Šta je novo?

Sportski događaji

Sve mi je to delovalo nekako stihijski, ali ni Himki se nešto ne trudi previše. Samo se plašim da ne stane napad, ali dobro se sve razvija i u 3. četvrtini.
Seru nas trojke samo tako.

Ko zna kako bi bilo sa Lazićem koji je (ne)zasluženo isključen na početku posle koškanja sa Timom.

Poslato sa telefona

Očekivani pad u četvrtoj četvrtini. Svi raspoloženi igrači: Gist, Simanić, Perperoglu, Beron i L. Braun su se premorili. Kuzmić, Dženkis i Dobrić su tu još po nešto uradili i doprineli pobedi.

Na kraju je upisana pobeda sa pristojnom razlikom, mislim 14, a bilo je u jednom trenutku i 25. Psihološki prebitna pobeda. Sledeca je Cibona u Aba ligi, nakon toga Real Madrid. Utakmica sa Cibonom će mnogo da pokaže, bitno je igrače što više rotirati i samo da se zabeleži pobeda. Pa da se sledećeg četvrtka, ako se ne varam, u BG Areni sruši ,,Kralj".

Necu da pocenjujem nikoga, ali smatram da Cibonu, bilo koja petorka Crvene Zvezde u kojoj igrači igraju na svojim primarnim ili sekundarnim pozicijama, ako ozbiljno pristupi, može da pobedi.

Više prostora treba dati Simaniću i Dobriću, a i da konačno vidimo Jovanovića i Nenadića.

Meni se čini da su Simanić i Dobrić dobili više minuta od kada nema Tomića. Sad ću i da proverim.

edit:
EL
Dobrić slična minutaža ali manje poena
Simanića nije ni bilo u postavi u prve tri utakmice

Ovaj dečko je morao da ima mesto ispred Lazića, da ne govorim Filipa Čovića. Njih dvojica, uz Odža, mislim da (više) nemaju mesta u Zvezdi i na ovom nivou. Sviđa mi se ovaj početak sa Gavrilović, ie bolje lopta, igrači su malo opušteniji. Razigrava se Simanić. Beron konačno izreetao. Isključenje Lazića dalo je prostora Dženkinsu da malo udahne vazduha. Videćemo kako će ovo dalje da ide. Naravno, kriminal sa Filipom Čovićem koji je po indeksu korisnosti u EL 266. od 269. igrača s tim da ta dvojica ispod njega igrača jedva par minuta u utakmice, a on svih 5 sa ozbiljnom minutažom.

Ja ne mogu da verujem da od Odza ne moze da se napravi bolji igrač i da covek od 216cm, nicemu ne valja.

Odnosno ne ne valja, ali nije iskorišćen njegov potencijal. Ako treba i individualno da se radi sa njim, da bi napredovao. Od njega nikad nece biti šuter, svima je to jasno, ali sa tom visinom i snagom, mora da bude dominantniji na svojoj poziciji.

Fizičko prisustvo i snaga je očita, ali bojim se da je ako limitiran što se tiče nekog osećaja, talenta. Ispadaju mu lopte, loše donosi neke odluke. Jednostavno, mislim da njegov set veština nije dovoljan i da je upitno koliko može to da se ispegla. Jedino da mu se nađe neka striktno određena rola.

Inače, FMP nerešeno 40-40 sa Partizanom na poluvremenu. Mali Uskoković na pleju je odličan, šteta što je malo limitiran sa visinom od 186cm. Radanov u istom ritmu, ako se ne varam 8 poena za sada. Tejić isto fin, 9 poena.

FMP je pao u ,,Pioniru". I posle 5 kola, nema više neporaženih u Aba ligi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676330#p676330:h5d8igvl je napisao(la):
Blade » 02 Nov 2019, 16:15[/url]":h5d8igvl]Ja ne mogu da verujem da od Odza ne moze da se napravi bolji igrač i da covek od 216cm, nicemu ne valja.

Ako je čovek glup, ili da eufemistično kažem, nema košarkašku inteligenciju, ili ako nema motoriku, nema tu šta da se radi. Potrebno je mnogo truda da se u tim godinama napravi košarkaš. Priroda ti da mnogo na jednoj strani, a oduzme na drugoj. Ne može kod svakog i jare i pare.

Dule,
5% je talenat, ostalo je rad. Za sve u zivotu. A da ćeš matorog konja teško naučiti kako se vuku kola - i to je činjenica, mnogo puta pokazana kroz primere. Ali ipak mislim da neki iskusniji trener, uz malo individualnog rada sa njim, moze da poboljša njegove performanse. Bar toliko da moze kao zamenska petica da igra evroligaške utakmice.

Sinoć je pobeđena Cibona u ,,Draženovom domu". Po meni bez nekog preteranog trošenja igrača, što je i trebalo tako. Smtaram da je ipak Jovanoviću vise minuta trebalo da se da. Moglo je da se kalkuliše, jer je Zvezdu odlicno sluzio šut. Mislim na Čovića, Dženkinsa, Berona i Perperoglua.

Cibona, od nekada, vise nego dobrog tima, koji je u Evropi imao uvek korektne rezultate, sada je spala na to, da bude tim koji nekako godinama prezivljava u Aba ligi.

Slažem se sa tim procentima, ali ima nešto i u glavi. Kao što svaki teniser na treningu "crta" linije ili košarkaš cepa mrežice, a na takmičarskom meču sve maši. Mnogo toga je u glavi, i tu bi zaista trebalo uvesti psihologe u mnoge sportske timove i pojedince.

Pitanje je da li se isplati uložiti vreme i trud u 26-ogodišnjaka. Možda bi mu bilo bolje da ode u Megu i da ga tamo Milojević nešto nauči.

Možda i to. Džabe što je on viši od prosečnog evroligaškog centra 10cm i 30 kg teži, kada mu svaki drugi put ispadne čista uhvaćena lopta pod košem i nešto što treba da bude sigurna 2 poena, uz možda potencijalna 3, ako ga neko faulira, pretvori se u izgubljenu loptu i potencijalne poene protivnika.

To valjda neki mnogo veći eksperti od nas treba da procene da li se isplati raditi sa njim ili ga proslediti dalje. Ovaj nerešen njegov status je najgore rešenje. Ja sam, do duše kao amater, mišljenja, da bi uz neki individualni rad sa njim moglo da se dodje do rezultata.

Pre nam ide fudbalska evropska utakmica, nego košarkaška. Totenhem se zna i kakva je ekipa, a i sa kakvim ciljevima. Ono što ohrabruje je da će doći verovatno u krnjem sastavu, a na pobedu će svakako ići. Bajern je domaćin Olimpijakosu, a Zvezdi odgovara poraz bratskog tima. A Bajern(9) ima 5 poena viška u odnosu na Totenhem(4). Zvezda ima 3 poena, Olimpijakos 1. Da se nadamo da Bajern baš neće da pusti Olimpijakos pred svojim navijačima, a da će Zvezda nekako da izvuče bar remi, sto je realno...To daje Zvezdi velike šanse da ostvari cilj (3. mesto). Svaka varijanta je prihvatljiva, osim da Olimpijakos pobedi, a Zvezda izgubi. Čak da Zvezda igra nerešeno, a Olimpijakos pobedi, ostavlja naš tim u realnoj trci za cilj. Da oboje igraju nerešeno, to je super. Nekom srećom pobeda Zvezde, a remi ili poraz Olimpijakosa, značio bi pola urađenog posla za cilj.

Još jedan ubedljiv poraz u LŠ.

Po milijarditi put se prima gol na isti način i to posle amaterske greške na sredini terena i odmah kreće kontra. 3 šuta nisu završila u golu u toj kontri, ali četvrti jeste. Ali još jedan detalj kod tog gola mi je slika i prilika igrača Crvene zvezde. Naime, isti igrač koji je izgubio loptu na sredini (Jovančić) je celu sekundu gledao kako lopta u visokom luku pada Kejnu na volej, a on nije krenuo ka njemu, niti je stao da blokira šut, već je stajao na 2 metra od njega.

Naši klubovi, tj, selekcija igrača i treneri su max na nivou Lige Evrope. Pobeda protiv Liverpula će služiti da se zamaskira očajna igra i selekcija u prelaznim rokovima.

Naravno, nije to samo kod nas slučaj. Čelnicima UEFE je u interesu da mali klubovi ne učestvuju u elitnom takmičenju, već da naprave takmičenje bogatih. Iskreno, zabole njih za "sjajnu koreografiju", "tunel smrti" i slične stvari.

Сви синоћни голови су последица катастрофалних тактичких грешака играча. Играли су једнако јаки тимови као Тот`нам против једнако слабих или слабијих постава Звезде, па то није тако изгледало. То значи да је, ипак, посреди системски пропуст, односно да Јованчић, Његош, Павков... на терену раде преризичне ствари које не би смели да раде.

Мислим да је проблем што Милоје сувише ревносно чита шта на тему фудбала пишу разни "зналци" по домаћим медијима и форумима. На свакој конференцији за штампу се свађа са њима. Сад као да се, после свих баљезгања по интернету од летос и с ране јесени, плаши да постави дефанзивну тактику адекватну разлици у снази противника. Мислим, са два крила, Марином плејмејкером и центарфором сидрашем на тим који, чим ти узме лопту, из једног и по контакта направи шансу. Испред одбране - провалија. Не иде, никако.

Игра дугим лоптама на Павкова/Боаћија је легитимна опција за тимове нижег квалитета - па Енглези су баш тако играли док им је фалило технике. А сад нама фали.

Nažalost, posle poraza od Totenhema smo glavni kandidati za ispadanje :( jer Olimpijakos je ipak favorit protiv nas u poslednjem kolu i biće žestoko "nabrijani" ako im to bude "biti ili ne biti" meć za prolazak u Ligu Evrope.

Nas, doduše, može spasiti jedino luda sreća - a to je da Švabe koje su obezbedile prvo mesto u grupi, u Beograd dođu rekreativno, sa rezervnim sastavom, i ne pobede (eh. Švabe, rekreativno, da ne pobdede). Remi s Bavarcima i poraz Olija u Londonu (verujem da je Totenhem na nama dovoljno nabildovao samopouzdanje da olako pregazi i Grke na svom stadionu), bi nam omogućio da prođemo u Ligu Evrope čak i ako izgubimo u Pireju sa manje od dva gola razlike! Ukoliko kojim nebeskim čudom pobedimo Bavarce (kažem, pod uslovom da dođu rekreativno u BG da loču pivo, merkaju žene i mislima budu u Bundesligi), a Oli izgubi, onda smo obezbedili proleće u Ligi Evrope, bez obzira na rezultat u Pireju :)

A ono sinoć... Pa, bolelo je. Prvo sam ljut na Pavkova kod kog je karma noćas napravila pun krug, i vratila mu sve s kamatom! Kad je dao dva gola Liverpulu, umuslio je da je Bog. Otišao je u Kinu, pa se cenjkao jer mu je bilo malo milion i po dolara po sezoni (pare koje mu nikada više neće biti ponuđene u karijeri), onda je propustio dobar deo letnih priprema, pusti stomačinu, ispao iz forme, i krenuo da češe međunožje na terenu. I uprkos svemu tome, i sinoć je u bar dva navrata mogao da ponovo postane heroj i uprskao je, što bi Ameri rekli, "big time"!!! Na kraju se još i toliko gadno sam povredio da nije uspeo da završi utakmicu.

Drugi razočaranje je drugi "heroj" pobede nad Liverpulom - Jovanča. Momak ništa, ama baš ništa ne igra već mesecima, i kao duh je na terenu. Svaka lopta u njegovim nogama je ili pas ka odbrani/Borjanu ili izgubljena lopta.

Pritom je Totenhem očigledno tim koji nam uopšte ne leži, jer su prebrzi i tehnički superiorni. Naša odbrana, naročito nejaki bekovi, potpuno su inferiorni protiv takve ekipe. Kao PSŽ prošle godine. Možda nisu najbolji tim protiv kog smo igrali, ali nam svakako najmanje leže.

No, važno je igrati ovakve utakmice. Važno je igrati Ligu šampiona. Eno ga Dinamo Zagreb koji je godinama završavao grupnu fazu s "krompirom", a evo ih danas u igri ne samo za Ligu Evrope, već i za prolaz u osminu finala!

Pa, to je to. Mada, izgubio je Bajern u Frankfurtu 5:1 koliko juče, a i mi smo bili pred pobedom protiv njih 2007, da ne bi mladog Tonija Krosa i njegovih centaršuteva, tako da je sve, u principu moguće. Što i znamo iz fudbalske povesti.

E, ali nije moguće ako ćemo da pravimo gluposti, a pravimo ih, "big time", u poslednje vreme. Otkako smo ušli u LŠ. Slušam ih posle tekme, hvale se: "Baš smo dobro stajali na terenu", a stajali tako da, kada neko izgubi loptu na pola terena, ovi svaki put imaju kontru 3 na 1. I isto bilo u Londonu. Nije baš sve ni do brzine, ima nešto i do taktike i, još više, do discipline ("Žander se nije vratio" - koji put?). Slavija je odolela Barsi, koliko dan ranije.

време је да неки иду из Звезде. и то већ у јануару

Послато са Nokia 7 plus помоћу Тапатока

Ili izjave tipa "da je Pavkov dao gol, bilo bi drugačije"

Pa bilo bi 1-4 ili i više. Ja se iskreno plašim da ne damo go i time nateramo protivnike da igraju samo malo ozbiljnije.

Pa u Zvezdi niko osim Marina nema neki pregled igre. Svi samo vraćaju loptu nazad.

Danas čitam neki intervju Tošića kako se čudio kada je došao u Mančester kako tamo svi vežbaju u teretani, pa čak mnogi imaju i kućnu teretanu, a on "nije ni znao gde je teretana u Srbiji".

Pa ako na nečemu mogu da rade sportisti u Srbiji to je da "vise" u teretani (a ne da se odbijaju od Rouza kao o kamen) Kada budu imali više snage moći će valjda i da malo dignu glavu i pogledaju raspored svojih saigrača, a umeće i da igraju bez lopte i tako da igrač sa loptom uvek ima 2-3 sigurna pasa u noge po zemlji, a ne da se lopta ispucava prilikom i najmanjeg pritiska.

Bilo kako bilo , Zvezda je i dalje u igri za Ligu Evrope. I to realnoj. I ako to ostvari, možemo smatrati uspehom.

Vrh