MilisaV":2c6a5dgs je napisao(la):
@gago
ne bi išao sigurno..
da postoji ceo ump, samo za vreme za koje dođeš do petlje dobanovci već bi bio na pančevcu.
a čak i da u bućunosti ne postoji ump, niko neće iz bilo kog dela beograda (šireg centra, ne okolnih naselja) ići na obilaznicu, pošto je mnogo daleko,
mnogo je bolje ovo što borčanac kaže, a ako bi baš imao želju da ideš na vinčanski most izašao bi na auto put kroz grad pa sa njime do bubanj potoka i dalje na vinčanski most...
čak i da postoji cela obilaznica, od petlje dobanovci do buduće petlje bubanj potok, svako ko bude upoznat će ići kroz grad jer je put kroz grad kraći i za 3km.
tako da to što pišeš automatski otpada kao mogućnost bilo kog ko živi na bežaniji. pa čak i onih koji žive dalje od bežanije.
@Милисаве,
За ту четврту варијанту сам и заборавио, а ето колико често причамо о УМП-у и обилазници, СМТ-у, на аутопут кроз Београд се више и не обраћа толико пажња (барем ја не обраћам толико пажњу на њега).
Ја сам само хтео да наведем примере могућих праваца према Панчеву и даље. За садашњи и једини правац нисам ни размишљао јер више неће бити смисла ићи тим правцем, барем из овог дела града.
Обилазницу ће углавном да користе путници у транзиту (северо-запад према југу и обрнуто) и људи из околних насеља. Јесте краће аутопутем кроз град, од Добановачке петље до будуће петље Бубањ поток, али сврха обилазнице је баш и то да одвуче транзитни саобраћај изван града и да је користи становништво са обода града.
Онај ко живи у Сурчину и околини ће сигурно пре ићи на обилазницу за Панчево и даље него да иде на аутопут кроз град. Чак сам сигуран да ће и људи из Добановаца и Батајнице више користити обилазницу до Панчева (кад се уради цела), него да иду кроз град (иако је км краће, али ниће бити временски краће.
Што каже Картограф, мост изнад Дунава у Винчи, нема алтернативу.
Рецимо у Немачкој обилазница око Минхена, једна од не завршених обилазница, још није урађен јужни део и ко зна кад ће, јер имају јако великих проблема око експропријације. Кад се иде из правца Аустрије (Салцбурга) за Штутгарт и даље, кроз Минхен се може проћи и кроз град и краће је (км) него обилазницом, али опет и, ко не зна, може да се погреши и омаши пречица, да би се поново изашло на аутопут А8. Зато кад идем тим правцем 95% користим обилазницу.