Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Срећом са друте стране се лепо види Победник на тврђави :)
A ako ide sa Gazele lepo se okrene glava pa gleda most na Adi i reka. Ma milina.
Najlepši je pogled sa železničkog mosta. Ko more za nas siromašne 🤗
Img_2024_09_29_14_29_39.jpeg

Iskren da vam budem ja mislim da ene u bg na vodi padaju,osim novih zgrada,svi su prepumpali cene i mislim da niko ne može da dobije ono sto su tražili,vidim sve vide da spustaju cene ..iako velike cene spustaju ih

Iskren da vam budem ja mislim da ene u bg na vodi padaju,osim novih zgrada,svi su prepumpali cene i mislim da niko ne može da dobije ono sto su tražili,vidim sve vide da spustaju cene ..iako velike cene spustaju ih
Kako misliš osim novih zgrada? Pa ovi preprodavci sa APP(ako prodje prodje)cenama spuštaju na oglasima, ako hoće stvarno da prodaju.
Pre neki dan sam našao ovaj oglas 3500eur za useljiv stan koji je i na ok spratu.

Preprodavci kako ih zovete moraju da prodaju za keš jer mnoge zgrade nisu uknjižene. Potrebno im je po nekoliko godina da dobiju upotrebnu dozvolu. Zgrade koje mogu na kredit drže fine cene. To je trenutno samo 6 zgrada + veći stanovi u izgradnji direktno od BnV-a. Za sve ostalo mora da se skupi novac na gomili ili da se stavi hipoteka na drugu nekretninu.

Preprodavci kako ih zovete moraju da prodaju za keš jer mnoge zgrade nisu uknjižene. Potrebno im je po nekoliko godina da dobiju upotrebnu dozvolu. Zgrade koje mogu na kredit drže fine cene. To je trenutno samo 6 zgrada + veći stanovi u izgradnji direktno od BnV-a. Za sve ostalo mora da se skupi novac na gomili ili da se stavi hipoteka na drugu nekretninu.
Odlična fora od strane države. Nisam znao za ovo.

Ali priliči Srbiji.

Onaj ko kupuje stan direktno od BnV ima mogucnist da plati u 7 rata na 2.5 godine. Znaci ne moras sve odjednom da platis. Ako se desi da platis npr 4 rate i nemas vise para za ostale BNV zadrzava 10% od ukupne sume sto si uplatio a ostatak ti vraca. Naravno gubis i stan.

Onaj ko kupuje stan direktno od BnV ima mogucnist da plati u 7 rata na 2.5 godine. Znaci ne moras sve odjednom da platis. Ako se desi da platis npr 4 rate i nemas vise para za ostale BNV zadrzava 10% od ukupne sume sto si uplatio a ostatak ti vraca. Naravno gubis i stan.

Ako nemaš para da plaćaš rate, imaš pravo da ustupiš ugovor drugome uz malu naknadu BnV-u, suludo je gubiti kaparu. Ako kupuješ veći stan možeš da tražiti da imaš samo 2 rate od kojih drugu plaćaš (većinski) iz kredita (uz hipoteku na taj stan u izgradnji). O tome sam pisao. Preprodavci su "hendikepirani" par godina jer im je sužen krug potencijalnih kupaca.

to se jako retko desava obicno su spremni da te prebace u manji jeftiniji stan u nekoj drugoj zgradi za onoliko koliko si dao dotle ili tipa nova zgrada pa da imas jos 2 godine.

@nikolas27 ne dozvoljavaju ustupanje osim u izuzetnim situacijama zbog spekulanata koji kupe 20 stanova sa 10% i onda preprodaju.

Da li neko zna gde mogu da nadjem urbanisticki projekat za deo BNV kod bivse autobuske stanice gde su u planu 5 zgrada?

Neverovatno sta sve uradise za ovo vreme. Najjaci projekat u Srbiji svih vremena! Ludilo!!

Danas bio Alabar, Predsednik, Sinisa Mali. Koja je to posvecenost projektu. Nevidjeno.
Alabar: Predsednik AV je jedinstven slucaj na svetu gde god sam bio da je neko bio spreman da stvarno "radi" za interes drzave.

Obilazak hotela i najavljeno otvaranje za posetioce za 15tak dana.

1727723993412.png

Kolike li samo pare daju belosvetskim blogerima da ovako hvale BNV. Eto gde odose nase pare. Nemoguce da nisu placeni da ovako pricaju.

Da li je moguce da nekoga toliko zaslepi politika da misli da je video placen?! Pa svaki stranac koji dodje u BnV isto reaguje. Ja sam vodio strance u BnV i isto su reagovali.
Koliko god mrzeli politicare realnost je da je BnV jedan od najuredjenijih i najmodernijih delova u Evropi. Obisao sam celu Evropu i tvrdim da je promenada u BnV najlepsa. Pored toga sigurno je jedna od najbezbednijih (vecina promenada u svetu nema ogradu).

Kakvo otvaranje za 15 dana? Na zvanicnom sajtu lepo pise 1 novembar.
Ljude uhvatila neka predizborna groznica, otvaranje hotela, kineskog soping centra, autobuske stanice, nova avio linija za Kinu, kao da idu neki izbori. Dakle 1 novembar:

stregisbeg.JPG

Vrh