Šta je novo?

Sportski događaji

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=683939#p683939:jcseqbv2 je napisao(la):
Blade » 28 Нов 2019, 23:22[/url]":jcseqbv2]Valensija je pobeđena u ,,Pioniru", trojkom Lorenca Brauna u zadnjim sekundama. Velika pobeda, mislim da je retko ko svestan koliko će značiti za samopouzdanje igrača, a i svih ostalih u timu.

што волим када се то деси. али то нема исту тежину као тројка у последњој секунди против хрватских тимова/репрезентације

Dragan Šakota je 53. trener KK Crvena Zvezda. Za razliku od proslog mandata, kada valjani tim nije ni imao, mislim da od njega mogu da se očekuju rezultati.

Čović je povređen. Pa mislim da će za Cedevitu Olimpiju u sastavu tima da bude Nenadić. Naravno, voleo bi da vidim i Jovanovića. Svi igrači treba da osete pripadnost timu, a ako ne igraju, to ne mogu. Derik Braun se još nije oporavio. A povređen je takođe i Perperoglu, kome je operisano koleno i pauziraće sigurno još mesec, dva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=684001#p684001:jaiyd2bt je napisao(la):
Blade » 29 Nov 2019 11:30 am[/url]":jaiyd2bt]Dragan Šakota je 53. trener KK Crvena Zvezda. Za razliku od proslog mandata, kada valjani tim nije ni imao, mislim da od njega mogu da se očekuju rezultati.

Čović je povređen. Pa mislim da će za Cedevitu Olimpiju u sastavu tima da bude Nenadić. Naravno, voleo bi da vidim i Jovanovića. Svi igrači treba da osete pripadnost timu, a ako ne igraju, to ne mogu. Derik Braun se još nije oporavio. A povređen je takođe i Perperoglu, kome je operisano koleno i pauziraće sigurno još mesec, dva.

Istina je da je Šakota, dok je radio u Crvenoj zvezdi, imao slab tim.

Evroliga se oglasila da su sudije oštetile Valensiju zbog one trojke u 4. četvrtini, gde je lopta odskočila na vrh table, i sviran je aut, pa je pala u koš. Kazu da je to regularan koš, a koliko ja pratim košarku, nije. Kada lopta odari u rub table, to znači da je aut. Utakmica neće biti poništena. Meni više nije jasan poništen koš Lorenca Brauna, kada je zakucao. Ali dobro...

Inače, Efes je pobedio Bajern, a Olimpijakos je pobedio Armani, Zvezdinog narednog protivnika. Tako da se Zvezda ovom kolu penje na 12. mesto.

Prošlogodišnji Partizan je tim koji je dokaz koliko znači dobar trener, gde je Trinkijeri od tima koji je išao ka tome da u Aba ligi jedva preživi, a o Evrokupu se nije ni mislilo, doveo taj isti tim do trofeja nacionalnog kupa, do borbe za finale ABA lige i borbu za titulu Super lige. Kao i u situaciju da se bori za top 8 Evrokupa.

Zvezda u prvom delu sezone Evrolige još nije igrala sa CSKA, Armanijem, Baskonijom, Olimpijakosom, Bajernom i Zenitom. U Decembru će biti 5 utakmica uz jednu paklenu nedelju, gde će u tri dana biti utakmice sa Olimpijakosom i CSKA, koji je pobedio Barselonu sa plus 29 u ovom kolu. Kolom posle Nove godine se završava prvi deo.

Mislim da rub table nije aut, ali jeste konstrukcija koja drži tablu i semafor. Izgledalo je da je takla semafor, ali nije.

Poslato sa telefona

Ja sam ubeđen da jeste. Kada šutiraš iz uzgla i pogodiš rub table bočno, to je aut. Što se tiče kontakta sa košem, lopta sme da dodirne obruč i prednji deo table. Ako lopta dodirne bočni okvir table (sto je lopta dodirnula u slučaju o kome pričamo), zadnju stranu table, semafor na košu ili nosač, to se tretira kao aut.

Mene zanima kako oni misle da organizuju Evropsku univerzijadu 2020.Govorilo se u medijima da ce ceo studenski grad da se renovira za potrebe univerijade, ali nisam primetio nikakve naslove u medijima posčednjih meseci, a ostalo je jos manje od godine da se organizuje sve i da se renoviraju neki sportski objekti, nisam siguran koji, ali pricali su da ce se neki renovirati.

Mene zanima kako oni misle da organizuju Evropsku univerzijadu 2020.Govorilo se u medijima da ce ceo Studenski grad da se renovira za potrebe univerijade, ali nisam primetio nikakve naslove u medijima posčednjih meseci, a ostalo je jos manje od godine da se organizuje sve i da se renoviraju neki sportski objekti, nisam siguran koji, ali pricali su da ce se neki renovirati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=684351#p684351:5qrsbh1z je napisao(la):
tragac » 30 Nov 2019 06:06 pm[/url]":5qrsbh1z]Svetsko prvenstvo u indoor atletici je najveći i najznačajniji sportski događaj kod nas zadnjih 10 godina, tj od Univerzijade
Najzad jedno ulaganje u sport koje podržavam. Ne mogu da verujem da smo ovo dobili.

Uzgubi Mornar od Budućnosti na jednu loptu. A Zvezdi je odgovarala pobeda Mornara i sutra igra sa Cedevitom Olimpijom u gostima, a pobeda je vodi dva mesta iznad na tabeli. U koliko Cibona pobedi Primorsku, što nije toliko teško za desiti se, pomeriće se za tri i biće druga. Neće Cibona lako sa Primorskom, koja je nanela Buducnosti jedini poraz za sada u Aba ligi, ali kada je Zadar mogao da pobedi Zvezdinog sutrašnjeg protivnika, zašto ne bi mogla Cibona Primorsku.

Partizan je 100-tko ispratio Krku kući. Cibona je pobedila favorizovanu (kako god to zvučalo) Primorsku, što je Zvezdi išlo na ruku. A Zvezda je jednom, ne znam kako to da nazovem, jer nije igra, izgubila i pošteno se obrukala u ,,Stožicama". Ne zbog razlike, nego zbog takve nepovezane igre, neorganizovanosti i totalnog rasula. Bio je bukvalno jedan raspoložen igrač, Lorenco Braun. Zamislite Zvezdu večeras bez njega. Gist podbacio totalno, mnogo pomašaja. A ostali su više - manje. Drugi tim na tabeli, sa jednim raspoloženim igračem ne može da se pobedi. Trenutno je vrlo teška situacija. Umesto drugog, posle ovog kola, Zvezda je na 6-om mestu, akutuelni šampion. Problem Zvezde se ne zove Filip Čović, nego drugačije. I nije prost je objasniti.

Kuzmić, Odžo, Simanić, Gist, Faje, Derik Braun i Jovanović...Igraci na pozicijama 4 i 5, kakve nemaju ni mnogi evroligaški klubovi. I da ti igrači ne mogu da urade ništa konkretno u dosadašnjem toku sezone...Van svake logike.

Zvezda je inače skup odlicnih igrača, međusobno nekompatibilnih. Nesto dodatno mora da se uradi, po cenu da se nekima zahvali na saradnji, a da se dovedu drugi. Ovako više ne ide.

Ako misle da ovako igraju protiv Armanija, bolje je da predaju utakmicu i da se upiše službeni rezultat. Pa da još i oštede trošak puta. Ne šalim se.

Evroligaš sebi ne sme da dozvoli sebi da ima VIŠE IZGUBLJENIH LOPTI, NEGO ASISTENCIJA. E to je problem, a ne izgubljena utakmica.

Od svih tih igrača koje si naveo tim koji cilja na osvajanje Evrolige bi hteo možda samo Gista, a i on nije u najboljim godinama. Ostali su potrošeni ili totalno van forme. Ok Zvezdaš si, ali pretera ga brate, nije toliko vau vaš tim. Čak mi se spoljna linija više sviđa, kad bi uleteo neki kršten plej umesto Čovića to bi bilo super.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Presao 30-etu, do skoro beše odličan igrač. Njegovi promašaji protiv Valensije u poslednjim minutima samo što Zvezdu nisu koštale pobede. Protiv C. Olimpije se takođe ispromašivao, bez ideje. Ne preterujem ja, maksimalno sam realan. I kažem da je Partizan od Zvezde mnogo bolje složen tim, jer je tako, pa neka sam ja Zvezdaš 100 puta.

I dalje tvrdim da je Zvezda najbolji tim Aba lige - košarkaški gledano. Organizaciono i što se tiče kompatibilnosti igrača su mnogi timovi ispred. A sve te osobine čine jačinu tima.

Armani je pre dve,tri sezone imao vrhunsku ekipu, bolju od bar pola evroligaša. A bio je kanta za napucavanje. Dobri igrači ne znače da ćeš imati rezultat.

Ovo kako je Partizan igrao večeras je igra, borba i organizacija.

Mnogo igrača igra loše trenutno, ne samo Čović. A spominje se samo on, kao problem.

Ja opet kažem, pred zoru se mrzne, a sve ovo još može da se ispravi. Samo, da li će?

Dosadašnji tok Aba lige za Zvezdu je ispod svakog očekivanja.

Jesi gledao sve ove godine Gista u Pao ili čak kod nas kad je bio? To što vi tražite od njega da igra teškaša je druga stvar, i dalje bi Gist uz dobrog pleja igrao p&r brutalno. Da imate Teodosića/Jovića, druga bi pesma bila.
Cirbes juče korisniji od vaše cele centarske linije, sramotno je. Nije Šakota ništa sredio i sumnjam da će, teško je vratiti sad Zvezdi motivaciju.

Mi nismo svih 40 minuta igrali dobro protiv Krke, ali bar smo odmarali Tomasa i Pejdža. Šteta što Reding nije mogao da igra jer bi mu Trinkijeri sigurno našao minute.

Svakako teško da će biti gori od Kilpetrika a jeftiniji sigurno jeste.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Gledao sam ga dovoljno da znam kakav je igrač bio. Sećam se dok je igrao u Partizanu, a u Panatinaikosu još bolje. To nije 1/3 onog igrača iz Panatinaikosa. Ne traži se od njega da bude teškaš. On je igrač za poziciju 4, po potrebi 5 da pokrije. Ali primarna pozicija mu je 4. Nisam primetio da sa Lorencom Braunom ili Bilijem Beronom igra P&R nešto. Braun je klasičan plej, a Beron je primarni bek, koji može da igra pleja kada je potrebno. Takođe sam mišljenja da kapacitet tog igrača, Berona, nije približno iskorišćen. Kod Trinkijerija, taj igrač bi bio mnogo bolji.

Cirbes...Igrač za koga sam ja prvi rekao da mu se treba zahvaliti, jer nije ono što je bio i da nema šanse da to ponovo bude. Bolji od svih Zvezdinih centara, krilnih koji su igrali na poziciji 5, a i klasičnih petica.

Partizan sada ima bolji tim, nego prošle godine, dodatno sa Trinkijerijem od početka, koji je selektovao tim i sa njim pametno radi.

Ona Zvezdina igra sinoc ne bi bila dovoljna ni za Megu, Zadar ili Krku, a ni pod razno za neki tim iz vrha tabele. Ja bi probao petorku: Braun, Beron, Dobrić, Simanić, Odžo. Hajde da probamo bez Čovića drugačiju petorku: Kuzmić, Gist, Davidovac, Dženkins, Beron. Neka se i sa Nenadićem proba, on je plej, mlad igrač, treba mi dati šansu, ne znam zašto nije data sinoć.

Nije prošlo ni pola utakmica ligaškog dela ABA lige, ima vremena da se sve totalno promeni, realno. Umesto da je Zvezda sada druga, jer su joj svi timovi idealno odigrali kako joj odgovara u proslom kolu i da se ceka kiks Buducnosti i prvo mesto, sada mora da pobedi FMP i da se nada porazu Partizana i Primorske, pa u tom slucaju da bude treća. Inače teško, Partizan gostuje Megi, gde je sansa da domaćin pobedi vrlo mala, a Primorskoj gostuje Zadar, a tu i ima neke šanse na ivici realnog da pobede gosti. C. Olimpija i Buducnosti igraju međusobno u Podgorici, gde svima više odgovara pobeda Cedevite Olimpije, da se Buducnost ne ,,odlepi" dve pobede, nego da se poravnaju. A taj ishod je takođe, totalno realan.
Kolo posle toga je poslednje u prvom ligaškom delu.
Zvezda za 5 kola može realno da dodje do prvog mesta, ukoliko ne izgubi nijednu utakmicu, a protivnici su sledeci: FMP(D), Zadar(G), Primorska (G), Budućnost (G) i Krka (D).

Što se tiče Evrolige, čija je sledeća utakmica, trenutni direktni konkurent, Asvel, igra sa Zenitom u gostima, poslednjom ekipom na tabeli, male su šanse da Francuzi izgube, ali nije nemoguće. Olimpijakos gostuje Panatinaikosu u velikom grčkom derbiju, gde Pao može da pobedi realno. A Baskonija dolekuje Efes, gde je takođe realna pobeda gosta. Ali ove dve pobede nisu toliko realne, da će ih Zvezda su slucaju pobede nad Armanijem prestići sa koš-razlikom, da bi i na tabeli. A šansa da se Zvezda ne pomeri ni mesto, iako pobedi su takođe realne. Asvel je favorit sa Zenitom, Olimpijakos može da pobedi Pao u derbiju, a Baskonija na svom terenu Efes, šanse joj nisu male.

Armani nikada nije pobedio Zvezdu. A tradiciju je nikad teže nastaviti, Armani je favorit.

Bilo je najava da se na Sport klubu vise nece prenositi utakmice Evrolige i Evrokupa i da se pojavio novi sportski kanal Nova Sport, koji ce preuzeti te prenose. Vec sam se zabrinuo, jer je od malobrojnog sadrzaja koji na televizoru gledam i malog broja kanala od mnostva, to jedna stvar manje koju cu moci da pratim, jer na kablovskoj nemam taj novi sportski kanal. Kad ono - danas na SK1, stoji da se utakmica prenosi, a meni vec lakse.

Sastav Armanija deluje onako, prilicno jako i na sve to su disciplinovana ekipa, za razliku od pre dve tri sezone, kada su bili samo jaki. Olaksanje za Zvezdu je neigranje Vladimira Micova. Inače : Skola, Ćinćerini, Nedović, Rodrigez, Gudaitis... Za ovu utakmicu, prethodni poraz od C. Olimpije možda bude i dobro delovao. U svakom slucaju, pobeda protiv ovako jakog tima, na tabeli može i da nista ne znaci, pisao sam o tome. Ali za igrace, znacice mnogo. Dobric je u sastavu, a i dalje je Zvezda bez Perperoglua.

Blejd ako si na SBB-u na 110. mestu se nalazi novi sportski kanal Nova Sport. Ukoliko ti i dalje prikazuje SK HD uradi pretragu kanala ponovo.

Bogme je velika razlika kad profesionalni trener preuzme tim od šegrta...

Zvezda više ne igra psihijatrijsku košarku.

Vrh