Celicna pasarela kazes ?
Nemci ne grade autoputeve?
Da se poploca 'ovo ispod'?
Da naprave parking?
Da naprave iskljucenje?
Hmmm...
Dobroo, hajdmo, dalje?
Mislim, ok, lepo je mastati. ;-)
Ajd, sad malo realnosti.
Promenada, setaliste, vidikovac, ili magistralni put?
Prvo to moramo da razjasnimo, znaci sta je projektovano, naruceno i sta je za cilj imao ovaj most i saobracajnica u njegovom nastavku.
Koliko mene secanje sluzi cilj je bio saobracajno povezati obale srema i banata. Taj cilj je realizovan.
Pricati pricu o 5 metalnih pesackih pasarela za pecarose i zaljubljenike prirode, dok nekoliko kilometara dalje imamo haos na zrenjaninskom putu kroz Borcu... (?)
Pa nekako mislim da su te pasarele daleko prece na tom delu. Ili na potezu od 'lakat krivine' ka kvantazu.
Iskljucenja nisu trebali da rade iz prostog razloga sto bi izgradnja iskljucenja samo povecala sanse za pocetak divlje gradnje.
Ovo nije gradski most, to moramo shvatiti, isto kao sto to nije Ostruznicki.
Odredjenih propusta ima i slazem se da je u razdelnom ostrvu trebalo posaditi neko zbunasto rastinje umesto asfalta, mada ostaje i pitanje koliko je to pored ovolikog 'soljenja' saobracajnica realno da opstane na tako uskom pojasu. U svakom slucaju, za to se slazem da nisu trebali da asfaltiraju.
Za vozila parkirana na kako Zuma kaze 'jedinom i zvanicnom' parkingu, bi trebala da usledi kazna za nepropisno parkiranje, a ne nesto drugo.
To sto je nekome ovde 'zgodno' da parkira, ne cini ga nista manje bahatim od onog koji parkira na pesacki, rampu za invalide, trotoar, ili na saobracajnicu u V. Stepe...
Da se razumemo...
Sve sto ste naveli bi bilo lepo da postoji, ali dok se radi usteda planira raskrsnica u nivou na istoj saobracajnici, dok nam fali nekoliko kilometara prosirenog zrenjaninskog puta, dok nam most na adi ima sinski koridor, ali nema sine i prilaz za tu liniju, dok je na 'pauzi' izgradnja' kanalizacione infrastrukture (interceptor), dok nam prilazi pancevackom mostu stoje na 'cekanju' dok se spontano ne uruse, poput slucaja od pre par godina, a i sam most 'cezne' za sanacijom (...),
Trositi na potrebe (retkih) zaljubljenika u prirodu ili pecanje ce morati da saceka.
Nisam srecan sto je tako, ali tako jeste.