PredragT":20josi6g je napisao(la):Bulbulderac17":20josi6g je napisao(la):Mislim da nikako ne gresi. Ako ivicnjaci budu visine kao i u Travnickoj sa strane Zadruge retko ko ce moci da se parkira bas na trotoar. Jedino sto moze da se desi da se ljudi parkiraju pored trotoara u saobracajnoj traci (za to imaju odgovarajuce sluzbe da taj problem resavaju ako ima volje). Takodje se radujem da u ovoj ulici ne bude nijedno parking mesto ako vec hoce da se uradi kako spada, takodje se ne bih slozio i sa tim da je ovde tolika jagma za parkingom cak i vikendom kad Savamala ozivi. Uostalom ko hoce autom da ide do dole ima par javnih garaza (carina, ekof, zeleznicka). Ako bas hoces kolima do Savamale na pivo za tebe me zabole da l' ces da nadjes parking, ako hoces da se prosetas po "promenadi" ako si normalan par 100m setnje od pomenutih garaza ti sigurno nece tesko pasti.
Ti koji dodjes peske u Savamalu da se setas promenadom mozes tako da pises ali nama koji zivimo u Savamali je u poslednjih godinu dana ukinuto oko 30 parking mesta a ako i Hercegovacka bude bez parking mesta, a svi su izgledi da hoce, mi cemo imati preko 70 parking mesta manje !!!!!! :bash:
Toliko smanjenje parking mesta bi napravilo problem stanovnicima bilo kog dela grada a zamisli kako je tek nama ovde gde se svaki dan otvori po neki novi kafic ili restoran, o koncertima i ostalim manifestacijama ne treba ni da govorim !!!
Na ovoj slici sam prikazao koliko je parking mesta manje u Savamali. Najpre smo rekonstrukcijom Geozavoda ostali bez parking mesta u Travnickoj, zatim su na novoformirana parking mesta ispred Zadruge u renoviranom delu Hercegovacke postavili zastave i tako smo ostali i bez tih parking mesta. Narandzastom bojom sam oznacio parkiralista u Karadjordjevoj na kojima je veliki broj parking mesta takodje zarobljen zastavama Beograda na Vodi. U ulici Brace Krsmanovica kafici Corba i Berliner su napravili baste na parking mestima pa smo i bez tih parkiralista ostali. Ako ostanemo i bez ovih 40 tak parking mesta u Hercegovackoj a novi parking kod Savanove ne bude javni kao ovi oduzeti parkinzi ja ne znam gde cu da parkiram auto radnim danima, vikendom znam NIGDE ! Napravicu jednu reportazu o tome kolika je guzva vikendom i kako to ljudi ne mogu da parkiraju po trotoaru pa ces nadam se promeniti misljenje !
A sto se nadleznih odnosno pauka tice... U toku noci vlada haos i svi parkiraju gde stignu, pauk nikoga ne nosi, e a onda ujutru kada ovi sto su dosli na pivo odu kucama pauk krene da nosi i naravno tako stradamo samo mi koji ovde stanujemo a nismo ustali u 5 ujutru da preparkiramo automobil !!!!! :bash: :bash: :bash:
PO TVOM REZONOVANJU VEROVATNO I MI KOJI ZIVIMO U SAVAMALI TREBA DA PARKIRAMO AUTOMOBILE U JAVNIM GARAZAMA I PLATIMO MESECNO PO 50 AK EURA !!!! ODLICNO REZONUJES NEMA STA :notok:
RioBL":psxnk1l5 je napisao(la):Mislim da to jos nikom nije sasvim jasno ali ja mogu odmah reci svoj stav. Mislim da nebi bila tragedija i da biciklisticka staza izostane iz prostora obale BNV ako bi se prostor pretvorio u kvalitetno setaliste.
RioBL":fntj9355 je napisao(la):Mislim da to jos nikom nije sasvim jasno ali ja mogu odmah reci svoj stav. Mislim da nebi bila tragedija i da biciklisticka staza izostane iz prostora obale BNV ako bi se prostor pretvorio u kvalitetno setaliste.
RioBL":26mbus56 je napisao(la):Mislim da to jos nikom nije sasvim jasno ali ja mogu odmah reci svoj stav. Mislim da nebi bila tragedija i da biciklisticka staza izostane iz prostora obale BNV ako bi se prostor pretvorio u kvalitetno setaliste.
PredragT":22rj1vuv je napisao(la):RioBl,
U Beogradu u sirem centru grada vise nigde ne postoje slobodna i besplatna parking mesta!
PredragT":22rj1vuv je napisao(la):Savamala je specificna po tome sto ovde bolje prolaze gosti i posetioci iz drugih delova grada nego stanovnici Savamale !
PredragT":22rj1vuv je napisao(la):
PredragT":22rj1vuv je napisao(la):
Zuma":2oii5r9s je napisao(la):Postoje građevinski standardi koji kažu koliko parking mesta treba izgraditi po svakom kvadratnom metru novoizgrađenog stambenog prostora.
Zuma":2oii5r9s je napisao(la):Taj koeficjent je manji od 1 zato što je ipak nemoguće u starim delovima grada obezbediti iste standarde za parkiranje kao i u novim, a veći je od nula zato što grad ima obavezu da gradi javne garaže za taj deo stanovnika Beograda, a to ipak ne radi.
Zuma":2oii5r9s je napisao(la):Onda se, ako ima pravo na to, i u skladu sa tim koeficjentom, svakom stanovniku grada koji ima kola i zadovoljava kriterijume dodeli propusnica koja važi za besplatno parkiranje u zoni neposredno oko njegovog stana, sve do one površine oko stana u kojoj postoji dovoljno parking mesta za sve koji u toj oblasti imaju propusnicu.
Zuma":2oii5r9s je napisao(la):Troškove parkiranja bi plaćao grad, sebi ili kome god treba, kao cenu činjenice da nije napravio javne garaže koje je morao napraviti, i kao podsticaj da ih ubuduće pravi jer će ga koštati isto toliko koliko sad daje na troškove parkiranja ugroženih građana. Ako je grad vlasnik parkinga, plaća sam sebi na poseban račun koji se koristi za izgradnju novih garaža.
stanislaw":a2j6895w je napisao(la):I sad ako se taj veliki koridor prekine na pola puta i 300m šetališta rekonstruiše po nekom sasvim drugom konceptu (čitaj: pešačka ulica sa ugostiteljskim sadržajima) tako da biciklistička staza više ne bude odvojen prostor, ti ćeš reći nije šteta? Po kojim parametrima nije šteta, ako je Beograd na celu tu biciklističku rutu već potrošio znatno više para nego što će sad biti uloženo u tih pišljivih 300m rekonstruisane obale?
Zuma":a2j6895w je napisao(la):Kako uopšte možeš ovako nešto da izjaviš?..
tragac":q1peavsc je napisao(la):RioBL šta ćemo od priloga?
relja":g7as6gi0 je napisao(la):Mada, možda bot zna nešto što mi ne znamo?
RioBL":29byoj4p je napisao(la):...ruska salata...
relja":1yg5iabx je napisao(la):"Ne bi" se piše odvojeno.
Čak i kada se lupaju gluposti.
RioBL":24thdhu6 je napisao(la):Zuma":24thdhu6 je napisao(la):Postoje građevinski standardi koji kažu koliko parking mesta treba izgraditi po svakom kvadratnom metru novoizgrađenog stambenog prostora.
Sa ovim propisom ako se primjenjuje u centrima velikih gradova postoji jedan veliki problem. Oni donose vise stete nego koristi. Naime, ti propisi govore o tome koliko je MINIMALNO parking mjesta potrebno obezbjediti za svaki kvadrat stambenog ili poslovnog prostora ....
Zuma":1wn7soki je napisao(la):relja":1wn7soki je napisao(la):Mada, možda bot zna nešto što mi ne znamo?
Možda on ima svoje izvore informacija, ali nama to nije neophodno da bi videli ono što je već sada očigledno. Ako je osnovni koncept obalskog dela projekta BNV-a funkcionalna privatizacija Savske obale, tj dominacija intersa vlasnika zgrada nad uređenjem obalske zone (a naravno da jeste), onda oni žele da promovišu kretanje pod pravim uglom na reku, a ne paralelno sa rekom. A biciklistička i trkačka staza su prepreke i usmeravaju kretanje DUŽ reke (umesto da se reka ostavi i krene ka zgradi). Naravno da im to smeta, i naravno da žele da ih postepeno uklone. Prvo ovde, a onda verovatno i na drugim mestima u gradu. Onda će da kažu kako staze ionako više ne idu svuda pored reka, kako tu ionako "nema dovoljno mesta" (a namerno ga danas ne žele ostaviti više, iako ga još uvek ima dovoljno za sve), kako su biciklisti veoma važni, pa zaslužuju prostrane, bezbedne i brze staze (naravno, negde u zapećku, gde se prostor ne može skupo prodati) itd, itd. Pusti se spin mašina, pa sve dalje ide samo od sebe. Sad im treba presedan i moderno uređeno parče obale (čitaj: izrazito konzumerski i šljašteći orjentisano), da bi imali šta da pokazuju na bilbordima i tokom vremena polako usmeravaju javno mnenje ka opštem povećanju privatnih površina i smanjenju javnih. Sad se vodi bitka za buduću prirodu najkvalitetnijih zona Beograda. To slobode što danas sami osvojite, to će te imati. Ne više od toga. Takav je kapitalizam, Ako niste organizovana interesna grupa koja ima neku društvenu moć, niste ništa. Znači da nemate potrebne sposobnosti. Onda ne postojite i nemate nikakva prava. Vrlo jednostavan sistem.
milos.tro":2us6qmdp je napisao(la):Jutros u 8h staza je zatvorena
mekbejn":2us6qmdp je napisao(la):a u suprotnom smeru moze?
RioBL":3r4pp6xf je napisao(la):relja":3r4pp6xf je napisao(la):"Ne bi" se piše odvojeno.
Čak i kada se lupaju gluposti.
Prvo si se trudio dokazati da nisam iz BG a sad da ne znam pravopis. Pitam se sta ce biti sljedece.... :roll:
Pa zar je moguce da vise nemas sta napisati o temi?
relja":3nqbbhsl je napisao(la):Гаго, ценим те, поштујем те, али овде ниси у праву - нисам хтео "пријатељски" да му скренем пажњу, и замолићу те - не храни ботове.
Ако су њихови посланици неписмени (чак и са дипломама инжењера), какви ли су тек ови ниже по вертикали, што раде за сендвич, а чак имају Гугл да на брзину провере како се пише пре него што кликну на "Пошаљи"?
relja":1bfhjh9u je napisao(la):Гаго, ценим те, поштујем те, али овде ниси у праву - нисам хтео "пријатељски" да му скренем пажњу,