Mislim da veliki faktor u svemu tome ima i to što ova tema odnosno ovaj projekat se može posmatrati na toliko mnogo načina i kroz toliko mnogo podela.
Prvo, usko je vezan za politiku (a politika jeste jedna od najvećih podela u Srbiji, vazda bila i biće, jer mi smo pleme koje voli da se deli i koška)
Drugo, jedan je od najvećih u gradu.
Treće, prate ga brojne kontroverze.
Četvrto, na takvom je mestu da maltene nema stanovnika koji može da ga ignoriše i da nema mišljenje o njemu.
Peto, na kraju krajeva, sam SNS i njegove sluge trube o njemu uzudž i popreko, tako da čak i neki ljudi koji bi do neke tačke imali neutralan ili ravnodušan stav o njemu, posle dovoljno maltretiranja i propagande, odluče da udare inat i prkos ili im se prosto zgadi sve. Ono, dosadi da se stalno na svakom koraku sluša i čit jedno te isto jednoumlje i ekstaziranje.
A i vašarsko pretvaranje čitavog solitera, pa i naselja oko njega, u veliki vašarski bezukusni bilbord, svakako ne pomaže smanjenju i smirivanju razdora između kritičara i slavljenika ovog projekta i ovog naselja...
A da, ne treba zaboraviti i da su ove imbecilne svetlosne topove noću upirali ljudima u stanove nekoliko meseci u periodu od prošlog leta do kraja ove zime. Kačio sam fotografije zgrada u Kneza Miloša koje blješte od njihovih topčina, a upirali su ih i u zgradu Druge hirurške klinike na vrhu Višegradske. Pokušavam da nađem na forumu ali izgleda da su obrisane kada je forum prešao na novu platofmu. Elem, znači ne samo što je samo naselje i kula vašar, nego se ispišavaju po ostatku grada forsiranjem da se svi ponašaju, i žive, kao da je u toku neki neprekidni vašar. A to što ljudi treba da spavaju, da rade, da žive... to nikom ništa. Ne, mora BnV i kulčina da budu centar pažnje i univerzuma. Takav nastup i takav pristup naravno da će kod dela ljudi da izazove prkos i gard.