Šta je novo?

Sportski događaji

Cedevita je primer kako ne treba raditi, stalno jure rezultate nekim instant timovima (sa vrhunskim individualcima) i uvek ispuše, mada to dobro dođe Zvezdi jer inače da se u Cedeviti sa tim budžetom kvalitetno radi ne bi videli Evroligu.

Cedevita će nekad morati da ubode, a s obzirom kako trenutno igraju Zvezda i Partizan bukvalno mi ne bi bilo nikakvo iznenađenje da u polufinalu izletimo i jedni i drugi od Milogoraca i Vitamina.
Juče Partizan bez šuta za malo dobio Budućnost, sudije su napravile par odluka koje su nas samo još više zakopale, ali mislim da smo i pored toga lako mogli da dobijemo utakmicu. Šteta, ovako je prvo mesto baš nerealan cilj jer teško da će Budućnost gubiti utakmice bar u Morači. Daleko je Sunce, Primorska se još uvek drži a i videćemo da li Mornar može bar 30 minuta da drži egal protiv Zvezde ili će bar na kratko smena trenera da prodrma tim.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Šakota je starovao pobedom, a Zvezda je sa 100+ poena ispratila Mornar kući. Mihajlo Pavićević je zamerio Draganu Šakoti zbog poena u zanjem Zvezdinom napadu. Znam da je neka nepisana košarkaška korektnost, ako imate zadnji napad i veća je razlika u poenima, a ostalo vam je manje od 24 sekunde, koliko napad inače traje, da se ne napada. Ali ako ima više od 24 sekunde, napada se, jer zadnji napad posle vašeg, ima protivnik, pa se od njega očekuje da ne napada. Kažem očekuje se, ali i ako napadne, to je njegovo, jer je njegov napad i ima pravo da napadne, bez obzira što je ,,običaj" da se na napada i bez prava da mu se zbog toga zamera. A Zvezda je imala predzadnji napad, a ne zadnji.

Ova utakmica je odrigrana onako kako treba i koliko treba. Bez puno trošenja, a rezultat zadovoljavajući. Hoću da kažem da su igrači sačuvani, a ima vremena za spremu sledeće utakmice u koju će trebati mnogo više energije da se uloži da se dodje do pobede, iako je Zvezda u prednosti domaćeg terena, a po statistici su ekipe tu nedge. Problem je što je trener tek stigao i pitanje je koliko će mu trebati da se kompletno implemetira. Do četvrtka teško da će potpuno i to može da bude Zvezdina slabost. Da nije toga, mogao bi da kažem da su šanse da se ta utakmica dobije apsolutno realne.

Sto se tiče utakmice Buducnost - Partizan...Gledao sam i mislim da je Partizan delom sam sebe pobedio, jer nije iskoristio dva napada, posle dobre odbrane u zavrsnici utakmice. Posle ta dva je bio napad Buducnosti, gde je Petar Popović sutirao i promasio, a faul koji je bio nad, koliko se secam, Tomasom pod kosem, a nije sviran, onemogucio ga je da skoči za tu loptu i Popović je pritrcao, uhvatio svoj promasaj i pogodio. Onda sviran faul u napadu Partizanu, koga nije bilo, objektivno. Bilo je jos grešaka na stetu obe ekipe tokom utakmice, ali ove dve su direktno odlucile.

Što se tiče fudbala, danas Zvezda igra sa Bajernom u Beogradu. Zvezdi za pobedu kladionice daju 7% šanse. Lopta je okrugla, ne treba reci da je pobeda nemoguca, prosle godine se desilo cudo sa Liverpulom, koje niko nije očekivao, pa što ne bi i sada. Ali realno je da se nekako, teškom borbom ,,samo" izbegne poraz, a izvuce bar neresen rezultat, koji bez obzira na ishod utakmice Totenhem - Olimpijakos, ostavlja Zvezdu u trci za evropsko proleće.

Nemamo neku odbranu, niti imamo igrače koji mogu da iznesu loptu pod presingom, ali greška na 20m pred drugi gol ne sme da se dešava.
I tako na svakoj utakmici što klupskoj, što reprezentativnoj.
Jeftino se gubi lopta na svojoj polovini.

Poslato sa telefona

Што рече синоћ "суперталентовани" (цитат: Mozzartsport) Његош Петровић: "Добро смо ушли у утакмицу, али нисмо искористили своје шансе..."
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
Свака му је ка` у Његоша. Има дечко шансе да успе у нашем фудбалу.

Боаћи је једини синоћ играо на нивоу професионалног фудбалера (не рачунам Борјана, он јадан мора да се сналази како зна и уме). Већини бих се одмах захвалио на сарадњи. Доста добро се види, када се упореди са прошлом сезоном, да нам је онај што личи на Драгана Ј. Вучићевића - дакле, повређени Бранко Јовичић - заправо најбољи играч у клубу.

U zimskom prelaznom roku će upravo prodati Boaćija i Borjana. I opet ce ulupati sav novac u neke polu fudbalere vrlo sumnjivih kvaliteta.
Prošli prelazini rok je verovatno najgori u istroji kluba pored onog Piksijevog, a bačena je velika količina novca.

Nije bilo nista drugo, nego realan pokazatelj gde smo mi, a gde su oni. Bajern i Totenhem su druga dimenzija u odnosu na Zvezdu i potrebno je puno napredka da bi se došlo dotle da moze da se realno igra sa klubovima na tom nivou.

Onaj prvi gol je morao da bude primljen i to je super koliki je bio pritisak, čudo da nije bilo još. I dok je bilo snage, nekako su se drzali, posle sunovrat. Nije prijatno kada primis 5 golova za poluvreme, a ukupno 6 i sa tendencijom da si mogao da primiš još, pride na svom terenu...Ali opet kažem, ta razlika u kvalitetu je realna, to mora da se prizna i uzme u obzir.

Setite se da je do pre 5 godina, bila misaona imenica da u Beograd dodje Bajern, Totenhem, Napoli, Liverpul, PSG ili neki sličan...To je sada realnost. Hoću da kažem da se ipak nešto pomera napred.

Nazadovanje je uvek brzo i lako išlo, a napredovanje je sporo i teško. I sada ne sme da se stane. Za ovaj period potrebno je da se konstantno u prvom delu sezone igraju evropske utakmice, nebitno da li u LE ili LŠ. Poraza će i dalje biti, ali treba se boriti i napredovati toliko da ne budu ovakvi debakli. A za realne pobede nad ovakvim timovima, još treba mnogo da se radi i napreduje.

Takođe, Zvezda sada ima šansu da se bori za evropsko proleće, sto isto do pre par godina nije bilo realno, sada jeste i dešava se. I hteli mi to da priznamo ili ne, u ovom trenutku je to realno ostvariv cilj kojim moramo da budemo zadovoljni, ako se ostvari.

Igrači će valjda da se toliko saberu da se motivišu za taj cilj i navijači će ih poštovati zbog toga. Niko realan nije očekivao prolaz u drugi fazu LŠ, svesni su ljudi toliko.

Napreduje se sporo, kao što rekoh, ali sada ne sme da se stane, ma koliko da se sporo napreduje. Ko je mislio da se kroz jednu sezonu igra egal sa evropskim velikanima, ne znam na kom je nivou njegova inteligencija. I ne mislim da je ovo bruka za Zvezdu, ovo je jedno veliko iskustvo od koga mora da se krene, jer nije ni prvi tim koji tako prolazi. Tako su prolazili mnogi pre Zvezde, kada su počinjali, a pre toga ih nije bilo.

Ne mislim samo na igrače, klub generalno mora da napreduje u svakom smislu.

I moram da pomenem, navijače Bajerna, koji su napravili bakljadu. U svojoj zemlji to ne rade, ti Nemci, civilizovani i disciplinovani, ne rade, jer ne smeju i znaju šta ih čeka. Ovde mogu, jer znaju da neće snositi posledice. A ne zato što su kulturni.

Ma, i nije baš tako. Teško ćeš danas videti ovoliku razliku u klasi na terenu i kad igra Brazil protiv Antigve i Barbude. Pomenu Dart prelazni rok iz 2007. godine - e, pa, ta Zvezda, sa Milijašem i Barkosom, zamalo je pobedila Bajern. U polju je bila potpuno ravnopravna.

Ovde je posredi to da se tim potpuno raspao. Da sad igra, ispao bi i od Suduve i od Helsinkija.

нисам гледао, и боље што нисам, али верујем Панти да је тим тотални распад система

Panto,
To je ok, ali ja pricam o ovim igracima koje Zvezda sada ima, ovom vremenu, ovom takmičenju i ovom protivniku kakav je sada. A sto se tiče Zvezdinih igrača, ovo je njihov kapacitet i vrh i bolje od ovoga oni ne mogu. Možda, bar ja mislim da ni Bajern tada nije bio ovako jak. To je bio tadašnji UEFA kup, nije za poređenje sa ovim. Sada je neko drugo vreme, drugačija igra, jače takmičenje, jači timovi,..Oni imaju sve pobede, maksimalan učinak, tim napravljen da osvoji LŠ, o čemu dalje da pricamo...Naravno da će biti raspad sistema kada ti naiđe tim koji konstantno napada i ne staje, a bolji od tebe u svim segmentima. A tvoja snaga se troši, koje nemaš pola kao oni. Ja sam se ponadao da će ipak izdrzati sa odbranom drugo poluvreme ili da će opet primiti jedan gol i taj poraz od 0:2 bi bio odlican rezultat za Zvezdu protiv ovakve ekipe.

Da bi u životu bio zadovoljan, moraš da imaš realno ostvarive ciljeve. A prolaz Zvezde u drugu fazu LŠ, za koju se bore mnogo jači timovi, nije u ovom trenutku realno ostvariv cilj. Evropsko proleće u LE jeste. Čak i remi u Atini je za to dovoljan i tome se treba okrenuti.

Ма, који црни реми у Атини, попиће пет комада и тамо. То више није тим, нема ту леба.

Da im ipak damo sansu, pa cemo posle da pricamo...

Da se vratimo na onaj sport gde smo ipak blizi i ravnopravniji sa evropskim velikanima, a to je kosarka. Sutra u ,,Pioniru" gostuje Valensija, koja će za razliku od Mornara biti bolji test za novog trenera.

Kakav melem za dušu. Prvi udarac na gol protivnika u 87.minutu, brzo pražnjnje stadiona i skandiranje “Ostanite cigani”.
Sport osim na amaterskom nivou u Srbiji treba zabaraniti. Ovi se nisu pošteno ni oznojili, igrač sa loptim brži od igrača bez nje....

Najvecu i najčvršću zgradu ćete, ako imate mehanizaciju srušiti za manje od dana. A da je sazidate, sve i da imate ne znam koju opremu za to, trebaće vam 2-3 meseca. Hoću da kazem da je vreme za koje je naš fudbal propadao, a i najtrofejniji klub zajedno sa njim, ne može da se nadoknadi za sezonu, dve ili tri. Ali je bitno da se sada ne stane, ova sezona još nije završena, a sledeća će brzo doći.

Na početku sezone, što se tiče Evrope, cilj je bio da se igra grupna faza nekog takmičenja - i to je ostvareno. To je bio REALNO ostvariv cilj, kojim moramo da budemo zadovoljni. A sada postoji šansa da se ode dalje od tog realnog cilja, da se prezimi kroz Ligu Evrope. I ako to uspe, razloga za nezadovoljstvo apsolutno neće biti.

Za Bajern je realno ostvariv cilj osvajanje Lige Šampiona, jer ima tim kakav ima. I ciljevi moraju da se postave prema realnim mogucnostima. Isto tako je bilo realno da će oni da se ,,prošetaju" kroz grupnu fazu. Ako je za to postojala sumnja, posle prve utakmice sa Totenhemom, je otklonjena.

Valensija...Osvajač Evrokupa, sa kojim Zvezda nije ispela da izađe na kraj prošle sezone u istom takmičenju. A u Evroligi je neporazena od ,,Slepih miševa". Valensija je u seriji dobrih rezultata u Evroligi, zadnje tri utakmice su dobili. A u Beograd sa nevericom sigurno ne dolaze, nego Zvezdu gledaju kao tim sa kojim mogu da se nose i racunaju na realnu pobedu.

Što se tiče trenera, ono sto mi se kod Andrije Gavrilovića nije svidelo je da čovek stoji pored aut linije kao da čeka voz ili autobus. Figura. Za razliku od drugih trenera koji samo sto ne ucestvuju u igri, pa i vrse pritisak na sudije. Trener jednostavno to mora da radi. Kod Šakote se to na zadnjoj utakmici dalo primetiti.

Ko je gledao utakmicu sa Zalgirisom, mogao je da vidi razliku između Gavrilovića i Jasikivičijusa, koji ima tu agresivnost, a nema neko veliko trenersko iskustvo.

BRAVO ZVEZDO!!! BRAVO ZVEZDO!!! BRAVO ZVEZDO!!! BRAVO ZVEZDO!!! BRAVO ZVEZDO!!!

Valensija je pobeđena u ,,Pioniru", trojkom Lorenca Brauna u zadnjim sekundama. Velika pobeda, mislim da je retko ko svestan koliko će značiti za samopouzdanje igrača, a i svih ostalih u timu.

Ona pauza zbog kvara semafora, koja je prekinula nalet Zvezde, je pokvarila odlican početak, a posle bi bilo lakse. Valensija je to iskoristila i drzala egal, čak i blagu prednost u nekim periodima. U trećoj četvrtini pritisak Zvezde koji je dao rezultate, toliko da su igrači uverili publiku da će tako nastaviti. Međutim, pad i preokret, Valensija je ne samo stigla prednost, nego i povela. Onda u finisu nekoliko promašaja Valensije, a i Zvezde na drugoj strani, umesto da to iskoristi. Mislim konkretno na 2-3 promašaja Gista i jedan Brauna pod košem u finišu. Ali onda na kraju u zadnjih 20 sekundi, poravnan rezultat, Zvezdin napad, naravno taktika da se potrosi vreme do kraja i postigne koš, da protivnik nema vremena da vrati. Plan je koliko sam video, bio da se ide na dva poena, ali kada se videlo da ne može, Braun za tri, koji je pogodio i doneo Zvezdi veliku pobedu. Inače, Zvezda je dobila samo trecu četvrtinu.

Odbrana je bila na odlicnom nivou sa obzirom da se igralo protiv veoma napadački nastrojene ekipe. Toj odbrani, Zvezda najvise može da zahvali za ovu pobedu. U napadu je falilo enegrije i to svakako može realno bolje. Da je napad funkcionisao kao odbrana, sigurno ne bi imali drama-završnicu.

Primetna je bolja igra Odža. Takođe Lazića i Dženkinsa moram da pohvalim. I u svakom slučaju junaka ove pobede, Lorenca Brauna.

Zvezda je sada 13-a na tabeli, a ako poraze dožive Bajern ( od 12 i više razlike) i Olimpijakos ( od 5 i više razlike), može da dodje i na 11. mesto, kada se ovo kolo završi.

Stvari idu na bolje. Sada se treba spremiti za Cedevitu Olimpiju, za kojom se kaska na tabeli, za Zvezdu najbitnijeg takmičenja, ABA lige, posle toga Evroliga, gostovanje Armaniju. Nakon toga ABA, sa FMP-om kod kuće, pa u Evroligi u goste dolazi još jedan tim iz najbolje evropske košarkaške lige, Baskonia.

Posle Cedevite Olimpije, uz nadu da će biti pobeda, ima vremena za odmor i pripremu za Armani, koliko-toliko. A to je sada jedna ozbiljna ekipa, napravljena za F4, sa rezultatima, a ne dobra ekipa bez ideje, što je pre dve, tri sezone bila i doživljavala mahom poraze. Biće teško tamo pobediti taj tim, ali napad mora da funkcioniše bar onako kako je večeras funkcionisala odbrana.

Što bi rekao Pantić, najbolji srpski i jedan od najboljih evropskih golmana.

Vrh