BOKI SMOKI
Advanced
sizif":19ghkvm9 je napisao(la):Па, видиш ли колико има стубова на левој обали и колико далеко иду? А на десној се пут готово одмах спушта на земљу.
Dobro zapazanje.Ja ovo tek sad primetio. :bash:
sizif":19ghkvm9 je napisao(la):Па, видиш ли колико има стубова на левој обали и колико далеко иду? А на десној се пут готово одмах спушта на земљу.
BOKI SMOKI":i3xsrdyj je napisao(la):sizif":i3xsrdyj je napisao(la):Па, видиш ли колико има стубова на левој обали и колико далеко иду? А на десној се пут готово одмах спушта на земљу.
Dobro zapazanje.Ja ovo tek sad primetio. :bash:
vucko":2t0enjdb je napisao(la):Visina sa borcanske strane mosta je 10tak metara iznad visine zemljista,zato i pise u planu da ce i bicklisticki lift ili liftove tu da naprave.Eto srece za dzonya i ekipu
Srce ruke i lopata":118fg91o je napisao(la):I ja sam primetio da je visina u Sremu barem 17-18 metara, tako da će nagib prema levoj obali postojati svakako (na vizuelizaciji ga nema uopšte). Samo se nadam da neće biti previše zastoja u smeru prema Zemunu, u protivnom biće zabavno ići 1,5 km uzbrdo mic po mic
prostorni planer":1aj2np71 je napisao(la):Pa Zemun se nalazi na lesnoj zaravni (Sremskoj), zato je visi od banatske strane, koja predstavlja samo aluvijalnu ravan Dunava. Onaj prostor gde Kinezi prave pomocni most, je plavljen uvek kad su velike vode, bas zbog toga i prave pomocni most u visini nasipa sa koga je slikano, da im ne bi radovi bili obustavljeni mesecima. Taj pomocni most ce im verovatno ici samo do recnog korita. Ocekujte vec na prolece da ispod pomocnog mosta bude voda
Jeste,bas se setim da su nam to pominjali kao zanimljivosti profesori mehanike.Znas li Sizife,kako se zove ta pojava?sizif":7l65ujrj je napisao(la):Што се тиче обала Дунава, веровали или не то што су десне за по 20-30 метара више од леве има везе са земљином ротацијом. Исто правило важи целим током реке (Будимпешта, Даљ у Источној Славонији, Нови Сад, читава сремска страна где су викендашка насеља, Калемегдан, Гроцка...). Не знам да ли има везе са вискозношћу, нисам физичар, али сам читао некад давно о томе. Баш као и што се речни вртлог окреће у смеру казаљке на сату.
Dirk":3l09ykc0 je napisao(la):Jel se zna gde ce tacno most izaci sa zemunske strane?
vucko":hode7huz je napisao(la):Jeste,bas se setim da su nam to pominjali kao zanimljivosti profesori mehanike.Znas li Sizife,kako se zove ta pojava?