Oce to kad lazes i trolujes po forumu pa nemas pristup pravoj grupi stanara, jadno basOvo je smešno!
Pa nije valjda da vam ovaj forum služi za komunikaciju sa stanarima?
Zalepite obaveštenje na ulazna vrata ili neku tablu, napravite sajt zgrade.
Oce to kad lazes i trolujes po forumu pa nemas pristup pravoj grupi stanara, jadno basOvo je smešno!
Pa nije valjda da vam ovaj forum služi za komunikaciju sa stanarima?
Zalepite obaveštenje na ulazna vrata ili neku tablu, napravite sajt zgrade.
Oce to kad lazes i trolujes po forumu pa nemas pristup pravoj grupi stanara, jadno bas
Dejan, Direktor, IT, Vozi BMW ima Rolex, 36 godina, mrzi sirotinju, samo luxja sam istripovo da je ovo njegovo copy paste posta sa teme novi dorcol lol
Taj nivo seljaštva imas i u West 65, gde se deca bukvalno kupaju u onoj fontani, i ne samo to, roditelj ih izvedu u kupacim, ponesui im hranu i eto ako da su na bazenu a oni se druže sa komšijama...neverovano. Pa to samo nama i rusima pada na pamet.Drage komšije, da li i vama smeta korišćenje fontane koja je nedavno proradila ispred naše zgrade kao kupalište za decu?
Ja bih apelovao na sve komšije da se fontana ne koristi za to. Jasno je da je deci fontana interesantna, ali vaša uloga kao roditelja je da im ukažete da fontana ne treba da se koristi za kupanje, a pogotovo ne da ih opremate kupaćim kostimima i podržavate na to. Apelovao bih takođe da se suzdržite da se deca gola igraju/kupaju u fontani jer mislim da je krajnje neprimeren prizor za nas komšije.
Sinoć se grupa dece koji su po mojoj proceni osnovci igrala do kasno u noć u fontani uz ogromnu količinu vike i dreke. To nisu više ni mala deca, i vaša je odgovornost da deci, pogotovo deci iznad 10 godina ukažete da to nije primereno. Ako se već igraju ispred zgrade kasno u noć onda je vaše da im ukažete kako to rade, a da ne uznemiravaju druge drekom i vikom. Ok je da se deru u svoja 4 zida ukoliko to vama ne smeta, ako pri tome to ne proizvodi buku drugim komšijama, jer niko od nas nije dužan da to sluša.
Ako je već dete nestrpljivo i želi da se kupa, odvedite ga na bazen ili Adu, a ne da moramo mi komšije da gledamo kako se fontana koristi kao gejzir i prirodni bazen.
Taj nivo seljaštva imas i u West 65, gde se deca bukvalno kupaju u onoj fontani, i ne samo to, roditelj ih izvedu u kupacim, ponesui im hranu i eto ako da su na bazenu a oni se druže sa komšijama...neverovano. Pa to samo nama i rusima pada na pamet.
Drage komšije, da li i vama smeta korišćenje fontane koja je nedavno proradila ispred naše zgrade kao kupalište za decu?
Ja bih apelovao na sve komšije da se fontana ne koristi za to. Jasno je da je deci fontana interesantna, ali vaša uloga kao roditelja je da im ukažete da fontana ne treba da se koristi za kupanje, a pogotovo ne da ih opremate kupaćim kostimima i podržavate na to. Apelovao bih takođe da se suzdržite da se deca gola igraju/kupaju u fontani jer mislim da je krajnje neprimeren prizor za nas komšije.
Sinoć se grupa dece koji su po mojoj proceni osnovci igrala do kasno u noć u fontani uz ogromnu količinu vike i dreke. To nisu više ni mala deca, i vaša je odgovornost da deci, pogotovo deci iznad 10 godina ukažete da to nije primereno. Ako se već igraju ispred zgrade kasno u noć onda je vaše da im ukažete kako to rade, a da ne uznemiravaju druge drekom i vikom. Ok je da se deru u svoja 4 zida ukoliko to vama ne smeta, ako pri tome to ne proizvodi buku drugim komšijama, jer niko od nas nije dužan da to sluša.
Ako je već dete nestrpljivo i želi da se kupa, odvedite ga na bazen ili Adu, a ne da moramo mi komšije da gledamo kako se fontana koristi kao gejzir i prirodni bazen.
Ljudi bez grama mozga i humanosti mogu da pricaju o tome da im smeta graja dece, cika, vika…Sramota
Hvala na podrsci @Jelisaveta @SrdjanG76Na kraju, kakvo vaspitavanje dece, deci mora sve da bude dozvoljeno i mora da im se dozvoli da rade sta hoce. Humano je.
Strasno i ja sam mrzeo te dzangrizavce kojima je sve smetalo. Nisam imao doduse takve ekstremne primere u okruzenju da neko gadja decu sa 6 sprata tanjirima, i ocigledno da je taj covek pored toga sto je bio dzangrizalo bio i potpuni ludak, pogotovo sto je u pitanuu bila normalna igra ispred zgrade, i ja u potpunosti mogu razumem tog oca iz interventne koji je sa ludakom resio problem na verovatno jedini nacin na koji ce neki ludak razumeti. Mada mi je jasno da su to bila druga vremena i da je to tad moglo da prodje bez posledica, a sada bi verovatno bio u ogromnom problemu neko ko bi probao da resi problem poput oca iz interventne i Pece boksera. Bas zbog toga mislim da je sada vise nego ikada bitno da budemo tolerantni jedni prema drugima i da uvazavamo kucni red i sta je ok, a sta nije ok, jer je prosto drugo vreme. Ta deca koja su se pre 20-30 godina normalno igrala dok ih je neki dzangrizavi ludak gadjao tanjirima kroz prozor su sada ti roditelji koji u ovom vremenu dopustaju deci apsolutno sve jer ne zele da deca prolaze kroz to sta su oni prolazili pre 20-30 godina. Ali to je takodje ekstrem poput ludog komsije koji gadja decu tanjirima, samo na suprotan nacin.Imam i ja pricu doduse nije pera bokser u pitanju i desavalo se dok na nbgd nije bilo fensi novogradnji. Mi kao klinci se igramo ispred zgrade, i naravno to je smetalo jednom nadrndanom gospodinu pa je odlucio da nas gadja polomljenim tanjirima sa 6. sprata. Ne lazi vraze od mog jednog druga tada je otac radio u interventnoj, kada je cuo sta je bilo interventna je u roku od pola sata izvukla gospodina iz jazbine i otvorila mu lobanju pred svima nama. Kad se oporavio nije mu vise smetala buka i uredno nam se javljao i pitao treba li sta da nam kupi u marketu pored. Dovede policija u red i najgore
To nazalost nije specificno samo za Srbiju. Prosle godine sam slicnu situaciju doziveo u Spaniji u jednom restoranu, roditelji su bili prilicno flegma i dozivali klince da prestanu, ali bez stvarne zelje da prestanu. Ove godine u USA u jednom hotelu imao situaciju da se jedan otac u bazenu igra sa detetom kao da su sami, bez ikakvog osecaja za ostale ljude na bazenu, na kraju je jedan gospodin reagovao i zamolio osoblje hotela da ih smiri, ali reakcija oca je bila veoma neprijatna, on je veoma burno negodovao (po naglasku sam stekao utisak da je neki Texas u pitanju), na kraju se pokupio i otisao sa bazena, ali reakcija nije bila primerena i tacno vidis da je pobesneo jer neko postavlja granice njegovom detetu.Poenta je da obe strane znaju da idu u ekstreme, ali ja sa devojkom sve vise primecujem roditelje koji jednostavno ne umeju da vaspitaju svoju decu, ili su nezainteresovani da to rade.
Pre koji mesec kada sam bio na sladoledu sa devojkom mi sedimo i pored nas 2 mame sa malom decom, deca idu i preturaju po stvarima ljudi u kaficu a njih 2 samo sede i vicu "nemoj Anice, dodji vamo" a dete naravno briga da prestane.
Bitno da njih 2 jedu sladoled i tracare a deca prevrcu dzepove ljudima u lokalu...
"Pusti ih igraju se" ili "Necu da branim mom detetu" pa kada dete nikad ne nauci da postoje granice ponasanja bice veselo kad odraste.