domaćih mediokriteta čija je funkcija da prave faulove, pertlaju kopačke, valjaju se po travi ili greju klupu.

I najzad, uopšte se ne gleda da se popunjavaju pozicije u timu gde smo tanki. Od kad se Jovičić povredio celu polusezonu se mučimo sa zadnjim veznim (probali sa mrtvim Jovančom, pa sa Kanjasom koji je dobro krenuo, pa umro ko Jovanča, pa improvizovali sa klincima Vulićem i Njegošom). Na levom beku imamo samo Rodića koji isto tako umre posle 50 minuta svake utakmice, pa mora Miloje da ubacuje Žandera koji verovatno ni nije fudbaler. Na desnom beku imamo samo Gobelju koji može da izgine kao sinoć, ali i da naniže niz gluposti i ostavi Borjana na vetrometini. Kad se Gobelja povredi, verovatno možemo da posadimo žbun na desnoj strani terena, jer bukvalno nema ko drugi da igra.

No, uprkos svemu tome, mislim da je za Zvezdu najveće prokletstvo to što igra Ligu šampiona :D Tj. ulazak u to društvo je "reality check" i pokazatelj da se u ligama petice ipak igra neki drugi sport u odnosu na ostatak Evrope, a naročito "egzotične" zemlje poput Srbije. Najbolje se to vidi iz utakmica sa Olimpijakosom - dok su nas Totenhem i Bajern otresli kao slinu, Grke smo pobedili u Beogradu, a u Atini izgubili zbog idiotskog penala u 87. minutu. Slične utakmice smo igrali i sa Jang Bojsima, Kopenhagenom, i ranije sa Salcburgom, BATE-om, CSKA, Kelnom, Krasnodarom... To je to, to je taj krug gde Zvezda i dalje igra, iskreno, ružan fudbal, ali ostvaruje rezultat. I mada ni ove, ni prošle sezone, koliko god to bizarno zvučalo, iz LŠ nismo bili eliminisani do poslednjeg kola, verujem da bi i ovako sklepana ekipa Zvezde u Ligi Evrope ostavila bar bolji utisak, ako ne i bolji rezultat.

Naravno, imamo pravo da budemo ljuti na Miloja, na Terzu, na nesretnog Mrkelu, Kokezu, Vučića "čiji duh lebdi nad Marakanom", ali kada se pogleda širi kontekst - Zvezda je samo deo otužne slagalice koja jasno kontrastira ne samo istok i zapad Evrope na fudbalskoj mapi, već i pet najjačih liga i "ostalih" (jer svih 16 ekipa koje su prošle dalje u LŠ dolaze iz Engleske, Španije, Nemačke, Italije i Francuske).

Eno ga i mučeni Dinamo Zagreb, koji se ovde nekako uvek izlvači za primer kako bi to Zvezda i Partizan trebalo da rade, ostade sinoć čak i bez Lige Evrope, a dizali su ih u nebesa i prognozirali čak i "proleće" u LŠ posle furioznog starta i gaženja Atalante u prvom kolu. Pritom i "modri", iako malo bolje upakovani i znatno bogatiji, bore iste bitke kao mi - lopovske uprave, katastrofalnu infrastrukturu i uslovno loše rezultate u Evropi (uspevaju da se plasiraju u grupe, ali sa izuzetkom prošle sezone, uglavnom je to i njihov krajnji domet).

I za kraj još jednog predugačkog posta - Zvezda i Partizan su čak i u ovakvim okolnostima, i sa ovakvom igrom, ove sezone bili na pet do deset minuta od plasmana u 1/16 finala Lige Evrope, što mislim da dovoljno tome koliko je malo više truda i nešto više mozga, a malo manje lopovluka i marifetluka, potrebno da se nadmećemo bar u tom autsajderskom takmičenju. Za Srbiju i dovoljno i realno.

Пантограф":1b9q1zdb je napisao(la):
Још један ГТЗ (гробарски теоретичар завере). Томане намерно шутирао у пречку. Олимпијакос не уме да да гол ни кад га пустиш.
Верујеш ли ти у то што пишеш?

Ал` је нама супер док сте ви у том фазону, јер, остадоше вама опсенари опште праксе Вучела Јунајтед са Театра снова. Само се држите њихове приче, слободно...

Sećaš se kako se verovalo da je Želimir pustio Partizan da dobije Fenerbahče one godine kad je Zvezdana ispala u prvoj fazi EL, njakali mesec dana?
Ono što je Žander uradio je krajnje sumnjivo, čemu ona ruka tako visoko i odvojeno od tela, pa ne igra lik za Atletiko iz Donje Jajine nego za Zvezdu.
Neka je i sve regularno, svakako smo svi ispali i mi i vi.
Nek se tresu Ivanjica, Lučani itd od strašnih evropskih velikana...

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni je palo na pamet zbog takvog poteza da je možda namešteno ali ne u 3 za 3 kombinaciji već zbog kladionica...Da je počinilac možda delovao i samostalno ili uz znanje nekolicine ljudi u klubu. Ili da su tu možda i neke druge igre ali ne 3 za 3. Nije to međuopštinske liga već najjače takmičenje na svetu. Ako bi UEFA otkrila nešto Zvezda bi popila mnogo goru kaznu i od Skenderbega.

Je l' i Nemanja Vidić bio plaćen da skrivi isti takav penal (najbolji defanzivac svojevremeno na svetu)

Ja se samo nadam da će posle ove sezone da se prestane sa praksom dovođenja ispodprosečnih stranaca u srpski sport i da se više daje prilika napoj deci.

Propast menadžerima !!!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=688065#p688065:11m929l6 je napisao(la):
Daxara » Čet Dec 12, 2019 8:52 am[/url]":11m929l6]
Blade":11m929l6 je napisao(la):
Lagao bi te, ako bi ti rekao da me to uopste interesuje. Da nije bio ispravan potez mozda? Ne razumem tvoje pitanje...Da li je bilo slucajno ili namerno, to je druga tema. Ali greska je svakako.
Ništa ti ne razumeš brate.
Od početka se znalo da se igra 3 za 3, ali je samo bio problem što Olimpijakos nikako nije mogao da da gol pa ste morali da budete baš providni. Ne znam šta da kažem, fudbal me iskreno toliko ni ne zanima kao košarka, ali malo je providno da ove sezone Zvezdu baš guraju sudije a vidi se da ekipa nije nešto i da vi sem Marina i nemate neke igrače.

O svemu mozemo realno da pricamo, ja sam Zvezdaš, ali kada je neko drugi bolji ili odigra bolje, ja pruzam ruku i kazem svaka cast. A ne konstruisem sekundu posle poraza kako je Zvezda pokradena, kako su svi protiv nje i tako dalje...Ali ne mislim da je namesteno, da jeste, mislim da niko od nas ne bi primetio, a vidi cuda, svi znamo...A masa vas Partizanovaca

I veceras za kosarku da kazem...Pobeda Baskonije. Losija igra Zvezde, povreda Lorenca Brauna, sto je mnogo teže nadoknadivo nego ovaj poraz. Bilo je 2-3 sudijske odluke na stetu Zvezde koje...Pa necu da kazem da su Zvezdu puno ostetile, ali su bile u nekim bitnim momentima i mogla je utakmica skroz drugacije da ide. Ali da je igra bila kao na prosloj utakmici, ni to ne bi uticalo i ne bi se o tome ni pricalo. Ali mora se nekad izgubiti, sta da se radi, mora nekad da se pruzi slabija partija. I ide se dalje...Zadar, CSKA, Olimpijakos,...Realno ostvariv cilj tog perioda je da se dobije Zadar u Aba ligi i od ove dve evroligaške utakmice dobije jedna i time mora da se bude zadovoljan, a ako se dobiju obe, to je premasen cilj i razlog za preveliko zadovoljstvo.

Jako dobri nastupi Partizana u Ligi Evrope su bar malo ublažili bruku i sramotu koju nam je priredila komšinica. Ovo je jednostavno nivo na kome ostaci našeg fudbala još mogu koliko toliko da se nadmeću. I to neće još dugo.

Protivnici Zvezde i Partizana u Evropi ove polusezone su bili kao dupe i oko. Tako da ti poređenje i kostatacija nisu bas na mestu.

Ja cu reci, pa mi se smejte svi: Zvezda je sto se tice Evrope ove sezone ostvarila svoj realni cilj, prosla je kvalifikacije za Ligu šampiona. I sto se mene tice, taj cilj je ostvaren. On jeste smesan, kada bi ste pricali nekome ko je navijac nekog ozbiljnog evropskog fudbalskog kluba, ali u ovom trenutku, to je Zvezdina realnost. Covek, da bi bio zadovoljan, mora da ima realno ostvarive ciljeve u trenutku i situaciji u kojoj se nalazi, naravno i zelju za napredovanjem, pa ce i ti ciljevi biti veci i realno ostvarivi. A sadasnja situacija je ovo sto je i kako je.

Posle godina tavorenja, sta ste ocekivali? Nokaut fazu LŠ? Nesto vise možda? Ljudi, hajde da se uozbiljimo malo...

Zvezdinu a i Partizanovu realnost ćemo videti ubrzo. I neće nam se nimalo svideti.

Zvezda ispala u 87.minutu
Partizan primio u 93.
Reprezentacija od Ukrajine u 91.

Da se trajanje utakmice skrati za 10 minuta Srbija bi bila fudbalska velesila.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=688332#p688332:2cpzinb5 je napisao(la):
Kokili » 12 Dec 2019 11:14 pm[/url]":2cpzinb5]Jako dobri nastupi Partizana u Ligi Evrope su bar malo ublažili bruku i sramotu koju nam je priredila komšinica. Ovo je jednostavno nivo na kome ostaci našeg fudbala još mogu koliko toliko da se nadmeću. I to neće još dugo.
Ove sezone smo pokupili 6000 bodova po čemu smo 10.liga u Evropi. Naredne dve sezone brišu se one najgore sezone: Kairat, Bobadilja, Thun...tako da ima prostora za ogroman skok na listi. Da smo svih ovih godinaa pokupili po 6000 bodova bili bismo 12.liga u Evropi.

Kad bi napredovanje islo bar 3 puta sporije od nazadovanja, bilo bi super. Ali nazaduje se mnogo brze, nego sto se napreduje. Bar u sportu. A primera, koliko neces...

Ovo kolo je Zvezdu, bez obzira na poraz, posluzilo dobro, sto se tice drugih, neki rezultati su isli na ruku. Trenutno 12. mesto. CSKA, Zvezdin sledeci protivnik u Evroligi je izgubio od Makabija, a Olimpijakos takođe od Real Madrida.

Zvezda ce za Zadar i CSKA sigurno biti lišena Lorenca Brauna. Došlo se u situaciju da pozicija 1 mora da se improvizuje protiv aktuelnog prvaka Evrope. Bice vrlo teško. Uteha je sto je informacija da ce igrati protiv Olimpijakosa, a to je realnije za pobedu od utakmice sa CSKA, sve i da je Lorenco Braun u sastavu.

Bilo je pitanje dovođenja jos jednog igrača na poziciji 1 i taj bi, ako se od njega trazi brzi rezultat, skoro pa 100% morao da bude neki stranac. A njih ima u Zvezdi previse, polovina tima. Nije to slucaj samo sa Zvezdom, nego i sa drugim evroligaškim ekipama, koje imaju i 2/3 stranaca u timu od ukupnog broja igrača. Mislim konkretno na Armani, na primer.

Sada bi Zvezdi dobro došao Dilan Enis, njen bivši igrač. Gledao sam skoro utakmicu Saragosa - Real Madrid i primetio sam njegovu dobru igru. Pritom, Zvezda sada u sastavu ima 16 igrača, od toga 12 mogu da budu u sastavu za utakmicu. Zao mi je Jovanovica i Nenadica, koji ne igraju. Po cenu da se prebace u FMP, a da se vrati Radanov (ako ce da igra, a ne da bude turista i grejač klupe) i to bi bilo dobro. I neko od stranaca mora otici, a da neko drugi dođe. Ovo nagomilavanje igrača, koji su placeni, a ne pokazuju i pola onoga sto se od njih ocekivalo, nije rešenje.

Zadar je prilika da se proba ta improvizacija plejmerkera, posto Zvezda sada nema klasicnu jedinicu na raspolaganju. Nenadic, Beron i Dženkins - to su tri raspoloziva igrača koja mogu da budu jedinica, a da to lici na nesto. Mislim da Šakota ima najvise poverenja Berona i da ce ta uloga biti prvenstveno njemu poverena.

U ovom kolu Aba lige, očekivano je Mornar dobio Megu. A u derbiju kola FMP je pobedio Buducnost i ucinio uslugu mnogim klubovima. Podgoricani su i dalje prvi, a do drugog mesta i samo jednu pobedu zaostatka mogu 3 tima. Partizan, Primorska i Cedevita Olimpija. Ko pobedi, a bude imao najbolju koš-razliku, bice drugi. Svima su velike šanse. Primorska je protiv Igokee apsolutni favorit, kao i Partizan protiv Cibone i C. Olimpija protiv Krke. Zvezda protiv Zadra je takođe favorit, a ako se oslanja samo na sebe, moze do pete pozicije. A teoretski može i do druge, sa tim sto je potrebno da svi ovi navedeni favoriti izgube, sto ce biti teško, slobodno da kazem, nemoguce. Ali neka se desi bar jedno iznenadjenje, pa dobro i to bi za Zvezdu znacilo 4. poziciju.

Onaj poraz od C.Olimpije je mnogo kostao i tesko je nadoknadiv.

Smešna je liga sa dva tima istog vlasnika, te selektivnim pristupom odredjenim protivnicima.

Vi stvarno još uvek pokušavate da prodate priču da je to isto?
Mislim što da ne, možda vam i upali kod nekih ljudi koji nisu pratili košarku tad, mada opšte je poznato da vas tad košarka i nije nešto zanimala.
Još da vam neko objasni da ste navijali za zamrznuti klub od 2011. do 2016. i da je tek onda klub izašao iz zamrzivača.
Ali, veliko ali. Dokle će to pitanje da se poteže? Bilo pa prošlo i to što smo mi potražili spas u nekoj vrsti fuzije s Igokeom i to što ste vi bukvalno morali da se gasite, menjate ime FMP-u itd.
Ova tema je krenula zbog toga što vi poslednjih koliko godina nemate poraz od FMP-a, a iskreno se vidi da ekipa ima selektivan pristup (nije moglo da bude više očigledno od ovoga, jedno kolo srljanje u najbitnijim trenucima, drugo granitna odbrana, strpljenje u napadu).
S druge strane se spominje Mega. Jes, znaju oni da se sklone nama, ali znaju i vama i ta ekipa nije smetala Zvezdi i Partizanu i kad je bila konkurentna kao FMP u ABA ligi, to je Miškov klub koji mu služi za prodaju njegovih klijenata za što je više moguće novca.
O poštenju ABA lige je glupo govoriti.
Ajde da počnem od nas: Vujošević je stvarno u nekim trenucima imao glup odnos sa sudijama i vršio prevelik pritisak (ali sve više mislim da to nije bilo pogrešno kad vidim šta sad rade druge ekipe), ali gledajući Budućnost sve mu je oprošteno. Sad pritisak vrši vlasnik tima, u Morači niko ne može da izvuče živu glavu. O Čoviću samo ovo mogu da kažem: ko o čemu, ku*** o poštenju, i onda imamo još jednog mutanta Cedevita Olimpiju.
Jednostavno je liga takva da možemo da ostanemo konkurenti s ostatkom sveta jedino ako mutimo nešto, a i s tim ćemo ostati bez Evrolige. Surova realnost.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=689005#p689005:24sxefeh je napisao(la):
Dart » 15 Dec 2019 09:44 am[/url]":24sxefeh]A sta je bilo sa Partizan Igokea?
Šta je bilo? I ako je bilo što vam to tada nije smetalo. Ugasili su vam klub i Vesiću i Žeželju večno hvala na tome.

Ne smeta im fuzija Cedevite i Olimpije, ali su se sad toliko uvredili zbog toga što su ljudi skontali da se FMP sklonio kad se lomio rezultat da je morala Igokea da se spomene.
Nema problema, kad god treba i kome god treba, lako je objasniti razliku.

Molim vas ne spuštajte nivo diskusije na komentare b92 i sl.

Jedina dobra vest za navijače prošlogodišnjeg šampiona posle poraza u Zadru je potpuni raspad Primorske koju će u narednih 7 dana napustiti bar 3 nosioca igre.

Mozemo dalje, ali nesto mora da se menja...Ovako dalje ne ide. Jer Zvezda ide ka tome da je pitanje da li ce uopste imati sansu da se bori za play-off. Porazavajuce sesto mesto i tri pobede zaostatka za prvim timom na tabeli. Nedostatak Lorenca Brauna se i tek kako vidi, kao i koliko je on deo tima.

Sa nekim se mora pozdraviti, a nekoga dovesti.

Aba liga se mora osvojiti po cenu da se nijedan drugi trofej ne osvoji i da se vise ne ostvari nijedna pobeda u Evroligi.

Ovo nije trenutna kriza, nego ekipa koja se od strarta nije dobro povezala. Razumem da se neka utakmica mora izgubiti, ali ovo je mnogo. Rezultat u Evroligi nije dobar, ali nije ni los. U Aba ligi je porazavajuc, a to je gore od loseg.

Vrh