milos.tro
Professional
- Učlanjen(a)
- 24.12.2013.
- Pohvaljen
- 21.858
Taj prekid bi najverovatnije bila platforma,bar po renderu ispod platforme bi cirkulisali pešaci,biciklisti. itd[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390311#p390311:3s2ni9ks je napisao(la):Zuma » Mon Jun 06, 2016 7:33 pm[/url]":3s2ni9ks]Dobro, a šta ćemo onda sa ovim prekidom, to je samo malo uzvodno.
Ovo bi mogao biti zaliv, mogao bi biti drugi istureni deo, ili viseća platforma, ili ko zna šta. Jedno sigurno nije ovo ista obaloutvrda sa L profilima koju su pravili do sada, pošto bi je završili odmah i na ovom delu. A ko zna koliko će takvih stvari biti do starog železničkog mosta. Ne izgleda mi verovatno da biciklistička staza vozi slalom oko ili preko svega toga.
Po pitanju "krivudanja" biciklista - prvo "ispupčenje" koje je sad uradjeno i verovatno drugo "ispupčenja" ispred kule (tako je bar planirano da se radi),postavi se ograda da se neko od biciklista povredi i to bi bilo to.Čini mi se da je širina ogradjene staze oko gradilišta cca 3m. Sa širinom staze od cca 5 metara dobila bi se sasvim prihvatljiva širina za komforno kretanje samo biciklista na tom nivou,mislim da bi udruženje biciklista moglo time da se pozabavi,i da dobiju "dobru i trajnu poziciju" za bicikliranje pored reke.
Ovako, u perspektivi kada budemo imali gomilu i gomilu komercijalnih sadržaja na obali,biciklisti bi bili spontano "preusmeravani",zbog spore staze koje non-stop presecaju pešaci, na obilazne staze podalje od reke.