Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

Mada jeste cinjenica da ja redovno zaticem ucenike na vidikovcima sa obe strane ograde, cesto sa picem. To je popularno mesto na kome se provodi vreme kad nema casova ili se pobegne sa njih. Ja sam ih licno video kako se takmice u bacanju kamenja u vodu pošto to zvog visine izgleda lakše nego što stvarno jeste. I sve ispraznjene boce obavezno zavrsavaju u Dunavu posto kanti za djubre nema. E sad, da li bi gadjali Kineze ne bih mogao reci, iako to meni deluje sasvim moguće na osnovu ponašanja onih koji se tamo ponekad mogu videti. Problem je sto ce nam zagraditi vidikovac ako se to stvarno desava a onda zbogom fotografijama sa najboljeg moguceg mesta.
 
Za mika983
Najlakšw ćeš prebaciti fotografije ako odeš na 74 stranu i ispratiš uputstvo koje je postavio dzonihsv ,ja sam tako odradio i nije bilo nikakvih problema
Srećno :)
 
Ко жели може и сад да се "провоза" СМТ-ом, мада мислим да је ова анимација већ била на форуму !

BUDUĆNOST: Provozajte se mostom Zemun-Borča (VIDEO)
Pogledajte kako bi trebalo da izgleda novi most preko Dunava, koji će spojiti dva velika beogradska naselja, a čija bi gradnja trebalo da bude završena krajem 2014. godine
Radovi na mostu preko Dunava, koji bi trebalo da poveže Zemun i Borču, biće završeni krajem 2014. godine, ali to ne znači da vi već sada ne možete da se “provozate” ovim mostom.
Naime, Studio Goblen napravio je 3D animaciju mosta i pristupnica gde je jasno prikazan izgled ovih saobraćajnica. Pogledajte video-snimak i uživajte u “vožnji”.

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/68 ... orca-video
 


Ovde se nalazi puno već izlivenih betonskih greda,i jedan kostur za gredu.













Most na drugom kanalu je gotov.
 
Jedan pogled na put ...

IMG_9600_resize.jpg

IMG_9599_resize.jpg

IMG_9598_resize.jpg

IMG_9597_resize.jpg
 
Зума зум ти је фантастичан али претпостављам да си објектив усмерио и ка мосту па дај неку фотку, немој да нас мучиш.. :p У апстиненцијалној смо кризи ево већ 24 дана што се тиче главног распона, ко зна можда се Кинези већ рукују изнад Дунава, а ми немамо појма.. :)
 
Dobro, šalu na stranu. Uvek imam gomilu slika, treba to složiti. Evo prve serije. Pogled sa strane.

Pokretna skela na levoj obali je dosla do vode, a Kinezi su namontirali sva četri derek krana na uzvodnoj traci mosta, na oba glavna stuba, i zatim počeli da betoniraju segmente i posle onog početnog.

IMG_9469_resize.jpg

IMG_9463_resize.jpg

IMG_9465_resize.jpg

IMG_9464_resize.jpg

IMG_9447_resize.jpg

IMG_9478_resize.jpg

IMG_9479_resize.jpg

IMG_9480_resize.jpg

IMG_9491_resize.jpg

IMG_9497_resize.jpg

IMG_9573_resize.jpg

IMG_9528_resize.jpg

IMG_9531_resize.jpg

IMG_9532_resize.jpg

IMG_9534_resize.jpg

IMG_9535_resize.jpg

IMG_9536_resize.jpg

IMG_9540_resize.jpg

IMG_9541_resize.jpg

IMG_9542_resize.jpg

IMG_9545_resize.jpg

IMG_9549_resize.jpg

IMG_9552_resize.jpg

IMG_9555_resize.jpg
 
Умори се док искролујем за плусеве.

Одличан прилог, зум страва. Чак и Борча делује као да је близу моста, све зграде су једно 5-6 километара од њега.

Велико хвала за труд.
 
Ауу фантазија! :kk: Зума одушевио си и квалитетом и квантитетом :mrgreen: Не зна се шта више импресионира твој труд и приказ из свих углова, посвећеност послу и напредовање Кинеза или тај изванредни Canon SX 260 HS! :D
Идем да још мало проучавам детаље, а теби велико хвала и прегршт плусева! :gobb:
 
Eh, da. Vračar, potsetio si me šta je verovatno trebalo da kažem za one koji nemaju vremena da detaljno analiziraju gomilu slika. Ovde vidite most iz četri različita ugla, a sve je snimano sa malim vremenskim razmakom između slika, pa se pokretni objekti nisu mnogo pomerili. Važniji elementi su snimani sa priličnim zumom iz više uglova tako da možete steći utisak o 3D izgledu. Ako nije jasno kako nešto izgleda u 3 dimenzije, negde verovatno postoji snimak iz drugog ugla, a pokretni objekti se ponekad mogu koristiti kao identifikacija šta je bliže a šta dalje, pošto su uglavnom i dalje tamo gde su bili na ostalim slikama.
 
Zumi hvala za slike :kk: , sjajno napreduju radovi,...ostaje jedino zal sto nemamo kompjuterske -"hronoloske" animacije same izgradnje mosta, onda bi nam ugodjaj ovog grandioznog projekta bio kompletniji. :?
 
Snimano 14.05.2013. :) Ovo se bas dobro pogodilo. Isti dan kad i ove moje. To znaci da se sve prethodne fotografije mogu gledati proizvoljnim redosledom jer prikazuju stanje radova istog dana iz puno razlicitih uglova.
 
Браво и за тебе borcha011!! :kk: Ово данас празник за очи на Beobuildu, хвала момци свака част! :gobb:
Ето добисмо и поглед одозго, заиста све се види као на длану и сама монументална грађевина али и околина, нарочито приступ у Земуну што је досад због високе обале било мало прикривено. Биће ово изузетан објекат, само да га ставимо у функцију!
Питање за borchu011: јеси ли ти ово фотографисао и откуд горе на крану?!
 
Iz Pregrevice se vidi super most,bas bejah danas tamo,nazalost nisam imao vremena da dodjem do grebena.Ali cak i ovako se vide ti masivni stubovi u vodi koji ulivaju poverenje u to je da se radi posteno,da ne kazem udarnicki.

A i stanovnici koji zive u blizini su zadovoljni jer misle da ce im to podici cenu imovine.Plasim se da ce imati drugo misljenje kada krene tranzit da im tutnji ispred nosa,ali tako je uvek,ne mogu svi biti zadovoljni.
 
Fenomenalne fotogrefije, Zuma, Borcha01, + i +, :kk:

A Kinezima kapa dole!

Nego, i dalje me zbunjuju ove izbočine na stubovima. A pogotovo što su ostavili - armaturu da viri?
I to viri u jednakom rasporedu, kao da će se radovi na tom delu stuba nastaviti u nekoj kasnijoj fazi.

Zuma":23zw6umw je napisao(la):
 
Ima tu još par zanimljivih detalja. Pogledajte promene širine stuba iz profila. Deo stuba koji izlazi iz vode se postepeno sužava (ili bar tako izgleda osvetljena površina), pa onda naglo proširuje, pa zatim sužava u još dve stepenice. Da li će ove stepenice ostati?

Takođe, da li je na stubovima predviđena posebna, oštra ivica koja smanjuje nagomilavanje santi ili se to smatra nepotrebnim?

IMG_9434e_resize.jpg

IMG_9535e_resize.jpg
 
Zuma":1jzrdfli je napisao(la):
Ima tu još par zanimljivih detalja. Pogledajte promene širine stuba iz profila. Deo stuba koji izlazi iz vode se postepeno sužava (ili bar tako izgleda osvetljena površina), pa onda naglo proširuje, pa zatim sužava u još dve stepenice. Da li će ove stepenice ostati?

Takođe, da li je na stubovima predviđena posebna, oštra ivica koja smanjuje nagomilavanje santi ili se to smatra nepotrebnim?

IMG_9434e_resize.jpg

IMG_9535e_resize.jpg

Da, stvarno deluje kao pozicija za neku kasniju montažu - da li nekog krana ili oplate - videćemo.
 



Петља, Зрењанинац...



Негде на средини...



Овде се назире како мост узлеће...
Борчанска страна.
Из даљине се прашина диже на приступним саобраћајницама, ради се... слике су на жалост лоше...
 
Super su. . .
+1 :)
za kvalitet ne brini važno da te nisu skroz pojeli komarci , kazu da su tamo ko rode. . . :laugh:
 
Vrh