Danas je upućen zahtev za pristup informacijam od javnog značaja Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine na 2 zvanična maila
office@minpolj.gov.rs press@minpolj.gov.rs
Министарство пољопривреде и заштите животне средине
З А Х Т Е В
за приступ информацији од јавног значаја
На основу члана 15. ст. 1. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја („Службени гласник РС“, бр. 120/04, 54/07, 104/09 и 36/10), од горе наведеног органа захтевам:*
обавештење да ли поседује тражену информацију;
увид у документ који садржи тражену информацију;
копију документа који садржи тражену информацију;
достављање копије документа који садржи тражену информацију:**
поштом
електронском поштом
Овај захтев се односи на следеће информације:
Poštovani,
Molim vas da mi dostavite godišnje planove seče šume na potezu od naselja Dr. Ivan Ribar (Novi Beograd, Blok 45) do Ostružničkog mosta, u zoni Savskog nasipa, prema reci Savi (forlendu), za period od 2007 do 2016 godine.
Dostavljam vam satelitske fotografije sa početka Savskog nasipa (kod tramvajske okretnice), iz Februara 2008 i isto ta lokacija Jul 2009.
Da li ste vi izvršili seču šume uz Savu na pomenutoj lokaciji, da bi se na mestu te šume sazidale vikendice?
Koji je razlog seče šume na toj lokaciji, ali i duž celog nasipa do Ostružničkog mosta, obzirom da je posečeno preko 1000 velikih stabala?
Ukoliko vi niste izvršili seču šume u ovom obimu na lokaciji Dr. Ivan Ribar-Ostružnički most, da li ste obavestili policiju o nelegalnoj seči šume, podneli krivičnu prijavu protiv NN lica?
Dostavite mi sve prijave/zapisnike koje ste podneli/sačinili za nelegalnu seču šume na potezu od naselja Dr. Ivan Ribar do Ostružničkog mosta za period od 2007-2016 godine.
Da li ste vršili pošumljavanje u delu od naselja Dr. Ivan Ribar do Ostružničkog mosta i kada, dostavite mi dokumentaciju-plan pošumljavanja pomenutog dela nasipa, za period od 2007 do 2016 godine.
Februara 2008 i isto ta lokacija Jul 2009