boca-ica":u6sz6tx2 je napisao(la):
Na trasi Batajničke petlje lepo se vidi kako put umesto ravno malo zaobilazi samo jednu usamljenu stambenu kucu u sred polja a Auto Nenina zgrada ima vrlo moderan izgled i nova je , sumljam da bi neko tako nešto lepo rušio a pomenutu
,,samicu,, zabilazio..
mada kod nas putevi biznisa su vrlo čudni...
Боцо, мислим да те нисам најбоље разумео, кажеш „на траси Батајничке петље лепо се види.....“. На скици коју сам поставио нема трасе Батајничке петље ни близу. Реч је о траси саобраћајнице Т6, а не обилазнице око Београда. Од садашње "лакат кривине" траса Т6 иде будућим правцем до улице Цара Душана и даље према будућем мосту на Дунаву. На мапи сам црвеним линијама уцртао тај будући правац до Цара Душана, а даље на мапи је белим линијама уцртана траса до моста и кинески мост: Ове беле линије су већ биле уцртане на мапи "Викимапија":
http://wikimapia.org/#lat=44.8623179&lon=20.3792953&z=15&l=32&m=b
Не знам на коју си усамљену кућицу у сред поља мислио ? Ако си мислио на ону групу кућа које се виде од садашње лакат кривине, те куће се неће рушити, ту је и један коњички клуб, а на скици коју сам поставио у претходном посту оне се заобилазе, а ево на мапи сам то означио, али нисам баш најбоље уцртао, требала ми је светлосна година, још се не сналазим најбоље са цртањем кривих линија !
Јесте да Ауто Нена има модеран изглед, али налази се на траси будуће саобраћајнице Т6, а ту је још један пословни објекат (иза Ауто Нене а гледано од Цара Душана), али не знам шта је. Ево мапе и на њој сам црвеним линијама уцртао како иде траса Т6 до Цара Душана, а од Цара Душана је траса већ уцртана белим линијама, а ту се руши свашта нешто и предузећа и уџерице и куће у улици Прегревица.
Имаш у посту од 10. априла, и Вучко га је поставио, који је разлог кашњења почетка изградње ове и осталих саобраћајница, а то је откуп земљишта !
У том тексту који је Блиц објавио у задњој реченици новинар каже: "Dužina mosta Zemun–Borča biće 1,5 kilometara, a pristupnih saobraćajnica oko 21 kilometar. Ugovor predviđa rokove, kao i tri faze radova: saobraćajnica T6 od novog Novosadskog do Batajničkog puta (10 meseci), saobraćajnica od Batajničkog do Zrenjaninskog puta i most (tri godine), saobraćajnica od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta (dve godine).", ту имају две грешке у имену улица, ех ти новинари ! Каже од саобраћајнице Т6 од новог Новосадског пута до Батајничког пута ! Званично име саобраћајнице "нови Новосадски пут" је "Аутопут Београд-Нови Сад", а тамо где треба да изађе Т6 не излази на Батајнички пут него на улицу Цара Душана ! Батајнички пут почиње неких 900 метара даље од оног семафора где се лево скреће за фабрику лекова Галеника. Ово наводим чисто ради прецизности