Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

BOKI SMOKI":2yf2l2wg je napisao(la):
Izgradnja saobracajnice od mosta do Zrenjaninskog puta/ oktobar 2011-decembar 2012

Sta je sa tim? zna li neko?
To spada u deo od onih 'nasih' 45%, sto znaci.... :rolleyes:

:laugh: e toga se i ja pribojavam ..... :grand:

Boki, iz tvojih usta u Bozije usi, sto se tice 2014g.! nadajmo se!

Most mora biti gotov do dana KP NRK inace ce biti problema :kafa:

Slikano jutros sa dve pozicije u Zemunu. Bilo je malo magle, a i zum aparata nije neki:

56831117.jpg

53384323.jpg

77847044.jpg

48727584.jpg

83468134.jpg

43989022.jpg

@blagoje
+1 :)
Prelep prizor

I dalje mi je žao što pruga nije ušla u projekat samog mosta :(
Zemunska visinska razlika pruža mogucnost da pruga ulazi u tunel
koj bi bio ,,sprat,, ispod jednog kraja mosta ( tako je urađeno i na Pančevcu )
i tek iza naselja da izađe na površinu gde ima dovoljno mesta ,, da šina savije,,

Železnička zaobilaznica oko Beograda sa istoka na zapad a time bi i ukompletiran pružni prsten oko Bgda
ne samo za potrebe kargo vec putničke i gradske linije :dil:

I dalje smatram da je jeftinije dopuniti projekat ovog ,,Kineskog mosta,,
nego graditi poseban železnički most,
i to u ovom kriznom vremenu, naročito kada nas čeka i Vinčanski most

Pa zar je malo dopunskih para dato za most preko Ade a za ovu dopunu je onda puno
i to za železnicu, čij kargo saobracaj je vredan suvog zlata , plus ostale koristi

Bogami oni su lepo izasli na vise od pola Dunava ,gde li ce brodovi da prolaze,jos kad krenu sa Zemunske strane.. :/

Онда ће ту кинези да направе наплатну рампу за бродове и тако делом финансирају изградњу моста :D :lol:

Онда ће ту кинези да направе наплатну рампу за бродове
и тако делом финансирају изградњу пруге на мосту

@Гага, Nisam mogao da odolim :laugh: :lool: :laugh:

Sve oni to koordiniraju za nasom agencijom za vodne puteve Plovput koja ce izdavati saopstenja brodarstvu i adekvatno obeleziti plovni put u zoni izvodjenja radova,kao i vise puta do sada na Savi i Dunavu (most na adi,beska)....

17 porodica nije iseljeno u Pregrevici niti planiraju da ih isele pa je zato frka sa zemunske strane.A ljudi traze prava na montazne kuce ako ih vec mogu dobiti romi,zasto ne bi ni oni?

Hm,Romi su dobili stambene kontejnere valjda...Ne znam da li ce i u kom roku opstina Zemun uspeti da obezbedi lokaciu a Grad montazne kuce za ove porodice...Nadam se da nece doci do stranackih prepucavanja i "udaranja kontre" sa bilo koje strane :)

Зашто побогу Кинези нису узели новосадски понтонац који је за исте сврхе као овај привремени мост одлично служио на Бешкој?

drugari, imam dva pitanja:

1. kako je regulisan recni saobracaj, kada je vec pola Dunava ''prezidano'' sa ovim privremenim mostom, koji postaje sve duzi i duzi?

2. nisam, pre ovih slika, znao da je tolika visinska razlika obala Zemuna i Borce. kako nameravaju da naprave vodoravan :D most na toj lokaciji?

nostradamus":390y0myn je napisao(la):
drugari, imam dva pitanja:

1. kako je regulisan recni saobracaj, kada je vec pola Dunava ''prezidano'' sa ovim privremenim mostom, koji postaje sve duzi i duzi?

2. nisam, pre ovih slika, znao da je tolika visinska razlika obala Zemuna i Borce. kako nameravaju da naprave vodoravan :D most na toj lokaciji?
1. Оstavice 'koridor', mislim da je u pitanju 150m sirine
2. Most nece biti vodoravan. Imas puno mostova koji nisu vodoravni. Brankov, Beska...

Pošto se juče dobro nakrkah, reko' da se provozam do Zemuna i pokušam da skinem makar koju kaloriju. :)

Uistinu, pojma nisam imao o kraju u koji ću da idem, ali uz Bing mape sam se nekako snašao. Elem, dolazim ja tamo, vozim kroz Pregrevicu i zabadam u kraj iste. Gde sad u pm, reko'. Osvrćem se i vidim dva čoveka stoje u jednom dvorištu i gledaju sa litice na Dunav (najverovanije most). Prilazim i pitam ''Dobar, dan. Mogu li...'', te jedan od njih k'o iz topa, ''Može, može, slobodno''. Ja se zahvalih, iako pitanje ne postavih. :)

I jedan video za kraj.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=4GSjWhVs9lA[/video]

PS: E, pošto sam ja sad bio kod zemunaca, sledeći put ako neko od njih/vas planira da ide na moj kraj, nek' mi se javi, da ga/vas dočekam k'o domaćin. :)

Pozdrav.

Џони, свака част за слике и снимак :kk: , велики плусићћћ. Коначно и слике са Мунзе стране.

Је ли бре Џони, шта то би са снимком на 37-45 секунди ? Јел' били клизаво или ....?

MOCAN bre ovaj Dunav, svaki put me fascinira kad ga vidim. Sto je dosta retko, ipak se Sava puno cesce prelazi i nekako mi je vise u mislima. Ali kad vidis Dunav, stvarno frapira.

Citam medju ovim vestima da je prosecan protok negde skoro 8 hiljada kubnih metara u sekundi. Znaci jedan fudbalski teren i na njemu zamisliti vodu visoku 1 metar, i TO Dunav odnese SVAKE SEKUNDE. Trenutno smo zbog suse negde na polovini toga ali je i to opet impresivna cifra.

http://www.energoportal.info/main.htm

@dzonihsv

Dal si pitao sta kazu u naselju kad ih sele?

Sta je ovo?

most1.jpg

Mislim da je u pitanju Kinez koji pokušava da održi ravnotežu :lol:.

Mnogo bitan most i to ne samo za Beograd već i za dobar deo Banata. Most bi trebalo da dovede do neke vrste buma na toj strani Beograda. Šteta što se za to nismo pripremili jer bi sve mnogo bolje izgledalo.

Гага":hh38ibr1 je napisao(la):
Је ли бре Џони, шта то би са снимком на 37-45 секунди ? Јел' били клизаво или ....?

Hteo sam malo da promenim poziciju jer nisam video radnike od te cevke koja ih je zaklanjala. Veliki zum, plus veoma ''mirna'' ruka, napraviše to što napraviše. :)

trialin":hh38ibr1 je napisao(la):
@dzonihsv

Dal si pitao sta kazu u naselju kad ih sele?

Da znaš da sam hteo, jednostavno da popričam sa ljudima, ali ne po novinarskom sistemu (''libo me za tebe, daj priču 'vamo''). Dok sam odradio fotkanje, ta 2 čoveka se već raziđoše. A da kucam na vrata i pitam za komentar... pa, bilo bi previše (u toj situaciji moram da napomenem).

trialin":hh38ibr1 je napisao(la):

Cenim da ima veze sa tim 150-o metarskim ''koridorom'' za brodove kojeg pomenu Ranko.

jelenabg":3vqt02mp je napisao(la):
Mislim da je u pitanju Kinez koji pokušava da održi ravnotežu :lol:.

Mnogo bitan most i to ne samo za Beograd već i za dobar deo Banata. Most bi trebalo da dovede do neke vrste buma na toj strani Beograda. Šteta što se za to nismo pripremili jer bi sve mnogo bolje izgledalo.

Upravo zbog tog buma Ada je trebalo da ostane najneprioritetnija.

Lepo se počelo sa rekonstrukcijom Gazele, ali je onda trebalo da se gradi kolosek na Pančevcu i da se i on rekonstruiše, onda Zemun - Borča, pa tek an kraju Ada. A ne ovim idiotskim redosledom.

Vrh