Homer Jay » 08 Nov 2019 10:23 pm[/url]":3856eix3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=677899#p677899:3856eix3 je napisao(la):
astrodule » 07 Nov 2019 12:55 pm[/url]":3856eix3]Ili izjave tipa "da je Pavkov dao gol, bilo bi drugačije"
Pa bilo bi 1-4 ili i više. Ja se iskreno plašim da ne damo go i time nateramo protivnike da igraju samo malo ozbiljnije.
Pa u Zvezdi niko osim Marina nema neki pregled igre. Svi samo vraćaju loptu nazad.
Danas čitam neki intervju Tošića kako se čudio kada je došao u Mančester kako tamo svi vežbaju u teretani, pa čak mnogi imaju i kućnu teretanu, a on "nije ni znao gde je teretana u Srbiji".
Pa ako na nečemu mogu da rade sportisti u Srbiji to je da "vise" u teretani (a ne da se odbijaju od Rouza kao o kamen) Kada budu imali više snage moći će valjda i da malo dignu glavu i pogledaju raspored svojih saigrača, a umeće i da igraju bez lopte i tako da igrač sa loptom uvek ima 2-3 sigurna pasa u noge po zemlji, a ne da se lopta ispucava prilikom i najmanjeg pritiska.
Možda bismo izgubili 4:1 da je Pavkov realizovao bar jednu od tri šanse, ali možda bi ostalo i 1:1. Postoji taj fazon da kad bolji tim ne može da probije "autobus parkiran" ispred gola postane nervozan, počne da srlja i ne realizuje šanse. Realno, Zvezda tim takvog kvaliteta da ne može ni sa kim da se nadigrava u Ligi šampiona, pa čak ni u grupnoj fazi Lige Evrope se ne sećam da smo nekoga nakantali.
Ono što Miloja izdvaja od ostalih trenera Bata Đorine defanzivno škole je to što je uspeo nekako da "podesi" ekipu da odigra na mahove, i da gol ili dva iz dve-tri šanse. Pogledajte ključne utakmice u kvalifikacijama. Nas je npr. Salcburg sabio u 16 u Austriji, ali smo mi stvorili dva gola ni iz čega i prošli dalje. Pa, Napoli u Beogradu - svi su tada kukali kako smo igrali kao p***, ali Napoli je uprkos inicijativi ostao bez gola. Isto važi i za famozni meč sa Liverpulom - Englezi su imali inicijativu, veći posed lopte, više šuteva ka golu i izgubili 2:0, jerbo je Pavkov dva puta prešao centar i dao gol
Isto je hteo Miloje i protiv Totenhema i u prvom poluvremenu ga je manje-više dobro išlo, uprkos Jovanči i "crnoj rupi" u koju nam je cela odbrana upala prilikom prvog gola. Ali mogao je Pavkov da ga mune za 1:0, mogao je i Van la Para za 1:1, pa isto to Pavkov sekund kasnije na odbitak, i opet Pavkov na početku drugog poluvremena. Kažem, možda bi Totenhem opet dao četiri gola, a možda bismo se mi "zabetonirali" i kao najgori oni Balkanci što se pola sata valjaju po podu, a ostalo vreme vezuju pertle, namešraju štucne i brišu mokru loptu pre no što izvedu aut - da izvučemo bod.
Jer, upravo je problem kod ekipa koje igraju "autobus" to što im se cela koncepcija raspadne kad prime gol, pa onda moraju da jure rezultat, a izašli su na teren da se odbrane. Tu je, kao što rekoh, Miloje uspeo nekako da prodrma Zvezdu da na mahove uspe i da izjednači, ali čim su Englezi poveli 2:0 to je bilo to - onda je samo pitanje koliko ćeš golova primiti do kraja, jer svih desetorica u crveno-belom na terenu, a i onaj u zelenom na golu, znaju da smo izgubili utakmicu i da nemamo tu šta više da tražimo. Tako je bilo prošle godine protiv PSG-a (obe tekme) i protiv Liverpula na Enfildu, tako je bilo ove godine na Alijanc areni i protiv Totenhema. Valjda tako neće biti proitv Bajerna i Olija
Naravno, ja bih najviše voleo da se mi rastrčimo i raspucamo se, ali razlika u kvalitetu je jasna - komšije su se rastrčale na Old Trafordu, pa su opet primile tri komada.
No, Miloje nije amnestiran odgovornosti za neke pogrešne stvar. Prva je Jovanča umesto Kanjasa. Druga je Žander umesto Gobelje - kad se Gobelja već povredio, mogao je da meti Pankova u odbranu, a Degeneka na krilo, ovako nam je Son "pravio malu decu" po toj strani od kad je Brazilac ušao u igru, i treća je Pavkov. Možda je roviti Boćko bio rizik, a možda je mogao i da baci Tomanea u vatru. Bilo kako bilo, Pavkov sigurno ne igra protiv Bajerna i da sam Miloje krenuo bih sa Tomaneom i Boćkom zajedno u napadu, pa kud koji mili moji!
Izvinite za dugačak post i konfuzne misli, mrtav sam bolestan