Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

Ко још продаје земљу на квадратни метар? Продаје се на ар или на хектар, негде на ланац или јутро... Ови ће да добију значи око 30 000 евра за хектар, а нажалост пољопривредно земљиште се по Србији продаје и за мање пара такав нам је економски потенцијал :( . Да је то грађевинско земљиште цена би сигурно била већа. Уосталом свако покушава да извуче више... :kafa:

U CG se zemlja prodaje na kvadratni metar kako ce se cjena izrazuti zavisi od zelje onog ko tu informaciju plasira

Па у Хрватској се свашта може, рецимо окупити десетине хиљада против легитимног писма, али то не значи да је то нормално или пример за углед...

Ako je poljo zemljište cena je više nego korektna.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Четвртак, 14. фебруар 2013.

Дирекција за грађевинско земљиште решава имовинско-правне односе у границама плана

Усвајањем плана детаљне регулације 2010. године, земљиште за саобраћајницу Северна тангента одређено је као грађевинско земљиште, саопштено је из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Планом је одређена траса саобраћајнице односно делови катастарских парцела који улазе у састав саобраћајнице. Сагласно Закону о експропријацији, утврђен је јавни интерес решењем Владе Републике Србије, на основу чега Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда решава имовинско-правне односе у границама плана односно трасе саобраћајнице, а ради добијања грађевинске дозволе.

Према закону, власницима земљишта које је предмет експропријације припада право на надокнаду у висини тржишне вредности експроприсаног земљишта. Процену тржишне вредности земљишта врши Пореска управа Министарства финансија РС. На основу такве процене даје се понуда за надокнаду власницима земљишта које улази у састав саобраћајнице. Према процени прибављеној од Пореске управе, тржишна вредност земљишта у КО Борча износи 320,00 динара по квадратном метру. Дирекција је од Пореске управе затражила да се изврши провера дате цене у смислу могућности повећања, али је Пореска управа остала при првобитно одређеној цени, саопштено је из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1541740

Jel može mala pomoć,naime hteo bih neke slike da podelim sa članovima pa na koji način da ih okačim.HVALA

borcha011":2ydk10ct je napisao(la):
Jel može mala pomoć,naime hteo bih neke slike da podelim sa članovima pa na koji način da ih okačim.HVALA

Registruješ se na neki media hosting service poput ImageShack (http://imageshack.us/), uloguješ se i odradiš upload slika. Pre toga uradiš kompresiju ako nisu .jpg i eventualni resize slika kako ne bi bile prevelike (prihvatljivo do 1024x768) (resize možeš da uradiš i automatski prilikom upload-a, ali traje duže). Zapamtiš URL adresu slike i u tekst poruke je ubaciš prema uputstvu: faq.php?mode=bbcode#f5r0. To možeš da uradiš i lakše koristeći opciju Img u kompletnom editoru.

Sa srećom i čekamo slike!

Izvinjavam se na duplom postu, nisam video da je direktor vec pustio ovu pricu. Ne znam kako se brise post, zamolio bi admine kad ga vide, da ga obrisu. hvala

-------------------

Da mi poreska uprava ponudi 164 dinara za kvadrat zemlje, kapiram da bi me prvi radnici koji dolaze na posao u poresku sledeceg jutra, nasli u satoru ispred ulaza kako strajkujem gladju...
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ca---Zemun

Videh u danasnjem blicu pise da je 330 dinara kvadratni metar.Mada nisam stigao da se udubim u tekst a I znamo sami cije je politicko glasilo ta novena.

Postoji li neki znak čuđenja kod navođenja ovih cena ili se navodi samo radi davanja informacije?

Koliko košta kvadratni metar banatske zemlje na drugim mestima?
Ako se navodi ova cena, verovatno je dobro znati koliko košta na drugim mestima.

Kartograf":1qsef5mw je napisao(la):
most.jpg

gde mogu da se nadju slicne satelitske slike koje se redovnije azuriraju nego google earth npr. ?

Cena poljo zemljišta u banatu je u proseku 5 soma. Neke lokacije koje su blizu puta i dobre klase može da bude i 10 soma

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Tu mislis verovatno na hektar zemlje ili jutro zemlje (57 ari 55 kvm). Ovde je kvadrat 320 dinara, znaci ar je 32.000 dinara, a hektar 3.200.000 dinara. Ljudi imaju advokata, neka im izgura 500-600 dinara na sudu i to je to. Red je da im se plati oko 600-700 dinara za kvadrat na toj lokaciji, bez obzira na udaljenost od saobracajnica, koja je poprilicna kako kazu oko 5 kilometara.

JunkieBanjica":32mi2yus je napisao(la):
gde mogu da se nadju slicne satelitske slike koje se redovnije azuriraju nego google earth npr. ?

Bilo je o tome reci vec puno puta, pogledaj u temi Google Earth ili koristi pretragu.

Odgovor za Borcha 011:
Ja sam postavio isto pitanje na strani 74.
Dzonihsv mi je odgovorio,kako da postavim slike.Uspeo sam iz prve.Ovde ne moraš da resajziraš slike.Mogu u originalu do 100megabajta po slici ili videu.Video još nisam isprobao.Samo copy na url koji je dzonihsv opisao,a onda na paste ovde gde pišeš poruke.Pogledaj 74-tu stranu.

Počinje izgradnja petlje na Zrenjaninskom putu.

Ćošak od šume je iskrčen zbog gradnje petlje.

Ovo je most na prvom kanalu.Ceo se gradi na samo jednoj obali kanala.Pretpostavljam da će posle da premeste kanal ispod mosta.ja sam slikao sa suprotne obale.Verovatno je lakše napraviti most na suvom pa premestiti kanal.

U prilog pretpostavci da će da premeste kanal,pokazuje i ova slika na drugoj obali kanala prekoputa mosta.Ovde nema nikakvih stubova samo budući put.

Poslednji propust za vodu,između mosta Zemun Borča i Zrenjaninskog puta.Skoro je gotov.

Pretposlednji propust za vodu,kroz koji je voda već puštena.

Na 5100-tom metru se pojavila neka nova petlja.Nalazi se između prvog i drugog kanala.Prvi put je vidim.Izgleda premošćava novu,pristupnu saobraćajnicu.

Slikano sa druge strane.

Počelo je premošćavanje mosta na drugom kanalu.Postavja se oplata,gornje konstrukcije.
Da rezimiramo:
Između mosta Zemun-Borča i Zrenjaninskog puta,su skoro gotovi svi propusti za vodu.Od dva velika kanala,jedan se premošćava,a za drugi su gotovi stubovi.Novouočena petlja je u fazi izgradnje,i u ovom trenutku ne znam kako će da izgleda.Treba videti šta se u planovima nalazi na 5100-tom metru.
Edit:

Na ovom planu između 4011-tog metra i 6553-ćeg metra nema ničega,samo njive.Možda je priključak za kovilovo,a možda i neki priključak za Borču.A možda i oba istovremeno.One stubove koje sam ja video se nalaze na 5100-tom metru.Enigma.Ako neko ima neke dopunjene planove,neka ih postavi.Baš me zanima o čemu se radi.

Лековићу свака част, и + ко врата. О тој петљи овде није било речи, шта ли би она требало да повезује? Одвајање за насеље Борча би требало да је код другог канала а то је неки 3900ти метар

Bravo DJordjije ...Sto se tice te nove "petlje" pogledajte video klip "most zemun - borca goblen studio " . od 6:10 do 6: 17 na trasi se vidi most . moguce da su to stubovi tog mosta , koji ce verovatno povezivati Borcu i Kovilovo , ali bez ukljucenja na SMT

To je definitivno to,koliko sam upoznat nema izmena plana.Jedino je pitanje da li ceraditi ono iskljucenje u nivou za Borcu odmah ili naknadno.

To bi trebalo da bude najobičniji nadvožnjak kakvih ima na svim autoputevima,koji će omogućiti ljudima da praktično pređu sa jedne na drugu stranu puta (pretrčavanje isključeno).Dok se ne izgrade objekti duž puta a biće ih,njive će se još uvek obrađivati a za traktore i ostalu mehanizaciju to je jedino rešenje.

stub br.5 poslednji na Borčanskoj strani

deo izbetonirane kolovozne konstrukcije

mss spreman za pokretanje do sledećeg stuba.

Borcha011, bravo za slike. Zasluženi plus.
Vidim da su ove poslednje slike slikane danas. Ako ih ima još, postavi ih.

Znači li ovo da smo dobili insajdera sa gradilišta? :)

Vrh