Mora se priznati dobar marketing i dobra priča. Basket je generalno drugi sport Evrope, verovatno i sveta i najveći trošadžija od svih sportova, ne postoji sport koji ima manji povrat, ne računam USA, oni su priča za sebe. Često je košarkaški klub lična skupa igračka i prestiž. Pa evo ja priznajem, da sam neki milijarder, prvo bih pare koje ne očekujem da se vrate gurao u lobiranje za Srpstvo, a posle u kulturu i KKCZ (gle Srb i Zvezda
) dok ne uzme 10 EL i ne napuni Marakanu. Pa ja sam u tom Pioniru gledao Rastka Cvetkovića eeej.
Verovatno su uletela državna p-ća za oba tima, ali nema veze, dobra je priča generalno za grad, zemlju. Ti sa opet relativno malom sumom (u odnosu na fucu recimo) možeš da napraviš kompetitivan EL tim, a košarka nam je ipak nekako
u venama. Još će početi ljudi da dolaze turistički da vide to. Obrne se neka lova, realno napraviš super proizvod gde na kraju možda i nećeš imati manjak. Šteta što smo slepo crevo Evrope, pa nema tih licenci, koje realno zaslužujemo. Sa TV pravima, celom tom pričom Begrad/košarka, bila bi to i super održiva priča na kraju, da ne kažem biznis. Onda praviš još hajp, uzeće sezonsku i fizička lica koja nikad nisu, jer ne voli on košarku, koliko voli da bude u toj atmosferi sa 20k duža. Malo pozeraj, ali nema veze. Još je KKP napravio dobru ideju za organizovane navijače, stvarno sa organizaciono-marketinške strane pun pogodak.
Stvarno ste dobro ovo uradili, želim vam finale na F4, dosta.