Braća Moris vređala Jokića: "Ne okreći leđa tom mamoje*cu" VIDEO - Vesti
Prošlo je dve godine od incidenta u kom su Nikola Jokić i Markif Moris imali ozbiljan sukob na terenu, a srpski centar pokazao da se ne može na njega tek tako.
www.b92.net
Ceo ovaj događaj je jako lep primer onoga što je u košarci najbitnije, brzo razmišljanje/donošenje dobrih odluka! Nije tajna da je prilično laskanje ako bi za Jokića rekli da je atleta ispod proseka. Takođe, nikad ne znamo koliko je (logički) inteligentan neko ko kopa kanale ili pika loptu, ali da kažemo da i to ima normalnu raspodelu koja ne odskače mnogo od cele populacije, pa i da Jokića tu stereotipno stavimo u neki prosek. Opet, znamo da Jokić radi šta radi na terenu.
Evo ja sam sebe zamišljao u konkretno ovoj situaciji šta bih uradio, zamišljam i danas i siguran sam da bih zeznuo stvar u ovom ili onom pravcu. Ovo što je Jokić uradio je gotovo savršeno. Da je sevnuo kroše sa leđa, ispao bi siledžija i divljak i neko ko udara sa leđa i leteo bi iz lige. Da nije reagovao, maltretirali bi ga celu karijeru, a ovako je dobio ooozbiljno poštovanje koje je sigurno pomoglo da osvoji šta je osvojio. Dakle, cim ramenom, odluka u milisekundi u visokoadrenalinskom okruženju da primeni silu savršeno adekvatnu situaciji!