Ovo je par gradova koji su sinonim za istoriju, kulturu i uredjenost pa i pored toga ljudi zive u 21. veku i gledaju napred jer je kameno doba odavno proslo:
Prvo, za razliku od navedenih gradova, koji su u potpunosti izgrađeni i kompaktni, Beograd ima više stotina hektara neizgrađenog zemljišta na NBg-u koje zvrji prazno, a pritom je opskrbljeno odgovarajućom infrastrukturom ili pak postoje lakši uslovi za širenje postojećih kapaciteta za razliku od ove lokacije.
Drugo, navedeni gradovi dozvoljavaju podizanje nebodera u jasno definisanoj zoni koja će postati budući poslovni i finansijski centar grada i države na čvorištu metroa, a ne bilo gde. Pri tom će, sa svega desetak nebodera, oni imati formiran prepoznatljiv skyline, a mi već sad imamo značajan broj visokih objekata rasutih u različitim delovima grada i nemamo skyline, a i da ih imamo i deset puta više ( a to je potpuno neralno ), ne bismo imali nikakav skyline, jer bi opet bili rasuti.
Treće: svi ti gradovi već imaju izgrađen veći broj metro linija i u svakom slučaju bolji budžet da završe metro u potpunosti. Mi metro za ceo grad nećemo izgraditi ni za 200 godina.
Četvrto, naši privredni i demografski pokazatelji govore da je bespotrebno i rasipnički graditi nebodere desno od Save.
Peto: porediti Beograd, na našu žalost, sa Bečom, Barselonom, Pragom, a naročito Njujorkom, San Franciskom i Frankfurtom je nerealno. Pogledajte budžete prva tri grada i sve će vam biti jasno. O preostala tri grada ne želim ni da govorim. Uz sve to, mi imamo demografske gubitke.