Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Pise mozda. Ima sektora koji su tako odradjeni. Ne verujem da ne verujete da se i takve stvari dogadjaju.

Nema nikakve logike da se sece zadnji pojas ka nasipu. To nije mesto gde su, bar do sada, gradjene sojenice.

Na Zuminim slikama, onoliko koliko mogu da vidim je najveci deo drveca polomljen a ne posecen.

Ako vas bas toliko interesuje drvece tamo negde krajem leta ili pocetkom jeseni se instalirajte na surcinski put. Mada, ovo sada sto je polomljeno nece sacekati jesen.

Nevenkovic":2bd1xk2m je napisao(la):
hobotnica":2bd1xk2m je napisao(la):
Ovo je ipak priča idealna za Insajder. Nevenkovicu i nisam baš tako mlada.
Nikada ne priznajte da niste mladi, cak ni samoj sebi :)
Ali posto ste priznali :( , Vi zaista verujete da postoji nezavisno istrazivacko novinarstvo u Srbiji?

hobotnica":2bd1xk2m je napisao(la):
Mnogi su viđeni i da posećuju Ledine, Altinu, Kaluđericu i šire.
Poneki i Shilerovu.
Ne verujem u nezavisno novinarstvo ali podržavam volju, želju i trud ovih mladih ljudi i njjihovo pravo da iznesu svoj stav, predlog, kritiku svoj sud i mišljenje.

Nevenkovic":e0nnl4sm je napisao(la):
Kad god mogu - uvek. Zivot me naucio.Uostalom, prijatelji i poznanici za to i sluze u zemlji Srbiji, odvajkada.
Meni su npr upravo policijske glavesine sa nasipa pomogle da ne cekam redove onomad kada smo prelazili na cipovana dokumenta. Ako mislis da treba da bi mi bede neprijatno i da crvenim zbog toga...

Ukratko treba! Ako su mogle majke sa decom i trudnice da čekaju redove, trebao si i ti!

Dragi moj Nevenkoviću izabrao si svojim činjenjem tj. nečinjenjem da budeš deo problema a ne rešenja.

Ti i tebi slični su razlog zašto moje kolege sa fakuleta ili planiraju da napuste ili su već napustili zemlju.

A ja.... Ja sam malo tvrdoglaviji, ostajem dok me sistem ne slomi. A u međuvremenu, čekam u redovima, ne hvatam krivine, nemam veze i vezice, kada se smiluju iz studentske zadruge da mi daju neki posao ja ga odradim maksimalno profesionalno.

I znaš šta je najgore od svega, čitajući tvoje postove stičem utisak da Ti smatraš da je sve to što radite na nasipu u stvari moralno i pametno, a da su oni koji poštuju propise najobičnije budale!

Da si ti doktorirao tu neku životnu filozofiju kojom se deca od malenih nogu na Balkanu uče... laktanje, gaženje, hvatanje krivina. A druge ko j__e!

Šteta, deluješ kao inteligentan čovek... Mogao si da budeš deo rešenja, nisi trebao da se utopiš u masu!

Direktor Beograd voda ima platu od 3500e, Beogradvode su oformljene (iako smo imali i imamo Srbijavode) 2008 godine, dobili su zgradu, službena vozila, bolovanja, odmore, penzije... ali nemaju para da poprave porušene rampe, koje su godinama porušene, odnosno nemaju para za jednu metalnu štanglu i 10 lopata betona?! Milicija ne reaguje, jer i ona nema sredstava, valjda izvorišta vode odakle se snabdeva veći deo stanovništva nisu na nekoj listi prioriteta ?! U stvari, milicija je stalno na nasipu, ali očigledno sa nekim drugim razlogom.Danas se na izvorištu vode, svkodnevno nasipaju tone šuta i otpada, niko ne zna šta je sve nasuto, izgleda nikoga to i ne interesuje.

DusanBG je napisao:
Dobro jutro Nevenkoviću

Odnos biciklista i vozača pre 5 godina je bio 10000000.... prem jedan, pa ti vidi...
Sta da vidim? Ja sam tamo mnogo duze od 5 godina. Verovatno i pre nego sto si uopste savladao voznju bicikla.
Zaista nemam pojma koliko ima sojenica. Ako je taj broj 200 kao sto spominjete, jel palo nekome na pamet da tih 200 ima pametnija posla osim da se vozi u krug po nasipu? Posto 200 vozila, sve i da svi dolaze svakodnevno, nikako drugacije ne bi mogli da naprave "saobracajno ludilo".

uf, kada sam ja naučio da vozim biciklo je verujem totalno nebitno, bitno je da pre pet godina nije bilo vozila skoro nimalo. Šta me briga kada si ti posecivao nasip i obalu, ali onda bar zaista znaš stanje pre 2009. ponovo, samo pogledaj slike nije bilo ni splavova. Ja biciklo ni ne vozim, uglavnom trčim donjim delom uz nasipa negde od 2005., a po nasipu šetam. Evo sada se nadam da sve znaš, izvini što sam mlađi od tebe.

Ja u svoju odbranu uvek mogu da kažem da znak koji se nalazi(o) na nasipu je identičan svim ostalim znakovima u gradu koji služe za vozila i koji bi me praktično sprečili da uđem i u svoj ulaz da znače zabranu za pešake i bicikliste. evo ti i pravilnik na šta se odnosi znak, na vozila.

http://www.ni.rs/uploads/doc/uprave/ukd ... tevima.pdf

Uglavnom nasipom sada voze, svi koji idu na sojenice, njihovi prijatelji, posetioci par kafana koje su se otvorile u tim sojenicama, posetioci (vrlo brojni) teniskih terena sa druge strane nasipa na pola puta do galovice, plus oni koje ne mrzi da tuda idu i za Surčin i Jakovo. Dakle, da, ogroman broj, dovoljno je ovih 100 automobila dnevno koji posete teniske terene izgrađene pre nekoliko godina na poljoprivrednom zemljištu, sa istim stepenom legalnosti.

Na Zuminim slikama se vidi deo bliže Galovici, a imajte u vidu da je sada 90% sojenica nedostupno + veliki deo se nalazi pre ovoga. Zato nema vozila na slikama, danas sam baš prošetao do Galovice i sreo sam samo par vozila pošto sam prošao terene koji su oko 1000m posle penjanja na nasip (do njih je gušći saobraćaj).

Što se tiče seče, zaista je neko neverovatno krenuo u seču topola, koje su onda padale po vrbama koje se nalaze na obodima i redom ih lomile. Ne vidim zašto bi bila sanitarna seča, kada u tom delu i nisu toliko stara stabla. Na terenu zaista jadno izgleda ovaj deo kada se uživo gleda, ima da im padne cena sojenica.

Ono što je zanimljivo je da sam uz ove seče i par seča jasno učinjenih od novih vlasnika sojnica pri gradnji puteva, video i ovo čudo arhitekture među sojenicama. nalazi se odmah do bunara, čini mi se pored onog ogromnog ograđenog imanja koje se već može videti na bingu..
img20140531171144158.jpg

img20140531171153134.jpg

naravno do ovog dela je nasut novi put

img20140531171256120.jpg

sve u svemu, kako su krenuli ove godine, ako se nastavi ima da ne ostane ništa od prirode do nasipa, a onda će polako i da im dosadi i ostaćemo sa devastiranom obalom.

Potencijal ovog dela koji je i označen kao parkovske/zelene površine je ogroman imajući u vidu da praktično pruža dašak prirode nadomak centra grada, a mi to uništavamo. Beograd i u drugim delovima grada ima slične mogućnosti, ali svuda je ista priča.

Tako da je mene sada već sramota nas samih i sve više razumem zašto nas na zapadu gledaju kako nas gledaju.

Bivis, do pre par godina ti ne bih rekao, kao što ni ja nisam hteo da odem, ali bolje prati i ti kolege. Najveća promena koju iskuse svi ljudi kojee znam da su se iselili je upravo kolika je korist života u uređenom društvu gde ne morate da gledate ovakve pojave svaki dan i gde se ljudi srame da pomenu kada do nečega dođu preko veze (ako ikad), a ne ponose.

Како је кренули видим да ће ускоро на овом делу обале почети полако да ничу и зграде од по 3, 4 или 5 спратова или како их ми овде зовемо крмачице !

Ovo nije uobičajena grupa sojenica pored vode koju kako kome padne na pamet prave rekreativci. Na takvim mestima je skoro nemoguće naći dva čoveka koji imaju iste zgrade, iste želje ili potrebe, iste finansijske mogućnosti, ili su tu došli u isto vreme. Dok je ovo profesionalno isparcelisano zemljište, sa tipskim i obaveznim projektom zgrade. U dlaku jednako rastojanje između zgrada, savršeno poređane u liniju, od istog materjala građene, čak i u istoj fazi gradnje. Takođe, sa posebno napravljenim lokalnim pristupnim putem za čitav blok koji je paralelan reci i ide iza zgrada. A same zgrade nisu kao što je za rekreativne kuće na reci uobičajeno, u jednom redu, već poređane u DVA ili čak TRI reda! Kakva crna spontanost!? Ovo je masovno i organizovano. Neko je bukvalno u koritu reke rešio da pravi klasični stambeni blok.

nfh9pe.jpg

2s1kh9l.jpg

Nisu samo temelji jednaki, jednake su i mnoge zgrade.

IMG_7424c_resize.jpg

Šta se ovde dešavalo, ne znam. Ali ovoliki stepen ujednačenosti u vremenu, u planiranju i u izgradnji tobože spontano nastalih "objekata za odmor" je nešto što do sada nisam video. Da li su svi odjednom rešili da poruše svoje stare kućice i naprave tipske zgrade od čvrstog materjala u dva nivoa? Ili su se možda svi zajedno nekako organizovano i odjednom doselili u inundaciono područije reke Save? Iako je ono zaštićeno i u posebnom režimu? To je nešto što bi svakako bilo zanimljivo saznati.

Bulevarac":1jztvlzd je napisao(la):
Direktor Beograd voda ima platu od 3500e, Beogradvode su oformljene (iako smo imali i imamo Srbijavode) 2008 godine, dobili su zgradu, službena vozila, bolovanja, odmore, penzije... ali nemaju para da poprave porušene rampe, koje su godinama porušene, odnosno nemaju para za jednu metalnu štanglu i 10 lopata betona?! Milicija ne reaguje, jer i ona nema sredstava, valjda izvorišta vode odakle se snabdeva veći deo stanovništva nisu na nekoj listi prioriteta ?! U stvari, milicija je stalno na nasipu, ali očigledno sa nekim drugim razlogom.Danas se na izvorištu vode, svkodnevno nasipaju tone šuta i otpada, niko ne zna šta je sve nasuto, izgleda nikoga to i ne interesuje.

Prepisao sam deo odgovora koji je DusanBG dobio od vodnoprivredne inspekcije:

"Stručna služba JVP "Beogradvode" je na zahtev vodne inspekcije dopisom obavestila, da se predmetni problem ne može rešiti bez organizovanja čuvarske službe u trajanju od 24 sata, slično rešenju za nizvodnu deonicu, od bloka 45 do bloka 70a, kao i da od strane Republičke direkcije za vode, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, nisu obezbeđena sredstva za 2014. godinu za organizovanje čuvarske službe tog obima. Takođe su naveli da korišćenje puta od strane putničkih vozila i manjih dostavmih vozila do 3t ne ugrožava stabilnost nasipa niti utiče na njegovu funkcionalnost."
viewtopic.php?p=283431#p283431

Moram da se složim sa njima da sama rampa tamo ne može da pomogne. Zbog toga bi trebalo insistirati da se otkrije ko i zašto ne želi da dodeli pare za čuvara, pa da se taj zatim javno izjasni, a njegov odgovor objavi, zašto misli da zaštita Novog Beograda kao i vode za piće za ceo Beograd nije vredna jednog čuvara. Kad se uzme u obzir da jednog, za isti taj nasip, već plaćaju, i da očigledno smatraju da je taj drugi potreban.

To zaista nije preterano skupo. Ranije smo imali isti takav problem sa bahatim vozačima na Dunavskom šetalištu kod SIVa. Kad su kod Ušća postavili jednu montažnu kućicu i čuvara, problem je nestao. Iako ovde postoji ogroman broj velikih splavova. To izgleda ovako

IMG_8242_resize.jpg

Ako se ispostavi da im je i to "skupo", ima i drugih rešenja. Na ulicama je gomila kamera koje nadziru saobraćaj. One bez problema mogu da pročitaju brojeve na tablicama automobila i ispostave kazne za prekršaje u saobraćaju. Postaviti novu rampu i visoki stub sa kamerom, pa ćemo najzad saznati ko to ruši rampu, a ko se, koliko, i kada vozi po nasipu. Mnogo bi bolji bio čuvar (naravno i on mora imati video nadzor i zbog sopstvene zaštite i zbog eventualne korupcije), ali u krajnjem slučaju može i ovo.

Ako međutim i posle ovih poplava idu na totalnu sabotažu bezbednosti nasipa i Savskog priobalja, pa "nema para" ni za jednu kameru, ima i tome leka. Onda je vreme za individualnu inicijativu zainteresovanih građana. Povremeno privatno video snimanje javnog mesta, tj ulaza u javni nasip je sigurno dozvoljeno. Isto kao i redovno objavljivanje takvih snimaka (dovoljno velike rezolucije) na YouTube-u, Facebook-u i drugim Internet medijima.

Ili naprimer rekreativci koji svakodnevno šetaju ili trče po nasipu mogu u građanskoj akciji da skupljaju i slikaju registarske tablice svih vozila koje zateknu na nasipu. To se onda šalje inspekciji sa redovnim zahtevima sa izveštajima koiliko je puta neki registarski broj tablica kažnjen budući da se zna da je na naspu viđen više od recimo deset puta. Da li on to demonstrativno ignoriše zakon, ili mu neko ne naplaćuje kaznu? Ko je onda taj prekršilac zakona? Građani imaju zakonsku obavezu da ga poštuju, a moralnu da pomognu njegovo sprovođenje. Da li neko može pomoći tako što prepoznaje kola i registarski broj kola na fotografiji? Itd, itd, ovakvih mogućnosti ima puno. Kontinuirano kršenje zakona nije tako lako održati duže vreme ako narod želi i ima dovoljno strpljenja da svojoj policiji pomogne oko njegovog održavanja, i strašno voli da obaveštava sve i svakog o kvalitetu rada SVIH javnih službenika. Bilo bi bolje ovo izbeći, ali ako se desi da institucije ne rade svoj posao, onda građani imaju puno pravo da im pomognu da ga obavljaju kako treba i po zakonu.

Zaboravio sam da objasnim u čemu je razlika između biciklista i vozila ispod 3 tone. Koja izgleda "ne ugrožavaju stabilnost nasipa niti utiču na njegovu funkcionalnost" kako nam je to vrlo uslužno objasnila vodoprivredna inspekcija.

Vozila ispod 3 tone ne ugrožavaju nasip direktno, ali to rade indirektno. Ona prevoženjem svakodnevnih potrošnih dobara, materjala i robe pomažu održavanju funkcionalnosti nelegalnog naselja koje ugrožava nasip i zdravlje ljudi. Tako i vozila ispod 3 tone predstavljaju sredstva koja ne samo pomažu, nego bukvalno omogućuju izvršenje krivičnog dela. I to ozbiljnog krivičnog dela koje ugrožava zdravlje, bezbednost i imovinu veoma velikog broja ljudi. Bicikli ne ugrožavaju nasip ni direktno ni indirektno.

Meni je ova tužna priča Beogradvoda o problemima sa čuvarskom službom veoma smešna. Interesantnije je što niko nema odgovor zašto se dozvolila gradnja (valjda zato što nema čuvarske službe). Ma hajde molim te. Da su inspekcije ovih godina prolazile ovde svakodnevno pa kad počnu neki građevinski radovi ili seča, deponovanje građevinskog materijala i šuta, priđu i pitaju ko ste, ko vam je dao dobrenje da zidate, što sečete šumu to bi bila već druga priča. Sad su sve to radila neka N.N. lica. I ovi iz Beogradvoda imaju valjda čamce pa lepo sednu, voze uz obalu, jer sa sa vode bolje vidi šta se gradi i radi, priđu pa u prisustvu tih nazovi inspekcija i građevinskih i komunalnih i vodnih i šumarskih i policajaca ako treba , izvrše inspekcijski kontrolu. Ovako ova priča sa čuvarima postaje malo smešna. Pored same opštine u Omladinskih brigada nikao je novi građevinski objekat „Tanker“ (kako moćno zvuči) koji je izašao na sam trotoar i nikom ništa. Nadležni i ovde mogu da se vade kako nisu imali „čuvare pa eto preko noći izrastao novi objekat“. Smešno. Čuvari i čuvarske kućice na Savskom keju su tamo radi spečavanja ulaska vozila na samo šetalište a ne da spečavaju nelagalnu i bespravu gradnju, seču šuma i sl. Treba rešiti problem bespravne gradnje i uzurpaciju obale i nasipa a na kraju čuvare i rampe. Jer mnogi su već svoje savske vikendice stavili u postupak legalizacije i dok se on ne okonča ne može se rušiti i imaju pravu da istim i priđu. Pošto plaćaju i kojekakve komunalne takse za zuzeće opet imaju pokriće. To je problem. Šta zabraniće Tominoj deci i drugim viđenim likovima da priđu svojim vikendicama. Ili rampu možda postaviti posle solarnih svetiljki. Posle Tome više ne može .

Zuma":1dp9mu71 je napisao(la):
. Bicikli ne ugrožavaju nasip ni direktno ni indirektno.

Onog trenutka kada napises da je biciklistima zabranjena voznja po nasipu postaces poluozbiljan sagovornik. Dotle si samo jedna zainteresovana strana.
hobotnica":1dp9mu71 je napisao(la):
Meni je ova tužna priča Beogradvoda o problemima sa čuvarskom službom veoma smešna.

Na drugoj strani je setaliste. Nasip to nije, bez obzira sto bi neki hteli da ga pretvore u pesacku i biciklisticku stazu. Kome smetaju kola i kamioni a do setnje ili voznje bickla mu je bas u tom kraju slobodan je sici sa nasipa, 20 metara na desnu stranu u pravcu O. mosta, utabanih staza kol'ko 'oces. (Dusan nije ni svestan koliko dobrog cini svojim zglobovima time sto trci po zemlji umesto po betonu, te bi u tom smislu trebao biti i zahvalan svima koji su ga spustili sa nasipa i to: sojenicarima, splavarima, teniserima, aviomodelarima, zaljubljenicima u trke of road teledirigigovanih automobila, skupljacima sekundarnih sirovina, vodoprivrednim radnicima, poljoprivrednicima, gradjevincima i instalaterima, gostima kafana, sumokradicama, lovcima, pecarosima, stanovnicima Surcina, Jakova, Progara, Boljevaca kao i onima kojih se nisam setio a voze po nasipu)

hobotnica":1dp9mu71 je napisao(la):
mnogi su već svoje savske vikendice stavili u postupak legalizacije i dok se on ne okonča ne može se rušiti i imaju pravu da istim i priđu. Pošto plaćaju i kojekakve komunalne takse za zuzeće opet imaju pokriće. To je problem. Šta zabraniće Tominoj deci i drugim viđenim likovima da priđu svojim vikendicama. Ili rampu možda postaviti posle solarnih svetiljki. Posle Tome više ne može .
Sad ti vec potpuno verujem da nisi bas mlada, (ja ipak ne bi priznao :D ) pitala saznala po nesto....Diplomirani preCednik jeste titularno na vrhu top liste, formalno nije najmocniji na nasipu.
DusanBG":1dp9mu71 je napisao(la):
Bivis, do pre par godina ti ne bih rekao, kao što ni ja nisam hteo da odem, ali bolje prati i ti kolege. Najveća promena koju iskuse svi ljudi kojee znam da su se iselili je upravo kolika je korist života u uređenom društvu gde ne morate da gledate ovakve pojave svaki dan i gde se ljudi srame da pomenu kada do nečega dođu preko veze (ako ikad), a ne ponose.
Pamticu zauvek jedan slucaj s' polovine 90-tih, izbeglica, ekonomska ili ratna, svejedno, sa prostora ex-Yu je na jednom jezeru u Svedskoj lovila ribu dinamitom. Kada su ga konacno navatali i izveli pred sud shvatili su da u zakonu ne postoji zabrana ribarenja dinamitom. Kaznjen je sa godinu dana ludnice. Kod nas dinamitase koji ribare u mrestilistima, enegeticare (to su oni koji ribare strujom) mrezare koji pregradjuju kanale i opkoljavaju mrestilista kaznjavaju mandatnom kaznom (i to ako bas bas hoce da ih u'vate, a najcesce nece). Tanker na trotoaru ispod prozora gradjevinske inspekcije. Vozac GSP-a koji prica mobilnim (dok vozi bus pun putnika). O vozacima putnickih automobila ne treba da govorim jer bi se vecini ruka osusila kada bi dali zmigavac. Komsija koji baca kesu punu djubreta kroz prozor. Pesak koji prelazi ulicu 10m od pesackog prelaza. Duvanski dim koji kulja iz bolnica, policijskih stanica, zgrada koje pripadaju drzavnoj upravi. Prijateljica koja lezi 11 dana na Banjici sa otvorenim prelomom noge -dok nismo saznali da treba platiti 500 eura za operaciju. Premijer ili ministar koji ima manju platu od sluzbenika na radnom mestu pomocnika ministra-a koji opet ima manju platu od drzavnog sekretara. Ministri koji su milioneri a koji nikada nista u zivotu radili osim sto su politicarili za 100k dinara mesecno. I ministra (ex privrednog) koji je 15 godina bio CEO po Kanadama i Amerikama a koji nema nikakvu imovinu niti ustedjevinu. Milka cokolada na buvljaku. Spasavanje Sapca. Automobili sa volanom na desnoj strani. Invalidski penzioneri koji mesaju malter i stemuju na nelegalnim gradilistima nastalih iz neophodnosti. Lazni studenti i lazne diplome. UG -imamo plan, entuzijasti koji sopstvenim sredstvima i radom srede autobusko stajaliste koje je sutradam isarano, prekosutra oblepljeno plakatima a posle 5 dana je izvaljen krov.

Mogu do prekosutra, na vasu srecu mrzi me vise da objasnjavam sta je to sto nazivam "paradoks". Zbog njega kazem da svako ko ne moze da se nosi sa njim i zivi u takvom okruzenju treba da ide. Stavise, nije ni tamo bajno i sjajno ali jos uvek moze da se zivi zivot dostojan coveka.

Nevenkovicu predlažem da počneš da pišeš knjigu.
Al ga sroči svaka čast. Pravo u centar. Plusić od mene

Postoje 3 vrste ljudi
1.Oni koji vide.
2.Oni koji vide kad im pokažeš.
3.Oni koji ne vide.

Ko sve tamo ima vikendicu jel imamo neki spisak?
spominju se sin T. Nikolića, sin ministra Bačevića, neko je rekao da Ceca ima kuću takodje tamo. onda Čume, valjda je to kuća nekog ubijenog člana Zemunskog klan....
ako neko može, nek dopuni.

Da smo Švedska, vas koje ste u plavnom pojasu podno nasipa, iznad Reni bunara prokrčili zaštitini šumski pojas i sagradili sebi vikendice - strpali bi u ludnicu.

hobotnica":3o9uzgf4 je napisao(la):
Plusić od mene
Hvala ali dolazis u opsanost da budes ekskomunicirana od ostatka foruma jer lajkujes bahatog, bezobzirnog i bezobraznog sljama. Da ne bude ja tebi Serdare ti meni Vojvodo, posto si najbolje shvatila o cemu pisem evo tebi namesto plusica jedan :cmok:

hobotnica":3o9uzgf4 je napisao(la):
Nevenkovicu predlažem da počneš da pišeš knjigu.
Mozda bi imalo smisla kada bi mogao a pre svega imao da pisem o necem lepom.

U zemlji u kojoj je odavno iscezao osmeh a caruje Grand tesko bi bilo napisati prolog a kamoli knjigu.

relja":3o9uzgf4 je napisao(la):
Da smo Švedska, vas koje ste u plavnom pojasu podno nasipa, iznad Reni bunara prokrčili zaštitini šumski pojas i sagradili sebi vikendice - strpali bi u ludnicu.
Bulevarac, postoje parovi : dobri-losi, lepi -ruzni, pametni-glupi prvima iz zadnjeg para je dovoljno reci jedanput , drugima ne vredi ni sto puta.

Tako i retardirano nemislece bice nikako da shvati da treba da se okane kvalifikacija.

Nevenkovic":3sfm05vr je napisao(la):
....

relja":3sfm05vr je napisao(la):
Bulevarac, postoje parovi : dobri-losi, lepi -ruzni, pametni-glupi prvima iz zadnjeg para je dovoljno reci jedanput , drugima ne vredi ni sto puta.

Tako i retardirano nemislece bice nikako da shvati da treba da se okane kvalifikacija.

Ti izgleda misliš da si mnogo nešto pametan - pa pazi, lukavost, lov u mutnom, bezobrazluk, glumljnje ludila - jer upravo to radiš, praviš se lud - su samo primitivna zamena za inteligenciju. "Uspeh" koji su napravio divljom gradnjom na koju si toliko ponosan, je moguć samo zato što ovom državom upravljaju lopovi i đilkoši, a ne zato što si mnogo pametan ili sposoban.
Možeš ti da se ovde na forumu ograđuješ od svojih "komšija" koji seku, nasipaju iz kipera šut na bunare, bacaju ko zna šta u Savu, voze kao manijaci po nasipu - ali ti si isti kao i oni, neodgovoran, samoživ, bezobrazan i bahat.
A retardiranost si već dokazao - kada si priznao da si sagradio vikendicu podno nasipa.

Bulevarac":290xrn6z je napisao(la):
Ko sve tamo ima vikendicu jel imamo neki spisak?
spominju se sin T. Nikolića, sin ministra Bačevića, neko je rekao da Ceca ima kuću takodje tamo. onda Čume, valjda je to kuća nekog ubijenog člana Zemunskog klan....
ako neko može, nek dopuni.

Па ево да ја кренем:
- Ненад Манојловић,
бивши играч ватерполо тима Партизана, бивши репрезентативац СР Југославије и Републике Србије, бивши селектор ватерполо репрезентације Србије,
- Небојша Јоксимовић,
власник предузећа Униваб (Uniwab - http://www.uniwab.rs/o-nama ), баве се продајом комуналних и грађевинских машина и опреме за рециклажу. Интересантно да на сајту има податак да су продали ЈП Београд-воде аутоматску машину за пуњење џакова песком и сличним, баш за поплаве (http://www.uniwab.rs/vest/61/masina-za- ... ova-peskom). Да ли је неко видео ту машину на обалам Саве или Дунава (Београд, Обреновац, Земун) ?
-............?...........,
власник једног од кафића у Енјуб центру (блок 12). Кад будем сазнао податке, јављам.

Толико за сад, идемо даље

relja":c1o1q2fq je napisao(la):
A retardiranost si već dokazao - kada si priznao da si sagradio vikendicu podno nasipa.

Pred smrt Zoran Radmilovic rece: kad umres tebi je svejedno. Isto je tako kada si glup.

@gaga
Nije Nenad nego Predrag. Ako je to uopste bitno. A nije.

Masina je bila na na Makisu i punila je dzakove.

Hvala Gago, da za tog vaterpolistu sam čuo, baš beveza a trebalo bi da je neki uzor ...

Nevenkovic":shk8lpcj je napisao(la):
.

@gaga
Nije Nenad nego Predrag. Ako je to uopste bitno. A nije.

Па на неки начин и јесте битно. Пошто је Предраг (старији брат) ипак имао неке много веће функције и у ватерполо савезу бивше нам СФР Југославије, па СР Југославије и Србије, а поготово што је био генерални секретар Олимпијског комитета Србије, то значи и већу моралну одговорност.

Значи ипак си добро упознат са комшилуком, не сумњам. А не сумњам да једни другима чувате леђа.

Nevenkovic":shk8lpcj je napisao(la):
.
Masina je bila na na Makisu i punila je dzakove.
Драго ми је чути (прочитати), барем је Макиш сачуван.

Vrh