Pa videlo se to sve vrlo jasno. Skraćena rotacija spolja, 3 igrača na dve pozicije, a Bogdan je igrao dok je mogao, 15 poena u prvom i to je kraj. Još smo imali sreće da ga je čuvao bukvalno za nas najbolji igrač u prvom, za mene neshvatljiv potez njihovog trenera. Ono što je super pozitivno je da je povezao 4 utakmice dobrog kvaliteta u kontinuitetu! To je inače dosta teže spoljnim igračima, nego ovima unutra, jer šut je kvarljiva kategorija.
Ne kažem da bi dobili sa zdravim Dobrićem, jer on ima ozbiljne igračke mane karakteristične za kasni start ozbiljnog treniranja, ali ja sam uvek gotivio njegov doprinos, ali sa dalje strane klupe. Mekana ruka, ozbiljan size za poziciju i hvatanje neočekivanih skokova, spremnost da se oderu kolena za tim i volja da se igra odbrana (mada često ispada zbog sporijih lateralnih kretnji, ali stiže kasnije, često i blokira, bori se i rotira). Pisao sam i pre starta SP, ja njega vidim kao tog nekog 3&D igrača kao nekog 11. ili 12. igrača ekipe i to u najjačem sastavu. Samim tim, vrlo kompatibilnog u odnosu na sav kvalitet koji imamo. Ne dalje od opanaka, sve što uradi više je +, a kad takav sa klupe da 10+, ti si rasteretio sve nosioce. Nešto slično voljno kao i Avramović, s tim da je potonji ipak talentovaniji 2way igrač. Neki se možda ne sećaju ili ne znaju, Avram je davao po 40, 50 poena. Samim tim, ogroman je to dodatak kvaliteta celom timu kad si spreman da se tako podrediš timu i gineš za svaku loptu, a to ne može svako, čak i da želi (Gudurić, Jokić). Onda kad imaš 5 takvih u 12 (Kalina, Lućič...), cela hemija ekipe je mnogo bolja.
Po meni je tu Kari dobro zakasnio sa izmenama na kraju, ali uopšte nismo kažnjeni sa ogromnim rupama i greškama koje smo pravili u odbrani, naprotiv, zabrljali smo u napadu, a baš su nam se nudili. U pozicionom napadu bez snage, Nemci maestralni, a klinci su napravili nekoliko grešaka u tranziciji, Jović dizao šut kad je trebalo da spusti u reket, Petrušev isto.
Svakako sve čestitke momcima i velika podrška, hvala im!