Nikola Jović ima 20 godina.
Ne samo što su otkazali, zbog povrede ili bola u kurcu, Jokić, Micić, Kalinić i Lučić, prva petorka sa prethodnog EP, nego i Pokuševski, Nedović, Jaramaz, Smailagić, Mitrović pa onda Simanić operacija i u finalu Dobrić.
Plus smo izgubili matore Bjelicu, Marjanovića, Teodosića... i vrši se smena generacija.
Tim koji nije igrao finale je jači nego tim koji je igrao i to (na papiru) dosta jači.
Pa vidimo šta se desi Amerima kad im ne idu najjači, završe četvrti, a mi drugi.
I onda kao luzeri izgubili finale. Pa za nas je finale bilo i protiv Litvanije i Kanade pa smo dobili.
Nema ovde mesto za zamerku. Više nego očigledno su nas pokrale sudije više puta, Dobrić nije igrao, pa uz sve naše greške i loše partije pojedinaca, da toga nije bilo, objektivno smo mogli da dobijemo.
A košarka se gasi već milion godina, a eto nas opet na podijumu.
Četiri medalje u deset godina. Sa večito nekim problemima i povredama i otkazima.
Pa nisu ovo 90-e i ne mogu uvek da budu. A i tad smo bili Srbija i Crna Gora, mi Crnu Goru lako otpisujemo i FIBA moze da se slika sto nam oduzima te medalje jer to je isti savez i mi smo naslednici i ko je kriv Crnoj Gori sto se odvojila, ali imali su uvek i neki Crnogorci neke uloge koje su cesto bile i kljucne. Kao sto bi i danas jedan Vucevic nam doneo da dobijemo mec, eto, samo on.
A dobili smo Jovica i Avramovica, kao nekoga za koga se nismo nadali (osim mene
) kao jako dobre opcije za buducnost. A Milutinov se digao na visi nivo, S.Jovic pokazao da jos moze, Dobric i Marinkovic su bili na visem nivou, Petrusev nadolazi...pa cak je i Guduric se uzdigao jer je ranije bio jos gori.
Na OI sledece godine nas cekaju verovatno znatno pojacani i zainaceni Ameri i tu cemo tesko do zlata, ali vec 2025.godine je EP.
Kakva crna poslednja sansa, tek tada ce ovi svi momci 94. i 95. godiste biti u prajmu, a ovi mladji - Jovic, Petrusev, Pokusevski, Topic, Smailagic, Djurisic... ce biti daleko bolji nego sada.
2025. godine mozemo da imamo tim da se smrznes, a ako opet budu otkazi i povrede, opet cemo se snaci.