Železničar":6ly9swsh je napisao(la):Veliki Vracar":6ly9swsh je napisao(la):Bravo Lekoviću za fascinaciju ovim projektom! Bez te pozitivne energije nebi bilo ni ovih predivnih slika, a mi bi ostali uskraćeni za zadovoljstvo da sve to pratimo i uživamo! Samo napred, nadamo se i ubuduće ovakvim poklonima!!
Bravo i za Kineze, a koliko vidim i ovi naši dobro napreduju sa putem ka zrenjanincu!
Baš sam se pitao čemu služe bočna udubljenja na nosećim stubovima kad stiže odgovor:
Oslonac za nosač klizne skele!
Blagoje je bio u pravu da će koristiti ovaj sistem, a to znači i veliku brzinu izrade gornje konstrukcije pristupnih delova mosta! Predviđam da će Kinezi zaista pre roka završiti ovaj impozantni objekat!
Ja sam mislio da su te šupljine ostavljene za miniranje stubova u slučaju rata. Da li se to i dalje praktikuje pri izgradnji mostova?
Mislim da praktikuju i dalje,i to se svugde radi ne samo kod nas.Sve strategije odbrane beograda se zasnivaju na rusenju mostova preko save i dunava i bezaniju prvo na NBG a onda u sumadijski deo beograda,pricao mi je komsija koji je bio diverzant a zadatak mu je u slucaju da dobije naredjenje bio panvecaki most ili TENT.