Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375735#p375735:1ky7xgpf je napisao(la):
direktor » Mar:2016[/url]":1ky7xgpf]Takodje saglasan sa Reljom Inace ovim bahatim treba izventilirati gume one koje su u travi (izvaditi ventili ostaviti sa strane ) Moracu zrtvovati jedan katanac kineski i snimati face kad jrenu da se vracaju

Zovi da i mi uzivamo malo :D
Eee da zaboravih da kazem..Jedan od momaka je zvao komunalce, a fazon oni su mu rekli da je verovatno rampa podignuta zbog vanredne situacije i da su kola koja prolaze tuda verovatno od Vodasrbije(WTF?!) i nisu hteli da dodju..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375748#p375748:2qf85nvg je napisao(la):
bl3y4 » 12 Mar 2016 11:12 pm[/url]":2qf85nvg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=375735#p375735:2qf85nvg je napisao(la):
direktor » Mar:2016[/url]":2qf85nvg]Takodje saglasan sa Reljom Inace ovim bahatim treba izventilirati gume one koje su u travi (izvaditi ventili ostaviti sa strane ) Moracu zrtvovati jedan katanac kineski i snimati face kad jrenu da se vracaju

Zovi da i mi uzivamo malo :D
Eee da zaboravih da kazem..Jedan od momaka je zvao komunalce, a fazon oni su mu rekli da je verovatno rampa podignuta zbog vanredne situacije i da su kola koja prolaze tuda verovatno od Vodasrbije(WTF?!) i nisu hteli da dodju..

Pa zar "vanredna situacija" nije dobar razlog da rampa bude spuštena kako privatni automobili i teški kamioni ne bi ometali ekipe Srbijavoda????

Interes. Javni.
DUŠAN ČAVIĆ·WEDNESDAY, MARCH 23, 2016
Reka Sava protiče kroz Beograd. Izliva se pri velikim vodostajima. Zbog toga su osmišljene obaloutvrde - nasipi. One sprečavaju da voda pri plavljenju prodire dalje u tlo, npr. da Sava plavi Novi Beograd, kao što se redovno dešavalo do pre sedamdeset godina. Epicentar događanja je prostor između nasipa i regularnog toka Save, tzv. forland. Nakon bloka 45 ka Ostružničkom mostu. Tamo u poslednjih 10-15 godina niče sve veći i veći broj vikendica i kuća. Tamo sada nisu samo vikendice, tamo "ljudi oduvek žive". Tamo je ranije bila isključivo šuma. Tamo nije dozvoljena gradnja. Tamo je nelegalno. Tamo kuće ima i predsednik Tomsilav Nikolić. To tamo poprima sve veće razmere. Tamo je logično pre gradnje nasipati teren da voda pri plavljenju ne bi ugrožavala objekte u kojima "ljudi oduvek žive". Nasipanje terena u forlandu je izuzetno opasno po sigurnost obaloutvrde, još opasnije od opasnog kretanja vozila po kruni obaloutvrda - nasipa. Tamo ne niču samo vikendice i kuće u kojima "ljudi oduvek žive". Tamo je nikao i mini sportski centar sa sve balonom za fudbal. Za čitav ovaj centar je nasipana zemlja u forlandu kako bi bio zaštićen pri plavljenju. Ovo nije jedini mega projekat koji je nedavno tamo nastao. Upravo je u toku nasipanje još veće površine forlenda od ove. Javno vodoprivredno preduzeće Beograd vode koje bi trebalo da se brine o sigurnosti i bezbednosti i svemu ostalom čini jedno veliko ništa. Građani koji ga plaćaju ga prisiljavaju da učini barem nešto. Ovde nije samo u pitanju činjenica da neko nešto gradi nelegalno, u pitanju je konstantno ugrožavanje bezbednosti stanovništva, grada i građana. Da je jake države, u kojoj se zakoni poštuju a odgovorni snose posledice sistem bi zaštitio interes zakona i građana, a oni koji vode grad i odgovorna preduzeća bi odgovarali zbog ne činjenja. Ostaje nada da će svi koji svojim činjenjem i ne činjenjem zbog svega ovoga jednog dana odgovarati pred zakonom. Stvari su izmakle kontroli.
https://www.facebook.com/notes/du%C5%A1 ... 6118889766

Nelegalni fudbalski tereni sazidani na nasipu, Beograd vode su slagale da se tu zida crpna stanica!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TBUGM__vYz4[/youtube]

Evo i reklame povlašenog pojedinca koji je uspeo da otme nasip i sazida fudvalski kompleks, onaj kome je ovo sve u životu....

http://savabien.net/naslovna.html#contact

Ja bas krenuo da okacim objavu sa fejsa iz grupe..
Zar nisu "dozvoljene" samo vikendice?
Kako ce vlasnik ovog zdanja da prijavi lokaciju poslovanja?
----
Sa Va(Sava) Bien zvanicno nije prijavljeno u APRu pod tim nazivom..
Bilo bi zanimljivo zakazati termin i traziti PDV racun na kraju..Ako nema..
Super si odigrao partiju fudbala za dz, a onda se pozove trzisna inspekcija...Mada opet kome ce da naplate kaznu?
---
Evo facebook stranice nekoga ko je povezan sa ovim objektom:
https://www.facebook.com/srdjan.urosevic.714

Sava ben je registrovan u apr kao

SRĐAN UROŠEVIĆ PR OSTALE ZABAVNE I REKREATIVNE DELATNOSTI SAVA BIEN BEOGRAD-NOVI BEOGRAD

Sedište je na adresi

Седиште: Општина: Beograd-Novi Beograd | Место: Beograd (Novi Beograd) | Улица и број: Jocina Ada 31A

Znači dobili su i kućne brojeve.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Da da.. Nisam trazio kao preduzetnik.
Pa on je registrovan jos od proslog juna..

Jocina Ada 31A ????????

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Па шта да радимо? Да преименујемо тему у "Јоцина ада"?

Силници су се легализовали. Искористили су беднике из Београд вода и сада се башкаре. Баш ме занима да ли и коме плаћају струју, воду, чистоћу и остале дажбине. Или све иде на рачун Београд вода.

Ako neko nekada sretne postara u tom delu grada neka ga pita nosi li kome racune tamo :p

@Sizif
Pa vidi, ja znam sta bi im uradio, kada bih imao priliku.

Upravo bi im napravio "adu" od celog tog pojasa koji su zauzeli!!!
proglasio podrucje Extra zonom (radi oporezivanja), ostruirao vodo i elektro anadbevanje...

Oni su se "ozakonili" ali to ne znaci da su mocni.
To samo znaci da je grad/drzava slaba.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

A jel može da se tuži JP Beograd vode zbog toga što je omogućilo pojedincima protivpravnu materijalnu dobit - zemljište na kojma su izgradili vikendice?

Valjalo bi proveriti.. Pogotovo odgovorna lica(Direktor, upravnik..)..
Posto dok ne krene iz njihovog dzepa nista ih ne zanima..

Posekli su šumu-drvored koji je štitio nasip od talasa pri velikom vodostaju. Sada talasi svom snagom udaraju u nasip, koji je pod opterećenjem visoke vode, ali kao da to nekoga interesuje. Neverovatno je da 200-300 ljudi može da prisvoji 9km obale usred Beograda, ukine mogućnost da dobijemo jednog dana nasip sa šetalištem (kao u bloku 45 i 70), koji bi spajao Nbg sa Ostružnicom. Izgleda da 300 ljudi za koje zakoni ove države ne važe, može eto i to da uradi. Zbog njiih se menjaju zakoni, policija ne reaguje, kao i mnoge druge nadležne službe. U stvari sve te nadležne službe im izlaze u susret pokušavajući da iznađu rešenja, te da njihove nelegalne radnje legalizuju, umesto da ih uhapse, kako zakon nalaže. Pri tome i nadežne službe ne pošuju zakon ili ga izigravaju. Mislim da mi obični građani, koji činimo većinu u ovom društvu, (oni za koje zakoni ove države važe) trebamo nasip i obalu u Beogradu, dostupnu svima, potpuno besplatno, jer to čini ovaj grad lepšim i sigurnijim mestom za život. Ukoliko se svake godine okupimo na Savskom nasipu u većem broju nego prethodni put, u nekoj šetnji ili vožnji biciklima i na taj način pokažemo političarima da im izmene zakona, odnosno legalizacija lopovluka neće pomoći da otmu nasip , siguran sam da ćemo opet imati obalu i nasip dostupan svima, a da će kuće i vile ovih 300 kriminalaca biti porušene. Da li će se to dogoditi za 1 godinu ili 5, zavisi od nas, jer nadležne službe svakako nemaju nameru da štite opšte dobro, odavno su stale na stranu povlašćenih pojedinaca. Prošle godine nas je bilo preko 1000 na protestnoj šetnji-vožnji Savski nasip , ukoliko se malo potrudimo i bolje informišemo obične sugrađane, verujem da će nas biti barem duplo više. Hvala svima koji pišu o ovoj otimačini, i ne dozvoljavaju da se ona stavi pod tepih, kako bi političari i nadležne službe najviše želele

Odlican tekst..
Ja recimo nisam ni znao da se islo prosle godine ali zato ove godine cekam da se kaze kada i sve drugare i motikom ako treba ima da poteram...Mada svi uglavnom imaju isto misljenje kao i mi ovde samo su u strahu..
Sto kaze jedan ortak.. Jel ti hoces da te neko prebije? Sta se zaje*******##as..

Na savi sve standardno..Rampa je podignota ali ne i vezana kao ranije, a kola i kamioni prolaze u velikom broju..

aeVGlJE.jpg

YaqGTTF.jpg

s7oZi0F.jpg

Jos par slika: http://imgur.com/a/rgquw

@ bl3y4 Hvala na fotkama, i svima ostalima koji delite fotografije Savskog nasipa!

Bulevarac kada si planirao neko ponovno okupljanje na Savi?

Је ли овај балон за фудбал са леве, небрањене стране или десне стране насипа?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=378005#p378005:1q0n298k je napisao(la):
Дошљак » 26 Mar 2016 11:30 am[/url]":1q0n298k]Је ли овај балон за фудбал са леве, небрањене стране или десне стране насипа?

Sa leve, odmah pored reke, nadležni su nas slagali kada smo prijavili da se na tom delu nasipa izvode radovi, odgovorili su da se gradi crpna stanica, ali kao što vidimo izgradili su se fudbalski tereni.

Bićete obavešteni na vreme kada će se organizovati nova šetnja-vožnja na Savskom nasipu
Prošle godine se vožnja nije dužugo najavljivala, mnogo zainteresovanih pojma nije imalo da se skupljamo na Savskom nasipu.
I na FB grupi su me mnogi pitali kada će opet biti neka protestna vožnja, ali su rekli i da nisu znali za prošlu, te da zato nisu došli.
Zato bi voleo da ove godinju tu vožnju najavimo npr. mesec dana ranije, da imamo dovoljno vremena da delimo informacije po internetu, jer drugim medijima sigurno nećemo imati pristup.
Želeo bi i da oblepimo informacionim plakatima/flayerom što više ulaza solitera na NBGD(blokovi pored nasipa).
To oblepljivanje solitera ne bi radio sam, potrebno je da nas je što više, da bi brže završili, ali i bili u grupama od 2-3 ljudi, da nas neko ne bi slučajno maltretirao, mada sam siguran da ćemo imati više podrške nego kritike.
Danas je kritična masa, pokušaću da se dogovorim sa nekim ljudima odande da organizujem ekipu za to lepjenje po soliterima i dogovorimo kada bi mogli da se opet vidimo na Savskom nasipu.

Nadležni su kupili solarnu rasvetu i platili od naših para 300 000 eura, navodeći da je solarna rasveta potrebna da bi se obezbedila veća sigurnost na PEŠAČKOJ stazi, ali nakon što su solarnu rasvetu postavili na Savskom nasipu, odbijaju da obeleže pešačku stazu, iako smo više puta zahtevali da propisno obeleže nasip, koji je i pešačka staza.

VAxNcpF.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=378010#p378010:2tuv0q1w je napisao(la):
Bulevarac » 26.Mar.2016/12:19 pm[/url]":2tuv0q1w]
Bićete obavešteni na vreme kada će se organizovati nova šetnja-vožnja na Savskom nasipu
Prošle godine se vožnja nije dužugo najavljivala, mnogo zainteresovanih pojma nije imalo da se skupljamo na Savskom nasipu.
I na FB grupi su me mnogi pitali kada će opet biti neka protestna vožnja, ali su rekli i da nisu znali za prošlu, te da zato nisu došli.
Zato bi voleo da ove godinju tu vožnju najavimo npr. mesec dana ranije, da imamo dovoljno vremena da delimo informacije po internetu, jer drugim medijima sigurno nećemo imati pristup.
Želeo bi i da oblepimo informacionim plakatima/flayerom što više ulaza solitera na NBGD(blokovi pored nasipa).
To oblepljivanje solitera ne bi radio sam, potrebno je da nas je što više, da bi brže završili, ali i bili u grupama od 2-3 ljudi, da nas neko ne bi slučajno maltretirao, mada sam siguran da ćemo imati više podrške nego kritike.
Danas je kritična masa, pokušaću da se dogovorim sa nekim ljudima odande da organizujem ekipu za to lepjenje po soliterima i dogovorimo kada bi mogli da se opet vidimo na Savskom nasipu.

Ni ja nisam znao prosle godine, a sigurno bih dosao da sam znao...
Zato i sada pitam kada ce otp. biti da znam da odvojim taj dan..
Verujem da ima dosta grupa na FBu koje bi pomogle u sirenju obavestenja o skupu..
Sto se flaera tice..Ja cu pomoci, a verujem da bi se lako naslo jos ljudi..
Ti cim smislis/dogovor nesto javi :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=378015#p378015:2tuv0q1w je napisao(la):
dzonihsv » 26.Mar.2016/12:55 pm[/url]":2tuv0q1w]Eh, vidi asfalt dok je još uvek bio iole dobar.
Kamo srece....
Asfalt je sav ispucao,ulegao i u rupama, a trotoari su nestali u kraterima sa leve i desne strane od parkinga..

Значи постоји могућност да тај балон за фудбал остану под водом.

Vrh