Vama bas moze da upadne kasika u med, a i bas suprotno da se desi. Ko zna sta ce se okolo graditi, mozda dobijete bas prijatno okruzenje i lep pogled, a mozda bude i neka katastrofa.
Mada, niko nigde u Beogradu vise nije siguran, ni u jednoj zgradi.
Mislim da je jedina sigurna opcija ako je ispred zgrada koja ne može da se ruši (ili je ekstremno mala šansa za to). Npr.: škola, policijska stanica, opština... ili eventualno niža stambena zgrada od tvoje (tvog sprata) bar ja nisam čuo da se takav objekat rušio da bi se izgradio bolji.
Po meni, južna orjentacija u Sakuri (i Lastavicama) ima solidan rizik da se pogled u nekom trenutku naruši, dok severna strana nema taj rizik zbog gasovoda.
Ako gledamo ostatak novijih zgrada na NBG u sigurnoj zoni su još i A blok 3 i 4 faza severna orjentacija (pogled ka 1 i 2 fazi A bloka), Belvil južna orjentacija, West 65 kula iznad 10 sprata sve orjentacije, Wellport 2 i 3 faza južna orjentacija, 3 faza i severna, Soul 64 iznad 7 sprata deo koji će gledati iznad Savade... to je ovako iz glave ko iz mog ugla ne mora da brine o pogledu.
A red bi bio i da apdejtujen ljude o stanju u zgradi:
Centralni sistem klimatizacije je konačno proradio pre desetak dana. Navodno neko je marnuo neki deo u sistemu, po rečima investitora, ali njemu se ne da verovati (barem mu ja ne verujem ni jednu reč) tako da moguće da je i nešto drugo bilo u pitanju.
A druga zaninljivost je to što nam je investitor nametnuo neku firmu Safeguard za održavanje za koju niko nije čuo. To pričam samo za nas drugu fazu, a u prvoj fazi je opšte rasulo, jedan ulaz drži City Facility, a jedan ulaz je potpuno ostao bez održavanja i ako dobro razumem stanari se sami snalaze. Nešto se isto ovaj bata umešao, probao da im nametne taj Safeguard, oni nisu hteli, bem li ga.
Kad u zgradi sa 4 ulaza ne funkcioniše facility menadžment na nivou naselja, onda me više ne čude problemi Belvilovca, jer je tamo mnogo više zgrada i ulaza.