Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Dok ne krenu da ruse bagerima i da troskove fakturisu vlasnicima tih objekata, niko nece ozbiljno shvatati drzavu. Jednostavno nema druge.
A sto se tice pokradenih kablova i rasvete. Uveo bi novcane kazne od minimum 1 000 000rsd za svaku firmu ili pojedinca ko otkupljuje takvu robu bez dokaza o poreklu. Meni su na vikendici pokrali slavine i kablove, sa tim sto nisu krali tehniku nego su odsecali kablove.

Država, policija i nadležne službe su spremne da rizikuju živote preko 100 000 ljudi, uskrate im mogućnost da se rekreiraju, pritom prizrokuju štetu od više desetina miliona eura, sve zarad toga da bi 118 kriminalaca imalo vikendice u Beogradu na reci Savi.
Policija 8 godina ne radi svoj posao, odnosno dozvoljava da NN lica 8 godina svakodnevno uništavaju Savski nasip.

Država slepa za divlje građevine
18.04.2016. | Marko Tašković | Blic

Umesto da suzbija divlju gradnju, država ne želi da vidi čak ni čitava naselja koja trenutno niču kako pored reka, tako i usred gradova širom Srbije.
18_04_2016_03.jpg

http://www.gradjevinarstvo.rs/vesti/131 ... gradjevine

Kako je moguće da nelegalno naselje na Savskom nasipu, gde je svaka gradnja zabranjena dobije adresu, sa tablom?
P0pisUj.jpg

Sad su počeli i ostrva da prave i da im daju svoja imena. Aferim!

Eh, pusto Tursko, eto nas nazad.

Па сад ће свако од 118 "власника" да има своју Аду :bash: А најважнија ће бити она "Томина Ада" :notok:

Ja se izvinjavam, ali "Jocina Ada" je toponim malo stariji i od Savskog nasipa, i od skorojevicke novogradnje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=382371#p382371:18u3ykaw je napisao(la):
Bezaninac » 20 Apr 2016 08:36 pm[/url]":18u3ykaw]Ja se izvinjavam, ali "Jocina Ada" je toponim malo stariji i od Savskog nasipa, i od skorojevicke novogradnje.

Jeste, ali pored Jocine Ade, postoji i Ilićev dunavac npr. i još dosta takvih mesta koja ne poseduju ulični broj, odnosno to nisu ulice, jer tamo niko ne živi.
Otkud odjednom na Jocinoj adi i ulica jocina ada sa brojevima?

Има један старији човек који буквално живи у неком делу Савског насипа, ту му је кућа, чак је и пријављен, плаћа струју, телефон, ....!!!!???? Било је пре неких пар месеци о томе, не знам у којим новинама. Можда је чак и неко то поставио на теми или већ негде на форуму.
Нисам могао да верујем кад сам то прочитао, али ето, свашта ту има.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=382550#p382550:28jal4ez je napisao(la):
Гага » 21 Apr 2016 11:35 pm[/url]":28jal4ez]Има један старији човек који буквално живи у неком делу Савског насипа, ту му је кућа, чак је и пријављен, плаћа струју, телефон, ....!!!!???? Било је пре неких пар месеци о томе, не знам у којим новинама. Можда је чак и неко то поставио на теми или већ негде на форуму.
Нисам могао да верујем кад сам то прочитао, али ето, свашта ту има.

Ne vidim kakve to ima veze sa time da nadležni isključivo na tom delu Savskog nasipa ne poštuju zakon, i to tako što brojne porekršaje u milionskim razmerama ni ne prijavljuju, a kamoli da uhapse one koji naočigled svih svakodnevno, suprotno zakonu uništavaju nasip, objekat od specijalne važnosti koji štiti hiljade ljudi.

Нема никакве, само сам навео чињеницу која је објављена у неким од дневних новина, а и овде на нашем форуму.

Bulevarac, na istoj smo strani, samo lagano i ne praviti greske koje je pravila grupa za zastitu sumskog pojasa na Petlovom brdu. Samo je cinjenica izneta, sto nikako ne umanjuje katastrofu koja se desava, vec i podize nivo besmislene situacije koju je drzavni aparat dozvolio!

Izvor FB grupa Savski Nasip
NOVOSTI 27.4.2016.
Danas smo bili da obiđemo 2 rampe, koje su postavljene nakon više dopisa, koje smo uputili nadležnima.
Kao što znate, nadležni su postavili rampe, ali su odbili da ih zaključaju, navodeći....
Nakon naše žalbe na takvu odluku nadležnih, tražili smo da nam dostave na osnovu čega tvrde da rampu mogu da spuste SAMO pod uslovima koje su naveli...
Kada smo stigli oko 15h, jedna rampa je bila spuštena i pod ključem, ona koja se nalazi kod šljunkare ka bloku 45 i služi da spreči samo one koji odu na neki splav pored šljunkare. Verujem da je to prvi put u poslednjih 7-8 godinada, da je ijedna rampa na celom tom delu Savskog nasipa pod ključem.
Druga rampa, koja sprečava da vozila koriste nasip prema Ostružničkom mostu je podignuta i nije pod ključem. Nju nadležni nisu smeli da spuste.... na to se upravo žalimo i tvrdimo da nadležni ne poštuju zakon.
Dobili smo informacije da su se danas u 12 sati (pre nego što smo mi stigli) pojavile beograd vode i saobraćajna policija, baš kod te rampe koje ne smeju da spuste. Evo šta su nam napisali prijatelji stranice. Hvaka vam što delite informacije, fotografije i predloge kako da informišemo što više ljudi i na neki način ih uklučimo u ovu zajedničku borbu za Savski nasip.
Savski nasip 27.04.2016. oko 12h Beograd vode i saobracajna policija stoje kod rampe i obavestavaju vozace da uskoro vise tuda nece moci da prolaze i sad im ne dozvoljavaju prolaz.Rampa koja je bila pokidana na drugu stranu je vracena u normalan polozaj i zakljucana katancem.U razgovoru sa prisutnim ljudima kazu da ce i tu drugu zakljucati i fa ce kljuc imati hitne sluzbe samo,sta ce biti videcemo al nesto se bar desava.
13103448_555499601297910_1795180339291506864_n.jpg

Dok se nedesi nevjerujem oce mladjani nikolici biti hitne sluzbe

Ne znam da li je neko od vas isao levom obalom Save od mesta Malo Raskrsce do Termoelektrane ali taj deo je predivan...
SUma uz levu obalu Save je neverovatna, a takodje se prostire i sa desne strane...
Nazalost Google Street View nije prosao ovuda ali sam nasao par fotografija koje donekle pokazuju stanje..
Stanje kakvo bi mogli biti i na Novo Beogradskom delu leve obale ali nije zbog odredjenih pojedinaca...
61432722.jpg

95593912.jpg

Lokacija: https://www.google.rs/maps/@44.6910419,20.1945446,4154m/data=!3m1!1e3?hl=en

Већ видим епилог: Кључеве од рампе ће имати угледни мафијаши/криминалци/политичари власници дивљих објеката па ће заправо рампа бити у функцији њиховог додатног обезбеђивања, повлашћености и отуђења насипа од грађана.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=384700#p384700:l32hbsmc je napisao(la):
Delija » 07 May 2016 02:33 pm[/url]":l32hbsmc]Већ видим епилог: Кључеве од рампе ће имати угледни мафијаши/криминалци/политичари власници дивљих објеката па ће заправо рампа бити у функцији њиховог додатног обезбеђивања, повлашћености и отуђења насипа од грађана.

Neka tako urade, promene zakon, ne jedan član, nego više njih ukoliko žele i dalje da nastave sa kriminalnim radnjama na savskom nasipu.
Po meni je bitno da mi na sve to skrenemo pažnju javnosti, tako što podnosimo prijave, i zahtevamo odogovre, na koje po zakonu moraju da daju odgovore.
Neka se potpišu svi ti nadležni, koji izigravaju i menjaju zakone, zarad interesa 118 povlašćenih a na štetu stotine hiljada običnih građana.
Sledeće godine su i predsednički izbori, svakako ćemo se truditi da sadašnjeg predsednika još više povežemo sa bezakonjem na Savskom nasipu, jer i sam ima nelegalnu vikendicu tamo. Možda ste i primetili u komentarima za neke vesti, koje nemaju veze sa Savskim nasipom, da ljudi često povezuju Savski nasip i Tomu sa nećim kriminalnim, odnosno da je Toma dobio još jedan prilepak , osim Toma diploma, sada je tu i vikendica i Savski nasip. Verujem da su naše aktivnosti doprinele tome da se više ljudi upozna sa tim lopovlukom.

Osim prijava nadležnim, trudićemo se da što više ljudi upoznamo sa svim ovim bahatostima nadležnih.
Nisam pisao šta se sve u međuvremenu dešavalo, jer ne stižem a nekada i ne znam da li je to toliko i bitno da napišem.
Pokrenute su juče 4 prijave kod poverenika, protiv nadležnih koji odbijaju da dostave informacije od javnog značaja.
Uskoro spremam još nekoliko pitanja za nadležne, za koje verujem da ne žele da dostave informacije, ali više o tome, kada dobijem povratene informacije od poverenika.
Uskoro mi verovatno zaključavamo rampu, i o tome ćete više saznati uskoro.
Od 10 Maja bi trebalo da aktivnije delimo informacije o porotestu na Savskom nasipu, koji se planira za kraj Maja.
Bilo bi sjajno kada budem okačio ovde plakat i dodatne info o protestu na Savskom nasipu, da se zbilja potrudite i delite to na što više adresa.
Više o akciji, uskoro :gobb:

Bilo bi lepo da se zna makar 10dana ranije..
Trebalo bi pozvati sve zive moguce novinare i medije, a pogotovo one koji su se vec bavili ovim problemom (MarkaZvaka npr)

Planira li se i stampa nekih flaera za starije sugradjane koji ne koriste net?
Moglo bi se izracunati koliko velikih plakata treba, koje bi velicine bili pa da se vidi koliko bi $$$ to bilo I nekako prikupiti ta sredstva....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=384740#p384740:1kx6cn1r je napisao(la):
bl3y4 » 07 May 2016 06:21 pm[/url]":1kx6cn1r]Bilo bi lepo da se zna makar 10dana ranije..
Trebalo bi pozvati sve zive moguce novinare i medije, a pogotovo one koji su se vec bavili ovim problemom (MarkaZvaka npr)

Planira li se i stampa nekih flaera za starije sugradjane koji ne koriste net?
Moglo bi se izracunati koliko velikih plakata treba, koje bi velicine bili pa da se vidi koliko bi $$$ to bilo I nekako prikupiti ta sredstva....

Svakako, ali treba znati da godinama niko nije podnosio prijave osim mene, barem koliko ja znam. Prethodne 3-4 godine sam podneo desetine prijava, nažalost neke nisam ispratio do kraja, odnosno nisam se uvek žalio povereniku ili zaštitniku građana, jer osim što nemam iskustva sa tužakanjem imam i svoj život.
Naravno nadležni su sve to iskoristili da ništa ne urade, jer nisu imali pritisak.
Ona rampa na početku nasipa nikad ne bi bila postavljena da Zoki (iz udruženja biciklista) nije zapeo kao lud da ih smara, da ne poštuju zakon, poverenik i sve ostalo.
Tek tada je rampa postavljena, odnosno nikada je ne bi ste videli da nije bilo Zokija.
Tražićemo da postave i sve ostale rampe, verujem da ih je preko 10 polomljeno, i da upale solarnu rasvetu i .....
Moramo i za sve ostale prekršaje a ima ih na desetine, tražimo do kraja sve informacije, odnosno jasno ukažemo da nadležni krše zakon, a da se ti od nadležnih koji to rade potpišu.
Ono što se promenilo od tada je da su se prošle godine uklčjučili biciklisti, kontaktirali su me, jer su videli FB stranicu Savski nasip, gde godinama delim informacije o Savskom nasipu. Upoznao sam neke ljude iz te ekipe, neke od njih bliže (razmenjujemo info o prijavama, sledećim koracima...) i zbilja su sjajni, skoro isto kao i na BB.
Ogroman entuzijazam da se nešto napravi boljim, za sve nas (oni se konkretno bore za bici infarstruktutu, ali i drugačiji odnos prema biciklistima, odnosno prenose iskustva iz drugih zemalja koje su dosta ispred as, ali i mnogih drugih država),
Upoznao sam se i sa Čavićem iz Marke žvake, isto je ozbiljan akcijaš i sada smu u stalnom kontaktu oko Savskog nasipa, on je blokej iz 70 je, i pizdi zbog svega.
Upoznao sam se i sa ekipom oko Ne davimo Beograd, i oni su sada u priči i sve ovo zajedno radimo, biće i oni na protestu.
Biće Marka Žvaka na nasipu, kad bude protest :gobb:
Da, protest će biti najavljen barem 2 nedelje ranije, i oblepićemi ulaze na NBGD sa onim plakatima, trebaće pomoć, javiću kada budemo sve utanačili.
Mislim da smo obezbedili finansije za plakate, imamo uskoro sastanak, pa ću tada više znati.
SAMO JAKO :gobb:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=384747#p384747:3ahhnog9 je napisao(la):
Bulevarac » 07.May.2016/8:09 pm[/url]":3ahhnog9]
SAMO JAKO :gobb:
Hvala vam na zalaganju u ime nas bez toliko volje za borbu sa ovim divnim sistemom... :sesir:
I drago mi je da ima jos ljudi u ovom gradu koji su voljni da se ujedine i eventualno nesto i promene svojim naporima i zalaganjem :kk:
Inace.. Ova parola "SAMO JAKO" koju su osmislili Beli je odlicna!
Iako oni nisu direktno pogodjeni ovim problemom valjalo bi pozvati i njih kao simbole borbe mladih protiv trenutnih praksi(vlasti) :)

I o tome da se pojavi i Beli na protestu sam razmišljao i izneo to kada smo razgovarali, imamo kontakt, videćemo....

Vrh