moj otac je svojevremeno prodao garsonjeru od 18 kvadrata u strogom centru grada u kojoj smo ziveli nas cetvoro(roditelji i brat i ja) posto je tada trajala akcija imas kucu vrati stan, ili tako nesto.. znace stariji forumasi o cemu pisem, radi se o ranim osamdesetim. elem, prodao je tu garsdonjeru da bi mogao da pogleda kolege u oci (secam se tog objasnjenja koje je davao zacudjenim prijateljima, odmah da pojasnim, logican i "mudar' potez bi bio prenos vlasnistva nad garsonjerom na suprugu, tj moju majku) posto je bio pri vrhu liste za stan u svojoj firmi. tako smo u medjuperiodu, nakon prodaje starog a pre formalnog dobijanja novog stana i zavrsetka njegove izgradnje par godina ziveli kao podstanari . bio je to, smatrali su svi u okruzenju, izrazito idiostski potez.. on covek nije zalazio u dublju analizu, to mu nije bilo moralno i cao.. tada sam bio mali i nezainteresovan, kasnije u momackim danima cesto bih zazalio sto tog stancica vise nema i proklinjao caleta "moralnu gromadu".. danas.. srecan sam sto me jedan takav covek napravio i vaspitao!
to je osvrt na "kriva je drzava, a ne ljudi..".. mi kao narod volimo da kad pricamo o pravima i obavezama nas kao ljudskih bica, gradjana, srba, muskaraca, zena, dece.. preskocimo onaj dosadni deo o nasim obavezama i grakcemo iskljucivo o svojim pravima.
jadni mali kalimero srbi
zuma, oprosti, samo sam se nadovezao na tvoju prvu recenicu, nije ideja da oponiram bez razloga nego glasno razmisljam.. zasto ne reci da ce dobar covek zabranu naci u sebi pa makar ga drzava cak stimulisala da ubija jevreje (ekstremni primer) a da sa druge strane baraba kad vidi zabranu ne ustukne, nego gleda nacin da je nekako zaobidje.. ako budemo tako razmisljali vremenom ce dobri ljudi prestati da se stide svojg postenja pred krezubom pohotnom ruljom zeljnom svoji prava.. uopste ne mislim da je ovih drugih vise, samo su glasniji i bezobrazninji, a ovakvim tvojim stavom, dozvoli da primetim, tapsemo ih po ramenu
edit :ako cemo tako da razmisljamo onda je drzava kriva i za ne znam, djindjica, srebrenicu, svaku pljacku menjacnice i silovanje nekog deteta.. a mi, pojedinci.. mi smo samo svi zasluzni za noletove gran slemove, onu tricu sto im je sale zabio u poslednjoj sekundi i .. dobro ajde, mariju serifovic