Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

Zemun i Borča sve bliži

Beograd -- Radovi na „kineskom mostu“ napreduju po planu i očekuje se da deonica od Zemuna do Zrenjaninskog puta, uključujući i most, bude gotova do kraja godine.

5354302055368bda3b9766801246146_640x427.jpg

Foto: Tanjug

Put od mosta Zemun - Borča prema lakat krivini sve je kraći. A zahvaljujući neumornim putarima i mostadžijama, skraćenom trasom preko Dunava do Zrenjaninskog puta, sugrađani će prelaziti već do kraja godine, kako je i najavljeno.

Ekipa Novosti u utorak je „na prepad“, bez najave nadležnima, obišla gradilište. U podne na mostu pustoš. Nigde žive kineske duše. Ne „hvataju krivinu“, samo poštuju vreme predviđeno za ručak. Kako su nam objasnili u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, od 11 do 13 časova svakoga dana je vreme za predah i grupe radnika, sa različitih deonica, odlaze sa gradilišta na smenu.

I dok je ekipa sa mosta u menzi, domaći neimari su se vratili sa pauze i pripremaju podlogu za asfaltiranje oko 200 metara kolovoza prema Batajničkom drumu. Bruji bager dok rasipa sitan kamen, a valjak u niskom startu čeka svojih pet minuta kada će početi da gazi i valja „tucanik“.

„Na zemunskoj strani mosta u toku je završetak pretposlednjeg i priprema za izgradnju poslednjeg polja nizvodnog dela konstrukcije. Na pristupnim putevima urađena je podloga za deo saobraćajnice do raskrsnice sa Ulicom cara Dušana, dok se na drugom delu postavlja neophodna infrastruktura. Prema Novosadskom auto-putu, u toku je nasipanje trase saobraćajnice“, kažu u Direkciji.

Do kompletiranja borčanskog dela mosta preostalo da se uradi još pet polja uzvodne konstrukcije, dok su na završenim delovima mosta majstori počeli da postavljaju hidroizolaciju i da grade pešačke staze, ivične vence, betonske barijere i ograde.

Na pristupnim putevima do Zrenjaninskog puta, majstori takođe postavljaju ivičnjake i cevi za atmosferske vode. Na ovom delu preostalo je uređenje i ozelenjavanje kosina nasipa uz saobraćajnicu.

Prema planiranoj dinamici radova, deonica od Zemuna do Zrenjaninskog puta, uključujući i most, biće završena do kraja godine. Sa kineskim izvođačem je dogovoreno da deo od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta bude završen u septembru 2015.

Neimari su za Zrenjaninsku petlju izgradili sve stubove i počeli izradu gornje konstrukcije. Zbog ovih radova je, na delu od Kovilova do Zbega, saobraćaj izmešten na pomoćnu saobraćajnicu u dužini od jednog kilometra.

Iznad železničke pruge Beograd - Pančevo postavljena je zaštitna konstrukcija ispod koje se nesmetano odvija železnički saobraćaj, dok teče izgradnja 550 metara dugačkog mosta preko pruge.
Izvor:B92
 
За све који не могу да чекају те рокове, свечано сам отворио мост за пешачки саобраћај :D

screen shot windows

free photo hosting

free picture hosting

image ru

photo hosting

take a screenshot

free photo hosting

upload photos

Наш видиковац са друге стране, тј. како су нас видели кинези :)

how do i print screen

image hosting over 2mb

images hosting

images hosting
Део будућег погледа ка граду


imgur

free upload pictures
 
Неко се опет игра заустављања радова на мосту !!!

Порезници прете "кинеском мосту"
В. Н. | 07. мај 2014. 22:50 | Коментара: 0
Предузећу "Иван Милутиновић" у реструктурирању најављена могућа пленидба имовине. Ако им одузму брод "Мачва" могли би да стану радови
МОГУЋА пленидба имовине предузећа за водне путеве "Иван Милутиновић" (ПИМ) у реструктурирању, коју су најавили порезници, могла би да угрози динамику радова на градилишту Земун - Борча!
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 1%82%D1%83

Јел може нека слика где се код моста тачно налази брод "Мачва".
 
Гага":49akujqt je napisao(la):
Неко се опет игра заустављања радова на мосту !!!

Порезници прете "кинеском мосту"
В. Н. | 07. мај 2014. 22:50 | Коментара: 0
Предузећу "Иван Милутиновић" у реструктурирању најављена могућа пленидба имовине. Ако им одузму брод "Мачва" могли би да стану радови

Јел може нека слика где се код моста тачно налази брод "Мачва".

Po opisu, to bi moglo biti ovo. Pronašao sam ga u svojim starim slikama od prošle godine. PIM-ov brod koji pesak za nasipanje puteva pretovara sa šlepova, meša sa vodom, i potiskuje kroz cevi. Ali ovaj se zove Zeta, a ne Mačva?

IMG_3827_resize.jpg~original


Cevovod, na reci oslonjen na male pontone, vodi od broda do lokacije koja se nasipa.

IMG_3825_resize.jpg~original


Pretovar peska sa šlepa koji je pristao uz Zetu.

IMG_7324c_resize.jpg~original
 
Sramota, sta je drzava ucinila i cini nasim firmama iz oblasti nisko i visoko gradnje! Zasto pobogu, zar su te provizije koje dobijaju korumpirani politicari zaista toliko dobre, pa vredi unistiti granu sa kojom smo se sirom sveta ponosili???

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
 
Ljudi, hoću da vam skrenem pažnju da se nešto čudno dešava na nekih 3700m nizvodno od Pančevačkog mosta na levoj obali Dunava. Grade neki put (ulica) koji spaja Pančevački drum na kraju Krnjače sa obalom Dunava... Deluje kao pristupna saobraćajnica za most. Izvinjavam se ako je neko već pisao o tome na forumu skoro sam se uključio, zanima me šta je... Vidi se na GE.
Inače ne znam kako da sliku sa GE bacim na forum može li neko da mi objasni?
 
Dobrodošao na forum.
Nije deo ove teme (Most Zemun-Borča), ali jeste intrigantno
screenshot434_zps1be98064.jpg

i par slika sa terena koje su neki dobri ljudi postavili na Google
http://www.panoramio.com/photo/57683274 ... google.com
http://www.panoramio.com/photo/63549644 ... google.com
http://www.panoramio.com/photo/53111060 ... google.com

Ovo definitivno nema veze sa mostovima, niti sa Pančevcem, niti sa mostom kod Ade Huje, koji je planiran da se gradi na oko kilometar uzvodno.
Možda ne bi bilo loše da se otvori posebna tema...

Za fotke sa Google Eartha najbolje je napraviti Print screen, i postaviti na neki servis (photobucket), a odatle na forum.
 

imgurl

То је овај правац, види се и докле су стигли радови у правцу Ада Хује.
А ово мистериозно је вероватно правац за нову неку шљункару.
 
Hvala! :D
Most preko Ade Huje bi trebalo da se spoji na Karaburmi sa Mirijevskim drumom a ovo misteriozno je još nizvodno. Meni ne liči kao put za sljunkaru, nema nigde šljnkare a ovo stoji već duže vreme. Moguće je da se pravi neka grandiozna šljunkara. Više mi liči na pristup za most , samo ovde most nije u planu i ne bi imao nikakvu svrhu. http://i1240.photobucket.com/albums/gg4 ... 1399641092
 
Остварујеш велике помаке :D
Таквих приступа има још на Дунаву па сам зато повезао са шљункаром. Кад већ нагађам то ће бити комбиновани друмско - пешачко - бициклистички и метро мост са елементима класичне железнице и мањим аеродромом на обе стране :D Шалим се. Има ли неких радника на том делу, неке активности? Некога код кога можемо да се распитамо на терену?
Добро нам ти дошао за почетак!
 
slika_za_forum_2.jpg

Još jedna stvar ljudi.
Ova magistrala nema svrhu ako se ne napravi most preko Ade Huje, čak i ako se napravi most opet je pitanje koliko je funkcionalna, mnogo je zaobilazna plus čudan mi je taj lakat.
 
Hvala! Bolje vas našao! :D
Imaš slike na GE što su neki likovi slikali okolo, piše " Nešto rade..." . te slike je okaćio relja na slajdu od malo pre. Inače nisam iz tog kraja i nisam upoznat sa dešavanjima na terenu.
 
Ovaj drugi putić o kome pričate je zaista bio za šljunkaru, tj. do pre godinu dana su tuda izvlačili šljunak i zatim prestali. Sad je to zaraslo i tako stoji. Nije loše da se izađe do Dunava, iako je sada dosta zaraslo.

Na linkovima ispod fotki možete pogledati fotke u većoj rezoluciji, kao i tačne lokacije gde su fotografije napravljene.

Sa nasipa pogled ka severu tj. pančevačkom putu
99308804.jpg

http://www.panoramio.com/photo/99308804

Pogled ka Višnjici sa kraja tog (dodatnog) nasipa
80228278.jpg

http://www.panoramio.com/photo/80228278

Putić(i) koji vode do Dunava preko tog ''novog'' nasipa. Dosta zaraslo, sada još gore.
80198631.jpg

http://www.panoramio.com/photo/80198631
 
Стари добри ЏониХСВ, свака рупа му је позната, сваки педаљ терена из сваког кутка по слика...
Велики плус
 
Rešenje za tri mosta :gobb:
mostovi.jpg

Ne dira se Veliko ratno ostrvo. Most ide uz obalu ostrva, tu je plićak pa možda ne bi bilo skupo za izgradnju. :D :D Da smo Japan ovo bi mi bilo nekako logično...
 
Nema nista od mosta na dunavu dok god Pancevac odoleva - mada bice mnogo lakse kad zavrse Kineza! I ako bude uspeo plan bg na vodi sledeci most je u Vinci!
Nadam se da ce kineza kompletirati do ng!
 
OK - neko nasipa put na levoj obali Dunava.
@Milan353, najbolje da otvoriš novu temu. Ko zna o čemu se tu radi.

Ovo je tema o projektu i izgradnji mosta Zemun-Borča i SMT-i.
Ima nekoliko tema na forumu koje se bave ŠBB-KBB varijantama za neka buduća saobraćajna rešenja u Beogradu, nemojmo da gušimo ovu.
 
Milan353":26hhke80 je napisao(la):
Rešenje za tri mosta :gobb:
mostovi.jpg

Ne dira se Veliko ratno ostrvo. Most ide uz obalu ostrva, tu je plićak pa možda ne bi bilo skupo za izgradnju. :D :D Da smo Japan ovo bi mi bilo nekako logično...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=escHnlRVd_s[/youtube]
 
Vrh