Šta je novo?

Sakura park - Blok 58

Svašta ću da pročitam ovde mnogo mi je interesantna ova diskusija. Evo vam još jedan ekstremni primer. Kao klinac sam se igrao lopte i jednom je, kada sam je šutnuo u metalnu kapiju, matori komšija ratni veteran izašao i pucao u vazduh. I to me je naučilo samo da se klonim bu**** i psiho slučajeva...loptu sam udarao i dalje..kasnije i na terenu. Ceo život sam odrastao pored dve srednje (Mašinska i Građevinska) i jedne osnovne škole i nekako sam navikao da su deca prosto deca..i da im ponašanje varira od uzrasta do uzrasta. I dalje živim skoro u šumi ali su škole i dalje tu..i neki novi klinci kojih sve manje ima napolju sa loptom, biciklom ili vodom.

Evo pitanje za vas iz Sakure? Imate li kerove tu po zgradi? Jel vam ne smeta lajanje i cvilenje istih kada ih vlasnici ostave same? Jel idete od vrata do vrata da im lupate jednu vaspitnu?

Poslednja izmena:
Evo pitanje za vas iz Sakure? Imate li kerove tu po zgradi? Jel vam ne smeta lajanje i cvilenje istih kada ih vlasnici ostave same?
Da, strašno to smeta, ali nisam primetio to. Doduše u A bloku smo imali budalu koji je psa ostavljao na terasi i to je bilo užas. Nadam se da mu je neko napravio problem jer je to užas

Da, strašno to smeta, ali nisam primetio to. Doduše u A bloku smo imali budalu koji je psa ostavljao na terasi i to je bilo užas. Nadam se da mu je neko napravio problem jer je to užas
Za sve one koji izjavljuju: Radi sta hoces i sta te briga za zakon, jedna napomena.
Osnovni postulat u pravu je:
"Sva tvoja/vasa prava prestaju ispred mog nosa" . Prema tome .......
Oprostite, zaboravih da ovde ne stanuje ni zakon ni pravo. Osim za ......
Sto bi Nikola Pasic rekao: "Zakoni su za opozicija".

Zakon je jasan, kad je buka, decja, psa... muzika, seks... pozove se komunalna. Ali ako komunalna ne uhvati pocionioca na delu, pocinioc se napravi lud i optuzi komsije da su nesto ruzno sanjale ili im se ucinilo.

Tako se Dejanu verovatno prividjaju deca koja se igraju u fontani, psi koji laju... Da ne idem u detalje. Xexe.

Imao sam tog iskustva kada sam pravio kucne zurke (sedeljke) uz strogo pridrzavanje kucnog reda, ali su pametnjakovici iz komsiluka nalazili za shodno da me ponekad prijave zbog muzike i drugih zvukova (s vremena na vreme su se culi razni zvukovi dok sam bio single, da ne idem u detalje), ali nikad me nisu uhvatili u vrsenju prekrsaja i uvek sam imao odgovor da je verovatno komsija nesto ruzno sanjao ili mu se ucinilo.

Da li neko možda ima informaciju da li će se oko Sakure i Lastavica iscrtati neka parking mesta? Ne znam ni gosti stanara niti restorana i drugih objekata mogu da parkiraju oko zgrada, a da su sigurni da neće dobiti kaznu od komunalaca.

Stanari ulaza 19B i 19V dobili su u martu profesionalnog upravnika iz firme Pro Upravnik.

Malo je reci da sama rec profesionalni nikako ne pristaje uz cinjenje gospode koja se evidentno zalazu samo i iskljucivo za interese investitora a protiv svih stanra.

Primeri necinjenja bi bili sledeci:

1. Sugestivno prenosenje istine, tipa “po zakonu je odrzavanje po stambenoj jedinici” kao da po “metrima kvadratnim nije”.
Pa iako u pravilima vlasnika stoji da je odrzavanje po metru kvadratnom, sa kojima je i izabran, predstavlja zakon drugacije.

2. Kad su skinuta pravila vlasnika, predstavlja potom stanare koji su za to glasali da su “krivi sto odrzavanje nije po kvadratu” i na taj nacin ponovo iskrivljuje istinu, manipulise i slicno.

3. Slepo prati zahteve investitora i ni u kom slucaju ne uvazava misljenja stanara. Ne odgovara na pitanja, namece svojevolju. Marioneta je investitorova koji cak ne pokusava ni da bilo kakvim vrstom diplomatije ovo sakrije.

4. Ne prenosi u duhu svoje uloge nikakve pravne posledice bilo kakvih odluka.

5. Odabir firmi za odrzavanje objekta iskljucivo u dogovoru sa investitorom uz potpuno ignorisanje zahteva stanara.

6. Ne odgovara na zahteve stanara za dostavljanjem dokumentacije koje je duzan da dostavi po zakonu u najkracem mogucem roku.

7. Manipulisanje spiskovima stanara i prilagodjavanje datuma na spiskovima po potrebi.

8. Krajnje ortacki odnos sa investitorom, tipa, "jao sto su ti lepe patikice".

Ja se pitam kako ovi ljudu imaju licencu? I pisem ovo da se bilo ko ne prevari ubuduce i poveruje ovoj “vrsti ljudi” koja se retko srece.

@igore ako mogu da te zamolim da i na drugim stranicama podelis ovo ako je relevantno za samu temu.

Мене више занима када је белвил постао такав гето па мора два пута да се напише да су родитељи и деца одатле дошли. А и какав их глас то бије у комшилуку па им је све дозвољено?
Или када је сакура постала толико елитна да се опет напише да деца сигурно нису одатле.
Откуд та разлика?

Pogledajte prilog 204569
Белвил | Сакура
I ove podele na novogradnja vs ne-novogradnja. I ove podele na miele vs ne-miele i slicno. Meni licno je sve to odvratno. Da ne pricam da ova zemlja konacno u poslednjih par godina moze da priusti letovanje za porodicu, a da ne “grca” zbog toga i da to nije privilegija vise za dobrostojece. Ne znam da li je snobizam u ovoj zemlji ikad bio u vecem zenitu.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je investitor tu napravio gresku jer je stavio fontanu stvarno i namenjenu deci, tj to se zove "splash pad" i ima takvih istih fontana dosta u razvijenijim gradovima na Zapadu, to je tzv fontana prskalica za decu (guglati "splash pad") ali obicno se stavlja po izdvojenim parkovima i akva-parkovima a ne u naseljene delove grada (pogotovo ne pored stambene zgrade) tako da jeste greska.

Mislim da su te roditelje opomenuli vlasnici restorana jedan dan i zamolili da deca makar ne vriste i ne prskaju goste u restoranu, pa su redje dolazili. Jeste malo neprijatno da neko sedne tu da ruca a okolo se prskaju deca i vriste, a tek kada neko ko zivi tu dodje s posla pa zeli da odmori... nije ok. I mi koji smo preko puta isto slusamo ciku i viku, tako da je mesto za fonatnu totalno pogres(e)no. Koliko sam videla, roditelji su uglavnom sa decom dolazili iz Belvila, mislim da je retko ko iz Sakure. Dok se klinci prskaju, oni leze na travi kao na pikniku, uopste nemaju pojma da nije mesto ni prilika da ispred necije kuce dodjes da vristis. Ali u Belvilu zive deca (a i roditelji) kojima je sve u zivotu dozvoljeno, tako da... sve se moze. Ko sta sme njima da kaze u zivotu. Makar da sednu u taj restoran i naruce neko pice kada vec smetaju vlasniku restorana, pa da mu se isplati, ali ne.

Tako da je tu greska samo na investitoru jer je napravio fontanu prskalicu, a ne neku pravu fontanu koja je izdignuta i nije za kupanje.
Ali kakav smo narod, pretpostavljam da bi opet i tu dovodili decu, jer nemaju valjda gde.
Tj imaju ali zar nije bolje da pricaju "mi se kupamo u Sakuri" a ne na "11 Aprilu", ipak je socijala i blam ici na bazen ili ne daj boze Adu.

Najbolje od svega je kada kupiš stan od sumnjivog investitora; na izolovanoj ledini; tik uz najprometniju ulicu na NBG; sa pogledom na šut, ruine i toplanu, a onda ovde tripuješ neki elitizam. Kao "sirotanovići" iz Belvila im se kupaju u fontani. Kako li ste to smislili hahaha

Toj Sakuri samo još i ta fontana fali na onom skučenom platou ispred. Šta će sledeće, Sakura Eye - verovatno bi i to moglo da se negde ispred nabudži.

Obećao je inestitor SPA centar, pa kada bude, možete tamo da brojite automobile u Jurija Gagarina ili gledate Toplanu.
Valjda neće biti dečije cike i graje.

Malo je reci da sama rec profesionalni nikako ne pristaje uz cinjenje gospode koja se evidentno zalazu samo i iskljucivo za interese investitora a protiv svih stanra.
Iste ove probleme su imali i stanari iz ulaza 19a i 19b pa su dali nogu u dupe upravnicima koje je postavio investitor Đoka, i izabrali su upravnike iz redova stanara što je verovatno najbolja odluka koju su mogli da donesu uprkos tome što je Đoka je prilično negodovao zbog toga i nije mu bilo pravo, ali su stanari izglasali tako i bilo je ćao zdravo.

U ulazu A sada održavanje vodi City Facility, a ulaz B još uvek traži firmu koja će održavati zgradu i voditi recepciju, ali su se sami stanari iz ulaza B organizovali i zaposlili čistačicu koja je u zgradi svaki dan standardno radno vreme dok se ne izabere firma koja će upravljati ulazom.

Verovatno će ista priča biti i sa ulazima iz druge faze.

Iste ove probleme su imali i stanari iz ulaza 19a i 19b pa su dali nogu u dupe upravnicima koje je postavio investitor Đoka, i izabrali su upravnike iz redova stanara što je verovatno najbolja odluka koju su mogli da donesu uprkos tome što je Đoka je prilično negodovao zbog toga i nije mu bilo pravo, ali su stanari izglasali tako i bilo je ćao zdravo.

U ulazu A sada održavanje vodi City Facility, a ulaz B još uvek traži firmu koja će održavati zgradu i voditi recepciju, ali su se sami stanari iz ulaza B organizovali i zaposlili čistačicu koja je u zgradi svaki dan standardno radno vreme dok se ne izabere firma koja će upravljati ulazom.

Verovatno će ista priča biti i sa ulazima iz druge faze.
Nadam se da cemo se i mi tako organizovati. Medjutim, u fazi dva problem pravi to sto postoji veliki broj neprodatih stanova koje investitor Djoka koristi da glasa i odlucuje o svemu tako da se glas stanara zapravo i ne cuje.

Nadam se da cemo se i mi tako organizovati. Medjutim, u fazi dva problem pravi to sto postoji veliki broj neprodatih stanova koje investitor Djoka koristi da glasa i odlucuje o svemu tako da se glas stanara zapravo i ne cuje.
Nisam znao da je toliko neprodatih stanova, znao sam da ih ima dosta, ali nisam znao da ih ima toliko da ima mogućnost da preglasa stanare. To je onda već veliki problem, obzirom na rejting zgrade i to da ljudi u principu znaju koliko ima problema i što se tiče zgrade i što se tiče stanova, jedino što nam preostaje da se nadamo da će investitor Đoka uspeti nekako da proda ostatak stanova (po damping ceni, naravno, jer sada u 2024 niko normalan uprkos problemima koje zgrada/naselje/stanovi imaju neće ni u ludilu dati 3700+pdv koliko Đoka traži) pa da se polako njegova moć smanji, i da se da šut karta amatersko-profesionalnom upravniku...

Par mojih drugara koji su bili zainteresovani za kupovinu stana u Sakuri su odustali, to jeste ponudili iznos - cenu po m2 iz 2018 godine jer uprkos svim problemima koji postoje, neka njihova procena je da sada u 2024 Sakura je dobra kupovina samo za oko 1000 eur/m2 nižu cenu u odnosu na onu koju Đoka traži, u suprotnom dosta bolja kupovina su zgrade u izgradnji po NBG iza koje stoje provereni i ozbiljni investitori poput Belmonda, a ne ovi miki maus investitori poput Đoke.

Stanari ulaza 19B i 19V dobili su u martu profesionalnog upravnika iz firme Pro Upravnik.

Primeri necinjenja bi bili sledeci:

1. Sugestivno prenosenje istine, tipa “po zakonu je odrzavanje po stambenoj jedinici” kao da po “metrima kvadratnim nije”.
Pa iako u pravilima vlasnika stoji da je odrzavanje po metru kvadratnom, sa kojima je i izabran, predstavlja zakon drugacije.

2. Kad su skinuta pravila vlasnika, predstavlja potom stanare koji su za to glasali da su “krivi sto odrzavanje nije po kvadratu” i na taj nacin ponovo iskrivljuje istinu, manipulise i slicno.

3. Slepo prati zahteve investitora i ni u kom slucaju ne uvazava misljenja stanara. Ne odgovara na pitanja, namece svojevolju. Marioneta je investitorova koji cak ne pokusava ni da bilo kakvim vrstom diplomatije ovo sakrije.

4. Ne prenosi u duhu svoje uloge nikakve pravne posledice bilo kakvih odluka.

5. Odabir firmi za odrzavanje objekta iskljucivo u dogovoru sa investitorom uz potpuno ignorisanje zahteva stanara.

6. Ne odgovara na zahteve stanara za dostavljanjem dokumentacije koje je duzan da dostavi po zakonu u najkracem mogucem roku.

7. Manipulisanje spiskovima stanara i prilagodjavanje datuma na spiskovima po potrebi.

8. Krajnje ortacki odnos sa investitorom, tipa, "jao sto su ti lepe patikice".

Ja se pitam kako ovi ljudu imaju licencu? I pisem ovo da se bilo ko ne prevari ubuduce i poveruje ovoj “vrsti ljudi” koja se retko srece.

@igore ako mogu da te zamolim da i na drugim stranicama podelis ovo ako je relevantno za samu temu.
@Igor, nisam sigurna da li uspeo da ispratis ovaj post. Znacilo bi da se ovo podeli ako postoje forumi o upravnicima ili gde god bi bilo relevantno. Na taj nacin bi stanari i/ili kupci mogli imati u vidu sve ovo sto kao stanar mogu takodje da potvrdim. Pa da ne dozive slicnu nesrecu, odnosno da budu pametni i da nikad ne izaberu ovog “profesionalnog” upravnika. 🙌
Hvala ti unapred!

Naša zgradica u bojama zalazećeg sunca :)

1000064053.jpg

i tu parkiraju na trotoaru. greota
Nema druge opcije jer parking za goste je na volšeban način postao parking tehnomedije. Jedva smo se izborili da ljudi ne parkiraju na samom ulazu iz garaže, jer je bilo jako nepregledno i velika mogućnost za udes.
Jel se planira neka gradnja pored Sakure?
Ne daj Bože za iza sakure. A ako misliš na Jurija Gagarina tu verujem da će biti vrlo skoro jer neki bager već neko vreme poravnjava teren. Mala je šansa da će ostati livada na mestu gde je cena m2 3500-4K.

Kad se ruši izložbeni paviljon ili će to preuzeti komunalna milicija

Da li bi neko mogao da kaze koja je bila cena garaznih mesta ?

Vrh