Šta je novo?

Sportski događaji

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=681519#p681519:q73m3na4 je napisao(la):
Daxara » Uto Nov 19, 2019 6:44 pm[/url]":q73m3na4]Druže, mnogo uzdižeš Zvezdu, pa nemate u timu Lebrona i Karija nego LeBranka i Čovića.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Naprotiv, maksimalno sam realan. I ostajem pri tome - ovakvi rezultati su u najmanju ruku sramota. Sa ovoliko pojačanja i ovako plaćenih...Rezultat je morao da bude bolji. A poraz od Partizana je od svega najmanji problem. To je najlakše razumeti. Problem je sto nijedna utakmica na jednu loptu nije dobijena i prokockane šanse, od kojih je bar 50% trebalo da budu pobede, a ne 100% porazi. Ne uzdižem ja nista i nikoga, nego kazem kako jeste. Kao što kažem da je Partizan, iako sa lošijim timom, od Zvezde mnogo bolje organizovan i vođen boljim trenerom, pa otud i rezultati i svaka im čast.

Ono sinoc protiv Albe je...Pa sramota u najmanju ruku. Nastavak sunovrata. Sada, odnosno sutra Žalgiris u gostima,...Tim koji je imao poraze pre iduce utakmice i sada ce protiv Zvezde, koja je u rasulu, sigurno da traži pobedu i izlazak iz krize. A u svakoj je prilici za to. A Zvezdi se ne piše dobro, nego još dublji sunovrat. Ja sam uvek optimista, ali ne mogu da kažem da realno vidim popravku stanja. Mogu samo da se nadam cudu.

Ja se nadam da su toku pregovori sa nekim malo ozbiljnijim trenerom, pa da se ekipa uigra do kraja ABA lige. Ovako ćemo proći kao Budućnost. Naravno, i pored skupih pojačanja, Zvezda ima najmanji budžet u poređenju sa ostalim Evroligašima, ali ovo što se pokazuje na terenu je sramota.

Zvezda je skup dobrih igrača, koji nisu dobro vođeni i to je ceo problem. Kada se to promeni, rezultati će brzo doći.

Samo trener...Pominjao se Paskval, a sto bi veoma voleo da se realizuje. Kod njega, čisto sumnjam da bi ovako moglo. Ne mislim da bi dobio sve što su Tomić i Gavrilović izgubili, ali sama organizacija igrača bi bila bolja.

Nema dovoljno bekova, tako je bilo i prošle godine, pa su dovodili KC Riversa. To je svakako Tomićeva koncepcija - potpuno suprotna, recimo, Radonjićevoj, koji je gomilao bekove a imao je po jednu četvorku.

U savremenoj košarci, bekovi su važniji od visokih igrača.

Stefan Pot i Uskoković iz FMP-a u Evroligi? Ne znam. Ali u Abi bi sigurno pomogli.

Za Radanova nemam šta da dodam - sramota je za Zvezdu da je taj dečko u rezervnom timu, da sam u klubu duboko bih se zamislio koji ljudi su za to 'zaslužni', a onda bih te odstranio i poslao Ostoji.

Partizan rutinski u TOP 16. Sada počinje najzanimljiviji deo sezone. Cedevita ušla u ritam, Budućnost polako kompletira tim i ponovo prati Nebojšu u trošenju love, Partizan će imati vremena da se spremi za drugi krug. Nebojša bez trenera, bez Gista koga spašavaju samo klauzule u ugovoru od otkaza, sa najgorom sezonom u EL. Partizan bez centra, bez pleja i po meni bez vizije. Imaćemo zanimljivu situaciju ako svi klubovi prodju u TOP 16 Eurocupa i puno kupovina u narednih mesec dana.

Tebi druže vrišti ime kluba za kog navijaš. Nije Nebojša bez trenera nego Zvezda, nije to privatni klub mada se on ponaša kao da jeste. Partizan nema viziju, da nema možda Zvezda viziju? Partizan ima jasnu viziju: želi u Evroligu na jedan od dva dostupna načina, sigurniji je način preko Evrokupa zato što nudi sigurno mesto u EL za razliku od ABA lige koja od sledeće sezone nema zagarantovano mesto.
Budućnost je gubila mnogo utakmica nesrećno u završnici u Evrokupu, u ABA ligi čuvaju prvo mesto i utakmica za vikend protiv Partizana ima ogroman značaj. Crnogorci jesu u seriji, ali i mi smo se uzdigli pobedom u derbiju i plasmanom u Top 16. Cedevita je što se kaže "Dark horse", lako može u završnici sve da se preokrene i da oni uzmu Aba ligu, pogotovo zbog toga što po svemu sudeći ispadaju iz EK-a pa će se fokusirati samo na jedno takmičenje.
Ne treba da se zaboravi ni Mornar, Pulen je u strašnoj formi a ima tu i još par dobrih igrača.
Primorska ima finansijskih problema, a FMP je ipak Zvezdina filijala, njih ne uzimam za ozbiljno.

Ne znam, onaj drugi lik mi tek nije jasan.
Niko ne spori da u Zvezdi postoje par jakih igrača, Perperoglu, Gist, Faje, Beron dobri su i ovi naši Davidovac, Dobrić, Simanić, al da se ne lažemo nije to neki vau sastav.
Uglavnom su istrošeni igrači koji sad često budu povređeni i Zvezda nema s kim da igra. Prošle godine je prozivana Budućnost, ja iskreno ne vidim da je Zvezda uradila mnogo bolji posao.
Da Partizan nije promašio s Parahovskim i da je došao šuter do sad to bi bio 100x bolje usklađen tim.

Cedevita ima otvoren put i dobar raspored ka TOP 16 i sami odlucuju o svojoj sudbini. Buducnost zavisi od drugih.
Partizan nema viziju, Nebojsa se zaigrao da li i preigrao videcemo. Na zalost, sva delovanja ili nedelovanja u kosarci dovode nas do potpunog unistavanja ovog sporta. Misli se da se sve moze resiti parama ali baze nema, trenera nema....

Opet mi nisi odgovorio, kako to Partizan nema viziju? Ko ima, Fenerbahče, Barselona, CSKA, Real? Od ova 4 navedena, Fener 2 prelazna roka nije ništa uradio izuzev De Koloa, Barselona sama ne zna koliko je potrošila, u CSKA Džejms ima nenormalne partije a Real igra po principu toplo hladno. Znači li to da niko od tih klubova nema viziju?
Ja sam ti naveo koja je vizija Partizana, ali ti meni opovrgni činjenicama nekim, a ne samo da pišeš nema pa nema.
Uskoro stižu i šuter i centar, ne zna se koji, ali teško da može baš da se omaši i sigurno će značiti za dugu sezonu još 2 igrača. Nema potrebe za tolikim pesimizmom, situacija nije idealna, al nije sve tako crno kao kad nam je Adin Vrabac bio jedini koji zna da ubode trojku.

Pecarski, Pažin, mali Trifa in out in?! Koja je strategija? Jedne godine ti bata da dovoljno novca i sve ok, sledeće godine nema love i ... ? Ponašamo se kao Zvezda kada je dovela Zmagu Sagadina i rezultat će biti isti.

Šta lupaš ti? Idi gledaj hokej jbt. Šta treba da se požuri s pojačanjima pa da opet plaćamo penale ko Litvancu? Trifunoviću je data šansa jer Peinersu nikako ne ide, na centru trenutno imamo samo 2 igrača, od toga Janković igra toplo hladno a Mozli se kida svaku tekmu, ali nama treba i neki visok teškaš. Šuter takođe fali, Voldena neće šut za 3, Pejdž je tu isto toplo hladno.
Ove sezone nisam uživo pratio samo utakmice protiv FMP-a i Zvezde (simbolika), a ovako sam pratio svaku, molim te ne prosipaj pamet ako ne gledaš tekme već samo vidiš ko je igrao.
Što se Kilpatrika i Budućnosti tiče, meni je drago da su ga oni uzeli jer nikako mislim da se ne bi uklopio kod nas, a i nije nešto igrao prošle sezone u PAO.

Ok, završio sam prepisku sa tobom. Razumeš se, znaš idemo dalje.

I, kad se više niko nadao nije,
Kao Feniks, ptica mala
Dok ih gleda sav Kaunas
Podigle se Andrijine delije...

:)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=682186#p682186:2dj7i840 je napisao(la):
Пантограф » 21 Nov 2019 09:01 pm[/url]":2dj7i840]I, kad se više niko nadao nije,
Kao Feniks, ptica mala
Dok ih gleda sav Kaunas
Podigle se Andrijine delije...

:)

:lol: :lol: :lol:

Dzenkins se nameće kao lider.

Daxara,
Ja nisam ,,onaj drugi lik", nego imam svoj nick na ovom forumu i tako možeš slobodno da me oslovljavaš. A ovaj ili onaj možeš da kažeš za vola, vepra ili ovna.

Svi ostali (uključujući i tebe naravno),
Partizan je odlicno počeo sezonu u Evrokupu, a u Aba ligi solidno. A to je rezultat dobrog vođenja ekipe. Zvezda nije ni Aba, a ni Evroligu počela dobro. Aba ligu nije počela loše, jer je izgubila derbi, nego jer je izgubila kod kuće od Budućnosti, a igrala loše, bez želje i truda. I od Krke, koja je jedva ostala u ligi prošle sezone. A od te iste Krke ima mnogo bolji tim. A derbi kao derbi, došao je u takvom trenutku, da je tim u rezultatskoj krizi, čak se i batrgnuo, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi veciti rival. Gde se oduvek desavalo da mnogo slabija ekipa pobedi, moglo je da se desi i da je Zvezda bila u odlicnoj formi. To je posebna utakmica za oba tima. I znam, a i gledao sam, da Partizan može bolje od toga kako je igrao tada. I sa njihove strane je bilo puno gresaka, promasili su dosta, a Zvezda umesto da to iskoristi, pravila je jos gore greska. Kad ti tim koji je igracki losiji od tvog nametne svoj ritam, a pritom igra sa 70% snage i pobedi te, možeš samo ruku da mu pruziš, a na sebe da budeš besan od muke.

Sto se tiče vecerasnje utakmice, ova jedva izvučena pobeda u Kaunasu je velika kao soliter. Ne tabelarno, koliko psihicki. Ipak je posle svega i jedna utakmica ,,na jednu loptu" dobijena. A svako ko je gledao, video je da to nije bila neka dobra igra u napadu. Odbranu cu da pohvalim, ali napad je morao bolje. I ovu pobedu, Zvezda je dobila tom odbranom. Igrac utakmice - Bili Beron.

Asvel i Alba su morali da se dobiju. Ostalo da se i nekako razume.

Nego, zivi se od toga sta ce biti, a ne od toga sta je bilo i da vidimo sta moze da se popravi. U ponedeljak sa Mornarom kod kuce u Aba ligi. Partizan i Buducnost, Zvezdi ta utakmica odgovara, jer je međusobni duel konkurenata, neko mora da izgubi, pa ko god. Bolje je ipak da pobedi Partizan, jer će, ako Zvezda pobedi, Buducnot da joj bezi jednu pobedu, Partizan takođe. Fmp protiv Primorske, takođe dva tima koja su ispred Zvezde na tabeli, jedan mora da izgubi. Cedevita Olimpija igra sa Zadrom, gde je sansa za pobedu Zadra veoma mala, pa se tome necu nadati. Pobedom, Zvezda se sigurno pomera bar mesto vise na tabeli, pa kakvi god ostali rezultati bili.

Pa u okviru Evrolige, u goste dolazi Valensija, jedan od klubova koji trenutno imaju losije rezultate. I naravno sansa je za novu pobedu.

Onda u goste, trenutno prvom timu u Aba ligi, Cedeviti Olimpiji. Posle toga, evroligaško gostovanje, timu koji je u vrhu evroligaške tabele - Armaniju.

Real, cini se, lako dobio CSKA...Barselona sa Makabijem izvukla, na oko rutinsku pobedu. Fener dobio Asvel, odigrao na nivou posle dugo vremena.

Što se tiče Zvezde, jos neke informacije. Utakmica sa Valensijom se igra u ,,Pioniru" zbog zauzetosti ,,Arene". Pobedom, Zvezda će sigurno da se popne bar mesto vise na tabeli. Valensiju će preteci, ako je pobedi sa više od 12 poena razlike. Zalgiris, takođe direktni konkurent trenutno, igra sa Albom, koju ce verovatno da dobije. Bajern sa Efesom, a Olimpijakos sa Armanijem, teži protivnici. Zvezda može da se popne sa 15-og, na 11.to mesto, ako se sve zavrsi idealno sto se tice drugih utakmica, odnosno da izgube svi njeni trenutni direktni konkurenti. A svi, osim Žalgirisa, nisu favoriti.
Da pogledamo realno. Žalgiris je realno da dobije Albu, Efes da pobedi Bajern, domacin je. Armani gostuje Olimpijakosu, pa možda i Pirejci dobiju, realno je i to. A ako Zvezda dobije Valensiju preko 12 razlike, u tom slučaju, bila bi 13-ta, a skok za dva mesta za kolo je odlican. Zvezda sa Valensijom ima pozitivan skor (4-2). U Evroligi 4-0, a u Evrokupu 0-2. Poslednju utakmicu u Beogradu, prosle godine u Evrokupu su dobili ,,na zub", a poslednju u Evroligi pre dve sezone su ispraceni 100-tkom i sa +16, pa sto da i sada ne bude tako.

Samo, pobeda u Kaunasu nije izlaz iz problema. A pitanje trenera se mora rešiti. Gavrilovic nema dovoljan autoritet trenera, a ni profesionalnost. Da ima, ne bi ostavio Gista u Beogradu ova dva gostovanja. A Filip Čović, mislim da ispred njega ima još problema za rešavati. Nije sledeci posle trenera, naprotiv.

Dragan Šakota je novi trener KK Crvena Zvezda.

Kad je poslednji put trenirao ozbiljnu ekipu? Pre 15 godina?

Ali, koliko je loša situacija svi kažu da gori od Gavrilovića ne moze da bude.

Zvezda za nekog ozbiljnog stranog trenera nema novca. Tako da situacija nije sjajna. Paskval za taj novac, jasno nece, sigurno je sa njim bilo razgovora.

Ovaj covek ima kakvo-takvo evropsko iskustvo i dva evropska trofeja. Vodio je mnogo klubova, poslednji ,,veci" klub je AEK sa kojim je osvojio Fiba ligu šampiona, sto mu je bio prethodni aražman.

Jel neko od vas video bolje rešenje, a shodno finansijama koje Zvezda ima?

Da parafraziram gazda Nebojšu - napravite sebi klub pa dovodite trenera kojeg hoćete.

Da se čoveku pruzi šansa, na kraju krajeva, pa ćemo videti i suditi...

Budućnost protiv Partizana, derbi kola. Zvezdi odgovara i jedan i drugi rezultat, zavisi kako se gleda. Ali ako se gleda na duge staze, vise odgovara da Parizan pobedi.

Protiv Mornara, necu da pocenjujem nikoga, ali realno može da se očekuje glatka pobeda. Treba proigrati sve igrače odnosno 12, koliko može da se ima raspoloživo, da utakmica bude trening za Valensiju u realnim uslovima, ali ne šuterski trening, nego još po nešto. Vratiti Gista u stroj, Simanicu veća minutaža, kao i Dobriću. Kuzmica ne trositi puno, jer je on još mnogo van forme i to se vidi. Ali tu je Odžo od koga ne treba odustati, mora da se radi sa tim čovekom. Nikada od njega nece biti ni šuter sa poludistance, ali svoj deo posla po mestu na kome igra, mora bolje da odrađuje, da bude sigurniji u skoku i precizniji nakon istog, ako je ofanzivni. Od Lorenca Brauna svakako može i mora bolje. Čović i Lazić, iako ne dobri tehničari, će i dalje biti borci, koji će umeti sa vremena na vreme da urade nesto dobro. Beron - glavni šuter ekipe, tu je da pogodi kada treba i kada niko ne može. Matori Faje, tu je koliko treba da odradi, ali bitan. Davidovac - fantom igrač - veže nekada par odlicnih poteza, pa ga dugo nigde nema. Perperoglu i Derik Braun i dalje van stroja, a Dženkins nikako da zaigra kako valja. Da se da više šanse kada se može, Jovanoviću i Nenadiću. Zvezda ima 16 igrača, a 2 su vec van stoja zbog povreda: Derik Braun i Pereroglu. Kuzmića treba sačuvati i ne znam koga bi jos ostavio bez opreme ne utakmici sa Mornarom. Ali ovih raspoloživih 12, da se proigraju dobro.

Ovo je kruna lošeg koncipiranja tima i kako mi nazadujemo konstantno otkad nema Dejana Radonjića. Dakle, sprcao si nikad veće pare u tim, a najmanje si dao za dve najbitnije pozicije: TRENERA i PLEJA. Bojim se da je dovođenje trenera od 70 godina, koji je takođe imao sina kog je forsirao da igra, samo dokaz da u KK prolaze samo poslušnici i klimoglavci porodici Čović. Nebojša polako zaista počinje da misli da je ovo njegov porodični klub. I da, FIlip Čović, sve i da nije najgori naš igrač (a jeste po svim zvaničnim i nezvaničnim statistikama i metodama računanja), biće i jeste pljuvan jer je sin predsednika i to je ejdino što ga preporučuje. Dečko nema niti jedan jedini kvalitet potreban za Evroligu.

Inače, najveće zlo i simbol svega lošeg u KK decenijama, a i u državi bogme, jeste Neša Ljigavi Ilić. SNS pijun i ulizica svim trenerima, navijačima i simpatizerima. Misli da je nešto bitan, a najveća titula mu je što je kum Saše Đorđevića. Još jedne mučne pojave (post-igrački period) , nažalost, u našoj košarci.

Pogledajmo onda ovog Žarka Čabarkapu. Nesposobnjaković i mutavko, izmišljena mu pozicija. Pojma nemam iz kog razloga. Niti znamo šta radi, nit se javlja. Sedi sa telefonom i dopisuje se sa Vesnom čekajući neke instrukcije.

Zadar je pobedio Cedevitu Olimpiju sa 38 poena razlike i ispratio je kuci 100-tkom. Svakako najvece iznenađenje ovog kola, da fenjeraš pobedi tolikom razlikom ekipu koja se bori za prvo mesto. Fenjer inače sada drži Mega, koja je izgubila od Cibone, dok je Budućnost prva posle diskutabilne pobede nad Partizanom.

Što se tiče Zvezde, ona bi, ako pobedi, bila 4. na tabeli. A priliku za mesto više, imaće već u sledećem kolu kada igra sa Cedevitom Olimpijom, koju, ako pobedi, prestićiće je na tabeli, poravnaće se odnos pobeda i poraza, ali će Zvezda imati bolju koš - razliku. Za dalje mora da se čeka kiks Primorske ili međusobna utakmica. A za preticanje Budućnosti, mora da se pobedi međusobna i da ona od nekoga izgubi bar još jednu utakmicu, a da Zvezda nijednu ne izgubi.

Zvezda ima, ruku na srce, najbolji tim u ligi. Većinu sa 60% snage može da dobije većom razlikom (10 i više poena), osim Cedevite Olimpije, Budućnosti i naravno Partizana gde treba da se uloži veliki napor da bi se te ekipe kako valja dobile. Hocu da kazem, da iako je Aba liga prioritet, ima prostora da se kalkuliše za Evroligu, da se utakmice dobijaju, a jači igrači da se sačuvaju za evroligaške utakmice, kada je to moguće. I može ova ekipa realno da se bori za top8 Evrolige i taj prolaz bi bio veliki uspeh, makar odmah posle toga ispali. Za F4 mora još da se napreduje i to je realnost.

Sutra, odnosno danas je ta utakmica sa Mornarom, jedina ostala u ovom kolu Aba lige. Debi novog - starog trenera.

Vrh