Šta je novo?

Sportski događaji

Uh, kakav poraz Zvezde sinoć.

Gledao sam početak, i pomalo ostatak i poslednjih 5 minuta regularnog toka.

Toliko očajna igra Zvezde, ali onaj Makabi još očajniji. Na kraju utakmice čist šut Berona (sjajna asistencija Čovića iza leđa), ali promašaj i onda pad u produžetku.

Dobrić i Davidovac su tu da unesu energiju, pitanje je kako bi igrali kao starteri ili barem kao 6.i 7. igrači u rotaciji. Mislim da su sinoć njih dovjica poslednji ušli na teren.

Stratos nas je držao i zaista je žalosno što njegova odlična igra zajedno sa rolama Dobrića, Davidovca i Čovića nije nagrađena pobedom u gostima.

Nije Zvezda imala sreće, iako je imala šansu za pobedu. Loša prva četvrtina, onda je potrošeno mnogo snage da se taj minus stigne. A u produžetku, sa onakvim raspoloživim snagama, nije bilo moguce nista uraditi. Moglo je jedino na srecu, da je ušla jedna od trojki Berona ili Dženkinsa. No, idemo dalje...

Sada je bitno da se prebrine utakmica sa Krkom i zabeleži pobeda. Posle dolazi Barselona u goste. Da je zabeležena pobeda protiv Makabija u gostima, to ne bi bio samo bod i pobeda više u Evroligi, nego mnogo više od toga. Barselona ima 3-0, kao i CSKA. I biće teža utakmica, nego ova sa Makabijem, iako je bila u gostima.

Ako nešto nisam očekivao, to je da će Valensija da ima skor 0-3, posle isto toliko kola.

Zvezdi posle Barselone ide Efes, kao domaćin, a to je jedan od timova koji je lakse pobediti u gostima, od većine, ali ne i lako.

Poraz od Krke je nesto sto je bas retko ko ocekivao. Pocetak je sezone i to ruku na srce, nije tragedija. Ali da se menja nesto, mora. Kada se pogledaju imena u Zvedinom košarkaškom timu, to je odlican sastav, mozda i bolji, nego onaj kada je Dejan Radonjic bio trener. Sa pravom moze da se bori za top8 EL. A taj sastav, neko mora da pokrene. Nemam protiv Tomica nista, ali mislim da covek toliko nema srece, da to nije normalno. Najlakse je promeniti trenera, ali da li ce to doneti boljitak. Da dodje novi, koji ne poznaje ekipu. Ili ce Milenko Topić opet da ,,preuzme kormilo".

Fudbaleri veceras sa Totentemom. I vidim da veliki broj ljudi vec upisuje povoljan rezultat za Zvezdu, kao da ce on sam doci, zaboravljajuci sa kim Zvezda igra. Bez junacke borbe, tesko ce do remija, a o pobedi da ne pricam, a ne mislim da je nemoguce.

Znaju i Englezi, da ce ovde da traze popravku atmosfere u timu.

Уписана три бода унапред против Тот`нама у Лондону су плод исте оне паланке која, неколико година по испадању у Казахстану, кука што се не игра офанзивно и лепршаво у Минхену.

И дешавања око КК долазе из исте паланке.

Imena trenera KK se i dalje samo nagadjaju.

Sreca za Zvezdu, Bajern je pobedio Olimpijakos, pa je Zvezda i dalje na poziciji koja vodi u prezimljavanje u Evropi. Gde bi bio VELIKI uspeh da ostane i posle sledece 3 utakmice.

Ja sam očekivao nekim cudom nesto drugo sem poraza. Prizeljkivao sam samo, da ako bude poraz, bude nesto do 3:0, sto opet moze da se podnese kao razumno.

Ali, mislim da oni zadnjih 9 utakmica nisu pobedili, pre ove. I znalo se na kome ce da iskale bes. Posebno zbog onog, nazovimo poraza, od Bajerna.

Što se tiče KK, Ćavi Paskval je za sada kandidat o kome se najvise prica. Što bi voleo da se na kraju realizuje. Dok je vodio PAO, sviđalo mi se kako radi svoj posao.

Veceras Barselona...

Došla je u teškom trenutku za KK Crvenu Zvezdu, smenjen trener, atmosfera u klubu je generalno loša. Tim vodi privremeni trener Andrija Gavrilović. Sa druge strane odlican trener, naš nekadašnji reprezentativni selektor Svetislav Kari Pešić. Tim, koji je napravljen da osvoji Evroligu.

Mislim da će ovo biti, uzevši u obzir sve faktore, teža utakmica za Zvezdu, od one sa Makabijem. Barsa je apsolutni favorit, ne nepobediv, ali ako Zvezda pobedi večeras, to će biti veliki uspeh za klub i motivaciona injekcija za dalje takmičenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=672766#p672766:1ktc8sdd je napisao(la):
astrodule » 23 Окт 2019, 14:20[/url]":1ktc8sdd]Kako?

Zvezda nema tim za LŠ. Nije to samo problem Zvezde, već svih "malih" klubova koji uđu u LŠ.

не знам, неким чудом. сада могу да се надам чуду у Београду, као против Ливерпула :) мада, реално, какве смо шансе имали против тима који је дао 60 милиона за једног играча?

Čuda se dešavaju i to je bila utakmica protiv Liverpula. Time smo "ispucali" fond čuda za 2-3 godine. Ima na SK dobra analiza Zvezde protiv Totenhema.

Onaj ko odigra 90 i nešto minuta protiv Totenhema, mora da ima odrane laktove,zadnjicu i da izgleda kao da je odradio duplu smenu u rudniku. Koliko se sećam, Vulić nijednom nije uklizao ili se našao na travi tokom cele utakmice. Zvezdini defanzivni vezisti su izgledali kao da su završili partiju golfa.Nije u pitanju trud ili želja,već nemoć... Nije njihova krivica što su tako delovali, problem je što Zvezda nema igrača drugačijeg profila uz koga bi i Kanjas i(li) Vulić izgledali mnogo bolje.

http://sportklub.rs/Blog/Vladimir-Zivko ... vezni.html

I kada bismo analizirali svaku poziciju u timu, dođe se do zaključka da Zvezda ima samo Marina (i možda nekonstantnih još 3-4 igrača) koji može da igra u LŠ

Гришће момци на свом терену, можда нас певци потцене, па онда могу и да изгубе.

Него, комшије још славе синоћњи пораз. Не знам с ким играју за викенд, биће густо...

Slavimo i pevamo. Uživamo u onome što imamo, dokle imamo. Nismo se osramotili, igrali smo fudbal.
Nadam se da će kod vas i u fk uskoro biti ista situacija kao u kk za koji navijate.

Kokili,
Ja sam jedan od onih Zvezdaša koji vole Zvezdu, a ne mrze Partizan, nego na isti gledaju kao na tim iz svoje zemlje od čijih pobeda ne može da bude loše njihovoj zemlji. I naravno da mi je drago sto Partizan pravi dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Bolje je da pažnja bude obraćena na Srbiju, nego na neku drugu zemlju.

Pretrpljen je poraz od Barselone, popušteno je u drugom poluvremenu. Cak je na kraju i postojala neka nada za preokret, ali nista. I ne mogu da verujem da tim koji na poziciji 5 ima Kuzmića i Odža, na 4 Simanića i Gista, a i Fajea, koji može da pokrije obe pozicije, ne moze da bude bolji na tim pozicijama od prosecne evroligaške ekipe. Dajem primer samo, mogao bi da ih dam još.

Mrzim kada matori cigani ovako provlače “šmekerske” poruke kao Pantograf gore. Čemu?
O fudbalu pojma nemam radujem se kada padne gol. Košarku jako dobro poznajem. Vaši problemi su, nažalost, jako daleko od svlačionice i terena i na kraju su spušteni i na sam teren. Tek predstoji ludilo. Bojim se da je košarka kao nacionalni sport zauvek izgubljena.

Sinoc je pobeđena Mega, eto, čisto da se prekine crna serija. Pitanje trenera je i dalje nerešena stvar.

Ide nam paklena nedelja Evrolige...Efes u gostima, vec sutra, a za dva dana, nakon toga Himki kući. I ako misle da ih i dalje interesuje Evroliga, moraju da dobiju bar jednu.

Jos jedan evroligaški poraz Zvezde. I pristojan, sa obzirom protiv koga su igrali i kako su igrali.

Postujem to sto Gavrilović hoce da uradi. Čovek se zaista trudi i svaka mu čast, ali dok ne dodje neki trener sa evroligaškim iskustvom kao prvi strateg tima, mislim da stvari nece krenuti na bolje.

Samo, može li košarkaška nauka da objasni neigranje Jovanovića, kad u timu nema Brauna velikog i Fajea?

I još ponešto...

Zvezda ide na to da bude Armani od pre neku sezonu, koji je imao sve - samo nije loš tim. Nije imao ni najbolji, ali je imao takav da je sa igrom kakva se i malo očekivala, mogao da se bori za top8. A on se klackao između 3 poslednja mesta na tabeli.

Ako se vezu još dva poraza, mogu slobodno da kazu da ih Evroliga ove godine više ne zanima.

A ako misle da nesto urade, onda nesto mora da se promeni. Ekipa je - realno - dobra, najbolja sto je mogla da bude - fali samo trener koji ce sve da pokrene. Kome Simanic i Jovanovic neće biti turisti i kome nece igrati imena, nego onaj ko se trudi da ekipa napreduje.

Igrac, koji je doveden da nesto poboljša, a sluzi da produzuje klupu, moze da bude ime ne znam koje, ako ne doprinosi boljim rezultatima tima, ne treba ga drzati i placati, nego mu se zahvaliti na saradnji. Bolje da nije deo tima, nego da ne doprinopsi nicemu.

Ovo nije prvi put da je Zvezda na korak od prekreta i onda za par minuta ode na -10.

Sve ovo što smo izgubili mogli smo da dobijemo da je bilo malo više mudrosti. Toliko grešaka protivnika, ali Zvezda je još više grešila i zato ovako loš rezultat na početku EL.

Oni su se sa početka posebno, dosta ispromašivali. Zvezda to nije iskoristila i kazna je stigla. Kao i prethodnih utakmica. I dalje sam mišljenja da samo dobar trener, može da reši problem.

Zvezda je uz malo srece, ali i pametnom igrom otišla sa prednošću na poluvreme, drugo treba isto tako izdržati. Gledamo dalje i nadamo se konačnoj pobedi i kraju crnog niza.

Vrh