Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390311#p390311:3s2ni9ks je napisao(la):
Zuma » Mon Jun 06, 2016 7:33 pm[/url]":3s2ni9ks]Dobro, a šta ćemo onda sa ovim prekidom, to je samo malo uzvodno.
IMG_4640_resize.jpg

Ovo bi mogao biti zaliv, mogao bi biti drugi istureni deo, ili viseća platforma, ili ko zna šta. Jedno sigurno nije ovo ista obaloutvrda sa L profilima koju su pravili do sada, pošto bi je završili odmah i na ovom delu. A ko zna koliko će takvih stvari biti do starog železničkog mosta. Ne izgleda mi verovatno da biciklistička staza vozi slalom oko ili preko svega toga.
Taj prekid bi najverovatnije bila platforma,bar po renderu ispod platforme bi cirkulisali pešaci,biciklisti. itd

Po pitanju "krivudanja" biciklista - prvo "ispupčenje" koje je sad uradjeno i verovatno drugo "ispupčenja" ispred kule (tako je bar planirano da se radi),postavi se ograda da se neko od biciklista povredi i to bi bilo to.Čini mi se da je širina ogradjene staze oko gradilišta cca 3m. Sa širinom staze od cca 5 metara dobila bi se sasvim prihvatljiva širina za komforno kretanje samo biciklista na tom nivou,mislim da bi udruženje biciklista moglo time da se pozabavi,i da dobiju "dobru i trajnu poziciju" za bicikliranje pored reke.

Ovako, u perspektivi kada budemo imali gomilu i gomilu komercijalnih sadržaja na obali,biciklisti bi bili spontano "preusmeravani",zbog spore staze koje non-stop presecaju pešaci, na obilazne staze podalje od reke.

Kula je primaknuta vodi više od zgrada na drugim delovima obale, ali sumnjam da će ispred nje obaloutvrda ulaziti u Savu više nego na drugim mestima.

Po planovima ne izgleda tako, mada imamo samo makete i rendere koji se stalno menjaju, i planove zgrada na obali za koje je sama obala izvan granice obuhvata plana. Tako da to što je tamo nacrtano kao obaloutvrda i šetalište ne mora ništa da znači. A posebno što se renderi i ti planovi međusobno ne slažu. Kao ilustracija evo kako je nacrtana obala na planu za kulu. Obala je ovde nekih 16 metara gore i 4 metra dole, ukupno 20m od regulacione linije (umesto 30), što se slaže sa prostornim planom. Tako da bi na ovih 4 metra mogla da dođe biciklistička staza ako se žrtvuje kompletan donji nivo, ali ko zna za šta je tih 4m planirano, jer je na tom istom planu staza ucrtana na gornjem. Meni je verovatnije da sada više nema promena jer su konačni planovi gotovi, a materijal verovatno još davno naručen. A sve govori da je po tom tajanstvenom konačnom planu po kome je urađen ovaj deo promenade, a koji mi kao maloletne osobe sa starateljem ni po koju cenu ne smemo da vidimo, staza gore, a ne dole.

IMG_2537c_resize.jpg

IMG_2536c_resize.jpg

Sve planove i 3D prikaze koje smo mogli da vidimo do sad su samo idejna resenja i ne treba se osvrnuti na njima te ne mozemo iz istih da izvucemo zakljucke koliko ce biti siroko setaliste, biciklisticka staza ili travnjak.

Svaki ulazak u reku isturenom obalom smanjuje zapreminu korita reke i utiče na strujenje voda uz obalu, takođe dovodi do nagomilavanja mulja nizvodno od isturenog dela.

Bio malopre do nove promenade, tj
keja. Dopada mi se kako je ispalo, zaista sam prijatno iznenadjen materijima i nekim resenjima u urbanom mobilijaru.

Svestan sam svih nedostataka ovog projekta. Probao sam da ih zaboravim na momenat i da uzivam jer je kej moje i nase vlasnistvo. Dopada mi se. Neka srede i onaj deo keja do beton hale na ovaj nacin.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Kada je nešto novo onda je to dobro, lepo i čisto. Dobar ti je predlog da neko sredi i deo ka Beton hali tj. pristaništu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390445#p390445:1w5ogpxa je napisao(la):
Mair » 07 Jun 2016 03:34 pm[/url]":1w5ogpxa]Kada je nešto novo onda je to dobro, lepo i čisto.

:bash:

Rascistili su onaj silni sut u B.Krsmanovica,tako da bi uskoro trebalo da krenu sa radovima.

A kada je bilo svečano otvaranje njegovog veličanstvenog veličanstva :mrgreen:

Pa na dan kad se otvorila promenada, dakle pre 4 dana, a inace njegovo velicanstvo vise nije u funkciji.

Fotografija8827.jpg

Kad sam bio na dan otvaranja i sutradan WC nije bio u funkciji,ovo je bila "privremena lokacija" u slučaju potrebe 8)

ps.znači baš je bio dugo u funkciji :bash:

Ja sam bio na dan otvaranja posle podne i radio je ali zatajila tehnika jako brzo.
Sto kazes, bas je dugo bio u funkciji...

Lepo je to što je novinar ovako egzaltiran tehnološkim čudom za malu i veliku nuždu, ali je onda bar mogao da spomene i osnovni problem. Da ćemo u novo urbanističko doba u Beogradu ući bez javnog WC-a, jer je elitna Sava Promenda, i pored ovolike dužine, ne samo napravljena bez ijednog, nego za njega uopšte i nema mesta. Kontejner nije pravi i trajni javni WC, ma šta bilo unutra. Niti će taj javni WC biti napravljen na privatnoj zemlji. Posle pelena u Juri, koje ipak samo smanjuju upotrebu WC-a, sada u BNV-u idemo ka mnogo svetlijoj "slobodno-kapitalističkoj" budućnosti u kojoj su fiziološke potrebe Beograđana potpuno ukinute, budući da na ono malo preostalog gradskog zemljišta koje nije poklonjeno, jednostavno nema mesta za njih. Na tih 12 metara gornjeg nivoa mogu da uglave još i javni WC samo ako naprave onaj čuveni "čardak ni na nebu ni na zemlji". Mnogo je važnije da Abar dobije još koji metar za svoju zgradu, od toga što desetak hiljada Beograđana svakog dana u sledećih stotinjak godina mora da stiska petlju. Zaista neuporedivo, a nekih 1000 metara pešačenja u takvom stanju je ionako prava sitnica za ovako hrabar narod.

Ovaj video pogledati do kraja. BGD na vodi je sve suprotno od ideja iznesenih:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hy4QjmKzF1c[/youtube]

Moje licno misljenje je da se nadam da ga nece ni staviti. U principu gde imas tuseve, toalete tu se okupljaju beskucnici. Ovo je ipak deo grada koji treba da bude ponos Beograda i elitni deo gde ce dolaziti stranici koji ce odsedati u elitnim hotelima.

Jeste, a elitni stranci po navici u setnju nose ovo, ili mozda i nemaju fizioloske potrebe.. levi model je za gospodu, desni za dame :laugh:

Evo kako i u sta Grcka daje atinsko zemljiste, i to na periferiji Atine. Pa uporedite sa budalastinom koja je uradjena sa BnV.

VREDNOST OSAM MILIJARDI EVRA Deblokiran najveći privatni posao u Grčkoj
Beta | 07. 06. 2016 - 23:17h

Grčka država i domaća privatna holding kompanija "Lamda divelopment" (Lamda Development) specijalizovana za razvoj, investicije i upravljanje nekretninama, potpisali su danas memorandum o razumevanju čime je posle osam godina deblokirana najveća investicija u Grčkoj, u plac bivšeg međunarodnog aerodroma Helinikon u priobalju Atine, od 530 hektara.

To će biti najveći privatni posao u Grčkoj, procenjene ukupne cene od osam milijardi evra, saznaje atinska RTV SKAI i dodaje da memorandum predviđa da sama investicija, od 5,5 milijardi evra, 80 odsto bude izvedena u roku od 12 godina, dok je prvobitno bio predviđen tri godina duži rok.
Čitava površina placa nekadašnjeg aerodroma će biti ustupljena Lamdi za izgradnju najvećeg parka u Evropi, i jednog od najvećih parkova u svetu, u dva dela površine od 200 hektara klasičnog plus 200 hektara posebnog vodenog i sportskog parka, zatim po obodu 100 hektara za komercijalne sadržaje, a na jednom malom delu placa će biti i javne službe.

Samu cena placa, 915 miliona evra, investitor će platiti na rate, te će odmah dati samo prvih 300 miliona, 160 miliona kroz dve godine, a ostalo potom.
U konzorcijumu s Lamdom su i grupe iz Kine i Abu Dabija, Fosum i Al Maabar, rekla je danas portparolka grčke vlade Olga Gerovasili.
Atraktivnim za investitore ga čini to što se na zapadu graniči s peščanim plažama Saronskog zaliva, a na jugu sa turističkom atinskom priobalnom opštinom Glifadom i travnatim Golf-klubom, dok su sa ostale dve strane kuće s baštama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390521#p390521:3ve8phdq je napisao(la):
spatiotecte » 07 Jun 2016 11:03 pm[/url]":3ve8phdq]Pa na dan kad se otvorila promenada, dakle pre 4 dana, a inace njegovo velicanstvo vise nije u funkciji.

Fotografija8827.jpg

A i engleski im nije jača strana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390352#p390352:jdhjlwm4 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 06 Jun 2016 10:05 pm[/url]":jdhjlwm4]Cevi relja ima ih vise
145c696045adf15549fea3f22fbdb099.jpg

Onda je problem rešen :roll:

Опет кењања достојна једног клозета .... на свим осталим БГ шеталиштима, видим, има клозета на претек на сваким 100 метара, клоња, и чесма, само овде нема ... :bash:

Ovdje su dva svemirca van upotrebe Nego polupana je ona cesma kod rijecne policije a nijedna nova nije stavljena

Ovde je problem što su 2 javna WC,od kojih je onaj kod SSM postavljen pre 4 meseca i nikada nije bio u funkciji?!,a ovaj drugi na kratko.Čemu služe javni WC-i ? Za upotrebu ili kao ukrasni elementi šetališta?

Разумем и слажем се са тим. Вероватно су ти клозети замишљени да раде само када се догађају неки "ивенти" на променади што је недопустиво.

Иритира само та константна поставка проблема као скандалозног типа "шетачи имају 500 метара без клозета, како ће да трпе" а на осталим кејевима имамо и по 2 - 3 километра без клозета па ником ништа.

Vrh