milos.tro
Professional
- Učlanjen(a)
- 24.12.2013.
- Pohvaljen
- 21.918
Taj prekid bi najverovatnije bila platforma,bar po renderu ispod platforme bi cirkulisali pešaci,biciklisti. itd[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390311#p390311:3s2ni9ks je napisao(la):Zuma » Mon Jun 06, 2016 7:33 pm[/url]":3s2ni9ks]Dobro, a šta ćemo onda sa ovim prekidom, to je samo malo uzvodno.
![]()
Ovo bi mogao biti zaliv, mogao bi biti drugi istureni deo, ili viseća platforma, ili ko zna šta. Jedno sigurno nije ovo ista obaloutvrda sa L profilima koju su pravili do sada, pošto bi je završili odmah i na ovom delu. A ko zna koliko će takvih stvari biti do starog železničkog mosta. Ne izgleda mi verovatno da biciklistička staza vozi slalom oko ili preko svega toga.
Po pitanju "krivudanja" biciklista - prvo "ispupčenje" koje je sad uradjeno i verovatno drugo "ispupčenja" ispred kule (tako je bar planirano da se radi),postavi se ograda da se neko od biciklista povredi i to bi bilo to.Čini mi se da je širina ogradjene staze oko gradilišta cca 3m. Sa širinom staze od cca 5 metara dobila bi se sasvim prihvatljiva širina za komforno kretanje samo biciklista na tom nivou,mislim da bi udruženje biciklista moglo time da se pozabavi,i da dobiju "dobru i trajnu poziciju" za bicikliranje pored reke.
Ovako, u perspektivi kada budemo imali gomilu i gomilu komercijalnih sadržaja na obali,biciklisti bi bili spontano "preusmeravani",zbog spore staze koje non-stop presecaju pešaci, na obilazne staze podalje od reke.