Bulevarac » 27 Mar 2016 08:19 pm[/url]":2lt6klgp]Danas je stranica Savski nasip dobila 1000-ti like
Prošlo je 2 godine od kako je stranica otvorena, pre toga su se informacije o Savskom nasipu uglavnom nalazile na forumu Beobuild, gde smo godinama pisali o lopovluku koji se dešava na Savskom nasipu. Želeo sam da te informacije podelim sa što više običnih građana, zato je i otvorena ova stranica na FB.
Ne znam da li je uspeh za 2 godine 1000 likova, nisam neko ko ima hiljade FB prijatelja, niti moje društvo to toliko interesuje (nažalost), pa je od mene teško očekivati puno više. Uglavnom su like-ovi zavisili od vas, koliko delite i kakvi su vaši prijatelji, odnosno da li nekoga uopšte interesuje ova tema.
U međuvremenu su se osim mene, za probleme oko Savskog nasipa zainteresovali i neki drugi ljudi, pa su i oni počeli da podnose prijave nadležnim službama, fotografišu, prave emisije o Savskom nasipu...
Imali smo nekoliko izjava za medije, Al jazeera balkans, Marka žvaka, N1.
Prošle godine je Kritična masa organizovala i protestnu vožnju Savskim nasipom, i ta akcija je po meni bila sjajna,
Nekada sam mislio da sam jedini koga ova tema interesuje i dira ali danas sam siguran da to nije tako. Nažalost većina običnih građana nema vremena da se bavi i opštim stvarima, (iako podržavaju ideju), jer život danas brzo teče, brojne obaveze ne ostavljaju puno slobodnog vremena, a borba sa nadležnim službama koje ne poštuju zakon, zahteva MNOGO slobodnog vremena, jer nadležne službe (odgovorni u istim) ne snose nikakvu odgovornost za svoj nerad ili lopovluk (barem je trenutno takva situacija).
Svestan sam da mnogi misle da mi od lajkova nemamo ništa, ali sam lično protiv svih nasilnih akcija, koje su neki predlagali.
Verujem da samo Gandizam može da nas dovede do pobede, odnosno da ove vikendice budu porušene, a nasip pravilno obeležen (kao pešačko/biciklistička staza, kako je uostalom isti nasip obeležen do dela odakle počinje nelegalna gradnja).
Neka ideja za ovu godinu je da se što više Novobeograđana upozna sa problemom Savskog nasipa, jer verujem da oni najbolje znaju šta su izgubili, od kako su nadležne službe stale na stranu ovih 300 kriminalaca.
Mislio sam da polepimo plakate po ulazima što više veikih solitera, na NBGD, i na taj način informišemo sugrađane, da prate informacije o Savskom nasipu, a potom i organizujemo novu šetnju-vožnju biciklima po Savskom nasipu.
Takođe verujem da bi bilo dobro da se sa ovim lopovlukom upoznaju i neke strane organizacije, pre svega one koje su nam davale pomoć prilikom poplava, ali i strane ambasade.
Nemam pojma da li će to nešto pormeniti, ali verujem da ne zahteva previše truda i vremena.
Hvala svima koji pratite i delite informacije o Savskom nasipu, i nemojte da se deprimirate količinom lopovluka na Savskom nasipu, vreme radi za nas, iako to možda trenutno ne izgleda tako.
Nadam se da se vidimo i ove godine na Savskom nasipu, svakako ćete biti obavešteni!
Hvala još jednom svima
https://www.facebook.com/savskinasip/