E to se zove grad, nema ni dosadnih parkova ni glupih drvoreda. Jos malo da se popravimo i mi cemo tu da budemo jednog danaUvek sam sanjao da Beograd izgleda kao na slici ispod i sad smo nikad blizi snu
Jel to Vuhan na slici?Bitno je da se gradi™
To su dobrim delom ljudi koji se prave da nikada nisu culi da "profit" diktira tempo, uslove i pravila. Globalno. Uglavnom negativni komentari imaju politicku konotaciju, kao za famozni spomenik na savskom trgu. Da ne pominjem kako je izreka "o ukusima ne treba raspravljati" potpuno nepoznata kod pomenutog dela forumasa.ne razumem filozofe ovde koji misle da je njihov ukus univerzalan i što se njima ne sviđa nikome se ne sviđa. Da uvek može bolje ipak mislim a i ankete pokazuju da se većinom projekat sviđa. A da nikada neće bilo kako bilo svima se sve jednako sviđalo
Ne radi se o nečijem ukusu, već o univerzalnim principima:
zakonskim - prekršen je zakon još prilikom rušenja kad (posredno) ubiše čoveka,
tržišnim - nije omogućen jednak pristup zemljištu investitorima
socijalnim - nisu razmotrene potrebe ostalih građana
urbanističkim - nabijaju se kvadrati u staru urbanu matricu koja i ovako ne može da podnese tolike ljude
arhitektonskim - grade se visoke stambene zgrade (što je samo po sebi primitivizam) bez dovoljno zelenila okolo za potrebe stanara
građevinskim - videli smo požare, poplave i otpadanje fasade
E sad možemo da pričamo o estetici, za koju takođe mnogi naučnici smatraju da ima univerzalne principe.
Tako da, ako ti je sve ovo pre estetike ok, onda ništa. Ako ti nije ok, onda ne vidim kako može da ti se sviđa rezultat?
Iako ja licno u tom neprestanom ludilu od grada ne bih nikada mogao da zivim.
Blok 23, cak i sa onom skrnavom Verano zgradomsamo neko da mi pokaze koji je to prelep blok zgrada u beogradu, a da zaobidjemo BNV? sta je to beograd imao pre BNV, koji je to blok koji je zadovoljavao vase kriterijume estetike? ja nesto ne mogu da se setim ni jednog..........
Kvadratura stana | 80.00 |
eur/m2 | 1.00 |
meseci godisnje | 12.00 |
godina | 40.00 |
Total | 38,400.00 |
Ако игноришемо сав мафијашлук и сл. БНВ би ми се свидео да је:Ja bih očekivao da se tebi svidi BnV.
Evo covek odredi sta vole tudje oci.опет лепота је у оку посматрача...
БнВ се свиђа људима само зато што је нов. Естетски такве зграде приличе периферији.
Kuhinje i kupatila su takodje ocajno uradjeni, bar u onim sivim soliterima. Kvalitet nivo Belvil.