Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

boca-ica":xp3zu60w je napisao(la):
Zna li neko sta se planira ispod i oko mosta, marina i sl povezivanje sa Zemunskim kejom ?
nije valjda da cekaju novi karton siti ? :cool:
Dobro si to uocio. reputacion +1

Da li je ono definitivan izgled mosta ili ce biti izmena?Secam se da su bile neke price da ne odgovaraju takvi stubovi dunavu ako dobro razumeh?

vucko":1mx89a5x je napisao(la):
Da li je ono definitivan izgled mosta ili ce biti izmena?Secam se da su bile neke price da ne odgovaraju takvi stubovi dunavu ako dobro razumeh?
To je državna tajna :)
Biće to kao petlja Radnička, najavljuju skori početak radova a konačnog projekta nema.

Kad ce neki noviji render mosta? Slabo mi radi mozak pa nemogu nikako da zamislim kako ce to da izgleda.

Pitaj Batu zivotinju,ako iko zna to bi trebao biti on :laugh:

Петак, 14. мaj 2010.
Град Београд - Секретаријат за урбанизам

Јавни увид нацрта плана детаљне регулације за саобраћајницу северна тангента од саобраћајнице Т6 до панчевачког пута - сектор 2
Kомисија за планове Скупштине града Београда, на седници одржаној 11.05.2010. године, утврдила је Нацрт плана детаљне регулације за саобраћајницу Северна тангента од саобраћајнице Т6 до панчевачког пута – Сектор 2 (деоница од Зрењанинског пута – М 24.1 до постојећег панчевачког пута) са Извештајем о стратешкој процени утицаја предметног плана на животну средину, и на основу члана 50. Закона о планирању и изградњи (“Службени гласник РС”, бр. 72/09 и 81/09)

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1391818

Знајући генијалце који ће ставити ограничење на, у најбољем случају, 60 км/ч, тешко...

1504.jpg

Skok cena zemljišta u Ovči, Krnjači i Borči »

26. Maj. 2010 | 19:10, Izvor : Studio B, Komentari: 0

Zemljište u Ovči, Borči i Krnjači naglo je dobilo na ceni.

Sve je, kažu stanovnici tih naselja, počelo od trenutka kada se saznalo da će tuda proći budući Kineski most.
Njegova gradnja trebalo bi da počne već na jesen, nakon što budu usvojeni preostali planovi i pripremljena dokumentacija.

Zato je drzava trebala prvo da otkupi to zemljiste, koje nista ne vredi, pa onda da objavi projekat. U tom slucaju bi zaista i mogao da nastane Beograd 3 gradjen sinhronizovano, i sa planom, a ovako cemo dobiti jednu ruralnu katastrofu od naselja, tipa Zmaj. Odvratno. Odvratno. Odvratno.

Ovo sto vlast radi zaista nije OK. Mislim da 70% ljudi koji imaju zemljiste na toj trasi buduceg puta uopste ne znaju da ce preko njihovih parcela proci novi put. Da li je normalno da vlasnik parcele preko koje ce proci put ne bude obavesten da ce se nesto graditi tu? Koliko sam video, javni uvid za sektor 2 je od 14 maja do 14 juna, mnogi to ne znaju pa ne mogu da uloze zalbe na sam pravac puta. Dakle, vlasnik ne zna za plan a rok zalbe je do 14-og, recimo da vlasnik to zana negde u julu ili kasnije pa kome on da se zali kada je istekao rok za to???!!! meni je to smesno! Srecom, video sam plan pa sam poceo da se informisem i dosao do saznanja da je uvid do 14-og juna a i ujedno rok za eventualne primedbe. Cuo sam da ce se gledati da put ide uglavnom preko parcela PKB-a ali to i nije tako, zato cemo uloziti zalbu jer ugrozava moje licne interese.

I jos nesto, koliko ce grad to da plati??? O tome se cuti koliko vidim. Mislim da ce oni nuditi zemljiste u zamenu za oduzeto zemljiste ali u svakom slucaju ce vlasnik biti ostecen...

Jos jedna nebuloza, recimo danas, a i pre nekoliko godina dok se nije ni znalo za buduci most, ar je kostao na jednom mestu oko 1500-2000evra, a sada ce tu proci put a grad ce dati samo par stotina evra. Pa gde je tu logika?!

u svakom slucaju primedba na plan se sprema...A da ne spominjem da je neko pomerio malo trasu sektora2, voleo bih da mi neko objasi iz kog razlga je to uradjeno...

?! Kakav je ovo bulšit? Ne vredi komentarisanja, osim jegnog - po pravilu prvo se vlasnicima parcela nudi zamena za drugu u blizini, ili malo dalje, ali veću, istog kvaliteta, ili tako nešto - odnosno da pošteni poljoprivrednici mogu da nastave da se bave sa svojim poslom - ali ovde svi odmah kreću da pričaju o nekim hiljadama evra! Odnosno, boli svakog p*** za to zemljište i šta sa njime može da se radi, već samo hoće da izmuzu što više para od države. Imaš parcelu i moliš boga da će put da pređe preko nje, kako bi moga ocelu državu da zaje*******avaš.

Зато обилазница у делу од Батајнице до Добановаца не може да почне да се гради... :rolleyes:

Samo sto tu ne zezaju obicni radnici vec tajkuni,krimosi i ostale postenjacine

ViktorBg,pa valjda si upoznat sa zakonom i šta biva kada se proglasi javni interes, država ne moli nikoga za put i infrastrukturu u suprotnom ne bi mogla da se razvija,to je najnormalnija stvar svuda u svetu a ti nisi alien valjda.. :kafa:

Wile E. Coyote":3j41258q je napisao(la):
2012":3j41258q je napisao(la):
država ne moli nikoga za put i infrastrukturu
Па нешто не видех то код деонице од Батајнице до Добановаца... :bash:
Da smo i molili već bi završili, jbt kredit nam odobren 2007.god. a mi svake godine plaćamo penale a pare nismo ni podigli jer nije završena eksproprijacija. I niko ne odgovara za to, a Mrku zabole.

Битно је да се он фрља километрима, а што се Београд гуши због обилазнице...

E i kod ekspropriacije ima zakon i procedura i mora se ispoštovati to je birokratija,ali veći problem u vezi svega toga su bili projekti! Lepo je rečeno pre ove Vlade niko nije naručio da se urade glavni projekti za sve te obilaznice i to se tek sada završava,toliko zarad istine nije problem bio samo do Mrke.. ;)

Страшно... :bash: Могу да замислим зајебанцију кад једног дана пређу на део од Бубањ потока до Панчева, где се ништа не зна... :bash:

NEMAMO PLANOVE
- PODELIĆU sa vama jedan problem. Mi uopšte nemamo urađene projekte za autoputeve, a godinama unazad znamo pravce kojima bi trebalo da idu. Mi projekte moramo da imamo - poručio je predsednik Tadić.
Eto i potvrde onoga što rekoh..:rolleyes:

Vrh