Nije me mrzelo (iako moram da spremam kolokvijume
) da graficki predstavim predlog logicnog povezivanja smt-a sa jmt-om. Nisam gledao kako je zamisljeno u GUP-u, vec sam isao cistom logikom povezivanja postojecih vecih i sirih saobracajnica sa novim trasama, gde su zbog bgd konfiguracije terena tuneli neizbezni !
Analizom konfiguracije terena predgradja dosao sam do nekih mogucih novih logicnih trasiranja
juzne magistralne tangente i povezivanja sa smt-om. Vodio sam racuna da jmt bude povezan i sa lokalnim perifernim centrima, poput centra Zarkova, Banjice, Brace Jerkovic i dalje Mirijevom i Mostom preko Ade huje.
Povezati Blok 45 i Mirijevo je zaista tezak posao, i investicija bi bila sigurno povelika, ali dosta logicna i brza.
Ukupna deonica od Ade ciganlije do Ade huje bi iznosila oko 20km !
Ako vozite prosecnom brzinom od oko 60 km/h, to znaci da bi od bloka 45 do Ade huje stizali za oko 20 min, ako dodamo i semafore, max putovanje bi iznosilo oko 25-30min, a znamo da bi se na ovoj trasi vozilo sigurno i brze!
Takodje, vodio sam racuna da se rusenje postojecih objekata svede na minimum!
Juzna magistralna tangenta...
Overview
Tunel Ada ciganlija, dalje ka petlji Cukaricka padina i LD-u
Petlja Zarkovo (Lazarevacki drum & prilaz ka tunelu Topcider)
Tunel Topcider/Kosutnjak 2.25km
Izlaz tunela bi bio direktno na ulicu Pere Velimirovica (zaboravio sam sa dodam petlju Kosutnjak)
Pere Velimirovica - Borska - Bastovanska (nadvoznjak)
Ulaz u tunel Vozdovac 0,9 km (ispod naselja Stepa Stepanovic)
Izlaz iz Vozdovackog tunela sa petljom Stepa Stepanovic - direktno povezivanje sa ulicom i naseljom Brace Jerkovic
Ulica Svetozara Radojcica ka E75
Petlja Lasta na autoputu i dalje ka tunelu Mali Mokri Lug
Tunel Mali Mokri Lug 1,3 km
Izlaz iz tunela u Mirijevu
Nastavak postojece deonice ka Mostu na Adi huji
Most na Adi huji
JMT Overview